«Гранатовий браслет» – це вишуканий салат з незвичайним смаком. Він давно став улюбленим святковим блюдом. Приготовлений у вигляді кільця і прикрашений гранатовими зернами, салат стане справжнім кулінарним шедевром. Готуйтеся отримувати компліменти від гостей!
Класичний «Гранатовий браслет» з куркою і волоськими горіхами
Класичний «Гранатовий браслет» з куркою та горіхами – шалено смачний салат з пряними горіховими нотками і приємною кислинкою. Він став одним з найпопулярніших страв святкового столу. І це не дивно! Виглядає він чудово! Справжній шедевр!
Інгредієнти на
8 порц.
- Куряче філе 350 гр.
- Морква 3 шт.
- Картопля 3 шт.
- Буряк 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Гранат-1 шт.
- Волоський горіх 100 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода кип’ячена ½ склянки
Процес приготування:
- Як приготувати салат «Гранатовий браслет» за класичним рецептом? Опускаємо яйця в підсолену воду і варимо протягом 8 хв. Охолодити готові яйця під холодною проточною водою.
- Потім в киплячій воді варимо почищені картоплю і моркву.
- Щоб спростити підготовку, буряк відваримо в мікрохвильовій печі. Тому ретельно промиваємо її і акуратно проколюємо виделкою з різних боків. Беремо ємність для мікрохвильовки, вливаємо в неї склянку води і занурюємо буряк. Накриваємо кришкою і ставимо на 10 хв. в режимі «овочі». Коли час закінчиться, відкриваємо мікрохвильовку, перевертаємо на інший бік і проробляємо процедуру знову.
- Філе промиваємо і кладемо в каструлю з водою. Ставимо на вогонь на 25-30 хв. до готовності. Виймаємо курку і даємо їй обсохнути. Знімаємо з філе шкірку і ріжемо тонкою соломкою або квадратиками.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками, обсмажуємо її на рослинній олії до легкого рум’яного відтінку. Виливаємо на сковороду 0,5 ст. кип’яченої води, чекаємо поки вона википить, при цьому не забуваючи помішувати.
- Горіхи потрібно роздрібнити. Для цього можна взяти толкушку або ж скористатися блендером.
- Овочі остуджуємо і натираємо на терці. Гранат очищаємо і відокремлюємо зерна.
- Тепер збираємо наш «браслет». Для цього беремо велику тарілку і склянку. Стакан поміщаємо в центр, а навколо нього викладаємо шар курки. Зверху курки робимо сіточку з майонезу.
- Наступним шаром будемо терта морква. Зараз потрібно посолити і приправити салат.
- Робимо шар горіхів, поверх них знову майонезом вимальовуємо сіточку.
- Далі – картопля, його також змащуємо майонезом, приправляємо і солимо.
- Тепер черга буряків, але кладемо тільки половину маси, солимо.
- Кладемо шар цибулі і знову засипаємо горіхи. Про майонез не забуваємо!
- Черга тертих яєць, зверху посипаємо сіллю.
- Викладаємо залишилася буряк. Заправляємо майонезом, кладемо його так, щоб у ньому могли триматися гранатові зерна, але не тонути.
- Тепер справа за зернами, щоб було красивіше, краще викладати їх зернятко до зернятка. Тепер виймаємо склянку. І за бажанням, можна змастити внутрішній коло майонезом і також укласти гранатом або відставити його як є. Ставимо наш шедевр в холодильник не менше, ніж на 8 годин.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування Гранатового браслета» з яловичиною
«Гранатовий браслет» з яловичиною – неймовірно смачний варіант класичного святкового салату. На його приготування потрібно запастися часом, але результат перевершить всі очікування! Справжній кулінарний шедевр!
Порції:8
Час готування: 3 години
Склад:
- Яловичина – 150 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Гранат -1 шт.
- Майонез – 60 гр.
Процес приготування:
1. Яловичину промиваємо, розрізаємо на кілька частин і відварюємо в підсоленій воді.
2. Чистимо овочі. Картоплю розрізаємо на половинки, щоб вони швидше зварилися, також відварюємо моркву і буряк.
3. М’ясо ріжемо на дрібні кубики.
4. Очищаємо гранат і виймаємо з нього зерна.
5. Натираємо всі овочі в різні тарілки на крупну тертку.
6. Збираємо салат. Беремо тарілку і посередині встановлюємо склянку. Далі навколо нього викладаємо шаром картоплю, змащуємо його майонезом.
7. Тепер черга моркви, її також добре промазуємо.
8. Третій шар робимо з яловичини, яку не забуваємо змастити майонезом.
9. Кладемо буряк і промазуємо майонезом.
10. В останню чергу шаром викладаємо гранатові зерна, намагаючись класти їх як можна ближче один до одного.
