Салат з креветками і ананасами – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Немає нічого смачнішого, ніж гармонійне поєднання ніжного м’яса відварних або обсмажених креветок, з шматочками солодкого і соковитого ананаса. Об’єднавши морепродукти і цей тропічний фрукт, доповнивши іншими компонентами по своєму смаку (сир, консервована кукурудза, капуста пекінська або крабові палички) виходить неймовірно смачна і оригінальна холодна закуска, яка буде дуже вигідно виглядати на святковому столі з будь-якого приводу.

Дуже смачний салат з креветками, ананасом та сиром

ресторанну страву Приготувати в домашніх умовах без яких-небудь спеціальних пристосувань? Легко і дуже швидко! Достатньо лише відварити креветки, фрукти подрібнити, сир і заправити, а весь секрет полягає лише в ідеально підібраних продуктах.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Креветки свіжі 70 гр. відварні очищені
  • Огірок 50 гр.
  • Ананас консервований 70 гр.
  • Яйце куряче 50 гр.
  • Грецький йогурт 100 гр.
  • Сир 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з креветками і ананасами? Готування починаємо з нарізки свіжого огірка прямо в шкірці тонкою соломкою.
  2. Сир ріжемо аналогічним способом.
  3. Відварене яйце очищаємо від шкаралупи і дрібно кришимо.
  4. Креветки відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолодити і очистити. Солодкий ананас нарізаємо кубиками і об’єднуємо всі підготовлені продукти в глибокій тарілці.
  5. Викладаємо в салатник натуральний йогурт.
  6. Заправляємо салат сіллю і чорним меленим перцем за смаком, добре перемішуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як приготувати салат з креветками, ананасом і гранатом?

Приготуємо екзотичний салат в тайському стилі на основі креветок, ананасів і зерен соковитого і неймовірно корисного граната. Таке незвичайне поєднання продуктів, напевно, здивує всіх ваших гостей і близьких, що й не дивно, адже ця закуска не схожа ні на що інше.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Капуста пекінська – 250 гр.
  • Креветки варені (очищені) – 100 гр.
  • Ананас консервований – 100 гр.
  • Зерна граната – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.
  • Майонез – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо креветки в підсоленій воді, за бажанням додавши лавровий лист і запашний перець горошком. Готові морепродукти шумівкою витягаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.

Крок 2. Охолоджених молюсків очищаємо від панцира, голови та кишкової вінки.

Крок 3. Очищаємо гранат від щільної шкірки і перегородок, зерна пересипаємо в піалу.

Крок 4. Пекінську капусту дрібно рубаємо.

Крок 5. З’єднуємо капусту з невеликими шматочками консервованого ананаса.

Крок 6. Підсипаємо зерна граната.

Крок 7. Також додаємо очищені креветки.

Крок 8. Заправляємо салат майонезом і підсолюємо.

Крок 9. Вливаємо дві столові ложки соку лимона і ретельно перемішуємо.

Крок 10. Розкладаємо соковиту закуску по порційних тарілках, за бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з креветками, ананасами і крабовими паличками

чи Знаєте ви, що якщо об’єднати, такі, здавалося б, не поєднувані інгредієнти, як морепродукти, сурімі і консервований ананас, можна дуже швидко приготувати салат, який можна подавати як до святкового столу, так і на звичайний сімейний вечерю або обід для різноманітності щоденного раціону? Іду докладного рецептом з покроковими фото, у вас точно все вийде!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • крабові Палички – 400 гр.
  • Ананас консервований – ½ банки.
  • Сир – 100 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Креветки варені (очищені) – 70 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: заздалегідь відварюємо і остуджуємо яйця, з консервів зливаємо рідину.

Крок 2. Крабові палички розгортаємо і розрізаємо вздовж.Крок 3. Нарізаємо максимально тонкою соломкою.

Крок 4. Кільця або шматки ананаса подрібнюємо.

Крок 5. Твердий сир ріжемо смужками.

Крок 6. З яєць знімаємо шкаралупу і натираємо на крупній тертці.Крок 7. Промиті і обсушені гілочки свіжого кропу дрібно рубаємо.

Крок 8. В глибокому салатнику змішати всі підготовлені компоненти, заправляємо майонезом і підсолюємо – вимішуємо.

Крок 9. На порційні тарілки викладаємо салат за допомогою кулінарного кільця, прикрасивши зверху креветками. Приємного апетиту!

