Крабовий салат з рисом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крабовий салат з рисом – це класика найпопулярніших салатів для будь-якого столу, приготованих на основі крабового м’яса з різними інгредієнтами. Рис надає салату ніжнішу текстуру і покращує смак страви. У цій темі наведена добірка найкращих крабових з рисом салатів, доповнених овочами, грибами та іншими морепродуктами.

Крабовий салат з рисом та кукурудзою

Крабовий салат з рисом та кукурудзою має багато варіантів приготування, а в цьому рецепті готуємо за класичним варіантом. Для смачного салату важливими є два нюанси: інгредієнти однакової температури та їх однакова нарізка. У цьому рецепті основні інгредієнти доповнимо відвареним яйцем, свіжим огірком і заправимо сумішшю сметани з майонезом. Рис для салату краще взяти круглий, тому що він залишається м’яким і після остигання.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Рис білий – 80 гр.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Консервована кукурудза – 150 гр.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крабовий салат з рисом готується швидко та просто. Насамперед підготувати, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для салату. Рис добре промити, відварити до готовності та остудити. Яйця відварити круто і остудити.

Крабові палички, відварені яйця та огірок нарізати однаковими за розміром найбільшими шматочками.

Нарізку цих інгредієнтів перекласти в салатницю та додати консервовану кукурудзу із остудженим рисом.

В окремій піалі змішати по дві ложки сметани з майонезом і додати трохи солі. Цим соусом заправити салат та акуратно перемішати.

Приготовлений крабовий салат із рисом та кукурудзою мінімум на 1 годину поставити в холодильник. Потім розкласти по порційним салатницям, декорувати на свій смак і сервірувати до столу. Смачного!

Крабовий салат з рисом та капустою

Крабовий салат з рисом і капустою є дещо незвичайним варіантом, але цей овоч додає салату свіжість, хрумку текстуру та новий смак. У цьому рецепті капусту беремо білокачанну, смак доповнимо солоним огірком і заправимо салат майонезом.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Рис – 50 грн.
  • Крабові палички – 200 грн.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Солоний огірок – 120 гр.
  • Консервована кукурудза – 1 банк.
  • Майонез – 150 грн.
  • Кріп – 4 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відварюємо до готовності рис та курячі яйця. Готуємо, згідно з рецептом, решту інгредієнтів.

Крок 2. Відварені інгредієнти охолоджуємо. Яйця очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Капусту шаткуємо тонкою соломкою і трохи руками перетираємо зі щіпкою солі. Невеликими кубиками нарізаємо солоний огірок та крабові палички. Дрібно шаткуємо кріп. З кукурудзи зливаємо маринад.

Крок 4. Рис, кукурудзу та нарізку решти інгредієнтів перекладаємо в глибоку салатницю, додаємо майонез та акуратно перемішуємо.

Крок 5. Приготований крабовий салат з рисом і капустою розкладаємо по порційних салатницях, декоруємо зеленню і одразу сервіруємо до столу. Смачного!

Салат з крабовими паличками, кальмарами та рисом

Салат з крабовими паличками, кальмарами та рисом відрізняється гарним смаком, за рахунок поєднання морепродуктів. Виходить легким, малокалорійним і легко готується. Для салату важливо правильно відварити кальмари. У цьому простому рецепті всі інгредієнти нарізаємо, заправляємо майонезом та перемішуємо. Для святкового столу салат можна сформувати пошарово.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Рис – 100 грн.
  • Крабові палички – 150 грн.
  • Кальмар – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Консервована кукурудза – 150 грн.
  • Майонез – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату відварюємо до готовності рис та курячі яйця. Кальмари чистимо, добре промиваємо, протягом декількох хвилин відварюємо, остуджуємо і нарізаємо соломкою.

Крок 2. Заздалегідь розморожуємо крабові палички, звільняємо від упаковки та дрібно нарізаємо.

Крок 3. Очищаємо відварені яйця та нарізаємо шматочками довільної форми.

Крок 4. У салатницю кладемо відварений рис, консервовану кукурудзу та нарізку кальмарів з крабовими паличками та яйцем. Заправляємо салат майонезом та акуратно перемішуємо. Салат ставимо в холодильник щонайменше на 1 годину.

Крок 5. Приготовлений та охолоджений салат з крабовими паличками, кальмарами та рисом розкладаємо по порційних салатницях та сервіруємо до столу. Смачного!

Дієтичний крабовий салат з рисом без майонезу

Дієтичні крабові салати в основному готуються без додавання рису та заправляються натуральним йогуртом або нежирною сметаною, але рис робить салат більш ситним та калорійність особливо не збільшує. У цьому рецепті смак такого салату доповнимо печерицями, але це за бажанням. Яйця в салат не додаємо та беремо багато зелені.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Рис – 4 ст.
  • Крабові палички – 180 грн.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сметана – 100 грн.
  • Спеції – до смаку.
  • Рослинна олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промиваємо та відварюємо до готовності.

Крок 2. Зелень промиваємо холодною водою, серветкою прибираємо зайву вологу і дрібно шаткуємо.

