Салат з помідорів і перцю на зиму — 8 рецептів «Пальчики оближеш» з покроковими фото

Салат з помідорів і перцю на зиму – це неймовірно яскраве і апетитне частування для всієї родини. Овочева заготівля послужить відмінною холодною закускою, а також доповнить гарячі обідні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте кулінарну збірку з восьми рецептів «Пальчики оближеш» з покроковими фотографіями.

Салат з помідорів і болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш»

Салат з помідорів і болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого столу. Заготівля порадує яскравим виглядом і поживними властивостями. Подавайте до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Інгредієнти на
3 л.

  • Помідори 2 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Желатин 30 гр.
  • Зелень за смаком
  • Для маринаду:
  • Вода 1 л
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 6 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат з помідорів і перцю на зиму? Підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо та очищаємо овочі.
  2. перець Ріжемо півкільцями і викладаємо в глибоку каструлю.
  3. Сюди ж відправляємо помідори, оброблені часточками.
  4. Викладаємо до овочів подрібнену ріпчасту цибулю. Можна обробити його четвертинками.
  5. Перемішуємо вміст.
  6. Додаємо в масу подрібнену зелень. Знову все добре перемішуємо.
  7. На дно кожної стерилізованою банки викладаємо по дві чайні ложки желатину.
  8. Викладаємо сюди овочеву масу.
  9. Готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Заливаємо овочі маринадом і даємо трохи настоятися.
  10. Ставимо наповнені банки в каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо 10 хвилин.
  11. У кожну банку вливаємо по чайній ложки оцту. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
  12. Салат з помідорів і болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» готовий. Забирайте на зберігання!

Салат з помідорів та перцю без стерилізації на зиму

Салат з помідорів та перцю без стерилізації на зиму порадує вас насиченим смаком, соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Така закуска нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з гарячими гарнірами та іншими обідніми стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 500гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 2. Нарізаємо помідори часточками і викладаємо їх у каструлю.

Крок 3. Невеликими шматочками нарізаємо болгарські перці. Викладаємо до помідорів.

Крок 4. Відправляємо до овочів півкільця цибулі.

Крок 5. Далі викладаємо натерту на крупній тертці моркву.

Крок 6. Доповнюємо овочеву масу сіллю, цукром і рослинним маслом.

Крок 7. Перемішуємо вміст, доводимо до кипіння на середньому вогні і після варимо 20-25 хвилин. В кінці вливаємо оцет і перемішуємо.

Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 9. Салат з помідорів та перцю без стерилізації на зиму готовий. Забирайте на зберігання!

Салат з помідорів і перцю з оцтом на зиму

Салат з помідорів і перцю з оцтом на зиму – це неймовірно смачне, соковите і ароматне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт доповнить гарячі обідні страви та урізноманітнює меню. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Склад:

  • Помідори – 320 гр.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Моркву – 130 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Оцет 9% – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо та очищаємо овочі.

Крок 2. Часник поділяємо на зубчики, очистити від лушпиння.

Крок 3. Видаляємо болгарського перцю плодоніжку і насіння. Нарізаємо його соломкою.

Крок 4. Томати поділяємо на невеликі часточки.

Крок 5. Натираємо моркву на крупній тертці.

Крок 6. Відправляємо В каструлю підготовлені овочі. Сюди ж викладаємо і півкільця цибулі. Додаємо сіль, цукор, спеції, оцет і рослинне масло. Тушкуємо заготівлю 20 хвилин на слабкому вогні після закипання, періодично помішуючи.

Крок 7. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Салат з помідорів і перцю з оцтом на зиму готовий. Прибирайте на зберігання!

Салат з помідорів та перцю без оцту на зиму

Салат з помідорів та перцю без оцту на зиму порадує вас своєю соковитістю і цікавим смаком. Таке частування точно урізноманітнює меню домашніх заготовок. Для простого і швидкого приготування використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Цукор – 8 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Часник – 25 гр.
  • Перець чорний горошок – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо їх під водою. Відразу стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним способом.

Крок 2. Очищаємо болгарські перці від насіння, ріжемо тонкою соломкою.

Крок 3. Часточками розбираємо помідори.

Крок 4. Очищаємо часник і подрібнюємо його ножем.

Крок 5. Відправляємо В блендер помідори, сіль і цукор.

Крок 6. Подрібнюємо масу до стану однорідної кашки.

Крок 7. Доводимо суміш до кипіння і після варимо близько 15 хвилин.

Крок 8. Опускаємо в томатну масу шматочки перцю і часнику, додаємо перець горошком. Варимо близько 35 хвилин.

Крок 9. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Салат з помідорів та перцю без оцту на зиму готовий. Прибирайте на зберігання!