11. Тепер ставимо на 2 години на холод.
Приємного апетиту!
Дуже смачний гранатовий салат з копченою куркою
Гранатовий браслет з копченою куркою – вірний шлях до серця рідних і гостей. Розкішний салат, зітканий з ніжних шарів курочки і овочів, стане прикрасою святкового застілля. Від нього неможливо відірвати очей, так і хочеться спробувати!
Порції: 8
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
- Копчена курка – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Волоські горіхи – 50 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – 1 пачка
- Рослинне масло – для смаження
- Сіль – за смаком
- Молоти перець – за смаком
Процес приготування:
1. Варимо в каструлі яйця в підсоленій воді, до крутого стану.
2. Чистимо і відварюємо картоплю і моркву.
3. Нарізаємо очищений цибулю півкільцями або кільцями, щоб він добре відчувався в салаті. І смажимо його на рослинному маслі.
4. Тепер підготуємо курочку. Видаляємо з неї шкірку і позбавляємося від кісток. М’ясо нарізаємо доубиками середньої величини.
5. Горіхи дробимо в блендері.
6. Гранат розбираємо і вибираємо на блюдце зерна.
7. На середину тарілки ставимо склянку, а навколо нього збираємо салат. Першим шаром укладаємо м’ясо. Поливаємо його майонезом (кількість вибирайте на свій смак). Посипаємо сіллю і перцем.
8. Другий шар – морква, також змащений майонезом.
9. Третій шар буде картопляним, посоліть і поперчіть його, а також просочіть майонезом. Беремо волоські горіхи і посипаємо ними зверху.
10. Тепер черга цибулі і яєць. Рясно промажте цей шар майонезом, щоб яйця не розсипалися.
11. Передостанній шар – буряк. Приправити салат ще раз сіллю і перцем.
12. У завершенні прикрашаємо наш салат зернами граната. Якщо у вас є час, викладіть їх щільно один до одного шарами. Якщо ні, посипте їм верхівку нашого «браслета».
13. Ставимо в холодильник на 2-3 години.
Приємного апетиту!
Простий рецепт «Гранатового браслета» з додаванням чорносливу
Рецепт гранатового браслета з чорносливом – ідеальне поєднання смаків. Листковий салат на основі курки і овочів дуже ніжний і поживний. А чорнослив надає йому особливу родзинку. Неймовірну насолоду!
Порції: 8
Час готування:4 години
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Філе курки – 200 гр.
- Чорнослив – 100 гр.
- Волоські горіхи – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – 1 пачка
- Спеції, сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Першим ділом відваримо овочі. Почистимо картоплю, моркву та буряк. Можна розрізати на половинки, щоб вони швидше зварилися, і ставимо на вогонь.
2. Після того, як овочі зварені, натираємо їх на крупній тертці в різні ємності. Картоплю можна дрібно порізати кубиками.
3. Також відварюємо філе в підсоленій воді. Нарізаємо його на невеликі кубики.
4. Тепер варимо круто яйця, остуджуємо їх і дрібно кришимо ножем.
5. Волоські горіхи роздробити в чаші з допомогою блендера.
6. Ретельно промиваємо чорнослив і нарізаємо його на невеликі шматочки.
7. Промиваємо і розрізаємо гранат. Відокремлюємо від нього ядерця.
8. Починаємо формувати салат. Для цього на великій тарілці або салатниці ставимо по центру склянку. І тепер по колу починаємо викладати шари: 1-им кладемо м’ясо, посипаємо його сіллю і приправою, зверху змащуємо майонезом (кількість дивіться на свій розсуд). 2-ий шар – картопляний, також заливаємо його майонезом. 3-ій шар морква і майонез, плюс посипаємо все сіллю і перцем. 4-ий шар чорнослив і яйця, добре промазуємо майонезом і посипаємо горіхами. 5-им шаром укладаємо буряк, змащуємо майонезом. І нарешті, щедро посипаємо верхівку гранатовими ядерцями.
Приємного апетиту!
Як приготувати салат «Гранатовий браслет» без буряка?
Салат ” гранатовий браслет рецепт без буряка – яскравий, розкішний і шалено смачний салат. Існує безліч варіантів його приготування. Зовсім не обов’язково використовувати варену буряк, адже не всім подобається її смак. Додамо кілька інших деталей, і страва вийде чудовим!
Порції:6
Час готування:4 години
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Гранат – 1 шт.
- Варені яйця – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Горіхи волоські (подрібнені) – 80 гр.
- Майонез — 200 гр.
- Сіль, перець – за смаком
Процес приготування:
1. Насамперед потрібно відварити філе. Опускаємо його в солону воду, і після кипіння, варимо ще 20-30 хв. Готове філе розрізаємо на частини невеликими квадратиками.
