Салат з редьки – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Редька – унікальний коренеплід, який здатний заповнити в організмі недолік калію, натрію, магнію, кальцію і заліза, є потужним антиоксидантом і містить багато вітаміну С. До того ж, цей низькокалорійний продукт здатний давати відчуття ситості надовго за рахунок високого вмісту клітковини.

Простий і смачний салат з чорної редьки

Чорна редька – специфічний продукт з характерним смаком, який чудово поєднується з яловичиною або телятиною. Салат з чорної редьки з м’ясом – корисне блюдо, яке наситить навіть самих голодних, і вразить своєю оригінальністю найвибагливіших.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Редька чорна 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • М’ясо 300 гр. (яловичина, телятина)
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат з редьки? Відварене заздалегідь і охолоджене м’ясо нарізають тонкою соломкою.
  2. Редьку очищають і натирають в стружку на тертці.
  3. Півкільця цибулі обсмажують, щоб вони стали підрум’яненими і злегка підсушеними.
  4. Всі інгредієнти складають у глибокий посуд, солять і додають майонез.
  5. Салату дають настоятися кілька хвилин і подають. Страва готова!

Як приготувати швидкий салат із зеленої редьки?

Цей варіант салату – максимально дієтичний продукт. Для поліпшення смаку можна використовувати не тільки яблучний або виноградний оцет, але і бальзамічний, але за рахунок більшої насиченості продукту його слід брати в два рази менше, ніж інші види.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Редька зелена – 1 шт.
  • Масло оливкова або соняшникова – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний або винний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор-пісок – на кінчику ножа.

Процес приготування:

1. Коренеплід гарненько промивають і очищають щіточкою, знімають шкірку як з картоплі.

2. За допомогою спеціальної терки для моркви по-корейськи, редьку подрібнюють тонкими смужками. Можна нарізати її дуже тонкою соломкою, якщо під рукою немає підходящої терки.

3. У миску перекладають подрібнений коренеплід.

4. До нього додають складові маринаду – сіль, оцет і масло. За смаком доповнюють чорним перцем і цукром, добре перемішують і дають настоятися протягом 10-20 хвилин.

5. Подають такий салат до страв з м’яса. Хрустка маринована редька відтіняє смак м’ясних страв і сприяє травленню.

Салат з редьки і моркви з майонезом

Легкий рецепт з коренеплодів для швидкого приготування і перекушування. Потрібні всього лише три інгредієнти і при бажанні трохи солі, щоб отримати смачне і корисне блюдо із зеленої редьки.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Редька зелена – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. З редьки зрізають шкірку за аналогією з чищенням картоплі.

2. Моркву обчищають і промивають.

3. Обидва коренеплоду подрібнюють на тертці. Для більш оригінального виду салату можна використовувати терку для овочів по-корейськи.

4. У мисці змішують подрібнені моркву і редьку, додають майонез і при необхідності сіль.

5. Дають салату з коренеплодів кілька хвилин настоятися і подають. Соковите корисне блюдо готове!

Простий і корисний салат з редьки з яблуком та морквою

Цей салат – джерело вітамінів і мінеральних речовин. Щоб допомогти організму в опорі хвороб і підживити його енергією, варто взяти таку страву на озброєння і готувати, особливо в холодну пору року.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Редька – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Вимиті коренеплоди очищають, у яблук видаляють серцевину.

2. Підготовлені продукти нарізають тонкою соломкою або використовують тертку.

3. Змішують пропущений через прес часник, сік лимона, сіль і рослинне масло.

4. У мисці з’єднують коренеплоди і фрукти і додають заправку.

5. Перед подачею салату потрібно дати постояти пару хвилин, щоб просочився, і подавати з січеною зеленню.

Ситний салат з редькою і яловичиною

Ситний салат, який можна приготувати до обіду або вечері, в якому поєднуються корисні для кожного продукти – редька і пісна яловичина. Обидва продукти заповнюють в організмі нестача вітамінів і мінеральних речовин, а хороший майонез покращує смак страви.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Редька зелена – 1 шт. або 500 гр.
  • М’ясо яловиче – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Петрушка – для подачі.

Процес приготування:

1. М’ясо промивають, заливають холодною водою в каструлі і варять, трохи підсолюємо рідину і додавши в неї спеції (перець горошком, гвоздику і листочки лавра).

2. Готову відварну яловичину охолоджують і нарізають брусочками, довжина яких повинна складати 4 див.

3. З редьки зрізають шкірочку і шаткують соломкою. Шматочки повинні бути співмірними із м’ясним. Редьку трохи віджати, щоб салат не вийшов дуже водянистим.

4. Очищену моркву можна натерти, як для приготування по-корейськи або нарізати брусочками.

5. Півкільця цибулі обсмажують на розігрітому маслі, додавши 0,5 ч. л. цукру для карамелізації.

6. До цибулі додають нарізану моркву і готувати ще 5 хвилин на відкритій сковорідці, і ще хвилину тушкують під кришкою для більшої м’якості овочів.

