Салат «Мурашник» – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Салат «Мурашник» — ефектний і неймовірно смачний салат, яким можна урізноманітнити будь-який святковий стіл. Головний його секрет полягає в тому, що в списку інгредієнтів присутній тонко нарізаний і обсмажений до хрусткої скоринки соломка з картоплі. Закуска закохує в себе з першого вилки і дуже швидко розлітається з тарілок, тому рекомендується відразу готувати з запасом, бо гості, напевно будуть просити добавки!

Салат «Мурашник» з куркою і картопляної соломкою

Приготуємо оригінальний салат «Мурашник», в основу якого входить відварне куряче філе і готова соломка з картоплі. Зробити такий компонент можна і самостійно, для цього необхідно тонко порізати очищений овоч і посмажити у великій кількості олії до утворення скоринки.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Куряче філе 200 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Сир 80 гр.
  • Картопля 80 гр. стружки
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. На дно плоского блюда викладаємо відварну курку, нарізану кубиками бажаного розміру. Зверніть увагу, що кожен шар промазати майонезом, посолити і поперчити, згідно своїм перевагам.
  2. Свіжий огірочок обполіскуємо водою, насухо витираємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо шматочками, кладемо поверх м’яса.
  3. У соковитих томатів видаляємо плодоніжки, ріжемо часточками і укладаємо третім шаром.
  4. Шматочок твердого сиру подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами і присипаємо овочі.
  5. На сир – картопляну соломку. За бажанням, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Простий рецепт салату «Мурашник» з ковбасою

Приготуємо яскравий овочевий салатик з додаванням ковбаси, який чудово підійде для подачі до святкового столу або для різноманітності звичного раціону вашої родини. Інгредієнти використовуються всі доступні, які з легкістю можна придбати в будь-якому продуктовому магазині.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Масло рослинне – 4-6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо картопляну соломку: бульби очищаємо від шкірки і натираємо на спеціальній тертці для подрібнення овочів «по-корейськи». Після, промиваємо натерту картоплю в декількох водах, щоб максимально позбавитися від крохмалю. Обсмажуємо соломку до утворення рум’яної скоринки на олії.

Крок 2. Два середніх яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолоджуємо і дрібно кришимо.

Крок 3. Вимиті помідори нарізаємо кубиком.

Крок 4. Аналогічним способом подрібнюємо половинку яскравого болгарського перцю.

Крок 5. В глибокому салатнику об’єднуємо яйця та овочі.

Крок 6. Будь-яку ковбасу, яка вам подобається, ріжемо брусочками або кубиками.

Крок 7. Пересипаємо м’ясної компонент в тарілку.

Крок 8. Заправляємо салат майонезом, солимо і перемішуємо. Ложкою формуємо гірочку та прикрашаємо картопляної соломкою. Приємного апетиту!

Салат «Мурашник» з картоплею фрі

Салат «Мурашник» названий так неспроста, секрет такого цікавого назви полягає в тому, що готову закуску викладаємо високою гіркою і прикрашаємо рум’яної соломкою з картоплі, імітуючи будиночок мурах. Готову страву виходить неймовірно смачним і ситним.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Курка відварна – 200 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо зубок часнику і пропускаємо його через прес. Змішуємо з майонезом і заправка для салату готовий.

Крок 2. Відварене філе ріжемо на шматочки або розбираємо по волокнах. На дно плоскої тарілки відповідного розміру викладаємо 2/3 частини м’яса.

Крок 3. Поверх курки наносимо сіточку з часникового майонезу.

Крок 4. Наступний шар – свіжий огірочок, нарізану тонкою соломкою (викладаємо велику частину у формі гірки).

Крок 5. Поверх огірка розподіляємо соковитий помідор, нарізаний кубиками (трохи залишаємо для повторення шару).

Крок 7. Злегка поливаємо заправкою овочі.

Крок 8. Далі присипаємо компоненти натертим сиром.

Крок 9. Повторюємо шари, імітуючи верхівку, і не забуваємо змащувати інгредієнти часниковим майонезом.

Крок 10. Очищену картоплю подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи, ретельно промиваємо під водою і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини. Потім перекладаємо картоплю на паперові рушники, складені вдвічі.

