Класичний грецький салат – покроковий рецепт приготовиления в домашніх умовах з фото

Класичний грецький салат — це страва, що має багато варіантів виконання, і в кожному з них присутні свіжі овочі та зелень, а заправка готується на основі оливкової олії. Незмінними компонентами виступають і пряні трави, в основному, італійська суміш. Найважливішим правилом в приготуванні цього салату є використання свіжих якісних продуктів, заправляти його потрібно безпосередньо перед подачею.

Класичний грецький салат з фетаксой

Використання в рецепті сиру фетакса надає страві особливу ніжність, оскільки цей сир м’який і приємний на смак. Однак потрібно пам’ятати, що він дуже солоний і з урахуванням цього факту сіль слід додавати обережно, щоб не пересолити салат.

Інгредієнти на
4 порц.

  • 3 шт. Огірки свіжі
  • Помідори 3 шт.
  • Листовий салат 100 гр.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Маслини 1 банка
  • Сир Фетакса 150 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Для заправки:
  • Масло оливкова 100 гр.
  • Лимон ½ шт.
  • Орегано 1 ч. л.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Розмарин ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Грецький салат з класичного покрокового рецепту готується швидко і легко. Огірки, помідори з щільною м’якоттю і солодкий перець нарізати брусками. Для класичного грецького салату характерна велика нарізка овочів.
  2. У велику посудину викласти нарізані овочі і всипати до них маслини без кісточок.
  3. Підготувати блюдо для подачі класичного грецького салату в домашніх умовах – воно повинно бути досить широким, але не глибокою. На нього викласти вимиті цілі листя салату.
  4. За листю розподілити овочеву нарізку з маслинами.
  5. Сир фетакса нарізати кубиками приблизно 2х2 див. Рекомендується попередньо змочити ніж в холодній воді, щоб сир не прилипав до нього.
  6. Акуратно, рівномірно розкласти кубики сиру на овочі й маслини. Ні в якому разі не перемішувати, щоб не розім’яти сир.
  7. Приготувати соус. Для цього в окрему невелику ємність видавити сік з половини лимона. У нього вилити 100 мл оливкової олії. Краще використовувати нерафінована олія оливи.
  8. В суміш масла і соку лимона всипати трави: орегано, базилік і розмарин, розмішати заправку.
  9. Салат трохи посипати перцем, можна злегка посолити, а потім вилити на нього оливково-лимонну заправку. Не перемішуючи інгредієнти, подати класичний грецький салат до столу.

Приємного апетиту!