Грузинський салат – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Грузинський салат – це неймовірно яскрава, насичена за смаком і поживна кулінарна ідея для вашого домашнього столу або свята. Є багато традиційних варіантів холодних закусок. Самі цікаві і нескладні у виконанні ми зібрали для вас у нашій перевіреної збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Грузинський салат з волоськими горіхами і помідорами

Грузинський салат з волоськими горіхами і помідорами виходить дуже ситним і цікавим за смаком. Він точно різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Приготувати частування в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного покрокового рецепта.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Помідори 3 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Оцет білий винний 1 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Грузинський салат готується швидко і просто. Промиваємо огірок, ріжемо тонкими полукружками і відправляємо в глибоку миску.
  2. Сюди ж відправляємо шматочки очищеного болгарського перцю.
  3. Промиваємо помідори і ріжемо їх полукружками. Відправляємо в салатник.
  4. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх.
  5. Сюди ж додаємо подрібнений часник.
  6. Додаємо до горіхів з часником винний оцет.
  7. Вливаємо олію і ретельно перемішуємо.
  8. Доповнюємо овочі в салатник сумішшю з волоських горіхів.
  9. Солимо частування і перемішуємо.
  10. Грузинський салат з волоськими горіхами і помідорами готовий. Можна подавати до столу!

Теплий грузинський салат з баклажанами

Теплий грузинський салат з баклажанами – це неймовірно ситне і апетитне блюдо для домашнього або святкового столу. Таке частування відрізняється насиченим смаком і привабливим виглядом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Соус чилі солодкий – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Суміш перців мелених – за смаком.
  • Крохмаль кукурудзяний – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо помідори черрі і ріжемо їх на половинки або четвертинки. Зубчики часнику очистити і раздавливаем.

Крок 2. Подрібнюємо ножем часник і кинзу.

Крок 3. Добре промиваємо баклажани нарізаємо великими кубиками.

Крок 4. Викладаємо баклажани в миску з підсоленою водою. Перемішуємо, залишаємо ненадовго і відкидаємо на друшляк.

Крок 5. Обсушуємо баклажани і обвалюють їх в крохмалі.

Крок 6. Обсмажуємо овоч у фритюрі до утворення золотистої скоринки.

Крок 7. Перекладаємо баклажани на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 8. Для заправки вимішуємо соєвий соус, соус чилі солодкий, подрібнений часник, кінзу, сіль і чорний мелений перець.

Крок 9. У салатниці з’єднуємо баклажани і помідори, поливаємо заправкою і перемішуємо.

Крок 10. Теплий грузинський салат з баклажанами готовий. Можна пробувати!

Грузинський салат з яловичиною та квасолею

Грузинський салат з яловичиною та квасолею виходить неймовірно корисним і цікавим за смаком. Він точно різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Приготувати салат в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Яловичина варена – 250 гр.
  • Квасоля консервована червона – 1 банка.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Горіхи волоські очищені – 50 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Червоний цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Викладаємо їх в салатник.

Крок 2. Сюди ж відправляємо консервовану квасолю. Можна використовувати звичайну варену квасолю.

Крок 3. Далі викладаємо болгарський перець, порізаний соломкою, а також подрібнений перець чилі.

Крок 4. Відварну яловичину розбиваємо на волокна. Кладемо в загальну масу.

Крок 5. Викладаємо подрібнену кінзу і перемелені горіхи, попередньо обсмажені на сковороді.

Крок 6. Доповнюємо масу подрібненим часником, сіллю і спеціями.

Крок 7. Поливаємо рослинним маслом і оцтом. Гарненько перемішуємо.

Крок 8. Грузинський салат з яловичиною та квасолею готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Салат Тбілісі — класичний рецепт

Салат Тбілісі – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Яскраве колоритна страва нікого не залишить байдужим. Ваші домашні або гості відзначать цікавий смак і яскраву подачу. Для приготування обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Яловичина відварна – 300 гр.
  • Квасоля консервована – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Горіхи волоські очищені – 50 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Оцет винний/бальзамічний – 1 ст. л.
  • Гранат – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Яловичину попередньо відварюємо в підсоленій воді.

