Салат з куркою і кукурудзою – 10 рецептів з покроковими фото

Немає нічого простіше і швидше, ніж приготувати ситний і смачний салат з таким м’ясних інгредієнтом, як курка. Цей продукт настільки універсальний, що чудово поєднується з будь-якими овочами, заправками, консервами і навіть соліннями. Така страва відмінно підходить для закусок перед основними стравами, а також для повноцінного перекусу, коли немає часу на довгу трапезу.

Салат з копченою куркою і кукурудзою

Коли неждано гості опинилися на порозі – готуємо смачний і ароматний салат з копченостями і консервованою кукурудзою. Ніжне куряче м’ясо в поєднанні з жовтими зернятками і свіжим дрібно порубаним огірком – це дуже просто, але в той же час шалено ситно.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Курячий окорочок 1 шт. копчений
  • Яйце перепелине 2 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Консервована кукурудза ½ банки
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Салат з куркою і кукурудзою приготувати дуже просто. М’ясо курки відокремлюємо від кісток разом з шкірою і нарізаємо тонкою соломкою.
  2. У глибоку піалу розбиваємо яйця, приправляємо сіллю і улюбленими спеціями – збиваємо виделкою до однорідності і обсмажуємо млинець на невеликій кількості олії з двох сторін. Після, ріжемо соломкою і відправляємо в салатницю до курки.
  3. Огірок обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і подрібнюємо.
  4. Коли всі компоненти зібрані у великому посуді – засипаємо половину банки солодкої консервованої кукурудзи.
  5. Заправляємо салат майонезом і добре перемішуємо, щоб заправка покривала всі шматочки.
  6. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. За бажанням, прикрашаємо гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!

Салат з куркою, кукурудзою та корейською морквою

Маючи під рукою куряче м’ясо, консервовану кукурудзу і пікантну морквину по-корейськи – приготуємо дуже швидкий, легкий, але в теж час злегка гоструватий салат, який чудово підійде як для святкового столу, так і для різноманітності звичного раціону.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти за списком: грудки курячі яйця попередньо відварюємо і остуджуємо. Відміряємо потрібну кількість сиру і моркви.

2. М’ясо ріжемо кубиками середнього розміру.

3. Сир твердих сортів натираємо на середній тертці.

4. Нарізаємо відварені яйця.

5. Всі підготовлені компоненти перекладаємо в глибоку салатницю.

6. Заправляємо салат трьома столовими ложками майонезу і ретельно перемішуємо.

7. За бажанням, можна прибрати блюдо в холодильну камеру на півгодини для охолодження і рівномірного просочення, а можна і відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Салат з куркою, кукурудзою, сиром і помідорами

Салат з куркою, кукурудзою, сиром і помідорами відноситься до варіантів швидких і простих салатів, в яких інгредієнти нарізати змішуються і заправляються будь-яким соусом. У цьому рецепті салат готуємо для більш ефектної подачі до святкового столу і заправимо не майонезом, а сумішшю соусу «Песто» з оливковою олією. Куряче філе салату запечемо на сковорідці.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Помідори – 50 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Рукола – 100 гр.
  • Соус «Песто» – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте інгредієнти для салату згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Філе промийте холодною водою і добре обсушити серветкою.

Крок 2. Потім філе посипте будь-якими приправами, загорніть в пергаментний папір і обсмажте на сухій сковорідці по кілька хвилин на кожній стороні.

Крок 3. Помідори і рукколу промийте і так само обсушіть. В окремій піалі змішайте соус з оливковою олією.

Крок 4. Наріжте невеликими кубиками помідори і рукколу нашаткуйте. Ці інгредієнти перекладіть в салатницю.

Крок 5. З кукурудзи злити маринад і зерна пересипте в салатницю.

Крок 6. Пармезан подрібніть на середній тертці, додати до решти інгредієнтів і полийте приготованою заправкою.

Крок 7. Запечене філе наріжте поперек волокон скибочками. Їх можна перекласти в салатницю і перемішати.

Крок 8. Для красивої подачі на порційні салатниці укладіть шматочки філе і овочевий салат. Приготований салат з куркою, помідорами, кукурудзою і сиром можете накривати до столу. Приємного апетиту!

