Вітамінний Салат – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Вітамінний Салат – це не один салат, а велика група салатів на основі корисних свіжих овочів. Їх існує кілька видів під загальною назвою «Вітамінні» за переважанням одного інгредієнта: капустяний, буряковий, класичний, яблучний, з селерою, літній і весняний. У кожному вигляді салату інгредієнти збалансовані і мають у міксті багатим смаком з набором вітамінів.

Вітамінний салат з капусти і моркви

Як капуста, так і моркву – овочі, корисні для організму, особливо в зимовий час, адже не дарма салати з них іменують вітамінними. Салат не вимагає особливих витрат часу і зусиль, та інгредієнти для нього завжди є у кожної господині. Основне правило смачного салату – хрустка, соковита капуста і тонка її нарізка.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Вода-1 склянка
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Вітамінний салат готується дуже швидко і легко. З качана капусти знімаються зовнішні листки. Потім капуста промивається, розрізається на частини і дуже тонко шинкуется з допомогою гострого ножа або спеціальної овочерізки. Капустяна нарізка відразу кладуть у салатницю.
  2. Морква очищається, промивається і подрібнюється на крупній тертці. Потім перекладається до капусти. Додаються до салату два зубки часнику, подрібненого на часничниці.
  3. У склянці холодної води розчиняються по одній чайній ложці солі з оцтом і дві чайні ложки цукру. Рослинна олія добре нагрівається у сковорідці.
  4. Потім нашаткована капуста з морквою заливаються маринадом і гарячим маслом. Салат ложкою акуратно перемішується і одразу подається до столу. Настоювати його не треба. Приємного апетиту!

Вітамінний Салат з оцтом як в їдальні

Цей простий «вітамінний» салат популярний і в наш час так само, як в їдальнях радянського часу. Є два важливих моменти в його приготуванні. Один – це капуста з оцтом прогрівається на плиті, що робить її м’якою. Другий – в салат обов’язково додавання невеликої кількості цукру. Такий салат доповнить ваші рибні та м’ясні страви і добре підійде до пісного столу.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Капуста – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 6% – 1.5 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З капустяного качана знімаються зовнішні листки. Потім капуста промивається, розрізається на частини і дуже тонко шинкуется з допомогою гострого ножа або спеціальної шинкування. Потім капустяна нарізка перекладається в глибоку каструлю і посипається сіллю.

Крок 2. Далі до капусти наливається півтори столові ложки оцту і каструля ставиться на середній вогонь на 2 хвилини, не більше. За цей час капуста зменшиться в обсязі, стане м’якою, але хрусткий смак збережеться.

Крок 3. Потім очищається і промивається морквина. Вона подрібнюється на крупній тертці і перекладається до капусти. До салату насипається ложка цукру і відразу наливається рослинне масло.

Крок 4. Потім салат акуратно перемішується, пробується на смак і коригується за потребою. Салат з капусти і моркви, як у їдальні, перекладається в салатницю і подається до столу. Приємного апетиту!

Вітамінний салат з капусти, перцю і моркви

Капустяний салат, доповнений солодким перцем, не тільки дасть організму багато вітамінів, але і порадує своїм смаком. Страва з цих простих і доступних овочів доповнить будь-який стіл. Заправимо такий салат по-новому, що перетворить його із звичайного страви в незвичайне. Перець для салату використовується або свіжим, або замороженим.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Капуста – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Цукор – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сухий часник – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. З капустяного качана знімаються зовнішні листки. Потім капуста промивається, розрізається на частини і дуже тонко шинкуется з допомогою гострого ножа або спеціальної шинкування. Капуста кладеться в салатницю, посипається сіллю і рукою трохи перетирається.

Крок 2. Морквина подрібнюється за допомогою великої терки. Очищений від насіння і перегородок солодкий перець нарізати маленькими кубиками або тонкою соломкою. Ці овочі перекладаються до капусти.

Крок 3. В окремій чашці перемішуються у вказаній в рецепті пропорції сухий часник, мелена паприка і сіль з цукром.

Крок 4. Потім до цієї сухої суміші наливається вода з яблучним оцтом і все перемішується. Рослинна олія добре нагрівається у сковорідці, тільки не кип’ятиться.

Крок 5. Салат спочатку заливається заправкою, а потім нагрітим маслом. Ложкою салат добре перемішується і йому дається 10 хвилин для настоювання.

Крок 6. Приготований вітамінний салат розкладається в порційні салатниці, декорується за смаком і подається до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати вітамінний салат з капустою, яблуком і морквою?

