Салат Королівський – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Королівський – це неймовірно яскраве за смаком, апетитне і ситне частування для святкового меню. Така закуска стане справжньою прикрасою вашого столу. Є кілька варіантів виконання королівського салату. Кращі ідеї ми зібрали для вас у перевіреної добірці з восьми рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Салат «Королівський» з креветками

Салат «Королівський» з креветками – це дуже смачне, яскраве і привабливе частування для вашого святкового столу. Закуска вийде дуже соковитою і досить поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Креветки заморожені 400 гр.
  • Крабові палички 200 гр.
  • Картопля 250 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Майонез столовий молочний 160 гр.
  • Ікра мойви 150 гр. (у майонезному соусі)
  • Оливки для прикраси
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Курячі яйця відварюємо. Також відварюємо картоплю в мундирі.
  2. Підготуємо посуд для формування салату. Для цього беріть плоску тарілку і формировочное кільце.
  3. Для більшої акуратності частування, можна використовувати файли. Їх необхідно нарізати широкими смужками, які будуть трохи більше ширини кільця.
  4. Укладаємо смуги файлів всередину кільця. З їх допомогою ви легко видалите кільце і не змажете шари салату.
  5. Далі підготуємо заправну суміш. Для цього беремо потрібну кількість ікри мойви у майонезному соусі і кладемо її в тарілку. Можна вибрати ікру зі смаком креветок. Зазвичай вона продається в різних варіаціях.
  6. Доповнюємо ікру мойви звичайним майонезом.
  7. Гарненько перемішуємо заготовку до однорідності. Далі її можна покласти в кондитерський мішок. Якщо його немає, то використовуйте звичайний целофановий пакет, в якому зрізаємо кінчик куточка.
  8. Починаємо формувати закуску. Відварну картоплю остуджуємо, натираємо на крупній тертці. Укладаємо продукт рівним шаром всередину форми.
  9. Поливаємо картопляний шар сумішшю для заправки.
  10. Далі йде шар з твердого сиру, натертого на середній тертці.
  11. Знову поливаємо все підготовленої заправкою.
  12. Посипаємо шари вареними яйцями, які попередньо натираємо на дрібній або середній тертці.
  13. Обмазуємо шар заправкою.
  14. Крабові палички натираємо на дрібній тертці. Викладаємо з них наступний шар.
  15. Поливаємо заготівлю залишилася сумішшю.
  16. Рівномірно розподіляємо суміш по поверхні листкового салату.
  17. Відварюємо і очищаємо креветки. Розкладаємо їх за салату. Також прикрашаємо його тонкими кільцями оливок і зеленню.
  18. Салат «Королівський» з креветками готовий. Подавайте апетитну і яскраву закуску до столу!