Салат капрезе – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Цей італійський салат зможе здивувати багатьох, він готується з дуже простих інгредієнтів, але виходить дуже смачним і ситним. Така страва стане прикрасою будь-якого столу. Тому пропонуємо вам 8 варіантів приготування салату капрезе.

Класичний рецепт італійського салату капрезе з моцарелою і базиліком

На тарілку, чергуючись, викладаються нарізані помідори з моцарелою. Далі все посипається сіллю, чорним меленим перцем і поливається оливковою олією з бальзамічної глазур’ю. В кінці салат прикрашається базиліком і подається до столу.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сир Моцарелла 125 гр.
  • Помідор 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія оливкова 2 ч. л.
  • Глазур бальзамічна 1 ч. л.
  • Базилік свіжий 1 стебло

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний італійський салат капрезе з моцарелою і базиліком? Для початку нарізаємо моцарелу кружечками середньої товщини.
  2. Помідори ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Далі вирізаємо плодоніжку і нарізаємо його кружечками тієї ж товщини, що і моцарелу.
  3. Тепер беремо відповідну круглу тарілку і викладаємо на неї нарізану моцарелу з помідором, чергуючи їх між собою.
  4. Далі присипаємо все невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю. Збризкуємо салат бальзамічної глазур’ю або оцтом, а також оливковою олією. В кінці прикрашаємо все листочками свіжого базиліка.
  5. Наш салат готовий. Він простий у приготуванні, але виходить неймовірно смачним. Подаємо до столу в якості легкої закуски.

Приємного апетиту!

Салат капрезе з соусом песто

На тарілку по черзі викладаються помідори з моцарелою, і все поливається соусом песто з оливкового масла, базиліка, сиру пармезан, волоських горіхів, часнику і солі. Виходить дуже швидка і смачна закуска, яка порадує всіх за столом.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Моцарелла м’яка – 250 гр.
  • Помідори – 3-4 шт.

Для соусу песто:

  • Олія оливкова першого віджиму – 60 гр.
  • Базилік зелений – 30 гр.
  • Пармезан – 30 гр.
  • Горіхи волоські – 20 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування соусу песто. Для цього добре промиваємо під проточною водою базилік, обсушуємо його на паперовому рушнику і відправляємо в глибоку ємність. Пармезан з часником нарізаємо скибочками і відправляємо до базиліку. Далі додаємо волоські горіхи (можна використовувати кедрові, як у класичному рецепті цього соусу), оливкова олія і сіль.

2. Тепер подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою заглибного блендера. Робимо це не дуже довго, щоб в соусі залишилися помітні шматочки.

3. Перемішуємо готовий соус песто силіконової лопаткою і відставляємо в сторону. Що залишився соус можна буде перекласти в скляну банку і відправити на зберігання в холодильник.

4. Моцарелу нарізаємо кружечками середньої товщини. Помідори добре промиваємо під проточною водою, вирізаємо у них плодоніжку і нарізаємо таким же чином, що і сир. Тепер беремо тарілку і викладаємо все на неї, чергуючи інгредієнти.

5. Викладаємо зверху на помідори з моцарелою наш соус песто і прикрашаємо листям базиліка. Подаємо легкий і смачний салат до столу як закуску. Приємного апетиту!

Салат капрезе з бальзамічним оцтом

На широке блюдо викласти порізані кружальцями помідори з моцарелою. Потім всі прикрашається листям базиліка, поливається оливковою олією і підігрітим бальзамічним оцтом. В кінці салат посипається сіллю з перцем і подається до столу.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Оцет бальзамічний – 100 мл
  • Помідори – 3 шт.
  • Моцарелла – 340 гр.
  • Базилік свіжий – 1 пучок.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо бальзамічний оцет. Переливаємо його в сотейник або невелику каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо все до кипіння на середньому вогні.

2. Варимо оцет близько 20-30 хвилин, поки він не почне густіти і стане схожий на глазур.

3. Після того як це відбудеться, відразу знімаємо сковороду з вогню, перелити загустілий оцет в окрему ємність і даємо йому повністю охолонути.

4. У цей час добре промиваємо під проточною водою помідори, вирізаємо плодоніжку і нарізаємо їх кружечками середньої товщини.

5. Моцарелу нарізаємо кружечками такої ж товщини, як і помідори. Таким чином, салат буде виглядати більш презентабельним.

6. Тепер беремо широку тарілку і викладаємо на неї помідори з моцарелою, чергуючи їх. Між шарами вставляємо листя базиліка.

7. Далі збризкуємо салат невеликою кількістю оливкової олії і поливаємо бальзамічним оцтом.

8. В кінці посипаємо капрезе сіллю з чорним меленим перцем за смаком і подаємо до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Закуска капрезе на шпажках

На дерев’яну шпажку наколюється половина помідори черрі і кульку моцарелли. Між інгредієнтами намазується шар соусу песто і при бажанні додається базилік. Виходить дуже смачна і проста закуска, яку можна за короткий час приготувати до столу.

Час готування: 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Сир моцарелла міні – 100 гр.
  • Соус песто – 30 гр.

Процес приготування:

1. Для початку добре промиваємо помідори черрі під проточною водою, після чого обсушуємо їх на паперовому рушнику і розрізаємо на дві частини. Одну половину насаджуємо на дерев’яну шпажку.