Салат з креветками, ананасами і пекінською капустою

Швидко і невимушено готуємо легку і неймовірно смачну закуску з відварених креветок, солодкого консервованого ананаса і повітряної капусти. А ароматна заправка з ідеально підібраних компонентів, додасть готовому страві неповторний аромат.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Креветки очищені – 160 гр.
  • Ананаси консервовані – 100 гр.
  • Гранат (зерна) – 80 гр.
  • Яйця (варені) – 1 шт.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Сіль – ¼ Ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.Крок 2. Гранат промиваємо під струменем води, обсушуємо паперовими серветками і розламуємо навпіл – відокремлюємо зерна.

Крок 3. Відварюємо креветки в підсоленій воді близько двох хвилин і після відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини. Після, очистити від панцира і кишкової вени, нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Пекінську капусту дрібно шаткуємо, з банки консервованих ананасів зливаємо сироп і ріжемо м’якоть кубиками.

Крок 5. Варене яйце очищаємо, відокремлюємо білок від жовтка. Білкову частину подрібнюємо.

Крок 6. Займемося заправкою: в окремій піалі змішуємо перетертий жовток, оливкову олію, сметану, гірчицю, лимонний сік і трохи солі.

Крок 7. Для отримання більш гладкої консистенції, перебиваємо компоненти заправки за допомогою заглибного блендера.

Крок 8. В глибокому салатнику з’єднуємо пекінську капусту, ананаси, креветки, гранат (1/3 частина) і білок.

Крок 9. Заправляємо салат ароматним соусом, перемішуємо і ставимо в холод на 20 хвилин для просочення.

Крок 10. Охолоджену закуску прикрашаємо залишилися зернами граната і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з креветками, куркою і ананасами

Швидкий і неймовірно смачний салат з таких цікавих компонентів, які ви, напевно, не пробували раніше разом: ніжне куряче м’ясо, варені креветки і один з самих екзотичних фруктів в солодкому сиропі – консервований ананас. Готовий салат виглядає дуже ефектно і яскраво, тому його можна подавати і до святкового столу.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Креветки варені (очищені) – ½ склянки
  • Ананас консервований (шматочки) – 1 склянка
  • Мандарини – 2 шт.
  • Майонез – 4-5 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сир – 80 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і обмазуємо з усіх боків сіллю, чорним меленим перцем і часником, пропущеним через прес. Обертаємо курку фольгою й запікаємо протягом 35-40 хвилин при температурі 170 градусів. Після закінчення часу, виймаємо грудку і даємо трохи часу охолонути.

Крок 2. Розкриваємо банку з ананасами, зливаємо сироп, а шматочки пересипаємо в салатник.

Крок 3. Мандарини очистити від шкірки, поділяємо на часточки і знімаємо тонку білу плівку. М’якоть ріжемо невеликими шматочками і засипаємо до ананасам.

Крок 4. Далі в салат відправляємо очищені і відварені заздалегідь морепродукти. У разі, якщо ви використовуєте не салатні креветки, а великі – подрібнюємо.

Крок 5. Прямо в тарілку з підготовленими компонентами натираємо сир на дрібній тертці.

Крок 6. Пучок петрушки обполіскуємо водою, стряхиваем надлишки рідини і дрібно рубаємо – пересипаємо в тарілку.

Крок 7. Охолоджену курку розбираємо по волокнах або ріжемо кубиками – відправляємо слідом за молюсками.

Крок 8. Заправляємо салат майонезом, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем – ретельно перемішуємо для рівномірного розподілу спецій і соусу.

Крок 9. За бажанням, сервіруємо листям зеленого салату і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Швидкий салат з креветками, ананасами і кукурудзою

Готуємо легкий і освіжаючий салат, на приготування якого потрібно мінімум часу, а результатом ви напевно залишитеся задоволені! Оригінальне поєднання таких інгредієнтів, як консервована кукурудза і ананаси з креветками – це те блюдо, рецептами якого доведеться ділитися з тими, хто його спробує.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Креветки очищені – 200 гр.
  • Ананаси консервовані – 1 банку.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Рис – 150 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком.

Крок 2. Готування починаємо з варіння рису. Відварюємо крупу в підсоленій воді до готовності і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.Крок 3. Очищені креветки закидаємо в киплячу солону воду не більше ніж на 3 хвилини. Після, остуджуємо і ріжемо дрібними сегментами.

Крок 4. Розкриваємо банку з ананасами, зливаємо сироп, а м’якоть ріжемо кубиками, бажаного розміру.

Крок 5. З консервованої кукурудзи так само зливаємо сік і в глибокому салатнику об’єднуємо всі компоненти, заправляємо майонезом і при необхідності досолює. Прикрашаємо гілочками петрушки і відразу подаємо до столу або прибираємо на 60 хвилин на холод для просочення. Приємного апетиту!