Крок 11. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо половину соломки для того, щоб термічна обробка проходила рівномірно.

Крок 12. Доводимо картоплю до рум’яності і знімаємо з вогню.

Крок 13. Повторюємо дану маніпуляцію з залишками овоча і в готовому вигляді перекладаємо на серветки, щоб вони увібрали зайвий масло.

Крок 14. На гірочку з овочів і м’яса наносимо сітку з часникового майонезу.

Крок 15. Охолоджену картоплю фрі викладаємо по всьому периметру гірки.

Крок 16. Прибираємо салат в холод на одну годину для просочення і після подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Мурашник» зі свининою?

Урізноманітнити святковий стіл і здивувати гостей нам допоможе неймовірно смачний, ароматний і ефектний салат під назвою «Мурашник». Хрустка соломка з картоплі послужить відмінним декором для холодного страви, а твердий сир і овочі допоможуть цього «спорудження» відмінно тримати свою форму у вигляді «гірки».

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе свинини – 230-250 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Картопля (дрібна) – 8-9 шт.
  • Кукурудза консервована – ½ банки.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Сир твердий – 50-70 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Три картоплю відварюємо в мундирі до готовності (25 хвилин на повільному вогні), остуджуємо і знімаємо шкірку.Крок 2. Шматочок свинини поливаємо двома столовими ложками олії, натираємо сіллю і улюбленими спеціями – обертаємо фольгою й запікаємо 35-40 хвилин. Після, охолоджуємо і нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Крок 3. Великий помідор подрібнюємо аналогічним способом і пересипаємо до м’яса.

Крок 4. Варену картоплю ріжемо шматочками і відправляємо до вже підготовлених компонентів.

Крок 5. Очищену цибулину дрібно шаткуємо, розкриваємо баночку з кукурудзою, зливаємо рідину і перекладаємо овочі в салатник.

Крок 6. Сир натираємо на дрібній тертці і разом зі сметаною і сіллю додаємо в салат, перемішуємо і ставимо в холодильник, а тим часом займемося соломкою.

Крок 7. Залишився картопля «звільняємо» від шкірки, натираємо на тертці для моркви по-корейськи і гарненько промиваємо під холодною водою. Потім перекладаємо подрібнений овоч на паперові серветки, щоб позбавитися від зайвої вологи.

Крок 8. У сковороді або сотейнику розжарюємо досить велику кількість олії і обсмажуємо картоплю в імпровізованому фритюрі до утворення апетитною скоринки. Готову соломку викладаємо шумівкою на паперові рушники і даємо трохи часу охолонути.

Крок 9. Заправлений салат перекладаємо на плоске блюдо, формуючи акуратну горочку.

Крок 10. Соломкою з картоплі «облепливаем» гірку таким чином, щоб вона повністю закривала інгредієнти. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат «Мурашник» з копченою куркою

Всім відомий салат «Мурашник» готують з різними м’ясними складовими: птицею, м’ясом і навіть ковбасою, однак, сьогодні, вашій увазі представляється рецепт, до складу якого входить пахуча копчена курочка. Саме цей інгредієнт надає страві неповторний смак.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – ½ шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з хрусткою соломки: картоплю очищаємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою терки, призначеної для моркви по-корейськи. Кілька раз промиваємо водою, викладаємо на паперові серветки і тим часом розігріваємо олію в сковороді.

Крок 2. Обсмажуємо соломку до рум’яного кольору і знову кладемо на серветки, щоб позбутися від надлишків олії.

Крок 3. З копченої грудинки знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Аналогічним способом подрібнюємо огірок і помідор.

Крок 4. В окремій піалі змішуємо майонез з часником, пропущеним через прес.

Крок 5. У глибокій тарілці з’єднуємо всі підготовлені компоненти (крім соломки), заправляємо соусом, солимо й розмішуємо. Злегка утрамбовуємо і акуратно перевертаємо на плоске блюдо, щоб утворилася гірка.

Крок 6. Присипаємо салат апетитною соломкою, прикрашаємо пір’ям зеленого лука і насолоджуємося. Приємного апетиту!