Салат Обжорка з печінкою і солоними огірками – 6 рецептів з покроковими фото

Салат Обжорка зі свинячою печінкою

Основою салату «Обжорка» є в класичному варіанті м’ясної інгредієнт (відварене м’ясо або печінка) в доповненні з обсмаженими морквою і цибулею. Такий салат часто доповнюється солоним або малосоленым огірком, горошком, грибами і сухариками, а багато варіантів приготування. У цьому рецепті готуємо салат зі свинячою печінкою, яка не гірчить, як яловича. Печінка і обсмажимо цибулю, моркву додамо корейську, що зробить салат більш гострим і доповнимо салат свіжим огірком і горошком.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Печінка свиняча – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква корейська – 100 гр.
  • Огірок свіжий/малосольный – 1 шт.
  • Горошок зелений – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю почистіть, наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до прозорості на розігрітому рослинному маслі.

Крок 2. Свинячу печінку очистити від плівки і залишків жовчних проток. Потім наріжте невеликими брусочками, промийте на друшляку під проточною водою, обсушіть серветкою і перекладіть в сковорідку. Смажте свинячу печінку на середньому вогні при помішуванні не більше 5-7 хвилин, щоб залишилася м’якою.

Крок 3. Обсмажену печінку по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем і перемішайте.

Крок 4. Потім ці обсмажені інгредієнти остудіть, перекладіть в салатницю і додайте корейську моркву з зеленим горошком.

Крок 5. Додайте до салату нарізану брусочками огірок. До «Обжоркі» краще підходить огірок солоний або малосоленый, але можна замінити свіжим. Заправте салат майонезом.

Крок 6. Всі інгредієнти акуратно перемішайте. Приготований салат «Обжорка» зі свинячою печінкою відразу сервіруйте до столу, і наполягати його не треба. Приємного апетиту!