Літній салат – 10 швидких і смачних рецептів на святковий стіл з покроковими фото

Літній салат – це легке і корисне блюдо, яке стане прекрасним доповненням до будь-якого основного страви і різноманітить ваш звичний раціон. Готувати таку закуску можна протягом всіх трьох місяців, так як компоненти безпосередньо залежать від того, що росте у вас на грядках прямо зараз. Практично всі овочі гармоніюють між собою, відповідно, їх склад можна змінювати і змінювати на свій смак, адже все геніальне – просто!

Літній салат з овочів на святковий стіл

Літній салат з овочів на святковий стіл готується з простих компонентів, однак, весь секрет його неперевершеного смаку і аромату полягає в оригінальній заправці, приготовленої на основі подрібнених горіхів. І якщо раніше ви не пробували таке поєднання, то негайно приступайте до готуванні!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Помідор 1 шт. (велика)
  • Огірки свіжі 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Волоський горіх 30 гр. (ядер)
  • Оцет яблучний 6% 2 ст. л.
  • Вода 1 ст. л.
  • Листовий салат 20 гр.
  • Кінза 10 гр.
  • Часник за смаком
  • Перець чилі за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб швидко і смачно приготувати літній салат на святковий стіл, викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
  2. Листя салату рвемо руками на невеликі сегменти, розподіляємо по дну блюда.
  3. На зелену «подушку» поміщаємо досить великі скибочки томатів і огірків.
  4. Додаємо смужки з м’якоті солодкого перцю і тонкі кільця червоного лука.
  5. Довільно подрібнюємо стручок гострого перцю, видаляючи насіння – викладаємо на блюдо.
  6. Для приготування заправки горіхи підсушуємо і викладаємо в ступку або чашу блендера.
  7. Розтираємо до виділення масла.
  8. Доповнюємо суміш кінзою, оцтом, водою, сіллю і чорним перцем – заважаємо.
  9. Заправляємо салат.
  10. Закуску подаємо до столу відразу ж і насолоджуємося прекрасним смаком. Приємного апетиту!

Літній салат з огірків і помідорів

Літній салат з огірків і помідорів – це всіма улюблена закуска, на приготування якого у вас піде всього лише кілька хвилин. Поєднання овочів настільки вдале, що такий салат хороший сам по собі і без будь-яких доповнень, однак, для насиченості смаку додамо трохи часнику і зелені.

Час готування – 7 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Огірки – 3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом ретельно промиваємо овочі та зелень, даємо час обсохнути.

Крок 2. Розрізаємо томат на скибочки, кладемо на дно салатника і посипаємо дрібкою солі.

Крок 3. Повторюємо шар і обов’язково солимо.

Крок 4. Аналогічно поступаємо з нарізкою з огірочків.

Крок 5. Додаємо рубану зелень і часник, в такому вигляді залишаємо для просочення на 15 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу, компоненти перемішуємо і присмачую меленим перцем з рослинним маслом. Приємного апетиту!

Салат «Літній» з капустою та огірками

Салат «Літній» з капустою та огірками – це свіжа та легка закуска, яка запросто доповнить будь-яку страву з червоного м’яса, риби або птиці. І з’ївши навіть більшу порцію такого страви, ви позбудетеся від голоду, але зовсім не відчуєте тяжкості внизу живота.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Капуста – 500 гр.
  • Огірки невеликі – 2 шт.
  • Кріп – 3-4 гілочки.
  • Петрушки – 3-4 гілочки.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо необхідні продукти.

Крок 2. Гострим ножем максимально тонко шаткуємо качан молодої капусти.

Крок 3. Відрізаємо хвостики у огірків, ріжемо півкільцями.

Крок 4. Обполіскуємо зелень і стряхиваем зайву вологу, дрібно рубаємо.

Крок 5. З’єднуємо петрушку, кріп і овочі в мисці, заправляємо рослинною олією і підсолюємо. Перемішавши, знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Літній салат з пекінської капустою

Літній салат з пекінської капустою – це просте у приготуванні і дуже смачне блюдо, на приготування якого вам не доведеться витрачати більше десяти хвилин. Для ситості рекомендуємо вам також додавати відварені яйця і експериментувати з заправками: йогурт, масло або домашній майонез.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Капуста пекінська – 120 гр.
  • Яйця відварні – 1 шт.
  • Кріп – 3-4 гілочки.
  • Огірки – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Оцет винний – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і обсушену капусту нарізаємо соломкою, висипаємо в чашу з високими бортиками.

Крок 2. Довільно подрібнюємо свіжий огірок, відправляємо до пекинке.

Крок 3. Відварене яйце очищаємо від шкаралупи, ріжемо скибочками і викладаємо до овочів.

Крок 4. Посипаємо інгредієнти рубаним кропом.

Крок 5. Поливаємо складу оцтом і олією, солимо і перчимо – гарненько перемішуємо.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Літній салат з куркою

Літній салат з куркою приємно здивує вас своєю різноманітністю смаків і яскравим насиченим ароматів. Завдяки додаванню птиці, порція такого страви надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією. Зелень додасть салату свіжість, а сир – пікантність.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Базилік – 1 гілочка.
  • Цибуля зелена – 1 перо.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курку обполіскуємо і витираємо паперовими рушниками, обсмажуємо на розігрітій олії, присипавши сіллю, до рум’яності і повної готовності.

