Пісний суп – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Незважаючи на відсутність м’яса в таких супах, вони все ще виходять дуже смачними і ароматними. Така страва стане прекрасним обідом, так як воно легке і корисне. Суп можна приготувати з горохом, сочевицею, гарбузом, грибами і т. д. Тому пропонуємо вам 10 варіантів його приготування.

Як зварити пісний суп гороховий?

В киплячій воді відварюється нарізану картоплю з горохом. Далі туди додається подрібнену ріпчасту цибулю, натертий на тертці моркву, сіль, перець і все вариться під кришкою до готовності. Виходить дуже смачний і легкий суп до обіду.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Горох 200 гр. колотого
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вода питна 2 л
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити простий і смачний пісний суп? Для початку ретельно промиваємо під проточною водою колотий горох, після чого перекладаємо його в окрему ємність, заливаємо холодною водою і даємо постояти, таким чином, протягом години. В цей час очищаємо і добре вимиваємо картоплю, потім нарізаємо його невеликими кубиками.
  2. У глибоку каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім засипаємо колотий горох, знову доводимо до кипіння і відправляємо туди нарізану картоплю.
  3. Одну моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю також очищаємо і дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо підготовлені овочі в каструлю до картоплі з горохом, після чого додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком.
  4. Тепер накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо варити суп на невеликому вогні, поки горох не стане схожий на пюре.
  5. Розливаємо готовий пісний гороховий суп по тарілках і подаємо до столу на обід з зеленню. Приємного апетиту!

Пісний суп з червоної сочевиці

У киплячу воду відправляється нарізану картоплю і зажарка з ріпчастої цибулі з морквою. Буквально через 5-7 хвилин туди додається червона сочевиця і зелень. Через пару хвилин готовий пісний суп розливають по тарілках і подається до столу в якості обіду.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сочевиця червона – 150 гр.
  • Вода питна – 2 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучка.
  • Кріп – 0.5 пучка.
  • Петрушка – 0.5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку набираємо в підходящу за розміром каструлю воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У цей час очистити моркву натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі протягом пари хвилин.

Крок 2. Картопля очищаємо, добре вимиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в киплячу воду разом із засмажкою з цибулі і моркви.

Крок 3. Через 5-7 хвилин засипаємо в бульйон промиту червону сочевицю.

Крок 4. Варимо суп ще пару хвилин додаємо туди подрібнену петрушку, зелений лук і кріп. Потім солимо за смаком, перевіряємо картоплю на готовність, після чого варимо ще хвилини і вимикаємо вогонь.

Крок 5. Розливаємо готовий пісний суп з червоною сочевицею по тарілках і подаємо до столу в якості легкого обіду. Приємного апетиту!

Смачний пісний гарбузовий суп-пюре

Для початку обсмажують цибулю з морквою, потім вони заливаються окропом, туди додається гарбуз і все вариться 20 хвилин. Далі до овочів додається часник, лавровий лист, спеції і все пробивається блендером. Готовий суп розливають по тарілках, прикрашається зеленню з насінням і подається до столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Насіння гарбузове – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – 2-3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1.5-2 л

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо, виймаємо насіння і відкладаємо їх. Моркву з цибулею очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 2. У каструлі з товстим дном розігріваємо оливкову олію, відправляємо туди цибулю з морквою і обсмажуємо їх протягом 2-3 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3. Очищену гарбуз нарізаємо великим кубиком по 1.5-2 див.

Крок 4. Тепер заливаємо овочі в каструлі 1-1.5 літрами окропу, після чого додаємо туди лавровий лист і даємо цибулі з морквою покипіти пару хвилин на середньому вогні. Далі відправляємо гарбуз, накриваємо каструлю кришкою і варимо все протягом 20 хвилин на невеликому вогні.

Крок 5. В цей час очищаємо гарбузове насіння і обсмажуємо на сухій сковороді на середньому вогні пару хвилин, поки вони злегка не підрум’яняться.

Крок 6. Через деякий час перемішуємо овочі в каструлі і варимо все ще 5 хвилин. Потім заливаємо туди ще півлітра окропу, додаємо сіль, чорний мелений перець, після чого закриваємо каструлю кришкою і варимо на невеликому вогні 10 хвилин. Через 5 хвилин додаємо пропущений через прес часник і дістаємо лавровий лист.

Крок 7. Тепер вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися під кришкою протягом 5 хвилин.

Крок 8. Подрібнюємо наш суп з допомогою заглибного блендера до утворення однорідної маси. Потім розливаємо все по тарілках і подаємо до столу зі свіжою зеленню і обсмаженими гарбузовим насінням. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пісного квасоляного супу

У бульйон з відварених грибів відправляється моркву, картоплю, цибулю і все вариться 20 хвилин. Далі туди додається гарбуз, зварена квасоля, гриби, суп вариться ще 20 хвилин, розливається по тарілках, присипається зеленню і подається до столу.

