Редька – унікальний коренеплід, який здатний заповнити в організмі недолік калію, натрію, магнію, кальцію і заліза, є потужним антиоксидантом і містить багато вітаміну С. До того ж, цей низькокалорійний продукт здатний давати відчуття ситості надовго за рахунок високого вмісту клітковини.
Простий і смачний салат з чорної редьки
Чорна редька – специфічний продукт з характерним смаком, який чудово поєднується з яловичиною або телятиною. Салат з чорної редьки з м’ясом – корисне блюдо, яке наситить навіть самих голодних, і вразить своєю оригінальністю найвибагливіших.
Інгредієнти на
3 порц.
- Редька чорна 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- М’ясо 300 гр. (яловичина, телятина)
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати простий і смачний салат з редьки? Відварене заздалегідь і охолоджене м’ясо нарізають тонкою соломкою.
- Редьку очищають і натирають в стружку на тертці.
- Півкільця цибулі обсмажують, щоб вони стали підрум’яненими і злегка підсушеними.
- Всі інгредієнти складають у глибокий посуд, солять і додають майонез.
- Салату дають настоятися кілька хвилин і подають. Страва готова!
Як приготувати швидкий салат із зеленої редьки?
Цей варіант салату – максимально дієтичний продукт. Для поліпшення смаку можна використовувати не тільки яблучний або виноградний оцет, але і бальзамічний, але за рахунок більшої насиченості продукту його слід брати в два рази менше, ніж інші види.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Редька зелена – 1 шт.
- Масло оливкова або соняшникова – 3 ст. л.
- Оцет яблучний або винний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор-пісок – на кінчику ножа.
Процес приготування:
1. Коренеплід гарненько промивають і очищають щіточкою, знімають шкірку як з картоплі.
2. За допомогою спеціальної терки для моркви по-корейськи, редьку подрібнюють тонкими смужками. Можна нарізати її дуже тонкою соломкою, якщо під рукою немає підходящої терки.
3. У миску перекладають подрібнений коренеплід.
4. До нього додають складові маринаду – сіль, оцет і масло. За смаком доповнюють чорним перцем і цукром, добре перемішують і дають настоятися протягом 10-20 хвилин.
5. Подають такий салат до страв з м’яса. Хрустка маринована редька відтіняє смак м’ясних страв і сприяє травленню.
Салат з редьки і моркви з майонезом
Легкий рецепт з коренеплодів для швидкого приготування і перекушування. Потрібні всього лише три інгредієнти і при бажанні трохи солі, щоб отримати смачне і корисне блюдо із зеленої редьки.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Редька зелена – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. З редьки зрізають шкірку за аналогією з чищенням картоплі.
2. Моркву обчищають і промивають.
3. Обидва коренеплоду подрібнюють на тертці. Для більш оригінального виду салату можна використовувати терку для овочів по-корейськи.
4. У мисці змішують подрібнені моркву і редьку, додають майонез і при необхідності сіль.
5. Дають салату з коренеплодів кілька хвилин настоятися і подають. Соковите корисне блюдо готове!
Простий і корисний салат з редьки з яблуком та морквою
Цей салат – джерело вітамінів і мінеральних речовин. Щоб допомогти організму в опорі хвороб і підживити його енергією, варто взяти таку страву на озброєння і готувати, особливо в холодну пору року.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Редька – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Вимиті коренеплоди очищають, у яблук видаляють серцевину.
2. Підготовлені продукти нарізають тонкою соломкою або використовують тертку.
3. Змішують пропущений через прес часник, сік лимона, сіль і рослинне масло.
4. У мисці з’єднують коренеплоди і фрукти і додають заправку.
5. Перед подачею салату потрібно дати постояти пару хвилин, щоб просочився, і подавати з січеною зеленню.
Ситний салат з редькою і яловичиною
Ситний салат, який можна приготувати до обіду або вечері, в якому поєднуються корисні для кожного продукти – редька і пісна яловичина. Обидва продукти заповнюють в організмі нестача вітамінів і мінеральних речовин, а хороший майонез покращує смак страви.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Редька зелена – 1 шт. або 500 гр.
- М’ясо яловиче – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 3 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Петрушка – для подачі.
Процес приготування:
1. М’ясо промивають, заливають холодною водою в каструлі і варять, трохи підсолюємо рідину і додавши в неї спеції (перець горошком, гвоздику і листочки лавра).
2. Готову відварну яловичину охолоджують і нарізають брусочками, довжина яких повинна складати 4 див.
3. З редьки зрізають шкірочку і шаткують соломкою. Шматочки повинні бути співмірними із м’ясним. Редьку трохи віджати, щоб салат не вийшов дуже водянистим.
4. Очищену моркву можна натерти, як для приготування по-корейськи або нарізати брусочками.
5. Півкільця цибулі обсмажують на розігрітому маслі, додавши 0,5 ч. л. цукру для карамелізації.
6. До цибулі додають нарізану моркву і готувати ще 5 хвилин на відкритій сковорідці, і ще хвилину тушкують під кришкою для більшої м’якості овочів.
