Салат з куркою і кукурудзою – 10 рецептів з покроковими фото

Немає нічого простіше і швидше, ніж приготувати ситний і смачний салат з таким м’ясних інгредієнтом, як курка. Цей продукт настільки універсальний, що чудово поєднується з будь-якими овочами, заправками, консервами і навіть соліннями. Така страва відмінно підходить для закусок перед основними стравами, а також для повноцінного перекусу, коли немає часу на довгу трапезу.

Салат з копченою куркою і кукурудзою

Коли неждано гості опинилися на порозі – готуємо смачний і ароматний салат з копченостями і консервованою кукурудзою. Ніжне куряче м’ясо в поєднанні з жовтими зернятками і свіжим дрібно порубаним огірком – це дуже просто, але в той же час шалено ситно.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Курячий окорочок 1 шт. копчений
  • Яйце перепелине 2 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Консервована кукурудза ½ банки
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Салат з куркою і кукурудзою приготувати дуже просто. М’ясо курки відокремлюємо від кісток разом з шкірою і нарізаємо тонкою соломкою.
  2. У глибоку піалу розбиваємо яйця, приправляємо сіллю і улюбленими спеціями – збиваємо виделкою до однорідності і обсмажуємо млинець на невеликій кількості олії з двох сторін. Після, ріжемо соломкою і відправляємо в салатницю до курки.
  3. Огірок обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і подрібнюємо.
  4. Коли всі компоненти зібрані у великому посуді – засипаємо половину банки солодкої консервованої кукурудзи.
  5. Заправляємо салат майонезом і добре перемішуємо, щоб заправка покривала всі шматочки.
  6. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. За бажанням, прикрашаємо гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!