Салат «Зимовий» – 7 класичних рецептів з покроковими фото

Ні одне зимове застілля не обходиться без класичного зимового салату, для приготування якого, інгредієнти є у кожної господині під рукою, а саме: картопля, морква, зелений горошок, м’ясо або ковбасу і майонез. Достатньо лише підготувати продукти і нарізати їх – закуска готується настільки просто, що впорається навіть школяр. А готову страву виходить настільки смачним і ситним, що рекомендується спочатку готувати з запасом!

Салат «Зимовий» — класичний рецепт з ковбасою і горошком

Приготуємо всіма улюблений «зимовий» салат або як його ще називають багато – «Олів’є» у класичній варіації, за незмінним рецептом, який включає в себе варену ковбасу, солоні огірочки, зелений горошок і відварні овочі.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Варена ковбаса 400 гр.
  • Картопля 6 шт. відварена в мундирі
  • Морква 4 шт. отварненная
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • 4 шт. Огірки мариновані (можна і солоні)
  • Горошок зелений консервований 1 банка
  • Яйце куряче 6 шт (відварені)
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класичний салат «Зимовий» готується дуже легко. Відварену моркву і картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками однакового розміру і пересипаємо в глибокий салатник.
  2. Огірки подрібнюємо аналогічним способом і відправляємо до вже нарізаним продуктам.
  3. цибуля «звільняємо» від лушпиння, ріжемо на дрібні шматочки і додаємо в салатник.
  4. Варену ковбасу нарізаємо кубиками і також відправляємо до решти інгредієнтів.
  5. Слідом відправляємо, нарізані кубиками варені яйця.
  6. Акуратно піднімаємо банку з горошком, маринад виливаємо і пересипаємо горошок в салатник.
  7. Заправляємо всі підготовлені компоненти майонезом, добре розмішуємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

«Зимовий» салат з солоними огірками, ковбасою і горошком

Немає нічого простіше і смачніше, ніж приготувати популярний зимовий салат з сезонних овочів, м’ясної складової і консервованого горошку з банки. Такий салат може стати повноцінним прийомом їжі для всієї родини, адже страва дуже ситна і надає довгий відчуття насичення.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Ковбаса варена – 150-180 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Горох зелений консервований – ½ банки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Майонез – 4-5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо картоплю і моркву прямо в шкірці з додаванням декількох дрібок солі до м’якості. Приблизно через 30 хвилин від початку варіння – заливаємо овочі прохолодною водою, остуджуємо і після очищаємо.

Крок 2. Яйця варимо на помірному вогні приблизно 9 хвилин після закипання, обдаємо холодною водою і очистити від шкаралупи.

Крок 3. М’яку картоплю нарізаємо кубиками.

Крок 4. Аналогічним способом подрібнюємо моркву.

Крок 5. І варені яйця.

Крок 6. Слідом за овочами і яйцями, відправляємо в салатник варену ковбасу, нарізану кубиком.

Крок 7. З банки горошку зливаємо надлишки рідини, огірок ріжемо брусочками – пересипаємо в тарілку.

Крок 8. Зелень і очищений ріпчасту цибулю дрібно кришимо і об’єднуємо з вже нарізаними продуктами.

Крок 9. Присипаємо салат кількома пучками солі, чорним меленим перцем і присмачую майонезом для соковитості.

Крок 10. Салат добре перемішуємо і розкладаємо по піалах. Приємного апетиту!

Салат «Зимовий» зі свіжим огірком

Для більш свіжого смаку усіма знайомого і улюбленого «зимового» салату, замінимо солоні огірки свіжими. Завдяки цьому, блюдо вийде з легкої хрустинкой і смак його буде більш легким і ніжним.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Картопля (відварена в мундирі) – 300 гр.
  • Ковбаса – 300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Горошок консервований – 150 гр.
  • Майонез – 150 мл
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварену і очищену картоплю нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Крок 2. Варену ковбасу ріжемо шматочками, такого ж розміру, як і картоплю.Крок 3. Яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолодити, очистити і дрібно нарізаємо.

Крок 4. Свіжі огірки прямо в шкірці нарізаємо кубиком.

Крок 5. Додаємо в салатник зелений горошок, солимо і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.

Крок 6. Заправляємо страва майонезом, декоруємо пір’ям зеленого лука і прибираємо на півгодини в холодильну камеру для охолодження. Приємного апетиту!

Як приготувати зимовий салат «Олів’є» з куркою?

Лише раз, приготувавши класичний «олів’є» з ніжним курячим м’ясом, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, що зовсім не дивно. Адже салат готується дуже просто і швидко, а його м’який смак і ненав’язливий аромат, закохує в себе з першої ложки.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Горошок зелений (заморожений) – 1 склянка
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Приправи – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиту картоплю і моркву відварюємо до готовності або запікаємо в духовці.

Крок 2. Не гаючи часу, відварюємо яйця, протягом приблизно 9 хвилин після закипання, обдаємо холодною водою і очистити від шкаралупи.