2. Після цього відварюємо очищену картоплю і моркву. Охолоджуємо і ріжемо картоплю невеликими шматочками, а моркву натираємо на тертку побільше.
3. З лука знімаємо піну, розрізаємо його і обсмажуємо на рослинному маслі.
4. Варені яйця також подрібнюємо ножем.
5. Часник пропустимо через прес, потрібно щоб він був дуже дрібним.
6. В тарілці змішуємо майонез, сіль, перець і часник.
7. Гранат промиємо і зберемо з нього зерна в тарілочку.
8. Формуємо блюдо. На середину тарілки поставимо склянку. Навколо нього по колу викладаємо шарами: курку, зверху промазуємо майонезом, обсмажену цибулю, зверху майонез, тепер картоплю, зверху кладемо майонез, тепер частина морквини, промазуємо майонезом, яйця, рясно змастимо майонезом, щоб вони не розсипалися, знову моркву, подрібнені волоські горіхи і в завершенні щільно притуляючи одна одній, висипаємо гранатові зерна.
9. Ставимо готовий салат в холод на 2-3 години.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування гранатового салату з сиром
Гранатовий браслет рецепт з сиром – ніжний і вишуканий салат, він стане вдалим рішенням для святкового столу. А крім того, з ним можна сміливо експериментувати. Додамо в класичний рецепт тертий сир і отримаємо новий смак улюбленої страви. Спробуйте!
Порції:4
Час готування: 2 години 30 хв.
Склад:
- Твердий сир – 200 гр.
- Горіхи волоські – 250 гр.
- Гранат – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль, перець – за смаком
- Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
1. Натираємо сир на дрібній тертці. Для того щоб він не прилипав, треба змочити її водою.
2. Волоські горіхи підсмажимо на невеликій кількості олії, щоб уникнути зайвої жирності, приблизно 5 хв. Дамо їм обсохнути і потім подрібнити блендером.
3. Промиваємо і очищаємо гранат. Виймаємо ядерця і складаємо їх в тарілку.
4. Часник подрібнити ножем або ж скористаємося пресом.
5. У глибокій тарілці змішуємо майонез, сир, горіхи, часник. Перемішуємо і приправляємо сіллю і перцем.
6. Беремо плоску тарілку і ставимо в її центр склянку. А навколо ложкою у формі кола викладаємо майонезну масу.
7. Зверху укладаємо ядерця граната. Акуратно, намагаючись складати їх максимально щільно один до одного.
8. Ставимо салат на 2 години в холодильник.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату з гранатом і грибами
Гранатовий браслет з грибами – це дуже смачний рецепт традиційного російського святкового салату. Без нього не обходиться жодне свято. Варіант страви з грибами набагато легше його різновидів м’ясних і шалено ніжний, а тому можна сміливо готувати його на звану вечерю. Гості будуть в захваті!
Порції:6
Час готування: 4 години
Склад:
- Печериці (мариновані) – 200 гр.
- Твердий сир – 200 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Перець, сіль — за смаком
- Яйця – 2 шт.
Процес приготування:
1. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до невеликого рум’янцю і м’якого стану.
2. Буряк кладемо в каструлю і заливаємо воду. Варимо до готовності приблизно 1 годину. Потім охолоджуємо і натираємо на тертці.
3. У підсоленій воді зваримо круто яйця.
4. Печериці ріжемо приблизно на 4 частини.
5. Часник продавлюємо через прес.
6. Сир натираємо на середній тертці.
7. Волоські горіхи тиснемо з допомогою спеціальної товкачика, якщо її немає, то можна використовувати блендер.
8. Гранат промиваємо і поділяємо його на частини, щоб простіше діставати зерна.
9. Тепер змішуємо інгредієнти в мисці: майонез, сир, часник, цибулю, печериці, буряк і яйця. Солимо й додаємо приправи.
10. Починаємо збирати салат. В центр великої плоскої тарілки ставимо склянку. І кругом викладаємо приготовану масу, зверху рясно посипаємо її горіхами. І покриваємо зернами граната, впритул укладаючи їх один до одного.
11. Даємо настоятися в холодильнику 2-3 години.
до подачі Салат готовий! Приємного апетиту!
Як приготувати гранатовий салат з маринованою цибулею?
Гранатовий салат з маринованою цибулею – мрія будь-якої господині. Ніжний, яскравий, розкішний на вигляд, такий салат запам’ятається гостям надовго! А апетитний маринований цибулю додасть йому ще більше неповторні смак! Спробуйте самі!
Порції: 8
Час готування:4 години
Склад:
- Філе курки – 200 гр.
- Гранат -1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Маринована цибуля – 100 гр.
- Майонез – 150-200гр.
- Сіль, перець – за смаком
- Буряк – 1 шт.
- Горіхи волоські – 50 гр.
