Салат Обжорка з печінкою і солоними огірками – 6 рецептів з покроковими фото

Обжорка з печінкою та грибами

Обжорка з печінкою та грибами – це яскраве частування, яке точно різноманітить ваше меню. Така закуска вийде дуже соковитою і поживною. Встояти неможливо! Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Печінка – 300 гр.
  • Гриби печериці консервовані – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка добре промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Для салату ви можете використовувати яловичу, свинячу або курячу печінку.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди шматочки печінки. Обсмажуємо продукт на сильному вогні пару хвилин з кожного боку. Печінка потрібно підрум’янити.

Крок 3. В цей час займемося овочами. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями або четвертинками.

Крок 4. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 5. Відправляємо овочі в сковороду до печінки. Перемішуємо і смажимо до м’якості овочів. В кінці готування солимо і перчимо.

Крок 6. Обсмажену печінку з овочами прибираємо з вогню. Даємо заготівлі охолонути.

Крок 7. Мариновані печериці виймаємо з банки і ріжемо дрібними шматочками.

Крок 8. Промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо кріп.

Крок 9. Солоний огірок подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати ніж або тертку.

Крок 10. У глибокій мисці з’єднуємо гриби, огірки і кріп.

Крок 11. Сюди ж відправляємо охолоджену печінку з овочами.

Крок 12. Солимо частування за смаком і заправляємо майонезом. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 13. Обжорка з печінкою та грибами готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!