Крок 3. Курку зачищаємо від прожилок і білих плівок, ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Відокремлюємо м’якоть від кісток і нарізаємо дрібними кубиками – обсмажуємо з сіллю і спеціями на розігрітій олії.

Крок 4. Смажимо м’ясо до утворення рум’яної скоринки.

Крок 5. Заморожений горошок розморожуємо в сковороді або мікрохвильовій печі до м’якості.

Крок 6. Відварені й охолоджені продукти (картопля, морква і яйця) очищаємо.

Крок 7. Картоплю і моркву ріжемо шматочками однакового розміру і пересипаємо в глибоку посуд.

Крок 8. В ту ж тарілку додаємо солоні огірки, цибулю і яйця, подрібнені аналогічним способом.

Крок 9. Кріп або будь-яку іншу зелень дрібно шаткуємо і щедро посипаємо нарізані продукти.

Крок 10. Слідом в салатник відправляємо курку і зелений горошок – гарненько розмішуємо.

Крок 11. Приправляємо страву сіллю при необхідності, заправляємо майонезом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату «Зимовий» з м’ясом

З простих і бюджетних продуктів, таких як картопля, морква, зелений горошок і шматочок м’яса, можна з легкістю приготувати неймовірно смачний салат, який ідеально підійде як для святкового столу, так і для різноманітності звичного сімейного раціону.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яловичина (варена) – 300 гр.
  • Майонез – 150 мл
  • Горошок консервований – 400 гр.
  • Огірки мариновані – 5 шт.
  • Яйця (варені) – 2 шт.
  • Картопля (відварена) – 2 шт.
  • Морква (варена) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варену картоплю нарізаємо дрібними кубиками – засипаємо в глибокий салатник.Крок 2. Морквину подрібнюємо аналогічним чином і відправляємо до картоплі.

Крок 3. Яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно шаткуємо.

Крок 4. Мариновані огірки ріжемо кубиком, при необхідності злегка віджимаємо від надлишків розсолу і додаємо до решти інгредієнтів.

Крок 5. Відварну яловичину поділяємо руками по волокнах або нарізаємо шматочками.Крок 6. Половину цибулини «звільняємо» від лушпиння і дрібно рубаємо.

Крок 7. З банки з горошком зливаємо рідину і пересипаємо бобову культуру в салатник.

Крок 8. Заправляємо салат сіллю і чорним меленим перцем згідно своїм перевагам, поливаємо майонезом і гарненько перемішуємо. Прибираємо настоюватися мінімум на одну годину в холод і після насолоджуємося. Приємного апетиту!

Салат «Зимовий» з додаванням яблука

Яблуко – настільки універсальний фрукт, що він ідеально поєднується з овочами, птицею і навіть м’ясом. При додаванні даного компонента в популярний салат «Зимовий», страва миттєво починає грати новими фарбами, адже яблуко робить смак більш свіжим і насиченим.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 1 шт.
  • Картопля (відварена) – 2 шт.
  • Морква (варена) – 2 шт.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Горошок консервований – 200 гр.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь термічно оброблені і очищені овочі нарізаємо кубиком.Крок 2. Свіжі огірки і яйця дрібно рубаємо.

Крок 3. Зелене яблуко розрізаємо навпіл, видаляємо насіннєву коробочку і ріжемо соломкою або кубиками.

Крок 4. Змішуємо всі нарізані компоненти в тарілці з високими бортами, додаємо горошок, підсолюємо по своєму смаку і заправляємо майонезом (можна замінити сметаною).

Крок 5. Ретельно розмішуємо інгредієнти, щоб сіль рівномірно розподілилася. Прикрашаємо часточками яблука і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат «Зимовий» з кукурудзою

Приготуємо «Олів’є» за оригінальним рецептом, в якому зелений консервований горошок замінюється зернами солодкої кукурудзи. Завдяки заміні компонентів, салат набуває абсолютно новий смак і аромат, тому таким стравою можна з легкістю здивувати своїх домочадців.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10-12.

Склад:

  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Яйця варені – 3-4 шт.
  • Ковбаса – 300 гр.
  • Картопля (відварна) – 300 гр.
  • Морква (варена) – 100 гр.
  • бочкові Огірки – 200 гр.
  • Майонез – 120-150 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо овочі та яйця: картоплю і моркву остуджуємо і очищаємо від шкірки, яйця очищаємо від шкаралупи.

Крок 2. Тверді солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 3. Варену ковбасу ріжемо на шматочки однакового розміру.

Крок 4. Яйця дрібно шаткуємо.

Крок 5. М’яку морква подрібнюємо брусочками або кубиками.

Крок 6. Картоплю нарізаємо шматочками трохи більшого розміру, ніж бочкові огірочки.

Крок 7. Акуратно піднімаємо банку з консервованою кукурудзою і зливаємо розсіл.

Крок 8. В глибокому салатнику об’єднуємо всі компоненти, включаючи кукурудзу.

Крок 9. Заправляємо салат чорним меленим перцем, поливаємо майонезом і ретельно розмішуємо.

Крок 10. На порційні тарілки розкладаємо страву за допомогою кулінарного кільця. Приємного апетиту!