Час готування: 10 ч. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Квасоля суха – 200 гр.
  • Гриби білі сушені – 80 гр.
  • Вода питна – 2 л
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля великий – 1 шт.
  • М’якоть гарбуза – 80 гр.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування готуємо квасолю. Пересипаємо її у відповідну ємність, заливаємо літром холодної води, прикриваємо рушником і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 8-12 годин.

Крок 2. Сушені білі гриби добре промиваємо під теплою водою, після чого перекладаємо їх у каструлю, в якій будемо варити суп, заливаємо їх холодною питною водою і залишаємо, таким чином, при кімнатній температурі на 2 години.

Крок 3. Замочену квасолю відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. Далі перекладаємо її в невелику каструлю, заливаємо 1.5 літра води, доводимо до кипіння і варимо протягом однієї години на невеликому вогні, після чого відкидаємо квасолю на друшляк.

Крок 4. Каструлю з білими грибами ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і кладемо туди одну розрізану навпіл цибулину. Варимо 1 годину на невеликому вогні.

Крок 5. Грибний бульйон проціджуємо через сито, яке вистилаємо марлею, і переливаємо його в каструлю. Відварені гриби промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо.

Крок 6. В гарячий грибний бульйон кладемо нарізану кубиками картоплю, моркву, цибулю і варимо все на середньому вогні протягом 20 хвилин.

Крок 7. Тепер додаємо в суп нарізану невеликими кубиками гарбуз, квасолю і гриби. Солимо і перчимо за смаком і варимо все ще 20 хвилин.

Крок 8. Готовий квасолевий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пісного грибного супу

В каструлі обсмажується цибуля з морквою і опеньками. Далі все вариться 20 хвилин, після чого туди додається картопля, промитий булгур, і суп вариться до готовності. Далі він настоюється 10 хвилин, розливається по тарілках, присипається зеленню і подається до столу.

Час готування: 1 год 10 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Картопля – 1-2 шт.
  • Опеньки заморожені – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Булгур – 5 ст. л.
  • Кумін (зіра) мелений – 1 ч. л.
  • Вода питна – 2 л
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. Для початку готуємо овочі. Очищаємо цибулю, моркву і картоплю, після чого нарізаємо їх невеликими кубиками. Очищену цибулю дрібно рубаємо ножем.

Крок 2. В каструлі, в якій будемо варити суп, розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору, посипаємо кумином, перемішуємо і відправляємо до них розморожені опеньки. Додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і обсмажуємо все разом 2-3 хвилини, періодично помішуючи.

Крок 3. Тепер заливаємо овочі з грибами гарячою водою, доводимо до кипіння і варимо все на невеликому вогні під кришкою протягом 20 хвилин.

Крок 4. Відправляємо у готовий грибний бульйон картоплю, знову доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо суп до готовності картоплі.

Крок 5. Булгур добре промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк, щоб прибрати зайву вологу і додаємо його в бульйон разом з подрібненою зеленню. При необхідності додаємо ще солі з чорним меленим перцем, доводимо суп до кипіння, вимикаємо вогонь і даємо йому настоятися під кришкою 10 хвилин.

Крок 6. Розливаємо готовий пісний грибний суп по тарілках і подаємо до столу в якості обіду. Приємного апетиту!

Швидкий і простий овочевий суп без м’яса

В каструлю з картоплею додається рис, зажарка з буряків, цибулі, моркви і томатної пасти. Суп доводиться до кипіння, після чого туди додається нарізана зелень. Готову страву розливається по тарілках і подається до столу. Виходить смачний і ароматний обід.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 2 ст. л.
  • Буряк – 1 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень свіжа – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Вода питна – 2.5 л.

Процес приготування:

Крок 1. В підходящу за розміром каструлю наливаємо 2,5 літра води і ставимо її на вогонь закипати. В цей час очищаємо і вимиваємо картопля, після чого нарізаємо його кубиками. Відправляємо в воду і варимо до готовності.

Крок 2. Далі готуємо зажарку. Буряк з морквою очищаємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо олію, відправляємо туди підготовлені овочі, додаємо до них томатну пасту, сіль за смаком. Потім добре перемішуємо, підливаємо до них 100 мл води або бульйону з супу і пасеруємо до готовності, постійно помішуючи.

Крок 3. До сварившемуся картоплі додаємо дві столові ложки промитого рису. Більше класти не варто, щоб суп не став схожим на кашу.

Крок 4. Тепер відправляємо в суп засмажку з цибулі, моркви та буряків, додаємо сіль за смаком і перемішуємо. Далі кладемо лавровий лист і доводимо все до кипіння.

Крок 5. Будь-яку свіжу зелень дрібно нарізаємо і додаємо в суп.

Крок 6. Вимикаємо нагрівання, розливаємо пісний овочевий суп по тарілках і подаємо до столу на обід з чорним хлібом. Приємного апетиту!

Пісний суп з картоплею і печерицями

У воді відварюється перлова крупа, потім до неї додається картопля, зажарка з моркви, цибулі печериць і все вариться до готовності. Готовий суп розливають по тарілках і подається до столу. Виходить дуже смачний і легкий обід.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вода – 1.5-2 л
  • Печериці – 500 гр.
  • Крупа перлова – 0.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0.5 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку добре промиваємо перлову крупу, потім пересипаємо її в підходящу каструлю, заливаємо водою, додаємо трохи солі і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і готуємо протягом 40-60 хвилин.

