Салат з шинкою і сиром – 10 смачних рецептів з огірком, помідорами, яйцем, перцем з покроковими фото

Немає нічого простіше і швидше, ніж готування салатів, на приготування яких не потрібно витрачати більше 20 хвилин – це відмінне рішення, у разі непроханих гостей на порозі або швидкого перекусу, який, до речі, дуже зручно брати з собою на роботу або навчання, упакувавши блюдо в герметичний контейнер. Шинка, сир, сезонні овочі і ароматна заправка – ось і всі основні компоненти для приготування легких і ситних салатів.

Салат з сиром, шинкою, крашанками та огірком

Лише раз, приготувавши смачний і неймовірно легкий салат, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, адже компоненти підібрані ідеально. Шматочки свіжого огірка розбавляють смак і надають страві особливу хрусткость, сир і варені яйця відповідають за ситість, а нейтральна шинка відтіняє смаки всіх інших компонентів, доповнюючи їх.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Шинка 200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сир 100 гр.
  • Огірок 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Салат з шинкою і сиром приготувати дуже просто. Готування починаємо з варіння яєць: заливаємо 3 штуки водою і варимо 10 хвилин після закипання, після обдаємо холодною водою і даємо трохи часу охолонути.
  2. В цей час шматочок шинки ріжемо кубиком.
  3. Твердий сир нарізаємо квадратиками такого ж розміру, як і м’ясо.
  4. Свіжий огірок подрібнюємо аналогічним способом.
  5. Охолоджені яйця очищаємо і дрібно кришимо.
  6. Охолоджені яйця очищаємо і дрібно кришимо.
  7. Ретельно перемішуємо і розкладаємо салат в порційні піали. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з шинкою, сиром і помідорами

Свіжий і легкий, але в той же час ситний і шалено смачний салат можна приготувати з таких компонентів, як шинка, твердий сир і соковиті домашні томати. Готова страва чудово підходить як для подачі до святкового столу, так і для різноманітності щоденного раціону вашої сім’ї.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Шинка – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дві скибочки білого хліба ріжемо квадратиками розміром приблизно 1 на 1 сантиметр і обсмажуємо на сухій сковороді до утворення рум’яної скоринки.

Крок 2. Шинку нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Сир натираємо на крупній тертці.

Крок 4. Томати обполіскуємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і довільно подрібнюємо.

Крок 5. У салатниці об’єднуємо всі нарізані продукти, приправляємо сіллю і часником, пропущеним через прес, додаємо майонез і добре перемішуємо.

Крок 6. Посипаємо дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з шинкою, сиром, болгарським перцем і помідорами

Поєднання солодкого болгарського перцю, помідора – це завжди смачно і дуже соковито, а якщо розбавити ці сезонні овочі мелконарубленной шинкою і сиром, то ми отримаємо неймовірно смачний і ароматний салат, який подарує вам відчуття ситості на тривалий час.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Шинка – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо продукти на стіл: овочі ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Сир натираємо на середній або великій тертці.

Крок 3. Помідори нарізаємо невеликими довгастими шматочками.

Крок 4. У глибокій ємності з’єднуємо томати та сир.

Крок 5. Солодкий перець нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 6. Пересипаємо перцеві шматочки до інших компонентів.

Крок 7. Шинку нарізаємо брусочками.

Крок 8. Відправляємо м’ясну складову до овочів і сиру.

Крок 9. Солимо салат по своєму смаку, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо.

Крок 10. Соковита і яскрава закуска готова до подачі. Приємного апетиту!

Салат «Коктейль» з шинкою і сиром

Прекрасний варіант закусок на велику компанію – це ситний і одночасно легкий салат, який здивує Ваших гостей свій подачею в келиху або прозорому стакані. Інгредієнти досить прості, а з готуванням впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Шинка – 500 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Огірки – 300 гр.
  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез або сметана – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: яйця попередньо відварюємо і очищаємо від шкаралупи, огірки обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Шинку нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 3. Огірки подрібнюємо аналогічно м’ясної складової салату.

Крок 4. Відварені яйця натираємо на крупній тертці, а шматочок твердого сиру на дрібній.

Крок 5. Приступаємо до збірки салату шарами, тому чергуємо продукти наступним чином: м’ясо, майонез або сметана, огірки, яйця, майонез і сир.

Крок 6. Сформованное страва відразу ж подаємо до столу, поки соковитий огірок не пустив сік. Приємного апетиту!

Як приготувати салат з шинкою, сиром і кукурудзою?

Готуємо легку і соковиту холодну закуску з тих продуктів, які завжди є у господині під рукою: твердий сир, шинка, кукурудза консервована і ще кілька сезонних овочів. Заправляти такий салат ми будемо майонезом, а особливу пікантність салату додасть маринований лук.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Шинка – 400 гр.
  • Кукурудза консервована – 340 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Яйця (варені) – 3-4 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет 6% — 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Вода – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями і маринуємо в суміші з води, оцту, цукру-піску і дрібки солі.

Крок 2. Перець, огірки, петрушку промиваємо під водою і даємо трохи часу обсохнути, відварені яйця «звільняємо» від шкаралупи.

Крок 3. У глибокій тарілці з’єднуємо консервовану кукурудзу (рідина попередньо зливаємо) і промаринований цибулю.

Крок 4. Кубиками нарізаємо м’ясо, огірки і солодкий перець.

Крок 5. Пересипаємо подрібнені компоненти в салатник.

Крок 6. Також ріжемо шматочками твердий сир.

Крок 7. Відправляємо сир до інших продуктів.

Крок 8. Заправляємо салат майонезом і пропущеним через прес часником.

Крок 9. Петрушку дрібно шаткуємо.

Крок 10. Додаємо в страва подрібнені яйця.

