Салат з яловичим язиком

Салат з яловичим язиком – делікатесна закуска в будь-якому виконанні, виходить ніжною і по-своєму особливо смачною. Для салату важливо заздалегідь і правильно відварити яловичий язик, щоб він вийшов м’яким і соковитим. Доповнити салат можна сиром, горохом, квасолею, огірками і горіхами, які добре «дружать» з яловичим язиком і закуску роблять прекрасною.

Салат з яловичим язиком і солоним огірком

В недавнє радянське час яловичий язик був делікатесом, і салати з них готували для святкового столу. Але час змінився. Салат з яловичого мови з додаванням солоного огірка – самий простий і смачний, і прийшов до нас з минулого радянського столу. Салат доповнимо цибулею, вареним яйцем і зеленим горошком, заправити майонезом.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яловичий язик 300 гр.
  • 3 шт. Огірки солоні
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Горошок зелений консервований 250 гр.
  • Оцет яблучний 5% 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 1 щіпка
  • Вода 50 мл
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з яловичим язиком? Добре промиваємо й варимо мову, переклавши його в окріп, протягом 1 години на невеликому вогні. Потім в бульйон додаємо сіль і спеції, які використовуються для варіння м’яса. Варимо мову ще 1 годину. Якщо язик великий (більше 1 кг), час варіння збільшуємо до 3 годин. З відвареної мови знімаємо товсту оболонку і відрізаємо потрібну кількість мови для салату. Також готуємо інші інгредієнти у вказаній в рецепті кількості.
  2. Відварений язик нарізаємо великим кубиком і відразу перекладаємо в салатницю.
  3. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, на 10 хвилин заливаємо маринадом (яблучний оцет + вода + щіпка цукру). Потім через 10 хвилин маринад зливаємо і цибулю перекладаємо в салатницю.
  4. Відварені круто яйця очищаємо від шкаралупи, нарізаємо невеликими кубиками і додаємо в салатницю.
  5. Такими ж шаткуємо кубиками солоні огірки і перекладаємо до решти нарізці.
  6. Потім до салату додаємо консервований зелений горошок, кладемо по своєму смаку будь майонез, додаємо сіль і чорний мелений перець.
  7. Ложкою, салат з яловичим язиком і солоним огірком акуратно перемішуємо, знімаємо пробу, коригуємо, якщо треба смак, і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати салат з яловичим язиком і грибами?

Варіантом яскравого і ситного страви для святкового столу буде салат з яловичого мови з додаванням грибів. Гриби додають як відварену, так і мариновані. Мова для салату заздалегідь відварюється. Час його готування становить 2-4 години, що пропорційно його вазі. У цьому рецепті готуємо салат з маринованими печерицями. Додамо до салату свіжий огірок для особливого смаку і заправимо майонезним соусом.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Язик яловичий – 300 гр.
  • Печериці, мариновані – 150 гр.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь до повної готовності відварюється яловичий язик, поміщається на кілька хвилин в крижану воду і очищається від щільної оболонки. Готуються інші інгредієнти для салату в кількості згідно з рецептурою.

Крок 2. Промитий свіжий огірок нарізати невеликими кубиками і відразу перекладається в салатницю.

Крок 3. Відварене круто яйце очищається від шкаралупи, нарізати такими ж кубиками і перекладається в салатницю.

Крок 4. Відварений язик нарізати середніми кубиками і додати до решти нарізці.

Крок 5. Мариновані гриби, якщо великі, нарізати невеликими шматочками і перекладаються в салатницю.

Крок 6. Зелений кріп промивається і дрібно шинкуется. Потім перекладається в салатницю разом з майонезом, сіллю і чорним перцем.

Крок 7. Потім ложкою салат акуратно перемішується і, після зняття проби, одразу подається до столу. Приємного апетиту!

Салат з яловичим язиком, яйцем і огірком

На основі відвареного яловичого мови готуються різні салати для святкової трапези, поєднуючи цей делікатесний продукт з різними інгредієнтами. Свіжі огірки і зелень зроблять салат яскравим і додадуть особливий свіжий смак. Готується салат швидко, а основний час витрачається на приготування мови.