Крок 2. В цей час готуємо зажарку. Ріпчасту цибулю з морквою очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі пару хвилин.

Крок 3. Тепер додаємо до овочів нарізані тонкими пластинами печериці, перемішуємо і обсмажуємо все одну хвилин, після чого знімаємо сковороду з вогню.

Крок 4. Картопля очищаємо, добре промиваємо під проточною водою, нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю з перловкою. Продовжуємо варити суп на повільному вогні до готовності.

Крок 5. У киплячий бульйон додаємо зажарку з цибулі, моркви і печерицями. Варимо до готовності картоплі.

Крок 6. Розливаємо готовий пісний суп з печерицями та картоплею по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний пісний суп харчо?

В каструлі відварюється картопля з рисом. Далі туди відправляється зажарка з цибулі, моркви, томатної пасти, води, солі, перцю і сухий аджики. Потім додається в суп зелень, часник, після чого він розливається по тарілках і подається до столу на обід.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Рис – 0.5 склянки
  • Зелень свіжа – 1 пучок.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Приправа Аджика – 1 ст. л.
  • Вода питна – 3 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В підходящу каструлю наливаємо воду і ставимо її на вогонь закипати. В цей час очищаємо картоплю й нарізаємо його середніми кубиками. Рис ретельно промиваємо під проточною водою. Далі відправляємо все в киплячу воду.

Крок 2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Морква також очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі до м’якості.

Крок 3. Тепер додаємо до них томатну пасту, трохи води і перемішуємо. Потім додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і столову ложку сухої аджики.

Крок 4. Готову зажарку знімаємо з вогню і відправляємо її в каструлю з рисом і картоплею. Все перемішуємо.

Крок 5. Зелень добре промиваємо, подрібнюємо ножем і додаємо в суп після того, як приготуються картопля з рисом. Слідом додаємо подрібнений часник, пробуємо на сіль і вимикаємо вогонь.

Крок 6. Готовий пісний суп харчо розливаємо по тарілках і подаємо до столу в якості обіду. Приємного апетиту!

Пісний крем-суп з цвітної капусти

На рослинному маслі обсмажується борошно. Далі туди заливається вода, до неї додається нарізаний ріпчаста цибулю, цвітна капуста і все вариться 20 хвилин під кришкою. Потім до супу додаються приправи, він пробивається блендером, розливається по тарілках і подається до столу.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Капуста цвітна – 500-700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Вода питна – 1-1,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – 1 щіпка.
  • Перець запашний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. З головки капусти знімаємо листя, видаляємо качан, розбираємо на суцвіття, перекладаємо на друшляк і ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Далі обсушуємо суцвіття на паперовому рушнику і розрізаємо їх на 2-3 частини. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 2. У глибокій алюмінієвій каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло, відправляємо туди дві ложки борошна, яку перед цим просіваємо, і обсмажуємо протягом двох хвилин, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, поки вона не стане золотистого кольору.

Крок 3. Далі вливаємо в каструлю необхідну кількість води і додаємо туди подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 4. Слідом додаємо нарізану цвітну капусту, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до середнього, прикриваємо каструлю кришкою і варимо протягом 20 хвилин до м’якості овочів.

Крок 5. За пару хвилин до готовності додаємо в суп мелену паприку, чорний мелений перець і сіль. Далі вимикаємо вогонь, переставляємо каструлю на обробну дошку і подрібнюємо вміст до стану однорідного пюре за допомогою заглибного блендера. При необхідності додаємо спецій, потім накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 7-10 хвилин.

Крок 6. Готовий суп розливаємо по тарілках, посипаємо його дрібкою меленого запашного перцю, поливаємо половиною столової ложки рослинної олії і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пісного супу з вермішеллю

В каструлі відварюється картопля, після чого туди додається зажарка з лука з морквою і зелень. Потім суп доводиться до кипіння, знімають з вогню, настояти під кришкою 10-15 хвилин, розливається по тарілках і подається до столу. Виходить смачне і корисне блюдо.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода питна – 1.5-2 л
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень свіжа – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку очищаємо картоплю, добре промиваємо під проточною водою, нарізаємо кубиками середнього розміру, перекладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Відправляємо все на вогонь, додаємо сіль, доводимо до кипіння і варимо до готовності.

Крок 2. В цей час готуємо зажарку. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо овочі на невеликому вогні до м’якості.

Крок 3. У каструлю з майже готовим картоплею додаємо будь-які спеції, засмажку з цибулі з морквою і продовжуємо варити до готовності.

Крок 4. В кінці засипаємо в суп, вермішель, додаємо подрібнену свіжу зелень, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь через пару хвилин, після чого накриваємо каструлю кришкою і даємо страві настоятися 10-15 хвилин, щоб приготувалася вермішель.

Крок 5. Розливаємо готовий пісний суп з вермішеллю по тарілках і подаємо до столу в якості обіду. Приємного апетиту!