Салат Цезар з креветками — оригінальний і дуже смачний варіант знаменитого страви. З усього розмаїття рецептів гаряче улюбленого холодного страви, ми підготували добірку смачних варіантів салату «Цезар з креветками», які ви з легкістю приготуєте вдома, дотримуючись нашої покрокової інструкції. У кожному рецепті пропонується рецепт соусу, але при бажанні ви можете поєднати інгредієнти одного рецепту і соус з іншого або скористатися рецептом класичного соусу.
Класичний рецепт салату Цезар з креветками і сухариками
Легкий і смачний салат «Цезар» — прекрасне низькокалорійне блюдо для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Приготування класичного варіанту цієї страви швидке і з мінімальною кількістю інгредієнтів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Листовий салат 250 гр.
- Креветки свіжі 450 гр.
- Батон 150 гр.
- Перець чорний мелений на кінчику ножа
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Для заправки:
- Гірчиця 1 ст. л.
- Йогурт 100 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати салат Цезар з креветками в домашніх умовах? Приготуємо сухарі з хліба, для цього наріжте 4 скибочки, обріжте грубу шкірочку і надайте майбутнім сухарикам форму кубиків. На плоский деко викладіть шматки хліба, зверху злегка приперчите і відправте в гарячу духовку при 180 градусах на 3 хвилини, після чого акуратно лопаткою перемішайте їх і підрум’яньте ще 2 хвилини. Дістаньте, пересипте в плоску тарілку і залиште остигати.
- В каструлю з 1,5 літрами води насипте трохи солі і варіть на сильному вогні. Креветки закидайте в киплячу воду, вогонь зробіть менше і варіть 5-7 хвилин. Перекладіть їх на друшляк, щоб стекла вода. Очистіть панцир і відставте поки в сторону.
- Розділіть листя салату вимийте кожен дуже ретельно, відріжте нижню прикореневу частину, нарвете їх руками на довільні шматки.
- Сир подрібніть на дрібній тертці і перекладіть в окреме чисте і сухе блюдо.
- Для заправки змішайте сир, гірчицю і йогурт, перемішайте всі інгредієнти.
- В окремому блюді змішайте листя салату, креветки і сухарики. Перекладіть сюди заправку і перемішайте з допомогою двох столових ложок, намагаючись не пом’яти зелень і креветки. Посипте салат натертим сиром.
- Корисний і смачний «Цезар» готовий. Можна розкласти по тарілках персонально або подати у загальному блюді. Прикрасьте салат гілочками петрушки, оливками і шматочками помідори-черрі по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Салат Цезар з креветками, куркою і помідорами
Дуже ситний і смачний салат, який відмінно підійде для сімейного вечері або святкового обіду.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 200 г
- Салат Ромен – 1 пучок
- Креветки неочищені– 330 р.
- Пшеничний хліб (батон) – 150 р.
- Лимон – ½ шт.
- Часник – 2 зубчики
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сир пармезан – 150 р.
- Яйця – 2 шт.
- Помідори черрі – 8 шт.
- Мед – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Салат розділити на листя і вимийте кожен під проточною прохолодною водою. Порвіть листя руками і покладіть в глибоку миску.
2. Хліб наріжте кубиками, покладіть у гарячу сковорідку до смаженій на олії продавленному часнику і обсмажте на 2 ст. л. олії до рум’яного кольору, постійно перемішуючи для рівномірної прожарювання.
3. Для соусу гірчицю і мед покласти в окрему миску, видавіть 1 зубчик часнику і розбийте 2 яйця, додайте сік лимона. Перемішайте блендером, повільно додайте 1 ч. л. оливкової олії і знову збийте.
4. Куряче філе розрізати уздовж на дуже тонкі смужки і обсмажте на маслі з часником до золотої скоринки.
5. Креветки зваріть в підсоленій воді, остудіть і приступайте до очищення.
6. До листя салату додайте дрібно порізане куряче філе, креветки, помідори черрі, все перемішайте і заправте соусом і присипте пармезаном. Посипте Сухарями перед самою подачею, щоб вони не стали м’якими.
