Салат Королівський – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Королівський – це неймовірно яскраве за смаком, апетитне і ситне частування для святкового меню. Така закуска стане справжньою прикрасою вашого столу. Є кілька варіантів виконання королівського салату. Кращі ідеї ми зібрали для вас у перевіреної добірці з восьми рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Салат «Королівський» з креветками

Салат «Королівський» з креветками – це дуже смачне, яскраве і привабливе частування для вашого святкового столу. Закуска вийде дуже соковитою і досить поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Креветки заморожені 400 гр.
  • Крабові палички 200 гр.
  • Картопля 250 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Майонез столовий молочний 160 гр.
  • Ікра мойви 150 гр. (у майонезному соусі)
  • Оливки для прикраси
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Курячі яйця відварюємо. Також відварюємо картоплю в мундирі.
  2. Підготуємо посуд для формування салату. Для цього беріть плоску тарілку і формировочное кільце.
  3. Для більшої акуратності частування, можна використовувати файли. Їх необхідно нарізати широкими смужками, які будуть трохи більше ширини кільця.
  4. Укладаємо смуги файлів всередину кільця. З їх допомогою ви легко видалите кільце і не змажете шари салату.
  5. Далі підготуємо заправну суміш. Для цього беремо потрібну кількість ікри мойви у майонезному соусі і кладемо її в тарілку. Можна вибрати ікру зі смаком креветок. Зазвичай вона продається в різних варіаціях.
  6. Доповнюємо ікру мойви звичайним майонезом.
  7. Гарненько перемішуємо заготовку до однорідності. Далі її можна покласти в кондитерський мішок. Якщо його немає, то використовуйте звичайний целофановий пакет, в якому зрізаємо кінчик куточка.
  8. Починаємо формувати закуску. Відварну картоплю остуджуємо, натираємо на крупній тертці. Укладаємо продукт рівним шаром всередину форми.
  9. Поливаємо картопляний шар сумішшю для заправки.
  10. Далі йде шар з твердого сиру, натертого на середній тертці.
  11. Знову поливаємо все підготовленої заправкою.
  12. Посипаємо шари вареними яйцями, які попередньо натираємо на дрібній або середній тертці.
  13. Обмазуємо шар заправкою.
  14. Крабові палички натираємо на дрібній тертці. Викладаємо з них наступний шар.
  15. Поливаємо заготівлю залишилася сумішшю.
  16. Рівномірно розподіляємо суміш по поверхні листкового салату.
  17. Відварюємо і очищаємо креветки. Розкладаємо їх за салату. Також прикрашаємо його тонкими кільцями оливок і зеленню.
  18. Салат «Королівський» з креветками готовий. Подавайте апетитну і яскраву закуску до столу!

Салат «Королівський» з куркою і грибами

Салат «Королівський» з куркою і грибами порадує вас своїм насиченим смаком і поживними властивостями. Перед таким частуванням буде важко встояти. Подавайте його до званого вечері або сімейного свята. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Гриби печериці мариновані – 300 гр.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Очищаємо овочі і промиваємо. З маринованих грибів зливаємо рідину. Промиваємо куряче філе.

Крок 2. Відварюємо картоплю до готовності. Після продукт остуджуємо і натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Відварюємо курячі яйця. Їх також необхідно остудити, очистити і натерти на крупній тертці.

Крок 4. До готовності відварюємо куряче філе в підсоленій воді. Витягаємо шматочок курки з води, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками або брусочками.

Крок 5. Половинку ріпчатої цибулі ріжемо дрібними кубиками. Для салату краще використовувати червоний лук, він ніжніший.

Крок 6. Дрібними шматочками нарізаємо солоні огірки.

Крок 7. Твердий сир натираємо на середній або дрібній тертці. Викладаємо інгредієнт в глибоку миску. Доповнюємо його половиною майонезу і продавлений через прес часником.

Крок 8. Ретельно перемішуємо сир з майонезом і часником.

Крок 9. Дрібно нарізаємо попередньо промитий свіжий огірок. Разделывайте його акуратними кубиками або півколами.

Крок 10. Починаємо формувати салат. На плоску тарілку ставимо формировочное кільце. Дно тарілки обмазуємо невеликою кількістю майонезу. Це необхідно для того, щоб перший шар частування міцно тримався.

Крок 11. Рівним шаром викладаємо на тарілку тертий картопля. Солимо і посипаємо перцем за смаком.

Крок 12. Обмазуємо картопляний шар невеликою кількістю майонезу.

Крок 13. Рівномірно розкладаємо на шар з картоплі кубики цибулі.

Крок 14. Далі викладаємо дрібні шматочки солоних огірків.

Крок 15. Викладаємо шар з відвареного курячого філе. Щільно утрамбовується його і рясно змащуємо майонезом.

Крок 16. Розподіляємо по курці терті курячі яйця. Притискаємо їх до попереднього шару. Можна трохи посолити.

Крок 17. Викладаємо шар з дрібних шматочків свіжого огірка.

