Салат з квасолею та сухариками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з квасолею та сухариками – це яскраве рішення для вашого святкового меню. Така ситна і неймовірно смачна закуска нікого не залишить байдужим і швидко зникне зі столу. Для приготування цікавого частування в домашніх умовах беріть на замітку готові покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.

Простий і смачний салат з червоної консервованої квасолею і сухариками

Страви з квасолею завжди дуже ситні. Цей салат – не виняток. Для контрасту з ніжною квасолевої м’якоттю додаємо хрусткі сухарики. Для аромату – подрібнену кінзу. Якщо її не у вашій родині не шанують, можна замінити петрушкою. Зерна консервованої кукурудзи додадуть нотку солодощі. Подавати такий салат краще відразу після приготування, щоб сухарики не встигли розмокнути.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Квасоля консервована 1 банка червоної
  • кукурудза Консервована 1 банка
  • Сухарики 80 гр.
  • Кінза 1 пучок
  • Часник 1 зубчик
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з квасолею та сухариками? Кінзу промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. В якості альтернативи можна брати петрушку.
  2. В салатницю висипаємо сухарики. Якщо мова йде про покупних снеках, то краще брати їх зі смаком шинки, бекону або салямі – м’ясні нотки дуже вдало підходять до даного салату.
  3. Банку з квасолею розкриваємо і відкидаємо зерна на друшляк. Після того, як зайва рідина стече, висипаємо квасолю до сухариків.
  4. Аналогічно поступаємо з кукурудзою. Додаємо її в салатницю.
  5. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
  6. Викладаємо часникову кашку до решти інгредієнтів.
  7. Додаємо подрібнену зелень.
  8. Додаємо майонез і сіль за смаком.
  9. Перемішуємо всі разом.
  10. Викладаємо салат на порційні тарілки і сервірувальне блюдо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з квасолею, кукурудзою та сухариками

Простий і швидкий салат. Ще і досить ситний, завдяки квасолі. Сухарики рекомендуємо брати саме житні – вони більш щільні і добре зберігають хрустку текстуру. Можна приготувати їх самостійно з хліба або вчинити простіше і купити вже готові.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Квасоля червона консервована – 1 банку.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Сухарики житні – 100 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Банки з квасолею і кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк. Після того, як зайва рідина стече, висипаємо квасоля і кукурудзу в салатницю.

2. Кінзу моєму і викладаємо на рушник, щоб пішла зайва волога. Потім зелень дрібно нарізаємо ножем. Як варіант, замість кінзи можна використовувати петрушку.

3. Висипаємо зелень в салатницю до кукурудзі і червоної квасолі.

4. В останню чергу, щоб не розмокли раніше часу, додаємо житні сухарики.

5. Кладемо майонез і сіль за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти разом — салат готовий.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт салату з куркою, квасолею і сухариками

Якщо в холодильнику залежалися залишки курки можна приготувати з них дуже смачний і ситний салат. Причому, згодиться як варена птах, так і смажена або тушкована. Важливо порізати м’ясо на шматочки, попередньо знявши шкіру і видаливши кістки. Консервована квасоля і сухарики вдало доповнюють курку – підсумковий смак салату виходить насиченим і дуже приємним.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче (відварене) – 200 гр.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сухарики – 30 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – для прикраси.

Процес приготування:

1. З курки знімаємо шкіру і витягаємо кістки. Підготовлене філе нарізаємо дрібними кубиками поперек волокон. Кладемо подрібнену курку в салатницю.

2. Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами. Висипаємо сир поверх курки.

3. Банку з квасолею розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк. Після того, як сік стече, висипаємо квасоля в салатницю слідом за сиром.

4. В останню чергу висипаємо в салатницю сухарики.

5. Додаємо до інгредієнтів майонез, сіль і чорний мелений перець за смаком.

6. Перемішуємо всі разом, прикрашаємо поверхню подрібненою зеленою цибулею і відразу подаємо до столу. Не варто готувати салат задовго до подачі, оскільки сухарики розмокають і втрачається основна родзинка закуски.

Приємного апетиту!

Ситний салат з ковбасою, кукурудзою, квасолею і сухариками

Відмінний варіант закуски до пива. Тут і хрусткі сухарики, і копчена ковбаса, і ситна квасоля. Все вдало поєднується за смаком і дає цікаву текстуру. За бажанням можна додати свіжу зелень при подачі.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Квасоля червона консервована – 1 банку.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Сухарі – 60 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Червоний мелений перець – щіпка.
  • Часник – 2 зубки.

Процес приготування:

1. Банку з квасолею розкриваємо, зерна відкидаємо на сито. Після того, як сік стече, висипаємо квасоля в салатницю.