Бон апетитний вигляд!
Салат Цезар з тигровими креветками і сьомгою
«Цезар» має масу варіацій, познайомтеся з оригінальним рецептом для любителів морепродуктів, а заправимо соусом з маринованих огірочків. Відмінний варіант на свято і гості будуть в захваті, такий салат на столі закінчується першим.
Інгредієнти:
- Листя салату – 1 пучок
- неочищені Креветки тигрові – 200 г
- Сьомга малосольна – 100 г
- Пшеничний хліб (батон) – 250 г
- Помідор чері– 4 шт.
- Сир пармезан – 60 р.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
Для соусу-заправки:
- Сметана – 100 г
- Часник – 3 зубчики
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Маринований корнішон – 2 шт.
Процес приготування:
1. Салат розділити на листя, добре промийте їх і занурте в холодну воду з льодом на пару хвилин. Висушіть і нарвете листя руками. Покладіть на блюдо.
2. Червону рибу наріжте тонкими смужками і викладіть на салат.
3. Креветки закиньте в киплячу підсолену воду на 5 хвилин, зцідіть воду і звільніть їх від панцира і кишки на спині. Складіть в миску з салатом.
4. Покладіть в блендер сметану, додайте кашку з часнику, пропущеного через часникодавку і подрібнені огірки. Соус трохи нагадуватиме тар-тар, який відмінно підходить до морепродуктів.
5. Пшеничний хліб, нарізаний кубиками, обсмажте на гарячій сковороді з оливковою олією і тонкими пластинами часнику. Сухарики дістаньте з масла і перекладіть в тарілку. Смажений часник викидайте, він не згодиться.
6. Помідори порізати на чвертки і покладіть до салату, заправте все соусом, перемішайте і зверху додайте сухарі разом з нарізаними дрібними кубиками сиру.
Простий рецепт салату Цезар з креветками і пекінською капустою
Ще одна інтерпретація салату з цікавими поєднаннями інгредієнтів і насиченим соусом з пікантною кислинкою. Замість листя салату використовуємо пекінську капусту і додамо солодкий перець.
Інгредієнти:
- Пекінська капуста – 150 р.
- Креветки неочищені сирі – 150 р.
- Сік лимона – 2 ч. л.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Пшеничний хліб (батон) – 3 скибочки
- великий Болгарський перець – 1 шт.
- Сир пармезан – 100 г
Для соусу-заправки:
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль і перець – за смаком
- Лимон – ½ шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- італійські Трави – 1 щіпка
- Часник – 2 зубчики
- Сир твердий – 100 г
Процес приготування:
1. Почнемо з соусу для заправки салату. Викладіть майонез в миску, додайте сіль, перець, італійські трави, видавіть сік лимона і масло, перемішайте. Видавіть часник соус і дрібно натертий сир, ще раз розмішайте і відставте в сторону. Якщо соус вийшов дуже густим, додайте ложку кип’яченої води.
2. Для сухариків хліб наріжте кубиками і підсушіть на сухій дуже гарячій сковороді 3-5 хвилин до хрусткої скориночки і рум’яності з усіх боків. Сир натріть на дрібній тертці. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і плодоніжки і поріжте соломкою.
3. Креветки розморозьте, полийте соком лимона і залиште на 20 хвилин. Обсмажте креветки на гарячому маслі просто в панцирі по 3 хвилини з кожного боку. Креветки охолодіть і почистіть.
4. В блюдо укладіть пекинку, порізану великими квадратами і полийте її приготованим раніше соусом. Викладіть сухарики і болгарський перець, злегка полийте соусом, присипте добротно сиром, покладіть креветки тарілку і прикрасьте шматочками перцю. Відразу подавайте страву до столу, щоб сухарики не розм’якли.
Приємного апетиту!
Як приготувати Цезар з королівськими креветками і лососем?
Запечемо лосось у фользі і додамо в салат з м’ясистими царськими креветками. Розбавимо цей дует грінками і швидким легким соусом. І ваш бездоганний салат буде готовий за 30 хвилин.