Крок 2. Остуджуємо.

Крок 3. Не гаючи часу, нарізаємо свіжі огірки.

Крок 4. Видаляємо насіння і перетинки з болгарського перцю, нарізаємо кубиками.

Крок 5. Подрібнюємо сир.

Крок 6. Соковиті помідори розрізаємо на шматочки невеликого розміру.

Крок 7. Нарізаємо або розбираємо по волокнах куряче філе.

Крок 8. З’єднуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо зелень і сіль з перцем.

Крок 9. Перемішуємо і дегустуємо. Приємного апетиту!

Легкий салат з редискою і огірками

Легкий салат з редискою і огірками – це класика теплого дачного сезону, тому як, напевно, кожен кулінар готує таку закуску. Однак сьогодні вам видається варіант приготування з оригінальною заправкою на основі французької гірчиці, лимонного соку і сметани.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Огірки – 2 шт.
  • Редиска – 8 шт.
  • Сир твердих сортів – 50 гр.
  • Листя салату – 2 жмені.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.

Для заправки:

  • Лимон – ½ шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Сіль – ¼ Ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Огірки обполіскуємо, обрізаємо хвостики, нарізаємо півкільцями.

Крок 2. Нарізаємо Тонкими кружальцями промиту редиску.

Крок 3. Дрібно шаткуємо пір’я зеленого лука.

Крок 4. Крупно нарізаємо кріп з петрушкою.

Крок 5. Для приготування заправки в піалу видавлюємо кислий цитрусовий сік, додаємо гірчицю, сметану, оливкова олія, сіль і мелений перець – активно перемішуємо.

Крок 6. У салатник викладаємо овочі, зелень і порвані листя салату – поливаємо соусом і, перемішавши салат, подаємо до столу. Приємного апетиту!

Річний овочевий салат з капусти і моркви

Літній овочевий салат з капусти і моркви – це справжня вітамінна бомба, так як в його склад входять виключно свіжі і корисні компоненти, смак яких ідеально поєднується з кислим цитрусовим соком, ядерним ріпчастою цибулею і зовсім невеликою кількістю солі.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5-10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста – ½ шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо верхні листи з качана, вилок дрібно шаткуємо і викладаємо в салатник, активно розминаємо чистими і сухими руками.

Крок 2. Чистимо шкірку з моркви, обполіскуємо і подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулину і висипаємо до інших овочів.

Крок 4. Поливаємо складу кислим лимонним соком.

Крок 5. Солимо і заправляємо рослинною олією.

Крок 6. Інгредієнти гарненько перемішуємо.

Крок 7. Страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Літній салат з огірків і яєць

Літній салат з огірків і яєць – це легке і ситна страва, яке зарядить вас енергією і надовго позбавить від ненависного почуття голоду. Одними овочами ситий не будеш, тому відварні курячі яйця, як не можна, до речі, вписуються в простий і всім відомий склад.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Огірки – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо огірочки і нарізаємо кубиками.

Крок 2. Зчищаємо шкаралупу з відварених яєць, дрібно рубаємо.

Крок 3. Аналогічно поступаємо з стиглими соковитими і томатами.

Крок 4. Висипаємо всі нарізані складові в глибоку тарілку, заправляємо майонезом і солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 5. При наявності часу салат охолоджуємо на полиці холодильної камери або відразу ж пропонуємо домочадцям. Приємного апетиту!

Салат з баклажанами та помідорами

Салат з баклажанами та помідорами, доповнений пекучим часником – це поживне блюдо на грузинський манер, яке допоможе вам без зайвих заморочок привнести у ваш щоденний раціон щось зовсім нове, здивує домочадців і подарує справжню насолоду смаковим рецепторам!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Баклажани – 2-3 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу гілочки зелені і овочі, ретельно промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.

Крок 2. Обрізаємо хвостики у фіолетових плодів, м’якоть нарізаємо кубиками прямо в шкірці і складаємо в каструлю.

Крок 3. Баклажани підсолюємо і заливаємо гарячою водою, підсмажуємо на помірному полум’я близько 10-15 хвилин – цього часу достатньо, щоб інгредієнт позбавився від гіркоти.

Крок 4. За допомогою шумівки викладаємо кубики овочу в друшляк і чекаємо, поки стече зайва вода.

Крок 5. Доповнюємо баклажани скибочками томатів, подрібненим часником і зеленню. Підсолюємо і поливаємо рослинним маслом – перемішуємо і даємо постояти пару хвилин для просочення.

Крок 6. Не чекаючи охолодження фіолетових шматочків, подаємо закуску до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Річний овочевий салат із зеленню

Літній овочевий салат із зеленню – це швидка в приготуванні і ароматна закуска, яка урізноманітнює, як пікнік, так і святковий стіл. Для готування потрібні виключно прості і доступні компоненти, а замість солі ми будемо використовувати якісний соєвий соус.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Редиска – 10 шт.
  • Огірки – 2-3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо редис і видаляємо «попки», розрізаємо на 4-6 частин залежно від розміру овоча.

Крок 2. На чверть кільця нарізаємо свіжі огірочки.

Крок 3. Подрібнюємо пір’я зеленого лука.

Крок 4. Дрібно шаткуємо гілочки кропу запашного.

Крок 5. Покласти всі інгредієнти в ємність з високими бортиками і поливаємо соєвим соусом, а також рослинним маслом – перемішуємо.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!