2. Сир натираємо на тертці з великими отворами, потім висипаємо отриману стружку в салатницю.

3. Яйця, зварені круто і повністю охолоджені, очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці, аналогічно сиру. Поміщаємо їх у салатницю.

4. Копчену ковбасу звільняємо від оболонки і нарізаємо соломкою. висипаємо в салатницю.

5. Також додаємо в салатницю консервовану кукурудзу, попередньо проціджену від зайвої рідини.

6. Додаємо до інгредієнтів очищений і пропущений через прес часник, а також червоний мелений перець по смаку, перемішуємо.

7. Кладемо майонез, перемішуємо.

8. Розкладаємо салат по порційних тарілках і щедро посипаємо поверхню сухариками. При бажанні прикрашаємо поверхню зеленню.

Приємного апетиту!

Простий і апетитний салат з кукурудзою, помідорами і сухариками

Дуже барвистий салат, який прикрасить будь-який стіл. Подається на листках зеленого салату і виглядає свіжо і апетитно. Сухарики пропонуємо приготувати в домашніх умовах з пшеничного хліба. Ріпчасту цибулю обов’язково ошпарюємо окропом – його смак після такої маніпуляції набагато м’якше. В якості заправки використовуємо рідку суміш з оливкової олії і лимонного соку.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Помідори – 7 шт. середнього розміру.
  • Листя салату – для подачі.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Батон пшеничний – ½ шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Часник – 2 зубки.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Щоб заощадити час, почнемо з приготування сухарів. З батона зрізаємо шкірку і нарізаємо м’якоть невеликими кубиками. Розміщуємо їх в миску. Посипаємо майбутні сухарики сіллю, чорний меленим перцем, паприкою і щедро збризкуємо розтопленим до рідкого стану вершковим маслом. Часник пропускаємо через прес і кладемо до сухариків.

2. Перемішуємо кубики руками і висипаємо на деко, застелене пергаментом. Ставимо деко в попередньо нагріту до 200 градусів духовку і запікаємо сухарики до рум’яного кольору. Для рівномірності можна пару раз відкрити духовку і перемішати кубики. Орієнтовно на запікання до рум’янцю піде двадцять-двадцять п’ять хвилин. Після запікання сухарики висипаємо в один шар на тарілку і даємо їм охолонути.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими прозорими півкільцями. Розміщуємо їх в миску і заливаємо крутим окропом на три-чотири хвилини. Потім воду зливаємо, цибулю остуджуємо.

4. Для приготування заправки змішуємо в невеликій піалі оливкова олія, лимонний сік, сіль, чорний мелений перець і цукровий пісок.

5. Висипаємо В миску консервовану кукурудзу.

6. Помідори промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо до кукурудзі.

7. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. У миску до помідорів і кукурудзі висипаємо зелень і остиглий цибулю. Вливаємо заправку і акуратно перемішуємо.

8. На порційні тарілки або загальне блюдо викладаємо листя зеленого салату.

9. На листках розміщуємо приготований салат із заправкою.

10. На поверхню салату висипаємо сухарики. Подаємо відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з кукурудзою, огірком і сухариками

Дуже легкий салат, який не перевантажить трапезу і внесе різноманітність у меню. Основні інгредієнти – кукурудза і огірки. Також додаємо варену курячу грудку для ситності і поживністю. При подачі посипаємо закуску житніми сухариками – вони підкреслюють ніжність салату і додають доречний хлібний акцент.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Огірки – 4 шт. невеликого розміру.
  • Сухарики житні – 80 гр.
  • Курка варена – 400 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – для подачі.

Процес приготування:

1. Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо плоди немолоді, то шкірку і грубі насіння краще видалити. Нарізаємо огірки тонкою соломкою і відправляємо її в салатницю.

2. Відварене куряче філе нарізаємо впоперек волокон невеликими шматочками, які також відправляємо в салатницю.

3. Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк. Після того, як сік стече, висипаємо кукурудзу поверх курки.

4. До інгредієнтів додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком, майонез і перемішуємо.

5. Готовий салат розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо житніми сухариками і прикрашаємо свіжою зеленню кропу. Подаємо до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з квасолею, грибами і сухариками?

Цей салат виручить в ситуаціях, коли немає часу готувати, але подати частування потрібно. Мінімум часу і необхідних продуктів та чудовий салат готовий. Головне – це мати в запасі баночку квасолі, маринованих грибів і пачку сухариків. Ну а сир і майонез знайдеться в будь-якому холодильнику. Досить скромний набір для такої смачної закуски.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Гриби мариновані – 200 гр.
  • Сухарики пшеничні – 80 гр.
  • Сир твердий – 170 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Часник – 2 зубки.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Салат зелений – для подачі.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Банки з кукурудзою і грибами розкриваємо, вміст викладаємо в друшляк і даємо всієї рідини стекти. Після цього поміщаємо інгредієнти в салатницю.