Салат з куркою, консервованою кукурудзою і пекінською капустою

Коли потрібно швидко, смачно і ситно – готуємо легкий, майже невагомий салат з таких простих компонентів, як курка, пекінська капуста і солодка консервована кукурудза. Такий виріб прекрасно підходить для повноцінного перекусу або закуски на обід.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Капуста пекінська – 350 гр.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Сухарики – 70 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Пекінську капусту гарненько промиваємо під струменем води і нарізаємо довільними шматочками перекладаємо в глибоку і досить велику салатницю.

2. З кукурудзи зливаємо сік і відправляємо до капусти.

3. Курку обполіскуємо водою, зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру – подрібнюємо невеликими кубиками, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – смажимо на олії до рум’яної скоринки. Готове м’ясо злегка остуджуємо і перекладаємо до інших компонентів.

4. В останню чергу засипаємо в салат сухарики будь-якого смаку, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо, щоб соус покрив всі інгредієнти.

5. Готову страву рекомендується відразу подавати до столу, поки сухарики не розм’якшилися. Приємного апетиту!

Як приготувати салат з куркою, кукурудзою і грибами?

Приготуємо смачний і ароматний салат під назвою «Завірюха», який подарує вам відчуття насичення на довгі години, завдяки таким ситним компонентів, як курка і лісові гриби.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Гриби (лісові) – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 240 гр.
  • Філе куряче варене – 200 гр.
  • Огірки (солоні) – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Попередньо розморожені лісові гриби відварюємо, а після нарізаємо довільно і обсмажуємо на рослинному маслі, приправивши сіллю, до рум’яності.

2. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями, обсмажуємо на олії з сіллю, як і гриби, до прозорості.

3. Поки ріпчасту цибулю і гриби остигають, займемося іншими продуктами. У глибокій салатниці з’єднуємо подрібнене варене куряче м’ясо, дрібно нарізаний солоний огірок і консервовану кукурудзу.

4. Після, до вищеперелічених компонентів додаємо смажені гриби з цибулею і всі присмачую невеликою кількістю майонезу.

5. Ретельно перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з куркою, консервованою кукурудзою та квасолею

Курячий салат з кукурудзою і червоною квасолею – це справжнє буйство фарб, смаків і ароматів, поєднаних в одній страві. Свіжі та соковиті овочі ідеально компанують з пікантним курячим філе, а головний плюс цього салату – відсутність майонезній заправки.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Квасоля червона консервована – 1 банку.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сік лимона – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Чебрець – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 1/3 склянки
  • Мед (рідкий) – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти.

2. М’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо і зачищаємо від плівок – нарізаємо і обсмажуємо до готовності, приправте спеціями для курки.

3. Болгарський перець ріжемо навпіл, видаляємо насіння і подрібнюємо.

4. Додаємо до перцю дрібно нашатковану петрушку і ріпчасту цибулю.

5. Розкриваємо банки квасолі та кукурудзи, зливаємо сік і відправляємо до інших компонентів.

6. Далі, нарізаний кубиками помідор.

7. І в самому кінці, подстывшую курку в спеціях.

8. Займемося заправкою. В окремій піалі змішуємо гірчицю, лимонний сік, рослинне масло, чебрець, мед і сіль за смаком.

9. Підготовлені інгредієнти заправляємо соусом і гарненько перемішуємо. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з курки, кукурудзи і огірка

Коли набридли банальні салати – готуємо ароматний, смачний, ситний, але в той же час легкий салат з відвареного курячого м’яса, свіжого огірочка і консервованої кукурудзи. А якщо заправити страву не майонезом, а сметаною або натуральним йогуртом, то можна навіть їсти на ніч!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Огірки свіжі – 200 гр.
  • Майонез – 40 гр.
  • Сіль – 5 гр.

Процес приготування:

1. Філе попередньо відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками або розбираємо на волокна.

2. Огірки промиваємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і ріжемо невеликими шматочками.

3. На дно глибокої салатниці першим шаром викладаємо курку, покриваємо майонезній сіточкою і після кладемо огірки.

4. Курячі яйця варимо в підсоленій воді, очистити і подрібнюємо.

5. На огірки викладаємо яйця і знову майонез.