Час приготування: 2 години 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Язик яловичий – 150 гр.
  • Огірок свіжий – 1шт.
  • Яйце варене – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату заздалегідь відварюється до м’якості яловичий язик, приблизно 2-2,5 години, швидко остуджується в холодній воді, очищається від оболонки і нарізати маленькими кубиками.

Крок 2. Очищається від шкаралупи відварене яйце і також нарізати невеликими кубиками.

Крок 3. Промивається свіжий огірок, обсушивается серветкою і шинкуется кубиками.

Крок 4. Промиваються зелені пір’я цибулі і дрібно нарізати.

Крок 5. Вся нарізка перекладається в салатницю, додається згідно вашому смаку сіль і будь майонез і акуратно салат перемішується.

Крок 6. Приготований салат з яловичого мови з огірком розкладається по порційних тарілках і одразу подається до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з яловичим язиком і болгарським перцем

Правильно яловичий язик відварений, м’який і не гумовий – відмінна основа для салатів. У цьому рецепті готуємо салат з болгарським перцем. Доповнимо смак свіжим огірком. Заправимо салат не традиційним майонезом, а кунжутним маслом і для пряного смаку додамо часник, петрушку і мариновану цибулю. Цей делікатес приємно здивує ваших гостей.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Язик яловичий – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Часник – 4 зубки.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Кунжутна олія – за смаком.
  • Насіння кунжуту 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Мова для салату відварюється 2 години в підсоленій і зі спеціями воді до м’якості. Потім остуджується, очищається від щільної оболонки і нарізається соломкою.

Крок 2. Червоний цибулю очищається від лушпиння і шинкуется тонкими півкільцями.

Крок 3. Потім цибульна нарізка кладеться в салатницю і для маринування на 15 хвилин заливається трьома ложками соєвого соусу.

Крок 4. Свіжий огірок шинкуется невеликими брусочками.

Крок 5. Болгарський перець очищається від перегородок з насінням і шинкуется такими ж смужками, як і огірок.

Крок 6. Очищені зубки часнику дрібно рубаються ножем.

Крок 7. Петрушка промивається і також дрібно нарізати.

Крок 8. Вся нарізка перекладається в салатницю. До неї наливається кунжутне масло і додається сіль з чорним перцем. Салат акуратно перемішується, знімається проба і коригується за особистим смаком.

Крок 9. Приготований салат розкладається по порційних тарілках, посипається кунжутним насінням і подається до столу. Приємного апетиту!

Салат «Виборзький» з яловичим язиком

Назва салату з яловичим язиком красиве і голосну – «Виборзький». На смак він схожий на традиційний «Олів’є» за рахунок маринованого огірка. У цей салат додаються обсмажені гриби з відварним яйцем. Салат заправляється майонезним соусом. Мова для салату заздалегідь відварюється 2 години до готовності в бульйоні, з цибулею, морквою і лавровим листом.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Язик яловичий відварний – 100 гр.
  • Огірок маринований – 60 гр.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Салат листовий – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати у зазначеному у рецептурі кількості всі інгредієнти для цього салату.

Крок 2. Очищену від лушпиння цибулину нашаткувати маленькими кубиками і обсмажити до легкого золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 3. Гриби протерти вологою серветкою, нарізати тонкими слайсами і перекласти до смаженій луку.

Крок 4. Смажити печериці 12-15 хвилин на середньому вогні до повного випаровування грибного соку і золотистого кольору. Обсмажені гриби трохи посолити, перемішати і потім їх остудити.

Крок 5. Відварену яловичий язик нарізати тонкою соломкою і відразу перекласти в салатницю.

Крок 6. На таку ж соломку нашаткувати мариновані огірочки і перекласти в салатницю поверх мови.

Крок 7. Потім в салатницю додати обсмажені і охолоджені печериці з цибулею.

Крок 8. Білок відвареного яйця (жовток не кладеться в салат) нарізати соломкою і додати до решти інгредієнтів. Потім цю нарізку мінімум на 20 хвилин поставити в холодильник.

Крок 9. Охолоджений салат заправити ложкою майонезу, посолити, акуратно перемішати і спробувати на смак.