Крок 18. Далі кладемо заготовку з сиру, майонезу і часнику. Розмазуємо масу по поверхні салату, щільно утрамбовується.

Крок 19. Посипаємо частування подрібненою свіжою зеленню. Можна використовувати петрушку.

Крок 20. Викладаємо на салат, мариновані печериці капелюшками вгору. Викладаємо гриби акуратно, так як від цього залежить зовнішній вигляд частування. Після салат можна поставити в холодильник для кращого застигання і акуратно зняти форму.

Крок 21. Салат «Королівський» з куркою і грибами готовий. Подавайте яскраву закуску до столу!

Королівський салат з куркою і ананасами

Королівський салат з куркою і ананасами – це дуже смачне, яскраве і оригінальне частування для вашого святкового столу. Закуска вийде неймовірно соковитою. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Ананас консервований – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир чеддер – 150 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Васабі – 2 ч. л.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій воді. Після її остуджуємо, нарізаємо дрібними кубиками й викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх і поділяємо на білки і жовтки. Білки натираємо на тертці і відправляємо до курячого м’яса.

Крок 3. Шматочки консервованого ананаса виймаємо з банки, позбавляє від зайвої вологи, дрібно ножем нарізаємо і кладемо в загальну миску.

Крок 4. Сюди ж натираємо сир чеддер. Також ви можете використовувати і інший сорт твердого сиру за смаком.

Крок 5. Поливаємо заготівлю майонезом і сметаною. Доповнюємо васабі, солодкою паприкою і чорним меленим перцем. Можна додати сіль за смаком.

Крок 6. Ретельно перемішуємо заготовку для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 7. Далі формуємо салат. На плоску тарілку ставимо формировочное кільце. Викладаємо сюди заготовку з салату. Акуратно розрівнюємо поверхню.

Крок 8. На дрібній тертці натираємо яєчні жовтки. Посипаємо ними салат. Прибираємо частування в холодильник для застигання, після прибираємо формировочное кільце.

Крок 9. Королівський салат з куркою і ананасами готовий. Подавайте до столу, прикрасивши подрібненою зеленню!

Салат «Королівський» з крабовими паличками і апельсином

Салат «Королівський» з крабовими паличками і апельсином приємно здивує вас своїм насиченим смаком, ароматом і поживними властивостями. Перед таким частуванням буде важко встояти. Подавайте його до сімейного вечері або свята. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • крабові Палички – 100 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Крабові палички заздалегідь розморожуємо. Консервовану кукурудзу відкидаємо на дрібне сито, щоб злити зайву рідину.

Крок 2. Розморожені крабові палички очищаємо і ріжемо дрібними кубиками. Викладаємо інгредієнт в глибоку миску.

Крок 3. Апельсин очистити від шкірки і ріжемо дрібними шматочками. Обов’язково видаляємо білу плівку і кісточки. Відправляємо цитрус в глибоку миску.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю подрібненими вареними яйцями. Краще всього їх нарізати акуратними кубиками.

Крок 5. Відправляємо до решти продуктів консервовану кукурудзу.

Крок 6. Солимо частування, доповнюємо подрібненим часником і майонезом. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 7. Салат «Королівський» з крабовими паличками і апельсином готовий. Подавайте соковите частування до столу і пробуйте!

Королівський салат з червоною ікрою

Королівський салат з червоною ікрою – це неймовірно смачне, цікаве і привабливе частування для вашого святкового столу. Перед такою закускою ніхто не зможе встояти. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кальмар – 2 шт.
  • Креветки – 150 гр.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез для заправки.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом відварюємо курячі яйця і картоплю в шкірці. Після продукти остуджуємо і очищаємо.

Крок 2. Заздалегідь розморожуємо тушки кальмара. Відварюємо до готовності. Враховуйте, що кальмар вариться дуже швидко (1-2 хвилини). Якщо ви передержите морепродукт в окропі, то він стане жорстким.

Крок 3. Креветки також розморожуємо і відварюємо. Якщо вам дістався вже відварений продукт, то досить обшпарити його окропом. Після очищаємо їх при необхідності.

Крок 4. Готові тушки кальмара остуджуємо і ріжемо тонкими кільцями.

Крок 5. Остиглу і очищену картоплю ріжемо невеликими кубиками.

Крок 6. Відміряємо потрібну кількість червоної ікри.

Крок 7. Відварені яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки ріжемо дрібними кубиками, жовтки натираємо на дрібній тертці.

Крок 8. Викладаємо салат шарами з допомогою формувального кільця. Послідовність така: картопля, кальмари, червона ікра, яєчні білки, креветки, яєчні жовтки, знову червона ікра. Кожен шар обмазуємо майонезом.

Крок 9. Королівський салат з червоною ікрою готовий. Дайте йому трохи застигнути в холодильнику, прибирайте формировочное кільце і подавайте частування до столу!

