Салат Обжорка з печінкою і солоними огірками – 6 рецептів з покроковими фото

Салат Обжорка з печінкою і солоними огірками – це дуже ситне і яскраве за смаком частування для вашого домашнього або святкового столу. Є багато варіантів виконання апетитною закуски. Кращі кулінарні рецепти ми зібрали для вас у нашій збірці з шести рецептів з покроковими фото і детальним описом процесу.

Класичний салат Обжорка з печінкою і солоними огірками

Класичний салат Обжорка з печінкою і солоними огірками – це дуже ситне і яскраве за смаком частування для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Така закуска точно різноманітить ваше звичне меню. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловича печінка 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Огірок солоний 150 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Промиваємо і очищаємо печінку, після відварюємо її в підсоленій воді до повної готовності. Точний час готування залежить від виду печінки. Куряча вариться близько 15 хвилин, свиняча – близько 30 хвилин, а яловича – 45-55 хвилин. Після варіння субпродукт відкидаємо на друшляк і охолодити.
  2. Очищаємо моркву і нарізаємо її тонкою соломкою.
  3. Обсмажуємо моркву на рослинному маслі близько 7-10 хвилин, постійно помішуючи.
  4. ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.
  5. Викладаємо цибулю в окрему сковороду з рослинним маслом.
  6. Обсмажуємо овоч близько 5-7 хвилин до золотистого відтінку.
  7. Даємо цибулі і моркви охолонути, перекладаємо овочі в глибокий салатник. Сюди ж відправляємо відварену печінку, попередньо нарізану тонкою соломкою.
  8. Тонко розбираємо солоні огірки. Відправляємо їх в салатник з іншими продуктами.
  9. Посипаємо заготівлю сіллю, чорним меленим перцем. Доповнюємо майонезом і подрібненим часником. Ретельно все перемішуємо.
  10. Класичний салат Обжорка з печінкою і солоними огірками готовий. Розкладайте його по порційних тарілках і подавайте до столу!