Салат з тунцем, яйцем і огірком – 10 рецептів з покроковими фото

Салат з тунцем, яйцем і огірком – бюджетний, але дуже живильний і оригінальний салат. Його не можна назвати складним, можна збирати шарами або перемішувати всі продукти в салатниці. Перший варіант відмінно виглядатиме на святковому столі, особливо, якщо придумати для нього особлива прикраса зі свіжої зелені, оливок або інших відповідних продуктів.

Класичний салат з тунцем, яйцем і огірком

Класичний салат з тунцем, яйцем і огірком – популярний салат з вельми оригінальним складом і незабутнім смаком. Мало хто знає, але салат має французькі корені, називався він там Нісуаз. Звичайно, за основу брався свіжий, злегка обсмажену тунець, який у нас замінюють консервами.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Картопля 2 шт.
  • Тунець консервований 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Огірок 2 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Для прикраси:
  • Зелень за смаком
  • Маслини за смаком
  • Цибуля зелена за смаком

Процес приготування:

  1. Салат з тунцем, яйцем і огірком готується дуже просто. Заздалегідь зваріть ті продукти, які цього вимагають. Перед варінням моркву і картоплю помийте. Картопля вариться приблизно 20 хвилин, морква – 30 хвилин.
  2. Курячі яйця помийте, залийте холодною водою, додайте чайну ложку солі і поставте варитися. Варіть яйця після закипання не більше 10 хвилин. Потім злийте воду і залийте яйця холодною водою.
  3. Варену картоплю почистіть і натріть на тертці з великими отворами.
  4. Варені яйця очистіть від шкаралупи, дрібно наріжте або натріть на тертці.
  5. Огірки промийте холодною водою і натріть на тертці.
  6. Твердий сир натріть на крупній тертці.
  7. Розкрийте рибні консерви, злийте масло і розімніть тунця виделкою.
  8. Тепер можна збирати салат. Візьміть плоску тарілку і викладіть перший шар з половини подрібнених яєць, промажте його майонезом.
  9. Далі рівномірним шаром покладіть тунця.
  10. Третім шаром буде свіжий огірок, потім покладіть тертий картоплю, посоліть і нанесіть майонез.
  11. Далі викладіть шар з тертого на тертці вареної моркви, промажте його майонезом.
  12. Потім посипте салат тертим сиром, його також промажте майонезом.
  13. Останнім шаром покладіть залишилися варені яйця, змастіть шар майонезом.
  14. Прикрасьте салат свіжою зеленню і половинками маслин. Готовий салат приберіть в холодильник для просочення на кілька годин, потім можна знімати пробу. Приємного апетиту!

Салат з консервованим тунцем, яйцем, огірком і пекінською капустою

Салат з консервованим тунцем, яйцем, огірком і пекінською капустою – шалено смачний і поживний салат. Його можна подати як закуску, гарнір або просто влаштувати собі відмінний перекус протягом дня. Всі інгредієнти дуже гармонійно поєднуються між собою.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Яйця С1 – 3 шт.
  • Капуста пекінська – 500 гр.
  • Огірки свіжі – 200 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Перець червоний солодкий – 120 гр.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь курячі яйця зваріть круто, щоб вони встигли охолонути. Для цього покладіть їх у каструлю, залийте водою і варіть від моменту закипання 10 хвилин. Потім остудіть яйця в холодній воді.

Крок 2. Всі овочі вимийте під проточною водою. Пекінську капусту нашаткуйте тонкою соломкою. Огірки наріжте полукружками.

Крок 3. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте соломкою, петрушку і зелену цибулю дрібно порубаєте ножем.

Крок 4. Коли варені яйця охолонуть, очистіть їх від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками. В об’ємній салатниці змішайте пекінську капусту, огірки, солодкий перець, зелену цибулю, яйця і петрушку, посоліть і поперчіть продукти за смаком.

Крок 5. Видавіть сік з половини лимона. У мисочці змішайте оливкову олію з соком, додайте терту лимонну цедру. Отриманої заправкою полити салат.

Крок 6. Салат виходить дивовижно смачним і ароматним. Приємного апетиту!

Салат з консервованим тунцем, кукурудзою, яйцем, огірком

Салат з консервованим тунцем, кукурудзою, яйцем, огірком – справжня знахідка для багатого святкового застілля. Закуска оригінально виглядає на столі і привертає увагу своїм апетитним виглядом. Що важливо, готується салат без майонезу.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тунець консервований – 160 гр.
  • Кукурудза консервована – 170 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Сметана/грецький йогурт – 50 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця покладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Від моменту закипання тривалість 10 хвилин, злийте воду і остудіть яйця в дуже холодній воді.

Крок 2. Розкрийте банку з консервами, злийте масло і рибу розімніть виделкою. З консервованої кукурудзи також злийте сік, пересипте її в салатницю.

Крок 3. Огірки помийте і наріжте кубиками або брусками. Додайте овочі в салатницю до тунцу і кукурудзі.