Помідори з болгарським перцем через м’ясорубку на зиму

Помідори з болгарським перцем через м’ясорубку на зиму – це соковите і апетитне частування, яке доповнить багато страви вашого домашнього столу. Заготовити продукт на тривале зберігання нескладно. Використовуйте для цього перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6,5 кг
  • Перець болгарський – 0,7 кг
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти. Овочі добре промиваємо під водою.

Крок 2. Ділимо на частини помідори і перці. З останніх видаляємо насіння.

Крок 3. Прокручуємо овочі через м’ясорубку.

Крок 4. Варимо овочеву масу на невеликому вогні 45 хвилин після закипання. При необхідності знімаємо пінку. За 10 хвилин до готовності додаємо сіль.

Крок 5. Розливаємо частування по стерилізованим банкам або пляшках.

Крок 6. Закриваємо банки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Помідори з болгарським перцем через м’ясорубку на зиму готові!

Салат з помідорів, перцю, огірків і цибулі на зиму

Салат з помідорів, перцю, огірків і цибулі на зиму порадує вас яскравим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Така закуска не довго затримається на ваших полицях. Подавайте до столу з гарячими гарнірами та іншими домашніми обідніми стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,6 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2,5 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Огірок – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Часник – 50 гр.
  • Кріп – 25 гр.
  • Петрушка – 25 гр.
  • Оцет 9% – 40 мл
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – 2 ст. л. без гірки
  • Цукор – 3 ст. л.
  • лавровий Лист – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 25 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 3. Ріжемо огірки тонкими полукружками.

Крок 4. Цибуля розбираємо тонкими півкільцями.

Крок 5. Складаємо цибулю і огірки у великий таз.

Крок 6. Подрібнюємо болгарські перці.

Крок 7. Дрібно нарізаємо промиту і обсушену зелень.

Крок 8. Дрібно рубаємо ножем зубчики часнику.

Крок 9. Всі овочі з’єднуємо у великому тазі і перемішуємо.

Крок 10. Ріжемо помідори тонкими кружальцями.

Крок 11. Викладаємо помідори до інших овочів. Додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Перемішуємо і даємо настоятися протягом 20 хвилин.

Крок 12. Кип’ятимо кришки близько 5-10 хвилин.

Крок 13. Стерилізуємо банки. На дно кладемо лаврові листки і горошини перцю.

Крок 14. Наповнюємо банки овочевий масою. Прикриваємо кришкою.

Крок 15. Ставимо заготовки в каструлю з водою і рушником на дні. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо у ній банки 30 хвилин.

Крок 16. У кожну заготовку вливаємо по чайній ложки оцту.

Крок 17. Акуратно дістаємо банки з води і закриваємо їх кришками.

Крок 18. Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 19. Салат з помідорів, перцю, огірків і цибулі на зиму готовий. Прибирайте на зберігання!

Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму

Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – це насичене за смаком і апетитне частування, яке послужить доповненням вашого домашнього обіду або вечері. Така заготівля чудово поєднується з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 300 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. Ріпчасту цибулю ріжемо четвертинками.

Крок 3. Невеликими шматочками розбираємо моркву.

Крок 4. Ріжемо Тонкими брусочками болгарські перці.

Крок 5. Помідори подрібнюємо у блендері або за допомогою м’ясорубки.

Крок 6. З’єднуємо всі овочі в каструлі. Доповнюємо їх сіллю, цукром і рослинним маслом.

Крок 7. Кип’ятимо вміст і після варимо його близько 40 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет.

Крок 8. Розливаємо частування по банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 9. Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму готовий. Прибирайте заготовки на зберігання!

Салат з помідорів, болгарського перцю, кабачків на зиму

Салат з помідорів, болгарського перцю, кабачків на зиму – це апетитне, соковите і ароматне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт доповнить гарячі обідні страви та урізноманітнює меню. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • очищені Кабачки – 1 кг
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачки нарізаємо невеликими кубиками. Якщо овоч молодий, то шкірку знімати необов’язково.

Крок 2. Нарізаємо добре промиті помідори.

Крок 3. Очищаємо від насіння болгарський перець і дрібно нарізаємо його.

Крок 4. Помідори кладемо в каструлю. Доповнюємо цукром і сіллю. Перемішуємо.

Крок 5. Доводимо масу до кипіння і після варимо 10 хвилин. Періодично помішуємо.

Крок 6. Опускаємо в масу кабачки і перці, поливаємо все рослинним маслом. Знову кип’ятимо і після варимо 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності додаємо подрібнений часник.

Крок 7. За дві хвилини до готовності вливаємо оцет. Кип’ятимо і знімаємо з плити.

Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками.

Крок 9. Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Салат з помідорів, болгарського перцю, кабачків на зиму готовий!