Салат з горбушею консервованої – 8 смачних і простих рецептів з покроковими фото

Салати з горбуші готуються досить швидко і виходять дуже смачними і поживними. Інгредієнт поєднується з більшістю продуктів з нашого холодильника, тому приготувати страву не складе великої праці. За структурою салатики дуже ніжні, підходять для подачі до святкового столу.

Салат з горбушею консервованої, рисом і яйцем

Давайте приготуємо листковий салат з горбуші, який має не тільки шикарний зовнішній вигляд, але і відмінний смак. Інгредієнти відмінно поєднуються один з одним, наповнюючи блюдо новими відтінками.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Горбуша консервована 240 гр.
  • Рис білий-1 склянка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 340 гр.
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • 3 шт. Огірки мариновані
  • Гвоздика 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати салат з консервованої горбушею? Рис промиваємо проточною водою кілька разів і відварюємо до готовності. Окремо один від одного відварюємо яйця і очищену моркву. Позбавляємо від лушпиння цибулину.
  2. Відварений рис перекладаємо в глибоку миску. Вливаємо до нього три ложки соєвого соусу.
  3. Ріжемо цибулину на чотири частини. Потім подрібнюємо четвертинки тонкими брусочками. Розігріваємо олію в сковороді, а потім обсмажуємо в ньому цибулю.
  4. Відварну моркву охолоджуємо, а потім натираємо на крупній тертці.
  5. яйця Очищаємо від шкаралупи і розкладаємо білки і жовтки по окремих ємностях.
  6. Відкриваємо банку з рибою і викладаємо інгредієнт в будь-яку глибоку тарілку з круглим, плоским або овальним дном. Розминаємо горбушу виделкою, формуючи пласт у вигляді рибки.
  7. Наступний шар салату – рис з соєвим соусом. Розподіляємо його ложкою по горбуші, а потім присмачую майонезом. Викладаємо цибулю, моркву і змащуємо майонезом морквяний шар і боки салату рясно.
  8. Жовтки натираємо на дрібній тертці і прикрашаємо салат так, як показано на фото. Половинку жовтка використовуємо як «очі» рибки.
  9. Нарізаємо білки полукружками, з яких формуємо луску. З пари пластинок моркви викладаємо рот рибки. Нарізаємо огірки соломкою і зображуємо плавники і хвіст. Щоб зробити вічко, використовуємо гвоздику.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат з горбушею консервованої і картоплею?

Пропонуємо приготувати салат з горбуші з додаванням картоплі, яєць, моркви, цибулі та майонезу. Інгредієнти будемо викладати шарами, а потім залишимо в холодильнику на кілька годин, щоб він настоявся.

Час готування – 4 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Горбуша консервована – 250 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Помиту картоплю, моркву і яйця заздалегідь відварюємо до готовності. Коли інгредієнти охолонуть, яйця очищаємо від шкаралупи і відокремлюємо жовтки від білків. Відкриваємо банку з рибою і викладаємо її в глибоку миску або салатник. Розминаємо виделкою і розподіляємо по дну ємності.

Крок 2. Змащуємо шар риби майонезом. Натираємо білки на тій стороні терки, де розташовані дрібні отвори. Намагаємося розподілити масу рівномірно наступним шаром. Змащуємо білки майонезом і підсолюємо.

Крок 3. Позбавляємо картоплю від шкірки і натираємо на крупній тертці. Формуємо шар. Промазуємо його соусом і солимо. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо. Викладаємо цибульний шар і солимо.

Крок 4. Беремо моркву і очищаємо його від шкірки. Формуємо з неї наступний шар: натираємо моркву на крупній тертці. Змащуємо шар з моркви майонезом і солимо.

Крок 5. Тепер на дрібній тертці натираємо жовтки і викладаємо на моркву. Їх не потрібно змащувати майонезом і солити, ними прикрашаємо салат. Прибираємо салатник з готовим блюдом в холодильник. Даємо йому настоятися 3-4 години і подаємо до столу в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з горбушею консервованої і яблуком

В поєднанні з яблуками салат з риби виходить дуже ніжним, соковитим і смачним. Страва назгадує відомий салат «Мімоза» і готується з найпростіших продуктів.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Горбуша консервована – 1 банку.
  • Яйця – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину дрібно нарізаємо і перекладаємо в глибоку термостійкий ємність. Доводимо до кипіння воду і заливаємо окропом цибулю. Залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 2. Заздалегідь відварюємо картоплю. Після того, як він охолоне, знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці в окрему ємність. Змащуємо картопляний шар майонезом.

Крок 3. Відварюємо яйця, остуджуємо і очищаємо від лушпиння. Натираємо на крупній тертці і викладаємо наступним шаром – поверх картоплі. Змащуємо майонезом яйця.