7. До засмажки перекладають яловичину, солять і перчать, тримають на слабкому вогні кілька хвилин, а після остуджують.

8. У глибокій мисці змішують редьку з м’ясною засмажкою, додають майонез і січену петрушку. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з редьки Дайкон

Популярна редька з приємним м’яким смаком підійде для салату, який буде з задоволенням їсти вся сім’я, включаючи дітей. Щоб страва виглядало яскравіше і було смачніше, варто взяти соковите зелене яблуко.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Редька дайкон – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблуко зелене – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Гірчиця солодка – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Кунжут – для подачі.

Процес приготування:

1. Редьку дайкон подрібнюють за допомогою терки для овочів по-корейськи.

2. Аналогічним чином натирають і очищену морквину.

3. З яблука можна не знімати шкірку, тільки видалити серцевину. Фрукт нарізають тонкою соломкою.

4. У підходящої для салату ємності змішують подрібнені продукти.

5. Окремо з’єднують для заправки сметану, солодку гірчицю і соєвий соус і заправляють овочі. Дають пару хвилин настоятися і подають, посипавши кунжутом.

Дуже простий і смачний салат з редькою з огірком

Легкий вітамінний салат з овочів і коренеплодів, який підійде до других страв або на сніданок. Соняшникова олія можна замінити будь-яким іншим – оливковою, гарбузовим чи рапсовим.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Огірок – 150 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Редька – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Масло соняшникове – за смаком.
  • Цибуля зелена – 5 шт.

Процес приготування:

1. З капусти знімають верхні листочки і дуже тонко шаткують.

2. Моркву нарізають соломкою або подрібнюють на тертці для овочів по-корейськи, щоб вийшли довгі тонкі смужки.

3. Капусту з морквою перекладають у глибокий салатник, злегка солять і розминають руками, щоб овочі розм’якшилися і пустили сік.

4. Редьку звільняють від шкірки і нарізають тонкими брусочками, аналогічно поступають і з огірком.

5. Підготовлені інгредієнти змішують, заправляють лимонним соком, сіллю, перцем і маслом, посипають тонко нарізаним зеленим цибулею і подають.

Салат «Ташкент» з редькою

Оригінальний, улюблений в радянський час салат на основі зеленої редьки і м’яса. В якості м’ясної складової можна брати будь-який вид м’яса – від курки та індички до яловичини або баранини.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Редька зелена – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
  • М’ясо (баранина, яловичина, курятина, індичка) – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Редьку очищають і кладуть у холодну воду на 30 хвилин, щоб прибрати зайву гіркоту.

2. М’ясо заливають водою і варять протягом півгодини, а потім нарізають рівною соломкою не дуже великого розміру.

3. Редьку також шаткують, злегка підсолюють і залишають на 10 хвилин, а потім зливають утворилася рідина.

4. У маслі обсмажують нарізану півкільцями цибулю і ще гарячим перекладають до редьки. Гаряче масло робить редьку більш м’якою, але при цьому зберігає її хрусткою.

5. До салату додають нарізане м’ясо, досолюють і додають перець, кладуть бажану кількість майонезу, перемішують і приступають до трапези.

Салат з редькою і смаженою цибулею

Смажену цибулю покращує смак страв з редькою. Якщо змішувати гарячі цибулю і масло, в якому він смажився, з нарізаною редькою, коренеплід набуває ніжність, але залишається хрустким.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Редька зелена – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • М’ясо куряче (філе) – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе відварюють у підсоленій воді, охолоджують і розбирають на волокна або нарізають кубиками.

2. Очищену від шкірки редьку дрібно шаткують.

3. Цибулю ріжуть півкільцями і смажать до золотистого кольору в олії. Важливо добитися красивого відтінку цибулевих шматочків, але не пересушити їх.

4. Інгредієнти для салату змішують в підходящої ємності і заправляють майонезом. Краще брати домашній або магазинний, але високоякісний майонез.

5. Салату дають настоятися кілька хвилин, підсолюють при необхідності і подають. Насолоджуйтесь!

Як приготувати салат з маргеланской редьки?

Легкий і швидкий рецепт з редькою для тих, хто вічно поспішає або не хоче багато часу віддавати приготування їжі, але при цьому вживати корисні продукти.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Редька маргеланская – 1 шт.
  • Морква -1 шт.
  • Зелень (кріп, петрушка, цибуля зелений) – 1 пучок.
  • Масло оливкова extra virgin – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Редьку очищають і нарізають тонкою соломкою. Можна подрібнити її на тертці для овочів по-корейськи.

2. Моркву ріжуть по аналогії з редькою шматочками, рівними за розміром першому коренеплоду.

3. Зелень дуже дрібно нарізають.

4. Окремо змішують соєвий соус з маслом і гірчицею і добре збивають за допомогою віночка, щоб суміш була однорідною.

5. У глибокій ємності поєднують овочі з зеленню і додають заправку. Все перемішують, дають 2 хвилини постояти і пригощаються.