Крок 3. Крабові палички звільняємо від упаковки та нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 4. Печериці чистимо і нарізаємо слайсами. Обсмажуємо їх на невеликій кількості рослинної олії та охолоджуємо.

Крок 5. У салатницю кладемо нарізку крабових паличок та зелені.

Крок 6. Потім перекладаємо в салатницю обсмажені печериці.

Крок 7. Відварений рис промиваємо холодною водою і перекладаємо салатницю.

Крок 8. Заправляємо салат нежирною сметаною, додаємо для смаку будь-які спеції та акуратно перемішуємо.

Крок 9. Приготовлений дієтичний крабовий салат з рисом без майонезу, перекладаємо в загальну сервірувальну або порційну салатницю, і відразу подаємо до столу. Смачного!

Салат з крабовими паличками, рисом та помідорами.

Салат з крабовими паличками, рисом та помідорами може бути у вас не тільки смачною закускою, а й повноцінною другою стравою. У цьому рецепті готуємо салат лише з крабових паличок, відвареного рису та свіжого помідора з огірком, без додавання сиру та яєць. Страва проста і в сезон свіжих овочів досить бюджетна. Заправляємо салат оливковою олією.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Рис – 100 грн.
  • Крабові палички – 200 грн.
  • Помідори – 2 шт.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відварюємо у підсоленій воді і до готовності добре промитий рис. Потім його промиваємо, охолоджуємо і перекладаємо салатницю.

Крок 2. Огірки миємо, овочечисткою знімаємо шкірку, нарізаємо чверть кухлями і перекладаємо до рису.

Крок 3. Для салату вибираємо цупкі м’ясисті помідори. Їх миємо, нарізаємо середніми кубиками та перекладаємо в салатницю.

Крок 4. Заздалегідь розморожені крабові палички звільняємо від упаковки, так само нарізаємо середніми кубиками і перекладаємо в салатницю.

Крок 5. Салат на свій смак посипаємо сіллю, заправляємо оливковою олією і акуратно перемішуємо.

Крок 6. Приготовлений простий і смачний салат з крабовими паличками, рисом та помідорами розкладаємо по порційних салатницях і одразу сервіруємо до столу. Смачного!

Крабовий салат з рисом та цибулею

Крабовий салат з рисом і цибулею готується, як класичний, з тих же інгредієнтів, тільки до нього додається цибуля, яка надає особливий смак. У цьому рецепті рис відваримо з куркумою, цибулю обсмажимо та доповнимо салат невеликою кількістю тертого сиру. Заправимо салат сумішшю майонезу зі сметаною та гірчицею.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Рис круглий – 40 гр.
  • Крабові палички – 200 грн.
  • Яйце – 3 шт.
  • Консервована кукурудза – 150 грн.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія вершкове – 15 гр.
  • Петрушка – 1 пучок невеликий.
  • Сир пармезан – 30 грн.
  • Майонез – 30 грн.
  • Сметана – 30 грн.
  • Гірчиця їдальня – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Круглий рис добре промити. Потім відварити у воді в пропорції до рису 2:1, з додаванням куркуми протягом 10 хвилин. Потім вогонь вимкнути, рис прикрити рушником та залишити ще на 10 хвилин. Остиглий рис перекласти в салатницю.

Краб 2. Крабові палички звільнити від упаковки, дрібно нарізати та перекласти до рису.

Крок 3. Яйця відварити круто, остудити в крижаній воді, очистити від шкаралупи, відокремити жовтки та залишити для декору. Білки дрібно нарізати або подрібнити на тертці і перекласти до салату.

Крок 4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, обсмажити до м’якості на вершковому маслі, остудити та перекласти до салату. Додати до цих інгредієнтів дрібно нарізану петрушку та подрібнений на тертці сир пармезан.

Крок 5. Насипати до салату консервовану кукурудзу і покласти майонез зі сметаною та гірчицею.

Крок 6. Посипати салат на свій смак сіллю з чорним перцем і перемішати.

Крок 7. Приготовлений крабовий салат з рисом і цибулею компактно укласти в кільце, прикрашати подрібненим жовтком, зернами кукурудзи, листочками петрушки і подати до столу. Смачного!

Салат з крабовими паличками, рисом та морквою по-корейськи

Салат з крабовими паличками, рисом у різних варіантах виконання гідно оцінюють багато господині, вам пропонується доповнити його корейською морквою. Готується салат просто, швидко і відрізняється гарним смаком та привабливим виглядом. Ці основні продукти в салаті часто доповнюються іншими інгредієнтами, а в цьому рецепті додамо салат для свіжості, огірок із зеленим горошком. Рис відваримо заздалегідь. Заправимо салат майонезом, але можна нежирною сметаною або оливковою олією.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Рис круглий відварний – ¾ ст.
  • Крабові палички – 100 грн.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Зелений горошок – 5 ст.
  • Майонез – 3 ст.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварений до готовності рис перекласти салатницю.