Крок 4. Зливаємо воду, якою заливали цибуля, в раковину. Викладаємо його наступним шаром і змащуємо майонезом. Вимиваємо яблука і зрізаємо шкірку, позбавляємо плоди від насіння. Натираємо їх на крупній тертці і викладаємо наступним шаром.

Крок 5. Відкорковуємо банку з горбушею, зливаємо рідину і викладаємо рибу в окрему ємність. Розминаємо горбушу виделкою, а потім розкладаємо поверх шару з яблук, рівномірно розподіляючи ложкою. Поливаємо салат майонезом і ставимо в холодильник на пару годин.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з горбушею консервованої і кукурудзою

Легкий у приготуванні салат підійде для святкового столу і ситного сімейного вечері. Набір продуктів для страви вкрай простий: горбуша, кукурудза, огірки, яйця і майонез.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Горбуша консервована – 250 гр.
  • Огірок свіжий – 250 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 б.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо яйця в каструлю і заливаємо їх холодною водою. Відварюємо на плиті до готовності, зливаємо окріп в раковину і знову заливаємо яйця холодною водою, щоб охолодити. Очищаємо інгредієнт від шкаралупи. Нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 2. Промиваємо свіжі огірки проточною водою. Обтираем їх рушником і нарізаємо кубиками такого ж розміру, як і яйця.

Крок 3. Відкорковуємо банку з горбушею. Зливаємо зайву рідину і викладаємо рибу в окрему ємність. Розминаємо горбушу виделкою. Додаємо до риби огірок і яйця.

Крок 4. Відкриваємо банку з консервованою кукурудзою. Зливаємо сік в раковину і викладаємо інгредієнт до інших продуктів.

Крок 5. За бажанням підсолюємо салат, а потім заправляємо його майонезом. Перемішуємо інгредієнти і подаємо миску з салатом до столу.

Приємного апетиту!

Салат з горбушею, сиром і яйцем на святковий стіл

Всі продукти в салаті відмінно поєднуються один з одним. Страва стане головною прикрасою святкового столу і улюбленим ласощами Вашої родини. Через 20 хвилин після початку приготування салат можна подавати до столу.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4-6.

Склад:

  • Горбуша консервована – 1 б.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир – 160 гр.
  • Майонез оливковий – 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа.
  • Петрушка – 3-4 гілки.
  • Кріп – 3-4 гілки.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відкриваємо банку з горбушею і зливаємо зайву рідину в раковину. Беремо будь-яку тарілку або салатник, викладаємо на дно ємності рибу і розминаємо її виделкою.

Крок 2. Наступний крок – підготовка яєць. Спочатку викладаємо їх в каструлю, а потім заливаємо холодною водою. Коли вода закипить, проварюємо яйця близько десяти хвилин. Зливаємо окріп і остуджуємо яйця струменем холодної води. Очищаємо їх від шкаралупи, відокремлюємо жовтки від білків. Натираємо білки на крупній тертці, а жовтки – на дрібній (або розминаємо їх виделкою).

Крок 3. Шматочок сиру подрібнюємо на крупній тертці. В окрему ємність викладаємо натерті білки, солимо їх і заправляємо соусом. Перемішуємо масу і викладаємо її рівним шаром поверх горбуші.

Крок 4. Натертий сир змішуємо з сіллю, чорним перцем і майонезом. Формуємо з маси наступний шар салату. Повторюємо процедуру з жовтками.

Крок 5. Петрушку і кріп необхідно промити проточною водою і витерти. Нарізаємо зелень гострим ножем і прикрашаємо салат. Ставимо блюдо в холодильник для просочення (на 2 години).

Приємного апетиту!

Класичний салат Мімоза з консервованої горбушею

Для приготування салату краще всього підійдуть домашні яйця з жовтками насиченого жовтого кольору. Варити інгредієнт довго ми не будемо, щоб він не став гумовим. Морква повинна бути свіжою: її треба буде зварити до м’якості.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Горбуша консервована – 1 б.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо для приготування салату не надто велику картоплю. Вимиваємо бульби проточною водою і відварюємо разом з шкіркою до м’якості. Коли картопля охолоне, знімаємо шкірку.

Крок 2. Перед тим, як відварити моркву, її слід очистити. Сам процес займе близько десяти хвилин: коренеплід має стати м’яким.

Крок 3. Опускаємо яйця в каструлю і заливаємо холодною водою. Відварюємо їх після кипіння близько 8-10 хвилин. Потім зливаємо окріп в раковину і остуджуємо яйця холодною водою, щоб простіше було позбавлятися від шкаралупи.

Крок 4. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо. Заливаємо її окропом. Через кілька хвилин позбавляємося від води і даємо стекти зайвої рідини, а потім заливаємо цибулю холодною водою.