6. Останнім шаром викладаємо кукурудзу, яку теж присмачую заправкою. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з куркою, кукурудзою та сухариками

Курка – настільки універсальний продукт, що поєднується з великою кількістю інгредієнтів: починаючи квасолею і закінчуючи ананасами в солодкому сиропі. Такі курячі салати чудово підходять для святкових столів, так як з них легко зробити акуратну форму, за рахунок густої консистенції.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Багет – 3 скибочки.
  • Огірок (довгий) – ½ шт.
  • Кукурудза консервована – ½ банки.
  • Цибуля ріпчаста (невеликий) – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо компоненти: курячі яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності (приблизно 8 хвилин після закипання), охолодити і очистити шкаралупу. М’ясо зачищаємо від білих плівок і варимо протягом півгодини в підсоленій воді. Після, охолодити при кімнатній температурі.

2. Поки яйця і курка остигають – зробимо сухарики. Багет нарізаємо кубиками середнього розміру і викладаємо на плоску тарілку в один шар.

3. Тарілку з хлібом відправляємо в мікрохвильову піч і готуємо рівно 1 хвилину – дістаємо, перемішуємо і ще на 30 секунд. Повторюємо готування за півхвилини до того моменту, поки багет не стане хрустким.

4. Остигле куряче філе подрібнюємо і викладаємо на блюдо.

5. Огірок ріжемо так само, як і грудку і засипаємо поверх м’яса.

6. Відварені яйця дрібно ріжемо і відправляємо в салатницю разом з кукурудзою, з якої попередньо потрібно злити сік.

7. Ріпчасту цибулю і кріп дрібно шаткуємо і додаємо до інших компонентів (рекомендується залишити кілька гілочок кропу для декору).

8. В останню чергу кладемо в салатник дрібно натертий сир, майонез, сіль і чорний мелений перець за смаком.

9. Ретельно перемішуємо всі складові, і якщо вам дозволяє час, то прибираємо в холодильну камеру на півгодини для того, щоб салат повністю просочився.

10. Але якщо гості на порозі – відразу подаємо до столу, прикрасивши хрусткими сухариками (викладаємо на невеликій відстані один від одного).

11. І на завершення, для посилення і без того, приємного аромату – готову страву посипаємо залишками свіжого кропу. Приємного апетиту!

Салат з копченою куркою, кукурудзою, сиром і помідорами

Без салатів не обходиться жодне свято і сімейне застілля, і сьогодні вашій увазі пропонується рецепт смачного і шалено смачний салат з копченою куркою, консервованою кукурудзою і безпрограшним поєднанням сиру, томатів і майонезу.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Грудка копчена – ½ шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 20 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сир – 40 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжий огірок обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперового рушника і ріжемо тонкою соломкою.

2. Копчену грудку подрібнюємо ідентично огірку.

3. Два томату середнього розміру промиваємо та нарізаємо кубиками.

4. Болгарський перець розрізаємо навпіл, витягаємо все насіння і подрібнюємо.

5. Всі підготовлені компоненти перекладаємо в глибокий салатник і туди ж відправляємо трохи консервованої кукурудзи, натертий сир, дрібно нашатковану кріп. Приправляємо страву сіллю і чорним меленим перцем, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.

6. До столу подаємо в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Крабовий салат з куркою і кукурудзою

Страви, приготовані з додаванням крабових паличок, завжди виходять легкими, повітряними і шалено ароматними, але якщо поєднати цей компонент з куркою і консервованою кукурудзою – отримаємо новий вибух смаків, який напевно вам сподобається!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • М’якоть курки (відварна) – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Палички крабові – 80 гр.
  • Морква (варена) – 1 шт.
  • Яйця (варені) – 2 шт.
  • Огірок (свіжий) – 1 шт.
  • Картопля (відварена в мундирі) – 1-2 шт.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Крабові палички і м’ясо нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в глибоку тару.

2. Картоплю, відварену в шкірці і яйця, очищаємо і ріжемо кубиком, також відправляємо в салатник.

3. Подрібнюємо варену моркву, огірок, з кукурудзи зливаємо сік – додаємо до решти компонентів.

4. В останню чергу в тару відправляємо дрібно нашатковану зелену цибулю і заправляємо все декількома столовими ложками майонезу.

5. Заправляємо салат сіллю за смаком і ретельно перемішуємо.

6. До столу подаємо відразу або даємо настоятися в холодильнику близько півгодини. Приємного апетиту!