Салат «Гранатовий браслет» класичний – 10 покрокових рецептів з фото

«Гранатовий браслет» – це вишуканий салат з незвичайним смаком. Він давно став улюбленим святковим блюдом. Приготовлений у вигляді кільця і прикрашений гранатовими зернами, салат стане справжнім кулінарним шедевром. Готуйтеся отримувати компліменти від гостей!

Класичний «Гранатовий браслет» з куркою і волоськими горіхами

Класичний «Гранатовий браслет» з куркою та горіхами – шалено смачний салат з пряними горіховими нотками і приємною кислинкою. Він став одним з найпопулярніших страв святкового столу. І це не дивно! Виглядає він чудово! Справжній шедевр!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Куряче філе 350 гр.
  • Морква 3 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Буряк 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Гранат-1 шт.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода кип’ячена ½ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Гранатовий браслет» за класичним рецептом? Опускаємо яйця в підсолену воду і варимо протягом 8 хв. Охолодити готові яйця під холодною проточною водою.
  2. Потім в киплячій воді варимо почищені картоплю і моркву.
  3. Щоб спростити підготовку, буряк відваримо в мікрохвильовій печі. Тому ретельно промиваємо її і акуратно проколюємо виделкою з різних боків. Беремо ємність для мікрохвильовки, вливаємо в неї склянку води і занурюємо буряк. Накриваємо кришкою і ставимо на 10 хв. в режимі «овочі». Коли час закінчиться, відкриваємо мікрохвильовку, перевертаємо на інший бік і проробляємо процедуру знову.
  4. Філе промиваємо і кладемо в каструлю з водою. Ставимо на вогонь на 25-30 хв. до готовності. Виймаємо курку і даємо їй обсохнути. Знімаємо з філе шкірку і ріжемо тонкою соломкою або квадратиками.
  5. Цибулю очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками, обсмажуємо її на рослинній олії до легкого рум’яного відтінку. Виливаємо на сковороду 0,5 ст. кип’яченої води, чекаємо поки вона википить, при цьому не забуваючи помішувати.
  6. Горіхи потрібно роздрібнити. Для цього можна взяти толкушку або ж скористатися блендером.
  7. Овочі остуджуємо і натираємо на терці. Гранат очищаємо і відокремлюємо зерна.
  8. Тепер збираємо наш «браслет». Для цього беремо велику тарілку і склянку. Стакан поміщаємо в центр, а навколо нього викладаємо шар курки. Зверху курки робимо сіточку з майонезу.
  9. Наступним шаром будемо терта морква. Зараз потрібно посолити і приправити салат.
  10. Робимо шар горіхів, поверх них знову майонезом вимальовуємо сіточку.
  11. Далі – картопля, його також змащуємо майонезом, приправляємо і солимо.
  12. Тепер черга буряків, але кладемо тільки половину маси, солимо.
  13. Кладемо шар цибулі і знову засипаємо горіхи. Про майонез не забуваємо!
  14. Черга тертих яєць, зверху посипаємо сіллю.
  15. Викладаємо залишилася буряк. Заправляємо майонезом, кладемо його так, щоб у ньому могли триматися гранатові зерна, але не тонути.
  16. Тепер справа за зернами, щоб було красивіше, краще викладати їх зернятко до зернятка. Тепер виймаємо склянку. І за бажанням, можна змастити внутрішній коло майонезом і також укласти гранатом або відставити його як є. Ставимо наш шедевр в холодильник не менше, ніж на 8 годин.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування Гранатового браслета» з яловичиною

«Гранатовий браслет» з яловичиною – неймовірно смачний варіант класичного святкового салату. На його приготування потрібно запастися часом, але результат перевершить всі очікування! Справжній кулінарний шедевр!

Порції:8

Час готування: 3 години

Склад:

  • Яловичина – 150 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Гранат -1 шт.
  • Майонез – 60 гр.

Процес приготування:

1. Яловичину промиваємо, розрізаємо на кілька частин і відварюємо в підсоленій воді.

2. Чистимо овочі. Картоплю розрізаємо на половинки, щоб вони швидше зварилися, також відварюємо моркву і буряк.

3. М’ясо ріжемо на дрібні кубики.

4. Очищаємо гранат і виймаємо з нього зерна.

5. Натираємо всі овочі в різні тарілки на крупну тертку.

6. Збираємо салат. Беремо тарілку і посередині встановлюємо склянку. Далі навколо нього викладаємо шаром картоплю, змащуємо його майонезом.

7. Тепер черга моркви, її також добре промазуємо.

8. Третій шар робимо з яловичини, яку не забуваємо змастити майонезом.

9. Кладемо буряк і промазуємо майонезом.