Крок 5. Відкорковуємо банку з горбушею, зливаємо рідину в раковину і викладаємо рибу на дно підходящої тарілки. Розминаємо виделкою і змащуємо рибний шар майонезом. Викладаємо поверх шару майонезу цибулю.

Крок 6. Натираємо очищені від шкірки картоплини на середній тертці і наступним шаром викладаємо салату. Поливаємо його парою столових ложок майонезу. Розподіляємо соус по всій поверхні картоплі.

Крок 7. Наступний шар – з натертої на крупній тертці моркви. Викладаємо його поверх картоплі з майонезом і також змащуємо соусом. Відварені яйця ділимо на жовтки і білки.

Крок 8. Подрібнюємо білки з допомогою ножа або терки. Формуємо з них наступний шар салату і змащуємо його майонезом. Натираємо жовтки на дрібній тертці прямо на шар майонезу. За бажанням солимо шар.

Крок 9. Вимиваємо зелений лук і обтираем рушником. Дрібно нарізаємо зелень і прикрашаємо нею салат. Відправляємо блюдо в холодильник на пару годин.

Приємного апетиту!

Салат з горбушею консервованої і солоними огірками

Для того, щоб сформувати красиві порції салату, можна використовувати спеціальні формочки круглої або будь-якої іншої форми, також ідеально підійдуть піали або креманки.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Горбуша консервована – 1 б.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля для приготування салату слід заздалегідь відварити. Вода для варіння повинна бути злегка підсоленій. Потім готові м’які бульби залишаємо на деякий час, щоб вони охололи. Очищаємо картоплю від шкірки і натираємо на тертці з великими отворами. Викладаємо шар картоплі на дно піали і змащуємо його майонезом.

Крок 2. Відкорковуємо банку з рибою, видаляємо зайву рідину і дістаємо горбушу. Перекладаємо її в невелику вільну ємність, позбавляє від кісточок і розминаємо виделкою. Викладаємо рибний шар поверх картоплі.

Крок 3. Наступний шар – з очищеного і нарізаного лука. Змащуємо шар майонезом. Зрізаємо тонкий шар шкірки огірків. Нарізаємо інгредієнт дрібними кубиками і злегка віджимаємо, щоб позбутися від соку. Викладаємо огірки поверх шару з лука і змащуємо майонезом.

Крок 4. Викладаємо яйця в каструлю, заливаємо холодною водою і відварюємо до готовності. Після того, як продукт охолоне, очищаємо його від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Викладаємо яйця в салатник, солимо і перчимо їх, а потім змащуємо соусом.

Крок 5. Вимиту моркву відварюємо до м’якості. Остуджуємо її і знімаємо шкірку ножем. Натираємо інгредієнт на крупній тертці і формуємо з нього наступний шар салату. Збризкуємо шар майонезом.

Крок 6. Натираємо сир на крупній тертці. З нього формуємо останній шар салату, який не будемо змащувати майонезом. Відправляємо блюдо в холодильник. Через пару годин подаємо салат до столу, прикрашаємо його за бажанням, будь нарізаною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з горбушею і зеленим горошком?

Спробуйте смачний і ситний салатик з горбуші і зеленого горошку. Приготування страви не займе багато часу: головне – заздалегідь відварити рис і яйця.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Горбуша консервована – 1 б.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.
  • Рис відварний – 3 ст. л.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез або сметана для заправки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця викладаємо в каструлю і заливаємо їх холодною водою. Ставимо ємність на плиту. Після закипання рідини продовжуємо варити яйця до повної готовності близько десяти хвилин. Потім гарячу воду потрібно злити в раковину і залити яйця холодною водою, щоб охолодити (після цієї процедури буде простіше прибирати шкаралупу).

Крок 2. Висипаємо рис в окрему глибоку ємність і промиваємо теплою проточною водою, постійно зливаючи воду, поки вона не стане прозорою. Потім перекладаємо рис в каструлю і заливаємо водою. Варимо його на плиті до м’якості.

Крок 3. Поки рис остигає, займемося іншими інгредієнтами. Відкорковуємо банку з горбушею, зливаємо зайву рідину і викладаємо рибу в підходящу для салату посуд. Розминаємо її виделкою.

Крок 4. Додаємо в рибу відварений рис. Дрібно нарізаємо відварені яйця і також додаємо в салат. Вимиваємо зелений лук і кріп. Струшуємо зелень і дрібно нарізаємо, а потім відправляємо її до продуктів. Відкриваємо банку із зеленим горошком, зливаємо в раковину сік і додаємо інгредієнт в салат.

Крок 5. Солимо страву за смаком. Заправляємо його майонезом або сметаною. Перемішуємо салат ложкою і подаємо до столу.

Приємного апетиту!