Крок 4. Охолоджені яйця звільніть від шкаралупи і дрібно наріжте, відправте в салатницю. Якщо ви хочете отримати закуску з більш однорідною консистенцією, то нарізайте продукти шматочками однаковими за величиною зерен кукурудзи.

Крок 5. Зелень дрібно порубаєте ножем, додайте в салат. Заправте закуску сметаною, також підійде грецький йогурт, перемішайте її. Подавайте салат з тунцем, огірками, яйцем і консервованою кукурудзою, коли він трохи просочиться, прикрасьте його гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!

Салат з тунцем, яйцем, огірком і помідорами

Салат з тунцем, яйцем, огірком і помідорами – одна з найпопулярніших закусок. Всі продукти доступні в будь-який час року, тому так часто цей салат присутня в меню багатьох сімей. Готувати його нескладно, тому рецепт цілком заслужено може потрапити в розділ «улюблених».

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Салат – 1 упаковка.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Помідори черрі – 250 гр.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. З консервованого тунця злити масло. Видавіть сік з половини лимона. Помийте овочі.

Крок 2. Почніть приготування з заправки. Змішайте в мисці соєвий соус, лимонний сік, оливкова олія і один подрібнений зубчик часнику.

Крок 3. Тепер можна переходити до складання салату. Візьміть плоску тарілку і розкладіть на ній по колу листя салату. Зверху розкладіть шматочки тунця.

Крок 4. Шматочок твердого сиру натріть на тертці з дрібними отворами. Також подрібніть один варений білок і змішайте його з сирною стружкою.

Крок 5. Суміш сиру і білка розподіліть рівномірним шаром на м’якоті тунця.

Крок 6. Свіжий огірок наріжте тонкими смужками, можна це зробити овочечисткою. Поверніть смужки в рулети і покладіть всередину помідори черрі.

Крок 7. Огіркові згортки розкладіть по салату.

Крок 8. Потім зробіть прикраса для салату залишилися помідорами і смужками огірка. Полийте салат підготовленою раніше заправкою.

Крок 9. Посипте салат подрібненим вареним жовтком. Салат з тунцем, яйцем, огірком і помідорами, приготований за цим рецептом, прикрасить будь-який святковий стіл. Приємного апетиту!

Салат з тунцем, сиром, яйцем і огірком

Салат з тунцем, сиром, яйцем і огірком можна навіть подати як самостійне повноцінне блюдо. Його можна віднести до швидких страв, так як попередньо необхідно зварити тільки яйця. В іншому ж справу за нарізкою і складанням салату.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Огірки свіжі – 1 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Лек зелений – 4-5 пір’я.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця відваріть круто, остудіть і очистіть від шкаралупи. Огірок і зелену цибулю помийте. З консервованого тунця злити масло і розімніть філе виделкою.

Крок 2. У салатницю викладіть філе тунця.

Крок 3. На тертці з великими отворами подрібніть невеликий шматочок сиру. Додайте стружку до тунцу.

Крок 4. Огірок наріжте невеликими кубиками і також відправте в миску.

Крок 5. Очищені курячі яйця порубаєте дрібними кубиками, додайте до решти подрібненим продуктам.

Крок 6. Доповніть салат подрібненою зеленою цибулею, злегка посоліть, приправте меленим перцем і заправити майонезом.

Крок 7. Перемішайте салат з тунцем і можна відразу подавати на стіл закуску. Приємного апетиту!

Салат з авокадо, тунця, яйця і огірки

Салат з авокадо, тунця, яйця і огірки можна навіть включати в меню тим, хто рахує калорії і прагне знизити вагу. Звичайно, заправляти його майонезом в такому випадку не рекомендується. Філе консервованого тунця ідеально поєднується з соковитістю огірка, а ніжний, маслянистий авокадо пом’якшує загальний смак.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Помідори – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Кріп – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розкрийте банку з консервованим тунцем, злийте масло. Сік з лимона вичавити самостійно, перед цим попередньо добре помийте лимон гарячою водою. Авокадо, огірок, помідор і кріп також промийте проточною водою.

Крок 2. Авокадо розріжте вздовж на дві рівні частини, видаліть кісточку. Потім за допомогою великої ложки для морозива відокремте м’якоть від шкірки.

Крок 3. Наріжте кубиками авокадо, збризніть нарізку лимонним соком.

Крок 4. Так само наріжте дрібним кубиком свіжий огірок. Нарізку додайте до авокадо.

Крок 5. Філе тунця розімніть виделкою. Розкладіть філе поверх огірків і авокадо.

Крок 6. Зваріть куряче яйце круто, очистіть від шкаралупи, наріжте часточками. Дрібно порубаєте кріп, тонко наріжте половинку помідора. Збризніть салат оливковою олією, прикрасити помідорами, яйцями та кропом. Готово, безпосередньо перед вживанням можна все перемішати. Приємного апетиту!