10. В останню чергу шаром викладаємо гранатові зерна, намагаючись класти їх як можна ближче один до одного.

11. Тепер ставимо на 2 години на холод.

Приємного апетиту!

Дуже смачний гранатовий салат з копченою куркою

Гранатовий браслет з копченою куркою – вірний шлях до серця рідних і гостей. Розкішний салат, зітканий з ніжних шарів курочки і овочів, стане прикрасою святкового застілля. Від нього неможливо відірвати очей, так і хочеться спробувати!

Порції: 8

Час готування: 4 години

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Волоські горіхи – 50 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 1 пачка
  • Рослинне масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Молоти перець – за смаком

Процес приготування:

1. Варимо в каструлі яйця в підсоленій воді, до крутого стану.

2. Чистимо і відварюємо картоплю і моркву.

3. Нарізаємо очищений цибулю півкільцями або кільцями, щоб він добре відчувався в салаті. І смажимо його на рослинному маслі.

4. Тепер підготуємо курочку. Видаляємо з неї шкірку і позбавляємося від кісток. М’ясо нарізаємо доубиками середньої величини.

5. Горіхи дробимо в блендері.

6. Гранат розбираємо і вибираємо на блюдце зерна.

7. На середину тарілки ставимо склянку, а навколо нього збираємо салат. Першим шаром укладаємо м’ясо. Поливаємо його майонезом (кількість вибирайте на свій смак). Посипаємо сіллю і перцем.

8. Другий шар – морква, також змащений майонезом.

9. Третій шар буде картопляним, посоліть і поперчіть його, а також просочіть майонезом. Беремо волоські горіхи і посипаємо ними зверху.

10. Тепер черга цибулі і яєць. Рясно промажте цей шар майонезом, щоб яйця не розсипалися.

11. Передостанній шар – буряк. Приправити салат ще раз сіллю і перцем.

12. У завершенні прикрашаємо наш салат зернами граната. Якщо у вас є час, викладіть їх щільно один до одного шарами. Якщо ні, посипте їм верхівку нашого «браслета».

13. Ставимо в холодильник на 2-3 години.

Приємного апетиту!

Простий рецепт «Гранатового браслета» з додаванням чорносливу


Рецепт гранатового браслета з чорносливом – ідеальне поєднання смаків. Листковий салат на основі курки і овочів дуже ніжний і поживний. А чорнослив надає йому особливу родзинку. Неймовірну насолоду!

Порції: 8

Час готування:4 години

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Філе курки – 200 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 1 пачка
  • Спеції, сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Першим ділом відваримо овочі. Почистимо картоплю, моркву та буряк. Можна розрізати на половинки, щоб вони швидше зварилися, і ставимо на вогонь.

2. Після того, як овочі зварені, натираємо їх на крупній тертці в різні ємності. Картоплю можна дрібно порізати кубиками.

3. Також відварюємо філе в підсоленій воді. Нарізаємо його на невеликі кубики.

4. Тепер варимо круто яйця, остуджуємо їх і дрібно кришимо ножем.

5. Волоські горіхи роздробити в чаші з допомогою блендера.

6. Ретельно промиваємо чорнослив і нарізаємо його на невеликі шматочки.

7. Промиваємо і розрізаємо гранат. Відокремлюємо від нього ядерця.

8. Починаємо формувати салат. Для цього на великій тарілці або салатниці ставимо по центру склянку. І тепер по колу починаємо викладати шари: 1-им кладемо м’ясо, посипаємо його сіллю і приправою, зверху змащуємо майонезом (кількість дивіться на свій розсуд). 2-ий шар – картопляний, також заливаємо його майонезом. 3-ій шар морква і майонез, плюс посипаємо все сіллю і перцем. 4-ий шар чорнослив і яйця, добре промазуємо майонезом і посипаємо горіхами. 5-им шаром укладаємо буряк, змащуємо майонезом. І нарешті, щедро посипаємо верхівку гранатовими ядерцями.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Гранатовий браслет» без буряка?


Салат ” гранатовий браслет рецепт без буряка – яскравий, розкішний і шалено смачний салат. Існує безліч варіантів його приготування. Зовсім не обов’язково використовувати варену буряк, адже не всім подобається її смак. Додамо кілька інших деталей, і страва вийде чудовим!

Порції:6

Час готування:4 години

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Гранат – 1 шт.
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Горіхи волоські (подрібнені) – 80 гр.
  • Майонез — 200 гр.
  • Сіль, перець – за смаком

Процес приготування:

1. Насамперед потрібно відварити філе. Опускаємо його в солону воду, і після кипіння, варимо ще 20-30 хв. Готове філе розрізаємо на частини невеликими квадратиками.