2. Петрушку і зелений лук промиваємо й обсушуємо рушником. Дрібно рубаємо ножем. Подрібнену зелень висипаємо до грибів і квасолі.

3. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Відправляємо часникову кашку в салатницю до решти інгредієнтів.

4. Сир натираємо на крупній тертці і висипаємо в салатницю.

5. Додаємо до інгредієнтів сухарики і перемішуємо. Кладемо сіль за смаком.

6. На порційні тарілки або загальне сервірувальне блюдо викладаємо промиті і обсушені листя зеленого салату. На них розміщуємо приготований салат. Зверху поливаємо майонезом і подаємо до столу. Перемішуємо заправку з салатом безпосередньо перед вживанням, щоб ніжні сухарики не встигли розмокнути раніше часу.

Приємного апетиту!

Швидкий салат з квасолею, морквою по-корейськи і сухариками

У цього салату досить насичений смак завдяки корейської моркви і двох видів пряних сухариків. Квасоля виступає нейтральним фоном, а ковбаса – додатковим смаковими акцентом. Закуска гарна до пива або в тих випадках, коли просто хочеться «чогось смачненького».

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Морква по-корейськи – 300 гр.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Ковбаса варено-копчена – 200 гр.
  • Сухарики пшеничні – 40 гр.
  • Сухарики житні – 40 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Морква по-корейськи віджимаємо руками від зайвої вологи, нарізаємо ножем на більш короткі відрізки і покласти в салатницю.

2. Консервовану квасолю проціджуємо від соку і висипаємо до моркви.

3. Ковбасу очищаємо від оболонки і нарізаємо кружальцями. Потім їх ріжемо на тонкі смужки. Поміщаємо нарізку в салатницю до решти інгредієнтів.

4. Слідом за ковбасою в салатницю висипаємо обидва види сухариків.

5. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком, майонез і перемішуємо.

6. Готовий салат сервіруємо в загальній салатниці або розкладаємо по порційних тарілках і відразу подаємо до столу. При бажанні поверхню можна прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Пікантний салат з квасолею, сиром, часником і сухариками

Дивно, як мінімум інгредієнтів дає такий насичений смак. Квасоля і сухарики складають дуже вдалу комбінацію, а також і дуже ситну. Сир і зелень лише облагороджують загальний смак. В якості заправки ідеально підходить майонез.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сухарики пшеничні – 80 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Квасолю з банки перекладаємо на друшляк і даємо стекти зайвої рідини. Висипаємо її в миску.

2. Сир натираємо на тертці. Можна використовувати як велику, так і дрібну тертку – в залежності від того, чи хочете ви, щоб шматочки сиру відчувалися в готовому салаті. Сирну стружку також висипаємо в салатницю.

3. Петрушку ретельно миємо й обсушуємо на рушник. Дрібно нарізаємо її ножем і відправляємо до квасолі та сиру.

4. Сухарики можна приготувати в домашніх умовах в духовці з пшеничного хліба або купити готові в магазині. Висипаємо сухарики в салатницю і перемішуємо всі інгредієнти. Додаємо сіль і чорний мелений, орієнтуючись на свій смак. Кладемо також майонез. Ще раз перемішуємо і подаємо до столу відразу, поки сухарики збережуть хрустку текстуру.

Приємного апетиту!

Смачний і ситний салат з квасолею, крабовими паличками і сухариками

Відмінний салат для любителів квасолеві салатів. Доповнюємо м’які ніжні боби крабовими паличками, яйцями і хрусткими житніми сухариками. Для пікантності кладемо часник. Такий салат може замінити вечерю, оскільки виходить досить ситним.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування:15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Сухарики житні – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Крабові палички ріжемо тонкими поперечними шматочками, висипаємо в миску.

2. Яйця варимо круто, охолодити і очистити. Нарізаємо їх дрібними кубиками.

3. Квасоля викладаємо з банки на сито або друшляк, щоб зайва рідина могла стекти. Потім висипаємо її до яєць і крабовим паличкам.

4. Зубок часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо отриману кашку до решти інгредієнтів. Сухарики також висипаємо в миску і перемішуємо всі разом. Додаємо майонез і ще раз перемішуємо. Насипаємо за смаком сіль і чорний мелений перець. Подавати салат рекомендується відразу після приготування, поки сухарики зберігають свої хрусткі властивості.

Приємного апетиту!