Салат з консервованим тунцем, яйцем і зеленим горошком

Салат з консервованим тунцем, яйцем і зеленим горошком – нескладне в приготуванні страва, з корисним і доступним складом. Рибу можна взяти консервовану в олії або у власному соку. Горошок також можна взяти свіжий або консервований.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Горошок консервований – 120 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста червоний невеликий – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Петрушка – 3-4 гілки.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розкрийте консерви з горошку злити сік. Шматочки тунця вийміть з масла. Помийте зелень і очистіть цибулю. Курячі яйця зваріть круто.

Крок 2. Філе тунця розімніть виделкою на дрібні шматочки.

Крок 3. Горошок пересипте до філе.

Крок 4. Остиглі курячі яйця очистіть від шкаралупи. Одне яйце дуже дрібно поріжте на кубики, а друге наріжте часточками і залиште для прикраси закуски.

Крок 5. Червоний цибулю і зелень дрібно порубаєте ножем.

Крок 6. У салатниці змішати всі подрібнені продукти, посоліть і приправити меленим перцем за смаком. Заправте салат майонезом.

Крок 7. Готовий салат з тунцем, яйцем і горошком можна подавати відразу після приготування. Перед подачею прикрасьте закуску часточками варених яєць. Приємного апетиту!

Салат з тунцем, рисом, огірком і яйцем

Салат з тунцем, рисом, огірком і яйцем – універсальна закуска, яка може бути основою ситної вечері або прикрасою святкового застілля. Якщо ви хочете отримати не тільки смачне, але і красиве блюдо, складіть салат шарами і прикрасьте його за своїм смаком.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Рис варений – 4 ст. л.
  • Яйце куряче варене – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 3 шт.
  • Майонез для заправки.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розкрийте рибну консерву. Злийте масло і рибу розімніть виделкою. Рис відваріть до готовності заздалегідь і остудіть його.

Крок 2. Огірки помийте, наріжте кубиками і додайте нарізку в загальну миску.

Крок 3. Яйця, зварені круто, очистіть від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками. Всю зелень обмийте і дрібно порубаєте ножем в довільному порядку. Викладіть ці інгредієнти в миску.

Крок 4. Твердий сир натріть на тертці з великими отворами. Сирну стружку всипте в миску до вже доданим продуктів.

Крок 5. Салат заправте майонезом, перемішайте. Можна подати як закуску в загальному блюді або розкласти в порційні піали. Перед подачею прикрасьте салат свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Салат з тунцем, солоним огірком і яйцем

Салат з тунцем, солоним огірком і яйцем – закуска з вельми оригінальним смаком. Салат здорово різноманітить ваше меню не тільки в будні, але й свята. Навіть в консервах тунець зберігає свої властивості і залишається корисним для організму.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 100 гр.
  • Кукурудза консервована – 350 гр.
  • Огірок солоний – 100 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. З консервованої кукурудзи злити рідину. Яйця зваріть круто. Філе тунця вийміть з олійною заливки. Зелень вимити, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Крок 2. Викладіть консервовану кукурудзу в миску відповідного обсягу.

Крок 3. Розімніть філе тунця вилочкою і додайте в миску до кукурудзі.

Крок 4. Червоний салатний цибулю наріжте дрібними кубиками.

Крок 5. Солоні огірки наріжте кубиками, злийте сік, який при цьому виділився, і перекладіть нарізку в миску.

Крок 6. Кріп дрібно порубаєте ножем, додайте до решти подрібненим продуктам.

Крок 7. Варені курячі яйця очистіть від шкаралупи, потім наріжте їх кубиками невеликого розміру.

Крок 8. Заправте салат майонезом, посоліть за смаком і приправити свіжомеленим чорним перцем, добре перемішайте.

Крок 9. Салат з тунцем, солоним огірком і яйцем виходить дуже смачним і поживним. Подавайте відразу після того, як він буде готовий. Приємного апетиту!

ПП салат з тунцем, яйцем і огірком без майонезу

ПП салат з тунцем, яйцем і огірком без майонезу забезпечить вам смачний, поживний, а головне корисний перекус. Він також не позначиться зайвими сантиметрами на вашій фігурі Альтернативою майонезу може стати оливкова олія, грецький йогурт або суміш сметани і гірчиці.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тунець консервований – 100 гр.
  • Огірки свіжі – 3 шт.
  • Помідори – 120-150 гр.
  • Яйця курячі варені – 3 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 100 гр.
  • Насіння льону – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Для заправки:

  • Масло оливкове – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • соєвий Соус – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжі овочі промийте під краном і просушіть. Огірки наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою. Помідори наріжте часточками.

Крок 3. Головку ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння. Цибулю і всю зелень дрібно порубаєте ножем.

Крок 4. Оливкова олія, сік половини лимона, соєвий соус змішайте в невеликій мисочці. Всі подрібнені овочі перекладіть в миску. Філе тунця вийміть з олії, розімніть виделкою і додайте до овочів. Полийте салат заправкою і перемішайте.

Крок 5. Варені курячі яйця очистіть від шкаралупи, розрізати їх на 4-6 часточок. Салат викладете на блюдо, прикрасьте яєчними часточками і посипте насінням льону. Приємного апетиту!