Салат «Королівський» з червоною рибою

Салат «Королівський» з червоною рибою – це яскраве частування для вашого сімейного столу або свята. Така закуска вийде дуже поживною і цікавою за смаком. Обов’язково беріть на замітку нашу покрокову кулінарну ідею. Урізноманітніть ваше меню і побалуйте рідних апетитним стравою!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Риба червона слабосолона – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Палички крабові – 2 пачки.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Заздалегідь відварюємо картоплю в шкірці і курячі яйця. Розморожуємо крабові палички.

Крок 2. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо його ножем.

Крок 3. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до легкого золотистого відтінку. Готуємо на помірному вогні і постійно помішуємо, щоб цибуля не пригорів.

Крок 4. Вибираємо відповідну червону слабосолену рибу. Ділимо її на дві частини. Одну ріжемо тонкими пластинками, іншу – дрібними шматочками.

Крок 5. Починаємо формувати салат. Рівним шаром викладаємо дрібні шматочки червоної риби на плоску тарілку.

Крок 6. Посипаємо рибний шар обсмаженими шматочками цибулі.

Крок 7. Обмазуємо шари майонезом і посипаємо тертим відварною картоплею.

Крок 8. Знову гарненько обмазуємо майонезом.

Крок 9. Дрібними кубиками крабові палички ріжемо. Викладаємо з них наступний шар.

Крок 10. Обмазуємо шар майонезом.

Крок 11. Посипаємо салат тертим твердим сиром.

Крок 12. Далі викладаємо подрібнені варені курячі білки. Обмазуємо майонезом і посипаємо яєчними жовтками. Зверху викладаємо тонкі пластинки червоної риби.

Крок 13. Салат «Королівський» з червоною рибою готовий. Прикрашайте свіжою зеленню і подавайте до столу!

Салат «Королівський» з яловичиною

Салат «Королівський» з яловичиною порадує вас своїм насиченим смаком і поживними властивостями. Перед таким частуванням буде важко встояти. Подавайте його до званого вечері або сімейного свята. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 6 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом відварюємо до готовності продукти із списку: картопля, курячі яйця, моркву і яловичину. Остиглі овочі очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.

Крок 2. Остуджуємо м’яку яловичину. Дрібно ріжемо її або поділяємо на волокна. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 3. Починаємо формувати салат. На плоску тарілку ставимо формировочное кільце. Першим шаром викладаємо картоплю.

Крок 4. Поливаємо картоплю майонезом і закриваємо її подрібненою цибулею.

Крок 5. Знову поливаємо майонезом і викладаємо рівним шаром половину відвареної яловичини.

Крок 6. Викладаємо відварну моркву дрібними кубиками. Не забуваємо всі верстви промащувати майонезом. Так салат вийде соковитим і не буде розвалюватися.

Крок 7. Відварні курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Викладаємо шар подрібненими білками.

Крок 8. Викладаємо залишилася відварну яловичину. Добре промазуємо майонезом.

Крок 9. Посипаємо поверхню закуски тертими яєчними жовтками.

Крок 10. Акуратно знімаємо формировочное кільце. Також до подачі ви можете потримати салат в холодильнику для кращого закріплення шарів.

Крок 11. Салат «Королівський» з яловичиною готовий. Подавайте його до столу, прикрасивши свіжою ароматною зеленню!

Салат Королівський з морепродуктів

Салат Королівський з морепродуктів – це дуже смачне, яскраве і привабливе частування для вашого святкового столу. Закуска вийде неймовірно живильної і апетитною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 3 шт.
  • Креветки – 15 шт.
  • крабові Палички – 1 пачка.
  • Яйце – 5 шт.
  • Ікра червона – 1 ст. л.
  • Майонез – 8,5 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки кальмарів викладаємо в глибоку тарілку.

Крок 2. Поливаємо морепродукт окропом і залишаємо його на півхвилини.

Крок 3. Зливаємо воду. Кальмарів добре промиваємо і очищаємо від плівок.

Крок 4. Очищені кальмари варимо в киплячій воді півтори-дві хвилини. Не забудьте додати в киплячу воду горошини чорного перцю і лаврове листя. Частину спецій залиште для варіння креветок.

Крок 5. Остуджуємо варені кальмари і ріжемо тонкою соломкою.

Крок 6. Креветки відварюємо одну хвилину в киплячій воді з горошинами перцю і лавровими листками. Відкидаємо продукт на друшляк і поливаємо його лимонним соком. Після креветки подрібнюємо. Кілька штук залишаємо для прикраси.

Крок 7. Попередньо розморожені крабові палички очищаємо від плівки і ріжемо дрібними кубиками.

Крок 8. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і ріжемо дрібними кубиками.

Крок 9. Всі підготовлені продукти викладаємо в глибокий салатник. Доповнюємо їх червоною ікрою і майонезом. Акуратно все перемішуємо для рівномірного розподілу інгредієнтів.

Крок 10. Салат Королівський з морепродуктів готовий! Прикрашайте цілими креветками і подавайте до столу.