Літній салат – 10 швидких і смачних рецептів на святковий стіл з покроковими фото

Літній салат – це легке і корисне блюдо, яке стане прекрасним доповненням до будь-якого основного страви і різноманітить ваш звичний раціон. Готувати таку закуску можна протягом всіх трьох місяців, так як компоненти безпосередньо залежать від того, що росте у вас на грядках прямо зараз. Практично всі овочі гармоніюють між собою, відповідно, їх склад можна змінювати і змінювати на свій смак, адже все геніальне – просто!

Літній салат з овочів на святковий стіл

Літній салат з овочів на святковий стіл готується з простих компонентів, однак, весь секрет його неперевершеного смаку і аромату полягає в оригінальній заправці, приготовленої на основі подрібнених горіхів. І якщо раніше ви не пробували таке поєднання, то негайно приступайте до готуванні!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Помідор 1 шт. (велика)
  • Огірки свіжі 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Волоський горіх 30 гр. (ядер)
  • Оцет яблучний 6% 2 ст. л.
  • Вода 1 ст. л.
  • Листовий салат 20 гр.
  • Кінза 10 гр.
  • Часник за смаком
  • Перець чилі за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб швидко і смачно приготувати літній салат на святковий стіл, викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
  2. Листя салату рвемо руками на невеликі сегменти, розподіляємо по дну блюда.
  3. На зелену «подушку» поміщаємо досить великі скибочки томатів і огірків.
  4. Додаємо смужки з м’якоті солодкого перцю і тонкі кільця червоного лука.
  5. Довільно подрібнюємо стручок гострого перцю, видаляючи насіння – викладаємо на блюдо.
  6. Для приготування заправки горіхи підсушуємо і викладаємо в ступку або чашу блендера.
  7. Розтираємо до виділення масла.
  8. Доповнюємо суміш кінзою, оцтом, водою, сіллю і чорним перцем – заважаємо.
  9. Заправляємо салат.
  10. Закуску подаємо до столу відразу ж і насолоджуємося прекрасним смаком. Приємного апетиту!