Салат Обжорка з курячою печінкою, огірками та морквою
Салат Обжорка з курячою печінкою, огірками та морквою – цікава закуска для вашої вечері чи свята. Таке блюдо порадує насиченим смаком і поживними властивостями. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок маринований – 3 шт.
- Горошок консервований – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Майонез – 200 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо курячу печінку промиваємо, очищаємо від плівок і відварюємо до повної готовності. Приблизний час приготування – 15 хвилин після кипіння. За смаком воду можна посолити і поперчити. Після готовий субпродукт остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою.
Крок 2. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, поділяємо його на половинки і нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 3. Очищену і промиту моркву натираємо на тертці з великими зубчиками.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю і моркву тут до м’якого стану на помірному вогні. Важливо, щоб при готуванні ріпчасту цибулю зберіг свою форму. Так він буде добре виглядати в салаті.
Крок 5. Мариновані огірки розбираємо тонкою соломкою або акуратними брусочками. Робимо це ножем, а не з допомогою терки. Так буде краще почуватися яскравий смак солоних огірків.
Крок 6. В глибокий салатник викладаємо відварну курячу печінку, обсмажені овочі і соломку маринованих огірків.
Крок 7. З консервованого горошку зливаємо всю рідину. Для зручності можна відкинути вміст банки на дрібне металеве сито. Сам інгредієнт відправляємо в глибокий салатник. Поливаємо заготівлю майонезом, солимо і посипаємо чорним меленим перцем.
Крок 8. Перемішуємо салат для рівномірного розподілу всіх продуктів. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити цілісність горошку.
Крок 9. Салат Обжорка з курячою печінкою, огірками та морквою готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу, прикрасивши тонкими скибочками солоного огірка і зеленим горошком.