Обжорка з печінкою та грибами
Обжорка з печінкою та грибами – це яскраве частування, яке точно різноманітить ваше меню. Така закуска вийде дуже соковитою і поживною. Встояти неможливо! Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Печінка – 300 гр.
- Гриби печериці консервовані – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Печінка добре промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Для салату ви можете використовувати яловичу, свинячу або курячу печінку.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди шматочки печінки. Обсмажуємо продукт на сильному вогні пару хвилин з кожного боку. Печінка потрібно підрум’янити.
Крок 3. В цей час займемося овочами. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями або четвертинками.
Крок 4. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
Крок 5. Відправляємо овочі в сковороду до печінки. Перемішуємо і смажимо до м’якості овочів. В кінці готування солимо і перчимо.
Крок 6. Обсмажену печінку з овочами прибираємо з вогню. Даємо заготівлі охолонути.
Крок 7. Мариновані печериці виймаємо з банки і ріжемо дрібними шматочками.
Крок 8. Промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо кріп.
Крок 9. Солоний огірок подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати ніж або тертку.
Крок 10. У глибокій мисці з’єднуємо гриби, огірки і кріп.
Крок 11. Сюди ж відправляємо охолоджену печінку з овочами.
Крок 12. Солимо частування за смаком і заправляємо майонезом. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 13. Обжорка з печінкою та грибами готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!