2. Після цього відварюємо очищену картоплю і моркву. Охолоджуємо і ріжемо картоплю невеликими шматочками, а моркву натираємо на тертку побільше.

3. З лука знімаємо піну, розрізаємо його і обсмажуємо на рослинному маслі.

4. Варені яйця також подрібнюємо ножем.

5. Часник пропустимо через прес, потрібно щоб він був дуже дрібним.

6. В тарілці змішуємо майонез, сіль, перець і часник.

7. Гранат промиємо і зберемо з нього зерна в тарілочку.

8. Формуємо блюдо. На середину тарілки поставимо склянку. Навколо нього по колу викладаємо шарами: курку, зверху промазуємо майонезом, обсмажену цибулю, зверху майонез, тепер картоплю, зверху кладемо майонез, тепер частина морквини, промазуємо майонезом, яйця, рясно змастимо майонезом, щоб вони не розсипалися, знову моркву, подрібнені волоські горіхи і в завершенні щільно притуляючи одна одній, висипаємо гранатові зерна.

9. Ставимо готовий салат в холод на 2-3 години.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування гранатового салату з сиром

Гранатовий браслет рецепт з сиром – ніжний і вишуканий салат, він стане вдалим рішенням для святкового столу. А крім того, з ним можна сміливо експериментувати. Додамо в класичний рецепт тертий сир і отримаємо новий смак улюбленої страви. Спробуйте!

Порції:4

Час готування: 2 години 30 хв.

Склад:

  • Твердий сир – 200 гр.
  • Горіхи волоські – 250 гр.
  • Гранат – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

1. Натираємо сир на дрібній тертці. Для того щоб він не прилипав, треба змочити її водою.

2. Волоські горіхи підсмажимо на невеликій кількості олії, щоб уникнути зайвої жирності, приблизно 5 хв. Дамо їм обсохнути і потім подрібнити блендером.

3. Промиваємо і очищаємо гранат. Виймаємо ядерця і складаємо їх в тарілку.

4. Часник подрібнити ножем або ж скористаємося пресом.

5. У глибокій тарілці змішуємо майонез, сир, горіхи, часник. Перемішуємо і приправляємо сіллю і перцем.

6. Беремо плоску тарілку і ставимо в її центр склянку. А навколо ложкою у формі кола викладаємо майонезну масу.

7. Зверху укладаємо ядерця граната. Акуратно, намагаючись складати їх максимально щільно один до одного.

8. Ставимо салат на 2 години в холодильник.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з гранатом і грибами

Гранатовий браслет з грибами – це дуже смачний рецепт традиційного російського святкового салату. Без нього не обходиться жодне свято. Варіант страви з грибами набагато легше його різновидів м’ясних і шалено ніжний, а тому можна сміливо готувати його на звану вечерю. Гості будуть в захваті!

Порції:6

Час готування: 4 години

Склад:

  • Печериці (мариновані) – 200 гр.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Перець, сіль — за смаком
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

1. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до невеликого рум’янцю і м’якого стану.

2. Буряк кладемо в каструлю і заливаємо воду. Варимо до готовності приблизно 1 годину. Потім охолоджуємо і натираємо на тертці.

3. У підсоленій воді зваримо круто яйця.

4. Печериці ріжемо приблизно на 4 частини.

5. Часник продавлюємо через прес.

6. Сир натираємо на середній тертці.

7. Волоські горіхи тиснемо з допомогою спеціальної товкачика, якщо її немає, то можна використовувати блендер.

8. Гранат промиваємо і поділяємо його на частини, щоб простіше діставати зерна.

9. Тепер змішуємо інгредієнти в мисці: майонез, сир, часник, цибулю, печериці, буряк і яйця. Солимо й додаємо приправи.

10. Починаємо збирати салат. В центр великої плоскої тарілки ставимо склянку. І кругом викладаємо приготовану масу, зверху рясно посипаємо її горіхами. І покриваємо зернами граната, впритул укладаючи їх один до одного.

11. Даємо настоятися в холодильнику 2-3 години.

до подачі Салат готовий! Приємного апетиту!

Як приготувати гранатовий салат з маринованою цибулею?

Гранатовий салат з маринованою цибулею – мрія будь-якої господині. Ніжний, яскравий, розкішний на вигляд, такий салат запам’ятається гостям надовго! А апетитний маринований цибулю додасть йому ще більше неповторні смак! Спробуйте самі!

Порції: 8

Час готування:4 години

Склад:

  • Філе курки – 200 гр.
  • Гранат -1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Маринована цибуля – 100 гр.
  • Майонез – 150-200гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Буряк – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 50 гр.