Інгредієнти:
- Зелений салат – 1 пучок
- Креветки королівські неочищені сирі – 150 р.
- лаврове листя і перець горошком
- Пшеничний хліб (батон) – 3 скибочки
- Лосось – 150 р.
- Часник – 1 зубчик
- Сир твердий (пармезан) – 140 р.
- Зелень
Для заправки:
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Йогурт без добавок – 100 г
- Часник – 2 зубчики
Процес приготування:
1. Філе лосося покладіть на фольгу з гілочкою розмарину і вільно закрийте краю. Запікайте в духовці спочатку 9 хвилин при 195 градусах, потім з розкритою фольгою 5 хвилин. Діставайте рибу і коли охолоне наріжте довільними шматками розміром з креветки.
2. У хліба беремо тільки м’якоть, грубі краю обрізаємо. Наріжте кубиками, викладіть на сухе деко і обсмажте в духовці 5 хвилин, один раз перевернувши.
3. Креветки відварити в киплячій воді з 1 лавровим листом і 4 горошинами перцю 7-9 хвилин. Очистіть їх від панцира, розрізаючи його від голови до хвоста, і видаліть кишкову провину
4. Розріжте часникову часточку навпіл і натріть салатницю зсередини. Зелений салат замочіть в холодній воді на 1 годину і висушіть. Порвіть листя в салатницю. На нього викладіть креветки і нарізаний кубиками лосось, полийте соусом. Для приготування соусу помістіть в бленді йогурт з гірчицею і продавлений часником і перемішайте.
5. Зверху додайте сухарі і рубану зелень, щедро посипте тертим пармезаном.
6. Відразу подавайте на стіл салат і насолоджуйтеся!
Дуже смачний салат Цезар з креветками та авокадо
Смачний і легкий салат з авокадо і неперевершеною заправкою ресторанного рівня. А звичні грінки з хліба ми замінимо сирними. Експериментуйте з поєднаннями смаків разом з нашим покроковим рецептом!
Інгредієнти:
- стиглий Авокадо – 1 шт.
- Креветки неочищені сирі – 300 р.
- Листя салату – 5-6 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Яйце – 1шт.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Червоний солодкий цибулю (малий) – 1 головка
- Кінза – 1 пучок
- Помідори черрі – 5 шт.
- Зубчик часнику – 1 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Винний оцет – 1 ст. л.
- Кунжут – 3 ст. л.
Для заправки соусу:
- Сік апельсина – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. .л.
- Винний оцет – 2 ч. л.
- Чорний перець і велика сіль – на кінчику ножа
Процес приготування:
1. Поріжте цибулю півкільцями, трохи відіжміть і замаринуйте в 1 ст. л. оцту на півгодини.
2. Авокадо помийте і відокремте від кісточки, для цього розріжте на половинки і поверніть на 90 градусів половинки, подковирніте ножем кісточку з другої половини. Зніміть шкірку з плоду і наріжте на півкільця.
3. Креветки варити в киплячій воді, підсоленій і при бажанні з горошинами перцю, 5 хвилин. Якщо у вас продукт вже відварену — достатньо їх залити окропом на 2 хвилини. Перекладіть креветки на друшляк, остудіть і почистіть.
4. Сир порізати на невеликі кубики, умочіть в яйце, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте у великій кількості олії. Перекладіть на тарілку з серветкою, щоб пішов зайвий жир і ще гарячі — присипте кунжутом.
5. Салат промийте, обсушіть рушником і порвіть на шматочки. Кінзу дрібно порубаєте. Помідори розділіть на 2 частини.
6. Для заправки змішайте сік з 2 ч. л. оцту і маслом, посоліть, поперчіть, ретельно розмішайте.
7. Викладіть всі інгредієнти в блюдо: листя салату, кінзу, цибуля маринована, шматочки авокадо, креветки, черрі і грінки з сиру щедро полийте соусом, перемішайте все і викладіть салат в красиву сервірувальну тарілку, присипте зверху кунжутом.