Процес приготування:
1. Для початку поставимо варитися буряк, так як це займе 50-80 хв., дивлячись якого вона у вас розміру.
2. Далі зваримо в підсоленій воді куряче філе.
3. І також у підсоленій воді відварюємо яйця.
4. Разом можна зварити картоплю і моркву.
5. Тепер нарізаємо філе невеликими шматочками.
6. Також дробимо яйця і картоплю
7. Моркву і буряк натираємо на крупній тертці.
8. Волоські горіхи потрібно подрібнити з допомогою товкачика, досить дрібно, але так, щоб вони не були схожі на борошно.
9. Гранат промиваємо і поділяємо, щоб дістати з нього ядерця.
10. Приступаємо до салату. У велику плоску тарілку ставимо по центру склянку. Далі формуємо шари. 1-им кладемо м’ясо, змащуємо його майонезом і посипаємо сіллю і перцем. 2-им шаром укладаємо картоплю і також добре промазуємо її майонезом, солимо і перчимо. 3-ій шар буде з морквини. Наситимо її злегка майонезом і зверху викладаємо маринований лук. Тепер засипаємо шар яєць і добре змащуємо майонезом, інакше вони можуть розсипатися. Посипаємо горіхами. У завершенні укладаємо буряк, майонез і прикрашаємо все гранатовими ядерцями, впритул прикладаючи їх один до одного.
11. Ставимо його в холодильник на пару годин (2-3).
Приємного апетиту!
Салат «Гранатовий браслет» з мовою на святковий стіл
Салат ” гранатовий браслет з мовою – це зовсім особливе, дуже ефектне і шалено смачне блюдо. Воно прикрасить абсолютно будь-яке свято. Існує багато рецептів цього салату, але з мовою він перетворюється на справжній делікатес. Таке блюдо оцінять навіть гурмани!
Порції: 8
Час готування: 4 години
Склад:
- Варений язик – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Буряк — 1 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
1. Щоб відварити мова вам знадобиться приблизно 2 – 3 години. Воду для варіння краще відразу посолити. А коли він буде готовий, трохи охолодити і порізати на квадрати.
2. Моркву і картоплю почистити і також зварити, для прискорення процесу можна варити їх разом.
3. Буряк варимо приблизно годину – півтора.
4. Натираємо моркву і буряк на крупній тертці, а картоплю нарізаємо на шматочки.
5. Яйця відваримо круто. Охладим під холодною проточною водою і покрошим ножем.
6. Лук очистимо від лушпиння і посмажимо на рослинному маслі так, щоб він став м’яким.
7. Гранат промиваємо і розрізаємо, виймаємо з нього зернятка.
8. Тепер на велику плоску тарілку в центр встановлюємо склянку. Кругом шарами збираємо салат. Відразу кладемо картоплю, наступним — мову, потім цибулю і яйця. Тепер кладемо моркву, сир і буряк. Кожен шар промазуємо майонезом і посипаємо сіллю і перцем. Ці продукти використовуйте по своєму смаку. А в завершенні прикрашаємо блюдо гранатовими зернятами.
9. Ставимо наш шедевр в холодильник на 2-3 години.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт «Гранатового браслета» з рибою
Салат ” гранатовий браслет з рибою – абсолютно особливий вид традиційного святкового страви. У цього салату особливий ніжний смак, з морськими нотками і легкою кислинкою. Він завжди ефектно виглядає на столі і надає йому особливу вишуканість.
Порції: 8
Час готування: 2 години 40 хв.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Яблука кислі – 2 шт.
- Тунець – 1 банка
- Сметана – 4 ст. л.
- Майонез – 6 ст. л.
- Гранат – 1 шт.
- Сіль, перець –за смаком
Процес приготування:
1. Змішаємо майонез і сметану.
2. Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер ошпарим його окропом і залишаємо так на 10-15 хв. Після цього сполоснем холодною водою, зіллємо воду і заправимо 2 ложками майонезу і сметани. Посолимо і поперчимо.
3. Рибу акуратно і дуже ретельно перетираємо виделкою. Додаємо до неї 2 ложки майонезній суміші, поперчити.
4. Відварюємо яйця, охладим під проточною водою. Покрошим яйця і змішаємо їх з двома ложками майонезу.
5. Очищаємо яблука від шкірки і натираємо на дрібну тертку. Перемішуємо з двома ложками суміші з майонезу та сметани.
6. Гранат промиваємо і розрізаємо, щоб дістати зерна.
7. На великій тарілці в центр ставимо склянку. Навколо нього шаром викладаємо цибульну масу, на неї кладемо рибну, потім яєчну, яблучну і прикрашаємо все зернами граната, намагаючись якомога щільніше прикладати їх один до одного.
8. Ставимо в холодильник на 2 години. Дістаємо і розрізаємо салат на шматочки.
Приємного апетиту!