Краб 2. Крабові палички звільнити від упаковки, нарізати кружальцями та перекласти до рису.

Крок 3. Огірок промити, очистити від шкірки, нарізати кубиками і перекласти салатницю.

Крок 4. Корейську моркву віджати від соку, нарізати коротшими смужками і перекласти в салатницю.

Крок 5. Потім до цих інгредієнтів насипати зелений горошок консервований.

Крок 6. Заправити салат майонезом або іншою обраною заправкою та акуратно перемішати. Зняти пробу. На смак можна салат посипати сіллю.

Крок 7. Приготовлений салат з крабовими паличками, рисом та морквою по-корейськи розкласти по порційних салатницях і одразу сервірувати до столу. Смачного!

Крабовий салат з рисом та грибами

Крабові салати з рисом та грибами відрізняються оригінальним насиченим смаком, їх часто формують пошарово у вигляді торта, та з додаванням багатьох інших інгредієнтів. У цьому рецепті вам пропонується простий варіант салату із невеликим набором продуктів. Печериці для салату обсмажимо, але можна взяти і мариновані гриби. Яйця та рис відваримо заздалегідь. Усі інгредієнти викладемо пошарово у скляну салатницю. Заправимо салат майонезом.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Рис круглий відварний – 200 гр.
  • Крабові палички – 200 грн.
  • Гриби – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця відварені – 4 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецепту всі інгредієнти для салату. Відваріть рис до готовності, яйця відваріть круто. Гриби та цибулю дрібно наріжте та обсмажте на олії до випарювання грибного соку.

Крок 2. У гарну скляну салатницю першим шаром викладіть підготовлений рис і ущільніть ложкою.

Крок 3. Крабові палички звільніть від упаковки і дрібно наріжте.

Крок 4. Цю нарізку укладіть в салатницю другим шаром, також ущільніть ложкою і покрийте майонезом.

Крок 5. Яйця очистіть від шкаралупи, наріжте невеликими кубиками і покладіть третім шаром поверх крабових паличок.

Крок 6. Поверх яєць четвертим шаром укладіть обсмажені та остуджені гриби з цибулею і ущільніть.

Крок 7. Потім шар грибів рясно промажте майонезом. Приготовлений крабовий салат із рисом та грибами можете відразу подавати до столу. За бажанням, салат можна декорувати зеленню або натертим яйцем. Смачного!

Салат з крабовими паличками, рисом та яблуком

Салат з крабовими паличками, рисом та яблуком буде у вас оригінальним варіантом із лінійки крабових салатів. На перший погляд яблука та крабові палички не поєднуються, але саме цей фрукт надає салату легку кислинку та соковитість. У цьому рецепті для салату беремо лише довгозерний рис, крабові палички, яблуко та відварене яйце із зеленим кропом. Заправимо салат майонезом.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Рис довгозерний – 1 ст.
  • Крабові палички – 400 грн.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйця відварені – 3 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез – 100 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Рис добре промийте холодною водою та відваріть до повної готовності. Потім його остудіть.

Крок 2. Крабові палички заздалегідь розморозьте, звільніть від упаковки та наріжте великими шматочками.

Крок 3. Кріп промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.

Крок 4. Яблуко очистіть від шкірки та наріжте невеликими кубиками.

Крок 5. Середні кубики наріжте відварені яйця.

Крок 6. Нарізку цих інгредієнтів перекладіть у салатницю, додайте майонез і обережно перемішайте.

Крок 7. Салат спробуйте на смак, можете трохи посолити. Такий салат бажано перед подачею трохи охолодити.

Крок 8. Приготовлений салат з крабовими паличками, рисом та яблуком через невеликі кулінарні кільця розкладіть по порційних салатницях і подайте до столу. Смачного!

Крабовий салат з рисом та горошком

У популярному і традиційному крабовому салаті з рисом звичну кукурудзу можна замінити консервованим горошком, що змінить його смак на краще. У цьому рецепті готуємо салат із цих трьох інгредієнтів і доповнимо смак свіжим огірком. Страва вийде легкою, малокалорійною і одночасно ситною. Рис відварюємо заздалегідь, що дозволить приготувати салат швидко.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Рис – 100 грн.
  • Крабові палички – 250 грн.
  • Консервований горошок – одна маленька баночка.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Круглий рис заздалегідь добре промийте та відваріть до готовності у воді з додаванням солі. Відварений рис остудіть.

Крок 2. Крабові палички звільніть від оболонки та наріжте середніми кубиками. У салатницю перекладіть відварений рис, нарізку крабових паличок та висипте зелений горошок.

Крок 3. Промийте свіжий огірок, наріжте такими ж кубиками, як і крабові палички. Перекладіть нарізку огірка в салатницю.

Крок 4. Заправте салат невеликою кількістю майонезу.

Крок 5. Потім додайте до салату дрібно нарізаний кріп.

Крок 6. Акуратно ложкою ці інгредієнти перемішайте, зніміть пробу і можете трохи салат посолити. Приготовлений крабовий салат з рисом та горошком відразу подайте до столу. Смачного!