Салат Черепаха – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Черепаха – це дуже смачне, яскраве і оригінальне блюдо для вашого святкового столу. Частування порадує вас і ваших гостей яскравим зовнішнім виглядом. Салат формується у вигляді черепахи, звідси і його назва. Для приготування використовуйте кулінарну збірку з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Салат Черепаха з куркою, волоськими горіхами і яблуком

Салат Черепаха з куркою, волоськими горіхами і яблуком – це дуже смачне і апетитне пригощання, для святкового столу. Такий салат точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Куряче філе 250 гр.
  • 1 шт. Яблука (зелене)
  • Волоський горіх 80 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Сир 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Відварюємо куряче філе, охолодити його і дрібно нарізаємо.
  2. Відварюємо курячі яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на дрібній тертці.
  3. Також дрібно натираємо яєчні жовтки.
  4. Подрібнюємо цибулю, ошпарюємо його і відкидаємо на дрібне сито.
  5. сир Пропускаємо через дрібну тертку.
  6. Викладаємо салат шарами у круглу тарілку. Першим шаром йдуть білки. Солимо їх і промазуємо майонезом.
  7. Далі викладаємо куряче філе. Знову солимо продукт і поливаємо майонезом.
  8. Викладаємо на курячий шар ошпарений цибулю.
  9. яблуко Очищаємо, натираємо його на тертці. Викладаємо продукт на цибулю.
  10. Посипаємо яблуко тертим сиром.
  11. Обмазуємо шар майонезом і обсипаємо подрібненими жовтками.
  12. Далі посипаємо все подрібненими волоськими горіхами. Прикрашаємо заготівлю зеленню і майонезом. Також можна використовувати шматочки варених яєць. Необхідно надати салату форму черепахи.
  13. Салат Черепаха з куркою, волоськими горіхами і яблуком готовий!

Салат Черепаха з куркою і чорносливом

Салат Черепаха з куркою і чорносливом відрізняється насиченим смаком і неймовірною поживністю. Яскрава подача частування зробить його найбільш привабливим блюдом святкового столу. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Чорнослив – 80 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Майонез – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курку варимо в підсоленій воді до готовності і охолодити її. Також відразу відварюємо курячі яйця.

Крок 2. Відокремлюємо білки від жовтків. Одне яйце залишаємо для прикраси.

Крок 3. Білки, що залишилися натираємо на тертці. Викладаємо їх круглим шаром в тарілку. Солимо і обмазуємо майонезом.

Крок 4. Варену курку дрібно ріжемо і викладаємо на білки. Також обмазуємо майонезом.

Крок 5. Ріжемо Тонкими півкільцями цибулю і ошпарюємо його.

Крок 6. Промиваємо чорнослив і дрібно нарізаємо його. На курку викладаємо ошпарений цибулю і чорнослив.

Крок 7. Натираємо очищене від шкірки яблуко на дрібній тертці. Викладаємо його рівним шаром. Поливаємо лимонним соком. Він не дасть продукту потемніти.

Крок 8. Посипаємо продукт подрібненими жовтками і горіхами. Промазуємо майонезом. Голову черепахи робимо з яйця, ніжки – з цільних волоських горіхів.

Крок 9. Салат Черепаха з куркою і чорносливом готовий!

Салат Черепаха з куркою і грибами

Салат Черепаха з куркою і грибами – це апетитне частування для вашого домашнього або святкового столу. Таке блюдо вийде дуже ситним і яскравим смаком. Приготувати його нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Горіхи волоські – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.

Для прикраси:

  • Листя салату – на смак.
  • Маслини – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо ставимо варитися курку і яйця. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо ножем.

Крок 2. Коли курка буде готова, остуджуємо її і подрібнюємо.

Крок 3. Дрібно ріжемо печериці і обсмажуємо їх до готовності на сковороді.

Крок 4. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх будь-яким зручним способом. Кілька горіхів залишаємо цілими для прикраси.

Крок 5. Плоску тарілку устеляємо салатними листочками. У формі овалу викладаємо сюди курку, обмазуємо майонезом.

Крок 6. Половину подрібнених горіхів укладаємо на курку. Знову поливаємо майонезом.

Крок 7. Далі викладаємо гриби з цибулею, терті яйця. Обмазуємо майонезом.

Крок 8. Обсипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 9. Знову все обмазуємо майонезом. Посипаємо подрібненими горіхами. Прикрашаємо маслинами і зеленню. Надаємо салату форму черепахи.

