Салат з тунцем, яйцем і огірком – 10 рецептів з покроковими фото

Салат з тунцем, яйцем і огірком – бюджетний, але дуже живильний і оригінальний салат. Його не можна назвати складним, можна збирати шарами або перемішувати всі продукти в салатниці. Перший варіант відмінно виглядатиме на святковому столі, особливо, якщо придумати для нього особлива прикраса зі свіжої зелені, оливок або інших відповідних продуктів.

Класичний салат з тунцем, яйцем і огірком

Класичний салат з тунцем, яйцем і огірком – популярний салат з вельми оригінальним складом і незабутнім смаком. Мало хто знає, але салат має французькі корені, називався він там Нісуаз. Звичайно, за основу брався свіжий, злегка обсмажену тунець, який у нас замінюють консервами.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Картопля 2 шт.
  • Тунець консервований 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Огірок 2 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Для прикраси:
  • Зелень за смаком
  • Маслини за смаком
  • Цибуля зелена за смаком

Процес приготування:

  1. Салат з тунцем, яйцем і огірком готується дуже просто. Заздалегідь зваріть ті продукти, які цього вимагають. Перед варінням моркву і картоплю помийте. Картопля вариться приблизно 20 хвилин, морква – 30 хвилин.
  2. Курячі яйця помийте, залийте холодною водою, додайте чайну ложку солі і поставте варитися. Варіть яйця після закипання не більше 10 хвилин. Потім злийте воду і залийте яйця холодною водою.
  3. Варену картоплю почистіть і натріть на тертці з великими отворами.
  4. Варені яйця очистіть від шкаралупи, дрібно наріжте або натріть на тертці.
  5. Огірки промийте холодною водою і натріть на тертці.
  6. Твердий сир натріть на крупній тертці.
  7. Розкрийте рибні консерви, злийте масло і розімніть тунця виделкою.
  8. Тепер можна збирати салат. Візьміть плоску тарілку і викладіть перший шар з половини подрібнених яєць, промажте його майонезом.
  9. Далі рівномірним шаром покладіть тунця.
  10. Третім шаром буде свіжий огірок, потім покладіть тертий картоплю, посоліть і нанесіть майонез.
  11. Далі викладіть шар з тертого на тертці вареної моркви, промажте його майонезом.
  12. Потім посипте салат тертим сиром, його також промажте майонезом.
  13. Останнім шаром покладіть залишилися варені яйця, змастіть шар майонезом.
  14. Прикрасьте салат свіжою зеленню і половинками маслин. Готовий салат приберіть в холодильник для просочення на кілька годин, потім можна знімати пробу. Приємного апетиту!