Святкові салати без майонезу – 10 рецептів з покроковими фото

Святкові салати без майонезу – універсальне блюдо для людей, які слідкують за правильним харчуванням. Їх можна приготувати з різних компонентів, які добре гармонують між собою. А для того, щоб готове блюдо вийшло легким і поєднувалося з іншими стравами на столі, досить замінити майонезну заправку і об’єднати компоненти за рахунок оливкової олії, лимонного соку або гірчиці.

Святковий салат з крабовими паличками без майонезу

Легкий і ніжний салат, приготовлений на основі крабових паличок, кукурудзи та пекінської капусти, чудово впишеться в меню святкового столу, завдяки цікавому поєднанню продуктів, а також ароматною заправці.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Крабові палички 150 гр.
  • Капуста пекінська 250 гр.
  • Консервована кукурудза 3 ст. л.
  • Помідори 1 шт.
  • Цибуля зелена 3 пера
  • Для заправки:
  • Сметана 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця 1 ч. л.
  • Сік лимонний 2 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат без майонезу на святковий стіл? Промитий і обсушенный качан пекінської капусти шаткуємо тонкими смужками.
  2. Отриману нарізку відразу відправляємо в глибокий салатник.
  3. Підсипаємо консервовану кукурудзу.
  4. Додаємо помідори, нарізані скибочками середнього розміру.
  5. Крупно ріжемо крабові палички.
  6. Перекладаємо сурімі у посуд до інших компонентів.
  7. Туди ж кладемо дрібно нарізаний зелений лук.
  8. В окремій піалі готуємо заправку: змішуємо гірчицю, сметану, сік лимона і пару щіпок солі.
  9. Гарненько перемішуємо інгредієнти соусу.
  10. Заливаємо крабові палички з овочами заправкою і при необхідності ще солимо.
  11. Ретельно розмішуємо салат, щоб всі підготовлені компоненти були покриті соусом.
  12. Розкладаємо страву по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Легкий салат з куркою без майонезу

Приготуємо легкий і дуже смачний салат, який можна всім без винятку, навіть при дотриманні правильного харчування. Замінивши майонез жирним авокадо, ми насичуємо страва корисними насиченими жирами, які дуже важливі для здорового росту волосся і нігтів.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Листя салату – 3-4 шт.
  • Лимон/лайм – ½ шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій готуємо продукти за списком: заздалегідь відварюємо і остуджуємо курку, промиваємо й обсушуємо всі овочі і зелень, авокадо очищаємо від щільної шкірки і виймаємо кісточку.

Крок 2. Ніжне філе ріжемо невеликими кубиками і пересипаємо в глибоку миску.

Крок 3. М’якоть авокадо нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо до курки.

Крок 4. В ту ж ємність додаємо яблуко, подрібнене аналогічним способом.

Крок 5. Для збереження яскравого кольору зелених компонентів, збризкуємо салат соком лимона або лайма.

Крок 6. Далі відправляємо в салатник салатні листя, які рвемо руками на більш дрібні шматки.

Крок 7. Страву посипаємо сіллю і заправляємо рослинною олією.

Крок 8. Гарненько перемішуємо всі складові вітамінного салату.

Крок 9. Прикрашаємо посуд часточкою лимона і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Салат з копченою куркою і грибами без майонезу

При нехитрому «прийомі» з харчовою плівкою, на вашому столі запросто може виявитися справжня лісова галявина на тарілці. Капелюшки маринованих печериць, копчене куряче м’ясо і заправка з сметани – будьте впевнені, гості будуть просити рецепт!

Час готування -2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Печериці мариновані – 8-10 шт.
  • Петрушка/кінза – 1 пучок.
  • Картопля (відварена) – 2 шт.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Курка копчена – 200 гр.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Сметана – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування устеляємо глибокий салатник шаром харчової плівки – це дозволить нам з легкістю перевернути готову страву. На дно викладаємо мариновані гриби капелюшками вниз.

Крок 2. Подрібнюємо пучок петрушки або кінзи, щедро посипаємо печериці.

Крок 3. Відварну картоплю натираємо на крупній тертці і розподіляємо поверх зелені, змащуємо сметаною для соковитості.

Крок 4. Наступний шар – дрібно нарізані курячі яйця + сметана і трохи солі.

Крок 5. Тверді мариновані огірочки нарізаємо дрібним кубиком і викладаємо на яйця.

Крок 6. Будь-яку частину копченої курки розбираємо, тобто відокремлюємо м’ясо від кісток і шкіри, ріжемо невеликими шматочками, викладаємо на огірки, не забуваємо зробити сметанную прошарок.

Крок 7. Зібраний прибираємо салат в холодильну камеру мінімум на дві години, а потім акуратно перевертаємо, за допомогою плоского страви. Приємного апетиту!