7. До засмажки перекладають яловичину, солять і перчать, тримають на слабкому вогні кілька хвилин, а після остуджують.
8. У глибокій мисці змішують редьку з м’ясною засмажкою, додають майонез і січену петрушку. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування салату з редьки Дайкон
Популярна редька з приємним м’яким смаком підійде для салату, який буде з задоволенням їсти вся сім’я, включаючи дітей. Щоб страва виглядало яскравіше і було смачніше, варто взяти соковите зелене яблуко.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Редька дайкон – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яблуко зелене – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Гірчиця солодка – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Кунжут – для подачі.
Процес приготування:
1. Редьку дайкон подрібнюють за допомогою терки для овочів по-корейськи.
2. Аналогічним чином натирають і очищену морквину.
3. З яблука можна не знімати шкірку, тільки видалити серцевину. Фрукт нарізають тонкою соломкою.
4. У підходящої для салату ємності змішують подрібнені продукти.
5. Окремо з’єднують для заправки сметану, солодку гірчицю і соєвий соус і заправляють овочі. Дають пару хвилин настоятися і подають, посипавши кунжутом.
Дуже простий і смачний салат з редькою з огірком
Легкий вітамінний салат з овочів і коренеплодів, який підійде до других страв або на сніданок. Соняшникова олія можна замінити будь-яким іншим – оливковою, гарбузовим чи рапсовим.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Огірок – 150 гр.
- Морква – 200 гр.
- Редька – 300 гр.
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сік лимонний – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
- Цибуля зелена – 5 шт.
Процес приготування:
1. З капусти знімають верхні листочки і дуже тонко шаткують.
2. Моркву нарізають соломкою або подрібнюють на тертці для овочів по-корейськи, щоб вийшли довгі тонкі смужки.
3. Капусту з морквою перекладають у глибокий салатник, злегка солять і розминають руками, щоб овочі розм’якшилися і пустили сік.
4. Редьку звільняють від шкірки і нарізають тонкими брусочками, аналогічно поступають і з огірком.
5. Підготовлені інгредієнти змішують, заправляють лимонним соком, сіллю, перцем і маслом, посипають тонко нарізаним зеленим цибулею і подають.
Салат «Ташкент» з редькою
Оригінальний, улюблений в радянський час салат на основі зеленої редьки і м’яса. В якості м’ясної складової можна брати будь-який вид м’яса – від курки та індички до яловичини або баранини.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Редька зелена – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
- М’ясо (баранина, яловичина, курятина, індичка) – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Редьку очищають і кладуть у холодну воду на 30 хвилин, щоб прибрати зайву гіркоту.
2. М’ясо заливають водою і варять протягом півгодини, а потім нарізають рівною соломкою не дуже великого розміру.
3. Редьку також шаткують, злегка підсолюють і залишають на 10 хвилин, а потім зливають утворилася рідина.
4. У маслі обсмажують нарізану півкільцями цибулю і ще гарячим перекладають до редьки. Гаряче масло робить редьку більш м’якою, але при цьому зберігає її хрусткою.
5. До салату додають нарізане м’ясо, досолюють і додають перець, кладуть бажану кількість майонезу, перемішують і приступають до трапези.
Салат з редькою і смаженою цибулею
Смажену цибулю покращує смак страв з редькою. Якщо змішувати гарячі цибулю і масло, в якому він смажився, з нарізаною редькою, коренеплід набуває ніжність, але залишається хрустким.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Редька зелена – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- М’ясо куряче (філе) – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче філе відварюють у підсоленій воді, охолоджують і розбирають на волокна або нарізають кубиками.
2. Очищену від шкірки редьку дрібно шаткують.
3. Цибулю ріжуть півкільцями і смажать до золотистого кольору в олії. Важливо добитися красивого відтінку цибулевих шматочків, але не пересушити їх.
4. Інгредієнти для салату змішують в підходящої ємності і заправляють майонезом. Краще брати домашній або магазинний, але високоякісний майонез.
5. Салату дають настоятися кілька хвилин, підсолюють при необхідності і подають. Насолоджуйтесь!
Як приготувати салат з маргеланской редьки?
Легкий і швидкий рецепт з редькою для тих, хто вічно поспішає або не хоче багато часу віддавати приготування їжі, але при цьому вживати корисні продукти.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Редька маргеланская – 1 шт.
- Морква -1 шт.
- Зелень (кріп, петрушка, цибуля зелений) – 1 пучок.
- Масло оливкова extra virgin – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Редьку очищають і нарізають тонкою соломкою. Можна подрібнити її на тертці для овочів по-корейськи.
2. Моркву ріжуть по аналогії з редькою шматочками, рівними за розміром першому коренеплоду.
3. Зелень дуже дрібно нарізають.
4. Окремо змішують соєвий соус з маслом і гірчицею і добре збивають за допомогою віночка, щоб суміш була однорідною.
5. У глибокій ємності поєднують овочі з зеленню і додають заправку. Все перемішують, дають 2 хвилини постояти і пригощаються.