2. Тепер змащуємо помідори соусом песто. Якщо песто немає, то можна пропустити цей крок.

3. Зверху нанизуємо кулька міні моцарелли.

4. Знову додаємо соус песто.

5. Завершуємо наше канапе другою половинкою помідора черрі. При бажанні соус песто можна прибрати і замінити його базиліком. Черрі можна не розрізати, а насаджувати на шпажки цілком. Капрезе на шпажках також можна полити бальзамічним оцтом для краси. Таким чином, можна приготувати кілька варіацій закуски. Подаємо свіже і легке блюдо до столу окремо або разом з основним блюдом. Приємного апетиту!

Як приготувати капрезе з руколою в домашніх умовах?

В підходящу тарілку викладається промита рукола, половинки помідорів черрі і міні моцарелла. Салат сбрызгивается лимонним соком, оливковою олією, поливається бальзамічним оцтом і подається до столу. Виходить смачна і легка закуска.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Сир моцарелла міні – 100 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Рукола – 1 пучок.
  • Лимон – 1 зубчик.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо під прохолодною водою рукколу, після чого обсушуємо її на паперовому рушнику.

2. Помідори черрі також промиваємо під проточною водою, обсушуємо й розрізаємо на дві рівні частини. Можна взяти звичайні помідори і нарізати їх як на класичний варіант салату.

3. Тепер беремо підходящу тарілку, викладаємо на неї листя рукколи, зверху викладаємо половинки помідорів черрі і міні моцарелу. При бажанні, моцарелу можна також нарізати кружечками.

4. Потім збризкуємо наш салат лимонним соком, додаємо трохи оливкової олії. Зверху поливаємо бальзамічним оцтом.

Подаємо готовий салат в якості легкої закуски або як доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт брускетти капрезе

На підсмажений багет викладаються помідори черрі, моцарелла і листя базиліка. Всі поливається оливковою олією і бальзамічним кремом і подається до столу. Виходить легка, але дуже смачна закуска.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Помідори черрі – 200 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Моцарелла – 230 гр.
  • Багет – 1 шт.
  • бальзамічний Крем – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку кладемо багет на обробну дошку і нарізаємо його шматочками середньої товщини.

2. Далі перекладаємо нарізаний на деко і натираємо кожен шматочок часником. Зверху скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку, розігріту до 180оС, на 10 хвилин, щоб хліб підрум’янився.

3. У цей час добре промиваємо під проточною водою помідори черрі, обсушуємо їх на паперовому рушнику і розрізаємо на чотири частини. Моцарелу поділяємо руками на невеликі шматочки.

4. Дістаємо з духовки багет, перекладаємо його на тарілку для подачі і викладаємо на нього нарізані помідори і сир.

5. Прикрашаємо брускетту зверху листям базиліка і поливаємо все невеликою кількістю оливкової олії, а також бальзамічним кремом. Смачна і красива закуска готова. Подаємо до столу разом із основними стравами. Приємного апетиту!

Капрезе з помідорами черрі в домашніх умовах

В салатницю відправляються нарізані помідори черрі, моцарелла і базилік. Все заливається оливковою олією і бальзамічним соусом і салат посипається сіллю з чорним меленим перцем. Все перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачна і проста закуска.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир моцарелла міні – 150 гр.
  • Помідори черрі – 200 гр.
  • Базилік свіжий – 2-3 гілки.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • бальзамічний Соус – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою помідори черрі. Потім обсушуємо їх на паперовому рушнику і розрізаємо їх на дві частини. При бажанні можна взяти помідори декількох кольорів, щоб готовий салат виглядав яскравіше.

2. Тепер беремо сир моцарелла і також розрізаємо кожен кульку навпіл, щоб він був такого ж розміру, як і помідори.

3. Перекладаємо нарізані помідори разом з сиром у відповідну салатницю.

4. Базилік також добре промиваємо під прохолодною водою і обсушуємо його на паперовому рушнику. Знімаємо зі стебел листочки і відправляємо їх у салатницю до інших інгредієнтів.

5. Все перемішуємо, після чого додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком. Далі поливаємо салат оливковою олією, а також бальзамічним соусом.

6. Знову все добре перемішуємо і подаємо готовий салат капрезе до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат капрезе з бурратой

В окремій ємності змішуються нарізані помідори, базилік, часник, оливкова олія, бальзамічний оцет і сіль. Усе перекладається в зручну тарілку, зверху викладається буррата і все поливається бальзамічним оцтом. Виходить дуже смачна і незвичайна закуска.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Помідори – 4 шт.
  • Сир буррата – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Базилік свіжий – 2 гілочки.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.

Процес приготування:

1. Для початку добре промиваємо під проточною водою помідори, після чого обсушуємо їх на паперовому рушнику і нарізаємо тонкими часточками.

2. Базилік промиваємо під холодною водою, також обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його тонкими смужками.

3. Часник очищаємо і дрібно рубаємо за допомогою ножа.

4. Тепер беремо відповідну салатницю і відправляємо туди нарізані помідори, базилік і часник. Додаємо туди оливкова олія, сіль, бальзамічний оцет і все добре перемішуємо.

5. Нарешті перекладаємо готовий салат у відповідне блюдо і викладаємо на нього зверху буррату. Збризкуємо все злегка бальзамічним оцтом і подаємо до столу дуже смачну і насичену закуску. Приємного апетиту!