Салат з кальмарами без додавання майонезу

Готуємо ситний і неймовірно смачний салат, який ідеально підходить, як для закуски, так і для повноцінного прийому їжі на обід або вечерю. Поєднання консервованого кальмара, відварної картоплі і яєць, додадуть вам довгий відчуття насичення!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кальмар консервований – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо картоплю в мундирі в підсоленій воді до готовності. Після, зливаємо воду і залишаємо бульби остигати.

Крок 2. Не гаючи часу, в окремій каструлі варимо яйця.

Крок 3. Пасеруємо На рослинній олії очищений від лушпиння і промитий під водою, подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості, з додаванням суміші перців і солі.

Крок 4. Розкриваємо баночку з кальмарами, зливаємо рідину, а молюсків нарізаємо дрібними шматочками, перекладаємо в глибоку тарілку.

Крок 5. Охолоджену картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо кубиком.

Крок 6. Аналогічним способом подрібнюємо відварені яйця.

Крок 7. З’єднуємо всі інгредієнти в салатник з кальмарами і обсмаженою цибулею.

Крок 8. Перемішуємо, при необхідності досолює і декоруємо свіжими овочами. Приємного апетиту!

Салат з пекінської капустою без майонезу

Немає нічого простіше, швидше і смачніше, ніж легкий салатик з тонко нашаткованої пекінської капусти і крабових паличок, заправлений оливковою олією з часником і меленим перцем.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • крабові Палички – 100 гр.
  • Капуста пекінська – 60 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 5 ст. л.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для свого ж зручності і швидкості дій викладаємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню: промиваємо й обсушуємо овочі.

Крок 2. Тонко шаткуємо качан капусти, при необхідності видаливши верхні, пошкоджені листочки.

Крок 3. Солодкий перець очищаємо від білих перегородок і насіння, нарізаємо тонкими смужками.

Крок 4. Крабові палички ріжемо соломкою.

Крок 5. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Крок 6. Об’єднуємо всі компоненти в салатник і засипаємо кілька ложок консервованої кукурудзи.

Крок 7. Заправляємо салат сіллю і чорним меленим перцем, поливаємо оливковою олією і додаємо зубок часнику, пропущений через прес.

Крок 8. Перемішуємо і легкий овочевий салат без краплі майонезу готовий. Приємного апетиту!

Простий салат з вареного буряка без майонезу

Легкий і яскравий салат, приготований з вареного буряка з часником та олією – це не тільки дуже смачно і ароматно, але ще й дуже корисно, особливо в осінньо-зимовий період, коли наш організм особливо потребує вітамінів.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Буряк (варена) – 5 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо і остуджуємо буряк середнього розміру.

Крок 2. Змащуємо руки краплею масла і приступаємо до очищення овочів – таким чином, руки забарвляться набагато менше.

Крок 3. Буряк натираємо на крупній тертці, часник пропускаємо через прес – об’єднуємо два продукту, підсолюємо їх і заправляємо олією.

Крок 4. Ретельно перемішуємо компоненти.

Крок 5. До столу подаємо відразу ж або прибираємо на півгодини або годину в холодильник для охолодження. Приємного апетиту!

Як приготувати салат з консервованим тунцем без майонезу?

Навіть ті, хто не любить рибні консерви – закохаються в цей салат з консервованим тунцем з першої ложки! Що зовсім не дивно, адже поєднання продуктів в цьому рецепті настільки вдале, що салат відлітає зі столу в одну мить!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тунець консервований – 100 гр.
  • Квасоля консервована – 130 гр.
  • Салат листовий – 60 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Петрушка – 70 гр.
  • Базилік – 60 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сир «фета» — 80 гр.
  • Сік лимона – 15 мл
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з нарізки червоного цибулі півкільцями: перекладаємо пір’я в піалу і заливаємо оцтом, водою, цукровим піском і дрібкою солі – перемішуємо і даємо настоятися 10 хвилин.

Крок 2. Не гаючи часу, листя салату рвемо руками.

Крок 3. Хаотично помідор нарізаємо.

Крок 4. Віджимаємо цибулю і додаємо до овочів ½ частину.

Крок 5. Огірок ріжемо четвертинками і відправляємо до вже підготовлених компонентів.

Крок 6. Солодкий перець очищаємо від білих перегородок і насіння, ріжемо соломкою – засипаємо в салатник.

Крок 7. Залишки лука викладаємо поверх шматочків болгарського перцю.

Крок 8. Свіжу петрушку і базилік дрібно шаткуємо і посипаємо складові салату.

Крок 9. Розкриваємо банку з квасолею і зливаємо надлишки рідини.

Крок 10. Пересипаємо бобову культуру до інших інгредієнтів.