Крок 10. «Виборзький» салат з яловичим язиком готовий. Його розкласти на застелені салатними листям порційні тарілки і подати до столу. Приємного апетиту!

Теплий салат з яловичим язиком в домашніх умовах

Теплі салати прийшли до нас зі східної кухні і готують їх з різних продуктів. Хоча це блюдо і не зовсім салат, але його цінують за смак і ситність, а головна родзинка – подача в теплому стані. У цьому рецепті готуємо теплий салат на основі яловичого мови з додаванням маринованих грибів і сиру. Мова для салату заздалегідь правильно відварюється, очищається і охолоджується.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Язик яловичий відварний – 600 гр.
  • Гриби мариновані – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • не гостра Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварену, обчищену і остуджений яловичий язик нарізати невеликими брусочками.

Крок 2. Ця нарізка перекладається на суху сковорідку з антипригарним покриттям і трохи прогрівається на невеликому вогні.

Крок 3. Потім до мови кладеться сметана будь-якої жирності, ложка гірчиці, насипається сіль з чорним перцем за особистим смаком, все перемішується і нудиться ще кілька хвилин.

Крок 4. Мариновані гриби (можна використовувати і солоні) нарізати невеликими шматочками.

Крок 5. Потушенные шматочки мови перекладаються зі сковорідки на салатницю загальну або порційні тарілки.

Крок 6. Поверх мови викладаються нарізані гриби.

Крок 7. Шматочок твердого сиру подрібнюється на середній тертці і їм салат посипається поверх грибів.

Крок 8. Потім салат декорується подрібненою зеленню і відразу подається до столу. Приємного апетиту!

Салат Олів’є з яловичим язиком на святковий стіл

«Олів’є» з яловичим язиком на сьогоднішній день визнається самою вишуканою версією цього салату. Мова володіє насиченим м’ясним смаком і ніжною текстурою, і заміна їм ковбаси робить салат більш цікавим і ситним. Інші інгредієнти «Олів’є» залишаються класичними. Мова для салату варимо в скороварці і обов’язково з набором прянощів. Цей салат гідний святкового столу.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки мариновані – 7 шт.

Для варіння язика:

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубки.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Цибуля сушена – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий язик перед початком готування пару годин вимочити, заливши його холодною водою. Можете зварити мову в звичайній каструлі, на що потрібно мінімум 2 години, але скороварка час варіння значно скорочує.

Крок 2. Відразу відміряйте вказана у рецептурі кількість всіх спецій. Часник подрібніть на часничниці.

Крок 3. Підготовлений язик покладіть в скороварку, налийте чисту воду, щоб повністю покрила, і додайте в бульйон всі спеції і сіль. Закрийте кришку з клапаном і поваріть мову протягом 25 хвилин, що буде достатньо для готовності мови.

Крок 4. Відварений язик перекладіть в посуд з холодною водою.

Крок 5. Потім з мови зніміть щільну оболонку і зріжте шматочки жиру по краях. Дайте мови охолонути.

Крок 6. Потім зварений мова наріжте невеликими шматочками і перекладіть в салатницю.

Крок 7. Відварені картоплю, моркву і мариновані огірки наріжте такими ж шматочками, як і мова.

Крок 8. Яйця, зварені круто, очистіть від шкаралупи, наріжте кубиками і перекладіть в салатницю.

Крок 9. Потім покладіть до них овочеву нарізку. Салат заправте майонезом, бажано домашнім, і ложкою акуратно перемішайте.

Крок 10. Приготований «Олів’є» з яловичим язиком красиво викладіть на сервірувальне блюдо, декоруйте по своєму смаку і подайте до столу. Приємного апетиту!

Простий салат з яловичим язиком і корейською морквою

При плануванні святкового столу кожна господиня приділяє особливу увагу салатів. За цим рецептом ви можете приготувати яскраву і з оригінальним гострим смаком закуску – салат з яловичим язиком і корейською морквою. Доповнимо салат червоним цибулею і заправити майонезним соусом. Мова для салату відваріть заздалегідь, будь-яким способом і з додаванням спецій.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Язик яловичий відварний – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку треба підготувати всі зазначені в рецепті інгредієнти для цього салату.