Процес приготування:

1. Для початку поставимо варитися буряк, так як це займе 50-80 хв., дивлячись якого вона у вас розміру.

2. Далі зваримо в підсоленій воді куряче філе.

3. І також у підсоленій воді відварюємо яйця.

4. Разом можна зварити картоплю і моркву.

5. Тепер нарізаємо філе невеликими шматочками.

6. Також дробимо яйця і картоплю

7. Моркву і буряк натираємо на крупній тертці.

8. Волоські горіхи потрібно подрібнити з допомогою товкачика, досить дрібно, але так, щоб вони не були схожі на борошно.

9. Гранат промиваємо і поділяємо, щоб дістати з нього ядерця.

10. Приступаємо до салату. У велику плоску тарілку ставимо по центру склянку. Далі формуємо шари. 1-им кладемо м’ясо, змащуємо його майонезом і посипаємо сіллю і перцем. 2-им шаром укладаємо картоплю і також добре промазуємо її майонезом, солимо і перчимо. 3-ій шар буде з морквини. Наситимо її злегка майонезом і зверху викладаємо маринований лук. Тепер засипаємо шар яєць і добре змащуємо майонезом, інакше вони можуть розсипатися. Посипаємо горіхами. У завершенні укладаємо буряк, майонез і прикрашаємо все гранатовими ядерцями, впритул прикладаючи їх один до одного.

11. Ставимо його в холодильник на пару годин (2-3).

Приємного апетиту!

Салат «Гранатовий браслет» з мовою на святковий стіл

Салат ” гранатовий браслет з мовою – це зовсім особливе, дуже ефектне і шалено смачне блюдо. Воно прикрасить абсолютно будь-яке свято. Існує багато рецептів цього салату, але з мовою він перетворюється на справжній делікатес. Таке блюдо оцінять навіть гурмани!

Порції: 8

Час готування: 4 години

Склад:

  • Варений язик – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

1. Щоб відварити мова вам знадобиться приблизно 2 – 3 години. Воду для варіння краще відразу посолити. А коли він буде готовий, трохи охолодити і порізати на квадрати.

2. Моркву і картоплю почистити і також зварити, для прискорення процесу можна варити їх разом.

3. Буряк варимо приблизно годину – півтора.

4. Натираємо моркву і буряк на крупній тертці, а картоплю нарізаємо на шматочки.

5. Яйця відваримо круто. Охладим під холодною проточною водою і покрошим ножем.

6. Лук очистимо від лушпиння і посмажимо на рослинному маслі так, щоб він став м’яким.

7. Гранат промиваємо і розрізаємо, виймаємо з нього зернятка.

8. Тепер на велику плоску тарілку в центр встановлюємо склянку. Кругом шарами збираємо салат. Відразу кладемо картоплю, наступним — мову, потім цибулю і яйця. Тепер кладемо моркву, сир і буряк. Кожен шар промазуємо майонезом і посипаємо сіллю і перцем. Ці продукти використовуйте по своєму смаку. А в завершенні прикрашаємо блюдо гранатовими зернятами.

9. Ставимо наш шедевр в холодильник на 2-3 години.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт «Гранатового браслета» з рибою

Салат ” гранатовий браслет з рибою – абсолютно особливий вид традиційного святкового страви. У цього салату особливий ніжний смак, з морськими нотками і легкою кислинкою. Він завжди ефектно виглядає на столі і надає йому особливу вишуканість.

Порції: 8

Час готування: 2 години 40 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Яблука кислі – 2 шт.
  • Тунець – 1 банка
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Гранат – 1 шт.
  • Сіль, перець –за смаком

Процес приготування:

1. Змішаємо майонез і сметану.

2. Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер ошпарим його окропом і залишаємо так на 10-15 хв. Після цього сполоснем холодною водою, зіллємо воду і заправимо 2 ложками майонезу і сметани. Посолимо і поперчимо.

3. Рибу акуратно і дуже ретельно перетираємо виделкою. Додаємо до неї 2 ложки майонезній суміші, поперчити.

4. Відварюємо яйця, охладим під проточною водою. Покрошим яйця і змішаємо їх з двома ложками майонезу.

5. Очищаємо яблука від шкірки і натираємо на дрібну тертку. Перемішуємо з двома ложками суміші з майонезу та сметани.

6. Гранат промиваємо і розрізаємо, щоб дістати зерна.

7. На великій тарілці в центр ставимо склянку. Навколо нього шаром викладаємо цибульну масу, на неї кладемо рибну, потім яєчну, яблучну і прикрашаємо все зернами граната, намагаючись якомога щільніше прикладати їх один до одного.

8. Ставимо в холодильник на 2 години. Дістаємо і розрізаємо салат на шматочки.

Приємного апетиту!