Овочі та яблука для цього салату використовуються свіжими, без всякої термообробки, тому і називається салат вітамінним. Яблука надають страві соковитості і приємний яблучний аромат і смак. Такий салат зміцнює організм і піднімає імунітет, що вигідно відрізняє його від салатів з парникових овочів.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Капуста – 1 качан.
  • Морква – 2 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Петрушка – 25 гр.
  • Кріп – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. З капустяного качана знімаються зовнішні листки. Потім капуста промивається, розрізається на частини і дуже тонко шинкуется з допомогою гострого ножа або спеціальної шинкування. Потім нашаткована капуста перекладається в окремий посуд, посипається сіллю і рукою трохи перетирається, щоб зменшилася за обсягом і дала овочевий сік.

Крок 2. Морква очищається, промивається і подрібнюється за допомогою великої терки.Крок 3. Яблука кисло-солодкого сорту промиваються, очищаються від шкірки і насіннєвих коробочок. Потім вони подрібнюються так само, як і моркву, з допомогою великої терки.

Крок 4. Промивається і дрібно шинкуется зелень. До капусти перекладаються натерті яблука з морквою і нашаткована зелень. Потім до салату наливається оцет і рослинне масло. Салат ложкою добре перемішується, пробується на смак. Потім розкладається по порційним салатницам і подається до столу. Приємного апетиту!

Простий вітамінний салат з буряка, капусти і моркви

Для цього салату береться сирий буряк і свіжі капуста з морквою, що робить салат по-справжньому вітамінним. Це яскраве і корисне блюдо відмінно вписується в меню правильного харчування, дає добову норму вітаміну С і очищає організм від шкідливих речовин. Салат заправляється олією. За бажанням і для гостроти його можна доповнити часником, цибулею і гірчицею. Шаткувати сирі овочі більш зручно за допомогою кухонних гаджетів.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Буряк – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Білокачанна капуста шинкуется тонкою соломкою і кладуть в посуд для салату.

Крок 2. Потім капуста посипається сіллю і рукою перетирається до появи капустяного соку.Крок 3. Морква очищена подрібнюється за допомогою великої терки і перекладається до нашаткованої капусти.

Крок 4. З сирої буряків гострим ножем знімається шкірка. Потім цей овоч натирається, як і моркву на крупній тертці і додати до решти інгредієнтів.

Крок 5. За смаком можна в салат нарізати свіжу цибулину. Салат поливається соком лимона і заправляється олією.

Крок 6. Потім салат ложкою добре перемішується і одразу подається до столу в красивій салатниці. Приємного апетиту!

вітамінний Салат з капустою, огірком і болгарським перцем

Цей рецепт призначається для любителів капустяних салатів, та й не тільки. Мікст овочів в салаті дає організму повний комплект вітамінів і корисних речовин, а малу кількість калорій в ньому дозволяє з’їсти з салатом пару котлет або вгамувати вечірній голод. Смак салату можна збалансувати, крім солі, цукром і оцтом або соком лимона.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Потрібну кількість білокачанної капусти будь-яким способом шинкуется тонкою соломкою і покласти в салатницю.

Крок 2. Промивається свіжий огірочок і шинкуется невеликими тонкими брусочками. Він також одразу перекладається в салатницю.

Крок 3. Перці очищаються від насіння і товстих перегородок і шинкують тонкою соломкою, як і капуста. Потім переходять до інших овочів.

Крок 4. Петрушка промивається, дрібно рубається і додається в салатницю. Потім салат посипається сіллю і сумішшю перців. За бажанням, до нього додаються цукор з лимонним соком. Потім салат поливається рослинним маслом і ложкою добре перемішується.

Крок 5. Приготований салат розкладається по порційним салатницам і одразу подається до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату Вітамінний з цибулею

Класичною основою будь-якого вітамінного салату, в тому числі і капустяного, є тандем двох овочів (капусти і моркви), які дрібно нарізати і потім змішуються. Баланс вітамінів в таких салатах, доповнюють іншими доступними овочами, щоб вітамінне блюдо вийшло смачним. У цьому рецепті до салату додамо лук і сирий буряк.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Буряк – 60 гр.
  • Цибуля червоний – 30 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Зелень – за смаком.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Потрібну кількість білокачанної капусти будь-яким способом шинкуется тонкою соломкою і покласти в салатницю. Потім капустяна соломка рукою перетирається до появи соку. Очищена червона цибулина шинкуется тонкими пір’ям і перекладається до капусти.

Крок 2. Очищаються від шкірки моркву з буряком, промиваються і натираються на крупній тертці. Потім перекладаються в салатницю.

Крок 3. Зелень промивається і дрібно рубається ножем. Очищені часникові зубки подрібнюються на часничниці і додаються до решти інгредієнтів. Потім салат по вашому смаку посипається сіллю з чорним перцем. І трохи перемішується.

Крок 4. Далі в салат наливається вказане в рецепті кількість рідкого меду, олії та яблучного оцту. Салат ложкою ще раз перемішується. Знімається проба і коригується смак салату.

Крок 5. «Вітамінний» капустяний салат із цибулею розкладається по порційним салатницам і одразу подається до столу. Приємного апетиту!