Крок 11. Займемося заправкою: у глибокій мисці змішати оливкову олію, лимонний сік, сіль і мелений перець.

Крок 12. Щедро поливаємо салат ароматним соусом.

Крок 13. Тунець розминаємо за допомогою вилки і розкладаємо на овочі.

Крок 14. Прикрашаємо страву шматочками фети і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Низькокалорійний салат «Олів’є» без майонезу

Даний рецепт присвячується всім любителям класичного салату «олів’є», однак, зі зниженою калорійністю. Замінивши варену ковбасу курячим філе, а майонез натуральним йогуртом без добавок і сметаною, ми отримуємо неймовірно ситний і смачний салат, який можна їсти навіть на ніч без докорів совісті.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-10.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Яйця (варені) – 6 шт.
  • Картопля (відварна) – 4-5 шт.
  • Морква (варена) – 2 шт.
  • Горошок консервований – 1 банка.
  • Огірки мариновані – 4-6 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Йогурт натуральний – 120 гр.
  • Гірчиця – 1-2 ч. л.
  • Масло олію – 1-2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварені овочі остуджуємо і очищаємо від шкірки.Крок 2. Куряче філе ретельно промиваємо водою, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками, додаємо сіль і приправи.

Крок 3. У сковорідці розігріваємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо м’ясо по 5 хвилин з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Крок 4. Картоплю ріжемо кубиками середнього розміру.

Крок 5. Відварені яйця очищаємо і дрібно рубаємо.Крок 6. Морква подрібнюємо аналогично картоплі.

Крок 7. Злегка остигле м’ясо нарізаємо соломкою або кубиками.

Крок 8. Мариновані або солоні огірки ріжемо таким же способом.

Крок 9. Для соусу в окремій посуді змішуємо сметану, йогурт, гранульований часник, гірчицю, сіль і чорний мелений перець.Крок 10. Змішуємо всі компоненти в глибокій тарілці, підсипаємо горошок і заправляємо сметанно-часниковим соусом – перемішуємо.

Крок 11.Розкладаємо апетитний салат по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Дієтичний салат з авокадо без майонезу

Лише раз, приготувавши хрусткий, легкий і в той же час ситний салат, збагачений величезною кількістю вітамінів і мікроелементів, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову. Що й не дивно, адже поєднання авокадо, печінці тріски і свіжого огірка – це неймовірно смачно.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Печінка тріски – 1 банка.
  • Салат «Айсберг» – ¼ качана.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Стигле і м’яке авокадо очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Огірок ріжемо півкільцями.Крок 3. Вимитий і обсушенный зелений салат рвемо руками і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 4. Консервовану печінка розминаємо виделкою або нарізаємо кубиком.

Крок 5. З’єднуємо всі згадані вище компоненти в глибокій тарілці, додаємо трохи каперсів і ретельно перемішуємо.

Крок 6. Заправляємо страва гірчицею, лимонним соком і ароматним маслом.Крок 7. При бажанні, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат «Цезар» з соусом без майонезу

Салат «Цезар» кожен заклад і кожна господиня готує по-своєму, проте, сьогодні вашій увазі пропонується рецепт улюбленого салату без єдиної краплі майонезу, оригінальний смак додасть страві заправка з лимонного соку, пахучого часнику і прованських трав.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Батон – 150 гр.
  • Сир «Пармезан» — 50 гр.
  • Салат листовий/айсберг – 200 гр.
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Трави прованські – 3 гр.
  • Гірчиця (суха) – 5 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • курячі Жовтки – 2 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з маринування курки: філе натираємо ароматними травами і сіллю з обох сторін, залишаємо для просочення в холодильнику мінімум на півгодини.

Крок 2. Зубчик часнику очистити від лушпиння, розрізаємо на кілька частин і обсмажуємо на оливковій олії.

Крок 3. Білий хліб ріжемо акуратними кубиками однакового розміру.

Крок 4. Як тільки пластини часнику стануть темніти – виймаємо і замість них обсмажуємо батон до утворення золотистої скоринки.

Крок 5. Просочене спеціями м’ясо нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 6. Обсмажуємо м’ясо до готовності.

Крок 7. Готуємо компоненти для приготування соусу.

Крок 8. У глибокій піалі перетираємо жовтки з ложкою гірчиці, додаємо зубчик часнику, пропущений через прес, оливкова олія, лимонний сік – гарненько перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

Крок 9. Приступаємо до збірки. На дно плоского блюда викладаємо листя зеленого салату.

Крок 10. Зверху викладаємо шматочки курки.

Крок 11. Поливаємо ароматним соусом.Крок 12. Викладаємо рум’яні сухарики.

Крок 13. За допомогою овочечистки нарізаємо пармезан дуже тонкими слайсами і красиво розкладаємо у страві.

Приємного апетиту!