Крок 2. Картоплю промити і відварити в «мундирах» до готовності. Потім його остудити до домашньої температури і очистити від шкірки.

Крок 3. Почистити червону цибулину, дрібно нашаткувати, посипати сіллю і залишити на 15 хвилин, щоб пішла цибульна гіркоту.

Крок 4. Шматок заздалегідь відвареного яловичого мови нарізати невеликими кубиками.

Крок 5. У посуд для салату перекласти нарізану мову і додати до нього корейську моркву, готову або зроблену своїми руками.

Крок 6. Охолоджені картоплини нарізати невеликими кубиками.

Крок 7. Потім картопляну нарізку перекласти до мови з морквою.

Крок 8. Перекласти до салату підготовлений червоний лук.

Крок 9. Салат заправити майонезним соусом, ложкою акуратно перемішати і спробувати на смак.

Крок 10. Приготований салат з язиком і корейською морквою розкласти в порційні тарілки і подати до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з яловичим язиком і квасолею

М’ясних салатів на столі вже ніхто не дивується, і гарною альтернативою буде салат з яловичим язиком, адже він своїм смаком і текстурою перевершує багато кращі сорти м’яса. Згідно з цим рецептом готуємо салат з яловичого мови з додаванням готової квасолі, огірка і сиру. Закуска вийде нової, незвичайної і навіть підійде до міцних напоїв. Мова відварюємо для салату заздалегідь. Квасоля беремо консервовану або заздалегідь відварену.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Язик яловичий відварний – 100 гр.
  • Квасоля готова – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом готуються у вказаній в рецепті кількості всі продукти для салату.

Крок 2. Заздалегідь відварену і очищений яловичий язик нарізають тонкою соломкою.

Крок 3. Свіжий огірок і зелень (цибуля з кропом) промивається холодною водою. Потім огірок нарізати соломкою, а зелень дрібно рубається ножем.

Крок 4. Відварене яйце нарізати кубиком. Шматок твердого сиру подрібнюється на крупній тертці. У посуд для салату перекладаються нарізану мову, квасоля, яйце, натертий сир і овочева нарізка. Салат посипається сіллю з чорним перцем, заправляється майонезом і акуратно перемішується.

Крок 5. Приготований салат з яловичим язиком і квасолею протягом години настоюється в холодильнику, а потім перекладається декоративну салатницю і подається до столу. Приємного апетиту!

Неймовірно смачний салат з яловичим язиком і чорносливом

Варіантом легкого і неймовірно смачного салату для святкового столу буде у вас салат з язика яловичини з чорносливом. Салат доповнимо морквою з обсмаженими грибами і цибулею. Готується він просто і з доступних інгредієнтів, тільки мова відварюється заздалегідь і правильно, щоб не вийшов жорстким чи розварився.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Язик яловичий відварний – 300 гр.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Часник – 4 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь правильно і з додаванням спецій зваріть яловичий язик, його остудіть, очистіть і наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. Почистіть і свіжі печериці промийте і наріжте їх шматочками. Цибулину наріжте дрібним кубиком. Потім цибулю і гриби обсмажте до готовності на розігрітому рослинному маслі. Ці обсмажені інгредієнти перекладіть на тарілку і залиште для охолодження.

Крок 3. Чорнослив на 10 хвилин залийте окропом. Потім промийте, відкиньте на друшляк, щоб вся вода стекла, і наріжте шматочками.

Крок 4. Дві середні морквини почистіть, помийте і наріжте на корейській тертці. Перекладіть її в посуд для салату. До моркви додати подрібнені на часничниці зубки часнику, сіль і чорний перець за смаком.

Крок 5. Рослинна олія добре накалите в сотейнику, залийте їм моркву і перемішайте.

Крок 6. Потім до моркви перекладіть шматочки яловичого мови і обсмажені з цибулею шампіньйони і перемішайте ще раз.

Крок 7. Салат на 1 годину поставте в холодильник для настоювання і охолодження. Потім салат можете розкладати в порційні салатниці і подати до столу. Приємного апетиту!