Крок 2. З консервованої квасолі зливаємо рідину. Сам інгредієнт відправляємо в глибокий салатник.

Крок 3. Відварну яловичину ріжемо невеликою соломкою.

Крок 4. Подрібнюємо болгарський перець, який попередньо очищаємо від насіння.

Крок 5. Ріжемо Тонкими півкільцями червоний ріпчаста цибуля.

Крок 6. Подрібнюємо перець чилі.

Крок 7. Також дрібно рубаємо ножем часник.

Крок 8. Складаємо всі інгредієнти в загальний салатник.

Крок 9. Волоські горіхи пару хвилин обсмажуємо на розпеченій сковороді.

Крок 10. Далі горіхи дрібно рубаємо ножем.

Крок 11. Викладаємо горіхи в салатник. Сюди ж відправляємо подрібнену кінзу.

Крок 12. Додаємо сіль і хмелі-сунелі.

Крок 13. Заправляємо рослинною олією і винним оцтом (можна використовувати бальзамічний).

Крок 14. Перемішуємо частування. Перед подачею можна прикрасити зернами граната.

Крок 15. Салат Тбілісі за класичним рецептом готовий. Можна пробувати!

Салат з огірками, помідорами і волоськими горіхами по-грузинськи

Салат з огірками, помідорами і волоськими горіхами по-грузинськи – це дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини. Таке частування можна подавати до домашнього або святкового столу. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Горіхи волоські очищені – 60 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Оцет винний/яблучний – 2 ст. л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі та зелень промиваємо.

Крок 2. Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо їх у блендері.

Крок 3. Доповнюємо горіхи подрібненої кінзою, сіллю і оцтом. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкою соломкою.

Крок 5. Ріжемо полукружками огірки. З’єднуємо їх з горіховою масою і червоним цибулею. Доповнюємо гострим перцем і перемішуємо.

Крок 6. Ошпарюємо помідори, очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками. Викладаємо їх у загальну масу.

Крок 7. Салат з огірками, помідорами і волоськими горіхами по-грузинськи готовий. Можна пригощатися!

Грузинський салат з яловичиною і болгарським перцем

Грузинський салат з яловичиною і болгарським перцем порадує вас не тільки яскравим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом. Апетитний кулінарний рішення підійде як для домашнього, так і святкового столу. Порадуйте себе і близьких за допомогою нашого перевіреного рецепту.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Перець болгарський зелений – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Горіхи волоські очищені – 50 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Яловичину відварюємо до готовності близько півтори години.

Крок 3. Остуджуємо м’ясо і ріжемо його тонкою соломкою.

Крок 4. Подрібнюємо часник. Червоний цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 5. Очищені болгарські перці ріжемо тонкою соломкою.

Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо яловичину, цибуля і перець. Сюди ж кладемо подрібнені волоські горіхи.

Крок 7. Для заправки вимішуємо оливкова олія, часник, сіль і спеції. Залишаємо на 5 хвилин.

Крок 8. Поливаємо салат заправкою. Сюди ж додаємо подрібнений кріп.

Крок 9. Перемішуємо частування.

Крок 10. Грузинський салат з яловичиною і болгарським перцем готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Грузинський салат з баклажанами і куркою

Грузинський салат з баклажанами і куркою – це поживне і апетитне блюдо для домашнього святкового обіду або вечері. Таке частування порадує насиченим смаком. Обов’язково спробуйте приготувати його в домашніх умовах на нашу перевіреного покрокового рецептом.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Грудка куряча – 200 гр.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Горіхи волоські очищені – 100 гр.
  • Гранат – 0,5 шт.
  • Кінза – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • М’ята – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Аджика – 1 ст. л.
  • Наршараб – 1 ст. л.
  • Оцет винний – 5 ст. л.
  • Перець гострий стручковий – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перці і баклажани проколюємо виделкою і запікаємо в духовці близько 30 хвилин при температурі 210 градусів.