Крок 10. Салат Черепаха з куркою і грибами готовий. Ставте яскраве страву на стіл!

Салат Черепаха з ананасом

Салат Черепаха з ананасом порадує вас цікавим смаком і неймовірною соковитістю. Для приготування апетитного святкового частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і близьких яскравою і такою, що запам’ятовується закускою.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Ананас консервований – 1 банка.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Виноград – 300 гр.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Консервований ананас виймаємо з банки з соком і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. Ананас перемішуємо з майонезом і даємо настоятися близько 15 хвилин.

Крок 3. Попередньо відварену грудинку остуджуємо і розбираємо на волокна.

Крок 4. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Крок 5. Куряче м’ясо викладаємо на плоску тарілку круглою горою.

Крок 6. Посипаємо курячий продукт тертим сиром. Акуратно притискаємо сир до курки. Формуємо круглу гору, що нагадує панцир черепахи.

Крок 7. Обмазуємо гірку ананасами в майонезі.

Крок 8. Прикрашаємо поверхню попередньо промитим і обсушенным виноградом.

Крок 9. Салат “Черепаха” з ананасом готовий. Подавайте яскраве частування до столу!

Салат Черепаха з ківі

Салат Черепаха з ківі – це дуже соковите, яскраве та цікаве за смаком частування, яке урізноманітнює і прикрасить ваш святковий стіл. Однак таке фруктове страва порадує вас не тільки оригінальним смаком, але і запам’ятовується подачею. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ківі – 4 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Грейпфрут – 0,5 шт.
  • Мандарини – 3 шт.
  • Ізюм – 80 гр.
  • Шоколад – 60 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Йогурт – 30 гр.
  • Мед – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо мандарини і дрібно нарізаємо їх.

Крок 2. З яблука знімаємо шкірку. Нарізаємо продукт кубиками.

Крок 3. Також подрібнюємо м’якоть грейпфрута.

Крок 4. Кубиками ріжемо шоколад. Його вибираємо за своїм смаком.

Крок 5. Всі подрібнені інгредієнти викладаємо в глибоку миску. Сюди відправляємо ошпарений і просушений ізюм.

Крок 6. Заправляємо салат сумішшю з йогурту, меду і лимонного соку.

Крок 7. Гарненько все перемішуємо і викладаємо в тарілку у вигляді овальної або круглої гірки.

Крок 8. Тонкими колами ріжемо ківі. Обкладаємо ними салат, прикрашаємо.

Крок 9. Салат Черепаха з ківі готовий. Подавайте цікаве частування до столу!

Салат Черепаха з виноградом

Салат Черепаха з виноградом відрізняється яскравим смаком, неймовірною соковитістю і поживністю. Оригінальна подача зробить частування родзинкою вашого святкового столу. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Виноград – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо куряче філе, охолодити його і поділяємо на волокна. Укладаємо куряче м’ясо у формі овалу або кола на плоску тарілку.

Крок 2. Тонкими четвертинками нарізаємо цибулю і маринуємо його в оцті. Викладаємо продукт на курку. Обмазуємо шари майонезом.

Крок 3. Далі викладаємо шар з відварних подрібнених яєць.

Крок 4. Знову обмазуємо заготівлю майонезом.

Крок 5. Посипаємо шар подрібненими волоськими горіхами.

Крок 6. По поверхні салату розкладаємо виноград. Частування має нагадувати черепаху.

Крок 7. Салат Черепаха з виноградом готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Салат Черепаха з копченою куркою

Салат Черепаха з копченою куркою – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового столу. Таке блюдо вийде неймовірно корисним і цікавим за смаком. Приготувати його нескладно, для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – 300 гр.
  • Виноград – 500 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 0,5 банки.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Горіхи волоські – для прикраси.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Відварюємо яйця попередньо, остуджуємо і очищаємо.

Крок 2. Копчену грудку ріжемо дрібними кубиками.

Крок 3. На плоску тарілку викладаємо копчене м’ясо круглим шаром. Обмазуємо майонезом.

Крок 4. Посипаємо курку подрібненою зеленою цибулею.

Крок 5. Далі йде шар з тертих відварених яєць. Знову обмазуємо майонезом.

Крок 6. Викладаємо на майонез консервовану кукурудзу.

Крок 7. Посипаємо заготівлю тертим сиром і знову обмазуємо майонезом.

Крок 8. Щільно укладаємо верхнім шаром виноград. Прикрашаємо частування волоськими горіхами.

Крок 9. Салат Черепаха з копченою куркою готовий. Подавайте до столу!