Крок 11. І присипаємо зеленню, ретельно перемішуємо.

Крок 12. Салат подаємо до столу відразу або залишаємо на 1-2 години в холодильній камері для охолодження.

Крок 13. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з шинкою, сиром і грибами

Коли на приготування закуски або повноцінного перекусу у Вас є не більше, ніж п’ятнадцять хвилин – швидко і просто готуємо смачний і соковитий салат з ніжної шинки, твердого сиру і улюблених грибів.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Горошок консервований – ½ банки.
  • Кукурудза консервована – ½ банки.
  • Гриби мариновані – ½ банки.
  • Сир – 200 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо консервацію. З банки кукурудзи і горошку зливаємо надлишки рідини і пересипаємо в салатник, подрібнюємо гриби і відправляємо слідом за бобовими.

Крок 2. Шинку і твердий сир ріжемо тонкими слайсами, а після квадратиками однакового розміру – додаємо до консервованим компонентів.

Крок 3. Відварені яйця і зелену цибулю дрібно шаткуємо і змішуємо з іншими нарізаними продуктами.

Крок 4. Заправляємо компоненти салату майонезом, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком, ретельно перемішуємо.

Крок 5. Розкладаємо страву по порційним піали і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з шинкою, сиром і ананасами

Оригінальний і шалено смачний салат з шинки і сиру виходить, якщо урізноманітнити його шматочками солодкого ананаса. Здавалося б, об’єднуючи непоєднувані продукти в одному блюді, що може вийти? А готову страву, напевно, здивує Вас своїм яскравим солоно-солодким смаком.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Ананаси консервовані – 300 гр.
  • Шинка – 300 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • салатні Листя – 3-5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій готуємо продукти за списком: відміряємо потрібну кількість інгредієнтів за допомогою кухонних грамових ваг, а відварені яйця очищаємо від шкаралупи.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями або кубиками, заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин для нейтралізації гіркоти.

Крок 3. Шинку нарізаємо соломкою.

Крок 4. Сир твердих сортів нарізаємо слайсами, а потім шматочками такого ж розміру, як і м’ясо.

Крок 5. Кільця або шматки ананаса подрібнюємо аналогічно попереднім компонентів.

Крок 6. Яйця дрібно шаткуємо.

Крок 7. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в одній посуді (з лука попередньо зливаємо воду), заправляємо майонезом і посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок 8. На плоске блюдо вкладаємо листя зеленого салату, а зверху ложкою накладаємо салат. Приємного апетиту!

Неймовірно смачний салат з шинкою, сиром, помідорами та сухариками

Ніжний і хрусткий салат з доступних компонентів, які можна з легкістю знайти на полицях будь-якого продуктового магазину: шинка, твердий сир, соковиті томати і улюблені сухарики. Саме останній інгредієнт робить це страва особливо смачним і ароматним.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Шинка – 100 гр.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочки білого хліба ріжемо соломкою.

Крок 2. У сковороді розігріваємо краплину рослинної олії і підрум’янюємо батон.

Крок 3. Шинку і помідори нарізаємо тонкими смужками.

Крок 4. Сир натираємо на крупній тертці, часник пропускаємо через прес – всі підготовлені продукти змішуємо в одній тарі.

Крок 5. Підсолюємо продукти по своєму смаку, заправляємо майонезом і перемішуємо.

Крок 6. Розкладаємо салат по піалах, за бажанням прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!

Ситний салат з шинкою, сиром і куркою

Готуємо неймовірно смачний і ситний салат, який чудово підійде для святкового столу з будь-якого приводу. Готується страва досить швидко і просто, однак, заздалегідь слід відварити картоплю і яйця. Додавання зеленого цибулі та часнику надають салату неповторну свіжість, завдяки чому готовий салат виходить соковитим і ароматним.

Час приготування – 45 мн.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Стегна курячі (відварні) – 1 шт.
  • Шинка – 800 гр.
  • Картопля (відварна) – 100 гр.
  • Сир – за смаком.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля зелена (подрібнений) – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зерна граната – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Варені яйця очистити від шкаралупи і довільно кришимо.

Крок 2. Шинку нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Картоплю нарізаємо кубиком.

Крок 4. Відварене куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і подрібнюємо. Всі нарізані компоненти змішуємо в глибокій посуді.

Крок 5. Додаємо в салатник столову ложку зеленого лука.

Крок 6. Заправляємо продукти майонезом, приправляємо пропущеним через прес часником і сіллю – перемішуємо.

Крок 7. Готуємо салат за допомогою кулінарного кільця і прикрашаємо зернами граната. Прибираємо на півгодини в холодильну камеру для охолодження і після подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з шинкою, сиром і морквою по-корейськи

Готуємо простий салат з доступних інгредієнтів, який ідеально підходить для подачі до святкового столу, завдяки своєму яскравому і ефектному зовнішньому вигляду. Помаранчева морква по-корейськи чудово розбавляє смак шинки, сиру і відварених яєць.

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Шинка – 300 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Морква по-корейськи – 100-150 гр.
  • Огірок (середній) – 1 шт.
  • Яйця (варені) – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти: сир і огірок натираємо на дрібній тертці (з огірка зливаємо надлишки рідини), шинку нарізаємо кубиком, відварені яйця очищаємо і ріжемо на чверті.

Крок 2. Приступаємо до збірки шаром (кожен шар промазуємо майонезом і посипаємо сіллю і перцем за своїм смаком). На дно плоского блюда викладаємо сир, зверху шинку.

Крок 3. Третім шаром знову йде подрібнений сир.

Крок 4. Далі, шинка і свіжий огірочок.

Крок 5. Промазуємо зелений овоч заправкою.

Крок 6. Останнім шаром викладаємо пряну морквину і прикрашаємо четвертинками відварених яєць. Приємного апетиту!