Крок 2. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями. Доповнюємо їх аджикою і винним оцтом, перемішуємо.

Крок 3. Варимо курячу грудку і розділяємо її на волокна. Викладаємо курку в салатник з цибулею.

Крок 4. Доповнюємо масу подрібненим перцем чилі і горіхами.

Крок 5. Сюди ж викладаємо часник, зелень і хмелі-сунелі. Солимо і перчимо.

Крок 6. Доповнюємо запеченим перцем, який попередньо ріжемо дрібними кубиками.

Крок 7. Баклажани очищаємо і розбираємо на тонкі нитки. Викладаємо в загальну масу. Заправляємо оливковою олією, перемішуємо і даємо настоятися близько 5-10 хвилин.

Крок 8. Грузинський салат з баклажанами і куркою готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зернами граната.

Салат з ковбасою, сиром і помідорами по-грузинськи

Салат з ковбасою, сиром і помідорами по-грузинськи – це дуже смачне і яскраве блюдо для всієї родини. Таке частування можна подавати до домашнього або святкового столу. Для швидкого і нескладного приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Майонез – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Копчену ковбасу ріжемо тонкою невеликою соломкою.

Крок 2. Так само розбираємо попередньо промиті помідори.

Крок 3. Твердий сир натираємо на середній тертці.

Крок 4. З’єднайте підготовлені інгредієнти в глибокій мисці. Солимо і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 5. Яким зручним способом подрібнюємо часник і відправляємо його в салат.

Крок 6. Заправляємо майонезом і перемішуємо.

Крок 7. Салат з ковбасою, сиром і помідорами по-грузинськи готовий. Перед подачею можна прикрасити подрібненою зеленню!

Грузинський салат з кінзою

Грузинський салат з кінзою – це неймовірно апетитний частування для домашнього або святкового столу. Закуска відрізняється насиченим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Сир сулугуні – 100 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Помідори – 2 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло гірчичне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Пучок кінзи відразу промиваємо і даємо йому обсохнути.

Крок 2. Промиті помідори ріжемо невеликими шматочками.

Крок 3. Такими ж кубиками ріжемо сир сулугуні.

Крок 4. Кінзу можна просто розірвати на шматочки руками.

Крок 5. Всі підготовлені інгредієнти з’єднуємо в глибокому салатниці. Посипаємо дрібкою солі.

Крок 6. Поливаємо частування оливковою і гірчичним маслом. Перемішуємо.

Крок 7. Грузинський салат з кінзою готовий. Пригощайтеся!

Грузинський салат з гранатом

Грузинський салат з гранатом виходить дуже соковитим і цікавим за смаком. Він нікого не залишить байдужим і ідеально підійде для свят. Приготувати яскравий салат в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Квасоля – 200 гр.
  • Горіхи волоські очищені – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Гранат – 1 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • гранатовий Сік – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Квасолю відварюємо в підсоленій воді до повної готовності.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на рослинній олії до прозорого стану.

Крок 3. Очищаємо волоські горіхи і відправляємо їх у чашу блендера. Перемелюємо до дрібної крихти.

Крок 4. У салатник відправляємо подрібнені горіхи, цибулю, дрібно порізану кінзу, коріандр і хмелі-сунелі.

Крок 5. Поливаємо заготівлю гранатовим соком.

Крок 6. Ретельно перемішуємо вміст.

Крок 7. До заготівлі викладаємо відварену квасолю. Додаємо сіль і чорний мелений перець.

Крок 8 Викладаємо сюди зерна граната і перемішуємо.

Крок 9. Грузинський салат з гранатом готовий. Подавайте яскраве частування до столу!