Цезар з креветками та перепелиними яйцями
Даний рецепт «Цезаря» включає в себе різноманітні інгредієнти, але приготувати їх можна одночасно, тому приготування не займе багато часу. Із зазначених у рецепті складових вийде тарілка салату для великої компанії.
Склад:
- Салат Ромен – 2 пучка
- Креветки неочищені сирі – 350 р.
- Пшеничний хліб (батон) – 250 г
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 2 зубчики
- Перець в горошку – 5 шт.
- Сир пармезан – 150 р.
- Помідори черрі – 7 шт.
- Яйця перепелині – 6 шт.
- Сіль – щіпка
- Оливкова олія – 3 ст. л.
Для заправки:
- Вустерський (ворчестерський) соус – 1 ст. л.
- Гірчиця діжонська в зернах – 1 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Поставте відварити перепелині яйця. У той же час креветки покладіть в киплячу підсолену воду з 5 горошинами перцю і невеликим пучком кропу. Варіть їх не більше 30 секунд, злийте воду, почистіть від панцира і кишки. Очистіть яйця від шкірки.
2. Приготуємо крутони (грінки) для салату. Наріжте хліб шматочками в 1 див., обріжте скоринки, а м’якоть наріжте кубиками. Нарізаний батон розподіліть по листу і обсмажте в розігрітій духовці 5 хвилин, переверніть, перемішайте сухарики і запікайте їх 3 хвилини.
3. Часник подрібніть на часничниці, викладіть в невелику глибоку тарілку, додайте оливкову олію, дрібку солі і меленого перцю.
4. Налийте оливкова олія у сковорідку, добре нагрійте його і обсмажуйте 1 хвилину креветки. Перекладіть їх назад у тарілку. Вимкніть вогонь і відразу ж в цю сковорідку вилийте оливково-часникову суміш і пересипте сухарики, швидко їх перемішайте, щоб всі просочилися часниковим маслом і поверніть в тарілку.
5. Помідори черрі і варені перепелині яйця розріжте навпіл. На дрібній тертці подрібніть сир пармезан.
6. Для соусу з’єднайте 4 ст. л. оливкової олії з 1 рубаним зубком часнику, вустерским соусом, 2 ст. л. соку лимона і дижонской гірчицею, добре перемішайте всі складові соусу.
7. Листя салату розберіть, добре промийте і кожен обов’язково просушіть. Порвіть листя на 4 частини і помістіть в холодильник для охолодження.
8. Викладіть на блюдо листя салату, присипте тонким шаром пармезану, ложкою викладіть в різні частини салату трохи соусу, далі — жменя крутонів, посипте тонко пармезаном, наступний шар обсмажених креветок, половинки яєць, черрі, ще раз полийте соусом і присипте залишком сиру.
9. Відразу ж подавайте на стіл, щоб сухарики зберегли свою хрусткость.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування Цезаря з креветками і кальмарами
Цей салат можна назвати «Цезар» з морепродуктами. Прекрасне поєднання інгредієнтів з помідорами і оливками, заправимо легким часниковим соусом з зеленню. Оформимо незвичайну і гарну подачу салату, і це ідеальне блюдо стане центром вашого бенкету.
Інгредієнти:
- Маслини без кісточок – ½ банки
- Кальмари 200 г
- Салатні листя – 100 г
- Креветки неочищені – 150 р.
- Помідор черрі– 8 шт.
- Часник – 2 зубчики
Для соусу-заправки:
- Петрушка – 1 пучок
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Рослинна олія: 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Заморожену тушку кальмара залийте крутим окропом, так його буде просто почистити. Покладіть очищену тушку в киплячий розсіл з спецій і солі за вашим смаком і потримайте 2 хвилини. Відкладіть на тарілку остигати.
2. Креветки киньте в киплячу воду з невеликою кількістю солі на 5 хвилин, обсушіть і зніміть панцир, почистіть. Брати готові і очищені креветки не рекомендую, смак втрачається значно.
