Салат з крабовими паличками – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з крабовими паличками — це блюдо, яке знайоме всім з самого дитинства. У 90-і і 2000-і роки, цей салат був третім за популярністю після Шуби та Олів’є. Пориньте у приємні спогади, приготувавши цей чудовий салат, і в цьому вам допоможе наша добірка, в яку входять 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково.

Класичний салат з крабовими паличками, кукурудзою, огірком і рисом

Пропонуємо вам приготувати улюблений, ніжний і дуже смачний салат з крабових паличок. Процес приготування цього салату досить проста і не відніме у вас багато часу.

Час приготування: 35-40 хвилин

Кількість порцій: 6-8

Інгредієнти на
6 порц.

  • Рис 100 гр. (сирої)
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Консервована кукурудза 250 гр.
  • 2 шт. Огірок середнього розміру
  • Сіль 2 шт.
  • Крабові палички 250 гр.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.

Процес приготування:

    Для приготування смачного салату з крабовими паличками краще використовувати пропарений рис, тому що в готовому вигляді він виходить більш розсипчастим. Отже, візьміть половину склянки рису (при бажанні ви можете його промити) і пересипте в невелику каструлю, тепер треба додати таку кількість води, щоб вийшла пропорція 2:1. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, після того, як вода в каструлі закипить, додайте за смаком сіль і зменшіть вогонь. Тепер потрібно відварити рис до повної готовності. Будьте уважні і не переваріть рис, інакше замість розсипчастою крупи ви отримаєте злиплий грудку каші. Готовий рис потрібно перекласти в сито і промити кип'яченою водою, а потім остудити. Викладіть рис першим шаром в підготовлений салатник.

  1. Для приготування смачного салату з крабовими паличками краще використовувати пропарений рис, тому що в готовому вигляді він виходить більш розсипчастим. Отже, візьміть половину склянки рису (при бажанні ви можете його промити) і пересипте в невелику каструлю, тепер треба додати таку кількість води, щоб вийшла пропорція 2:1. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, після того, як вода в каструлі закипить, додайте за смаком сіль і зменшіть вогонь. Тепер потрібно відварити рис до повної готовності. Будьте уважні і не переваріть рис, інакше замість розсипчастою крупи ви отримаєте злиплий грудку каші. Готовий рис потрібно перекласти в сито і промити кип’яченою водою, а потім остудити. Викладіть рис першим шаром в підготовлений салатник.
  2. Поки вариться рис, займіться підготовкою курячих яєць. Їх потрібно покласти в невелику каструлю і повністю залити холодною водою. Поставте яйця на вогонь. Після того, як вода в каструлі закипить, потрібно проварити яйця при середньому кипінні протягом 10 хвилин (менше варити не варто, оскільки яйця повинні бути зварені круто). Злийте киплячу воду і замість неї налийте холодну. Хай яйця охолодяться протягом 10-15 хвилин. Завдяки цим способом ви зможете без особливих зусиль очистити їх від шкаралупи. Очищені яйця потрібно нарізати на невеликі шматочки. Викладіть шар нарізаних яєць поверх рису.

  3. Поки вариться рис, займіться підготовкою курячих яєць. Їх потрібно покласти в невелику каструлю і повністю залити холодною водою. Поставте яйця на вогонь. Після того, як вода в каструлі закипить, потрібно проварити яйця при середньому кипінні протягом 10 хвилин (менше варити не варто, оскільки яйця повинні бути зварені круто). Злийте киплячу воду і замість неї налийте холодну. Хай яйця охолодяться протягом 10-15 хвилин. Завдяки цим способом ви зможете без особливих зусиль очистити їх від шкаралупи. Очищені яйця потрібно нарізати на невеликі шматочки. Викладіть шар нарізаних яєць поверх рису.
  4. Огірки краще використовувати гладкі, без колючок. Такі овочі краще підходять для салату. Промийте їх під проточною водою і трохи обсушити паперовим рушником. Обріжте огірки з кожної сторони на 1-2 сантиметри, а потім наріжте дрібним кубиком. Викладіть шар нарізаних огірків поверх яєць.
  5. Прийшла черга крабових паличок. До цього часу вони повинні вже добре розморозитися (краще заздалегідь дістати їх з морозилки приблизно за годину до початку приготування). Розріжте кожну паличку вздовж на 3-4 частини, а потім наріжте їх на невеликі кубики. Додайте нарізані палички до решти інгредієнтів.
  6. Акуратно відкрийте банку з консервованою кукурудзою. Відкиньте кукурудзу на друшляк. Коли з неї стече вся зайва рідина, перекладіть кукурудзу в салатник.
  7. Тепер потрібно приготувати заправку для нашого салату з крабових паличок. У невеликій тарілці змішайте сметану і майонез. Якщо вам здасться це необхідним, то можете додати трохи солі за смаком. Перемішайте вміст тарілки і додайте отриману заправку в салатник. Ретельно перемішайте всі інгредієнти салату і приберіть його в холодильник на 30-60 хвилин для просочення.
  8. Готовий салат можна подавати в салатнику, так і порційно, використовуючи спеціальні форми. Також готовий салат можна прикрасити декількома гілочками свіжої зелені.

Приємного апетиту!