Салат «Коханка» – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний і соковитий салат з овочів, без додавання м’яса і птиці може з легкістю конкурувати з стравами, в які ці компоненти додані. А пов’язано це з тим, що подрібнена буряк і моркву під майонезом, утворюють неймовірне поєднання смаків і текстур, страва виходить ситним і дуже красивим, завдяки акуратно викладеними верствам.

Салат «Коханка» з буряком і морквою – класичний рецепт

Класика радянської кухні, яка була на столі у кожного під час свят – салат з інтригуючою і зухвалою назвою – «коханка». Закуска виглядає дуже ефектно, завдяки різнобарвним верствам відварених і подрібнених овочів, тому її можна з легкістю подавати дорогим гостям.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Буряк 300 гр. відварений
  • Морква 300 гр. відварна
  • Сир 200 гр.
  • Родзинки 50 гр.
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Часник 5 зуб.
  • Майонез столовий молочний за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Коханка» за класичним рецептом? Підготуємо продукти: попередньо відварені овочі обполіскуємо під струменем води і очищаємо від шкірки, очищаємо зубки часнику.
  2. Моркву натираємо на дрібній тертці і перекладаємо в глибоку піалу.
  3. подрібнений В оранжевий овоч пересипаємо вимитий родзинки.
  4. Заправляємо ці інгредієнти невеликою кількістю майонезу.
  5. І гарненько перемішуємо.
  6. Отриману масу викладаємо на плоске блюдо і за допомогою ложки трохи трамбуем, формуючи перший шар.
  7. В іншому посуді з’єднуємо натертий твердий сир і часник, пропущений через прес.
  8. Поливаємо заправкою і розмішуємо.
  9. Формуем другий шар.
  10. У чисту тарілку натираємо м’яку буряк.
  11. До подрібненого овочу засипаємо роздроблені ядра волоських горіхів (пару столових ложок залишаємо для декору).
  12. Також додаємо майонез і ретельно перемішуємо.
  13. Завершальним шаром викладаємо буряково-горіхову масу.
  14. За допомогою силіконової лопатки вирівнюємо верхівку страви.
  15. Прикрашаємо сіточкою з заправки і посипаємо залишками горішків.
  16. До столу подаємо відразу ж або даємо салату настоятися кілька годин у холодильнику. Приємного апетиту!