3. Кальмари наріжте кільцями, якщо великі — можна розділити ще навпіл.
4. Петрушку і часник подрібніть ножем, додайте олію, сік лимона соєвий соус, перемішайте.
5. Черрі розрізати на половинки або чверті.
6. На велике блюдо в цент поставте маленьку чашу і навколо красиво викладіть листя салату, порвані руками, креветки, кальмари, цілі маслини, помідори. Ємність з центру приберіть і поставте соусник з добре перемішаним соусом, полийте перед самою подачею.
Такий шедевр запам’ятається на довго!
Простий і дуже смачний салат Цезар з смаженими креветками
Оригінальний рецепт всім відомого салату, заправлений чудовим соусом-заправкою. Креветки візьмемо готові для цього рецепту, але якщо є трохи більше часу — можна використовувати сирі.
Інгредієнти:
- Сік лимона – 4 ст. л.
- Салатні листя – 1 пучок
- Креветки очищені – 600 р.
- Пшеничний хліб (батон) – 250 г
- Помідор черрі– 3 шт.
- Часник – 6 зубчиків
- Масло вершкове – 40 г
- Сир пармезан – 100 г
- Масло оливкове 80 мл
Для соусу-заправки:
- Яйця – 2 шт.
- Анчоус консервований (філе) – 100 г
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Перець, сіль
Процес приготування:
1. Пшеничний хліб наріжте кубиками і обсмажте на гарячій сковороді з оливковою олією і шматочками часнику. Сухарики часник дістаньте з олії в тарілку.
2. Креветки залийте окропом на 20 секунд, злийте воду і закиньте їх на ту саму гарячу сковороду 3 хвилини обсмажити на вершковому маслі, після чого приберіть на інше блюдо.
3. Салат розділити на листя, добре вимийте і обсушіть. Не на довго помістіть в холодильник для охолодження. Сир дрібно натріть на тертці.
4. В окрему миску налийте 50 р. води, додайте лимонний сік з половини лимона, 2 жовтки з гірчицею, сіллю і перцем, перемішайте. Поставте миску на вогонь і чекайте закипання, помішуючи. Як тільки з’являться перші бульбашки — знімайте з вогню.
5. Дайте соусу охолонути 10 хвилин. Додайте анчоуси і смажений часник і збийте соус в блендері, подрібнюйте до однорідної маси.
6. У тарілку викладіть порвані листя салату, крутони, креветки і сир. Полийте салат зверху соусом і прикрасити половинками черрі.
Як приготувати соус до салату Цезар з креветками?
Вустерський соус вважається кращою заправкою для салату «Цезар», але що робити, якщо його зовсім мало або не виявилося в наявності. Звичайно, ви можете приготувати чудовий соус для салату «Цезар з креветками» вдома без особливих зусиль. Це не складно і дуже смачно!
Інгредієнти на 5 порцій:
- Оливкова олія extra vergine – 40 р.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
- Гірчиця – ½ ч. л.
- Анчоуси консервовані – 8 філе
- Соняшникова олія – 30 г
- Сіль і перець – за смаком
Процес приготування:
1. Візьміть невелику каструльку, закип’ятіть в ній воду з дрібкою солі. У киплячу воду розбийте яйце кімнатної температури і відразу зніміть з вогню, залиште на 1 хвилину і шумівкою вийміть яйце з окропу і дайте охолонути.
2. Помістіть його в чашу блендера і покладіть гірчицю, сік лимона і на мінімальній швидкості збивайте масу заглибним блендером. Тонким струменем підлийте обидва види масла, продовжуючи збивати, поки соус не стане густим.
3. Філе анчоусів дрібно наріжте і додайте в чашу. Це дуже важливий інгредієнт, він додасть легкий смак риби. Пройдіть блендером до отримання абсолютної однорідності.
4. Додайте зовсім трохи бальзамічного оцту, а якщо є — вустерського соусу, за смаком додайте мелений перець і спробуйте. Якщо хочете – можна додайте додатково сіль, гірчицю або сік лимона.
Заправляйте салат і отримуйте задоволення!