Салат Черепаха – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Черепаха – це дуже смачне, яскраве і оригінальне блюдо для вашого святкового столу. Частування порадує вас і ваших гостей яскравим зовнішнім виглядом. Салат формується у вигляді черепахи, звідси і його назва. Для приготування використовуйте кулінарну збірку з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Салат Черепаха з куркою, волоськими горіхами і яблуком

Салат Черепаха з куркою, волоськими горіхами і яблуком – це дуже смачне і апетитне пригощання, для святкового столу. Такий салат точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Куряче філе 250 гр.
  • 1 шт. Яблука (зелене)
  • Волоський горіх 80 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Сир 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Відварюємо куряче філе, охолодити його і дрібно нарізаємо.
  2. Відварюємо курячі яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на дрібній тертці.
  3. Також дрібно натираємо яєчні жовтки.
  4. Подрібнюємо цибулю, ошпарюємо його і відкидаємо на дрібне сито.
  5. сир Пропускаємо через дрібну тертку.
  6. Викладаємо салат шарами у круглу тарілку. Першим шаром йдуть білки. Солимо їх і промазуємо майонезом.
  7. Далі викладаємо куряче філе. Знову солимо продукт і поливаємо майонезом.
  8. Викладаємо на курячий шар ошпарений цибулю.
  9. яблуко Очищаємо, натираємо його на тертці. Викладаємо продукт на цибулю.
  10. Посипаємо яблуко тертим сиром.
  11. Обмазуємо шар майонезом і обсипаємо подрібненими жовтками.
  12. Далі посипаємо все подрібненими волоськими горіхами. Прикрашаємо заготівлю зеленню і майонезом. Також можна використовувати шматочки варених яєць. Необхідно надати салату форму черепахи.
  13. Салат Черепаха з куркою, волоськими горіхами і яблуком готовий!