Салати з авокадо – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Авокадо – поживний і дуже жирний фрукт. Як не дивно для фрукта, він відмінно поєднується з морепродуктами, яйцями і багатьма овочами. Його використовують у приготуванні різних закусок. Ми підібрали 10 рецептів салатів з вмістом авокадо.

Простий і смачний рецепт салату з авокадо і креветками

Ніжний і ситний салат, який можна готувати, щоб порадувати себе смачною їжею в будні, а на свято таке блюдо подають як закуску. Поєднання авокадо і креветок безперечно вважається одним з найкращих варіантів для салату.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Креветки свіжі 300 гр.
  • Авокадо 1 шт.
  • Листовий салат 5 листів
  • Кінза 1 пучок
  • Цибуля червоний ½ шт.
  • Білий хліб 2 шматка
  • Помідори 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Олія оливкова 6 ст. л.
  • Оцет білий винний 2 ст. л.
  • Сік апельсиновий 1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Кунжут 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат з авокадо? Цибулю наріжте тонкими півкільцями, залийте його ложкою оцту і залиште маринуватися на півгодини.
  2. Авокадо очистіть від шкірки і наріжте тонкими часточками.
  3. Креветки обсмажте на оливковій олії протягом 2-3 хвилин.
  4. Листя салату порвіть руками, кінзу наріжте. Також додайте нарізані помідори, авокадо і цибулю.
  5. На розігріту сковороду влийте частина оливкового масла. Часник очистіть і роздушіть його плоскою стороною ножа, потім обсмажте часник і видаліть його з сковороди. Хліб наріжте кубиками і обсмажте його до рум’яного кольору на часниковому маслі. Додайте в миску до решти інгредієнтів апельсиновий сік, ложку оцту, кунжут, сіль, оливкова олія і мелений перець, перемішайте. Перед подачею додайте в салат сухарики.

Приємного апетиту!

Салат з авокадо, помідорами і руколою

Легкий, але вишуканий овочевий салат різноманітить ваш раціон і припаде до смаку всім домашнім. Таким страву можна перекусити протягом дня, якщо ви стежите за своєю фігурою або подати його до основної страви з риби.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рукола – 1 пучок.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Гірчиця французька в зернах – 1 ч. л.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сир – 30 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Авокадо помийте, очистіть від шкірки, видаліть кісточку і наріжте м’якоть часточками.Збризніть лимоном.

2. Помідори помийте і наріжте часточками. Рукколу крупно наріжте або порвіть руками. Додайте помідори і рукколу до авокадо.

3. Сир натріть на тертці з великими або середніми отворами.

4. Додайте сир перемішайте салат.

5. В кінці додайте сіль і мелений перець за смаком, влийте оливкову олію, покладіть ложку французької гірчиці, ще раз добре перемішайте і подавайте салат на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з авокадо з огірком і яйцем

Авокадо містить велику кількість корисних жирів, у нього приємний смак і воно добре поєднується з багатьма видами продуктів. Пропонуємо вашій увазі смачний і ситний салат з авокадо, огірків і яєць.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Огірок – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірок наріжте дрібною соломкою.

2. Авокадо очистіть від шкірки і кісточки, наріжте м’якоть тонкими брусками.

3. Яйця зваріть круто, потім наріжте соломкою або натріть на крупній тертці.

4. На плоску тарілку викладіть огірки, полийте їх майонезом, зверху покладіть авокадо, потім знову полійте майонезом.

5. Зверху викладіть шар з яєць, його також полийте майонезом.

6. Посипте салат подрібненою зеленою цибулею і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий салат з авокадо з огірками та помідорами

Навіть таке класичне поєднання овочів як огірки і помідори, авокадо здатне повністю змінити. Краще всього вибирати стигле, але не дуже м’яке авокадо. І досконалим смак салату зробить крапелька лимонного соку.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Авокадо – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Для соусу:
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – 2 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Оцет – 2 ч. л.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Авокадо вимити, зріжте шкірку, видаліть кісточку, м’якоть наріжте тонкими смужками. Перекладіть авокадо в миску і збризніть лимонним соком.

2. Огірки помийте, наріжте соломкою і викладіть в миску.

3. Помідори помийте і наріжте кубиками.

4. Сир натріть на дрібній тертці, зелень порубаєте ножем, відправте ці інгредієнти в миску.

5. Для соусу змішайте оцет, гірчицю, соєвий соус і оливкове масло, за смаком додайте цукор, сіль і мелений перець.

6. Заправте салат соусом і додати спеції за смаком, перемішайте.

7. Для оригінальної подачі салату пропонуємо зварити яйця пашот. У каструлю влийте літр води і дві столові ложки оцту, закип’ятіть воду. Окремо у миску розбийте яйце, щоб жовток залишився цілим, викладіть розбите яйце у киплячу воду, те ж саме зробіть з другим яйцем. Варіть яйця 2 хвилини, потім шумівкою вийміть їх і дайте воді стекти.

8. Розкладіть салат по тарілках, на кожну порцію покласти по одному яйцю пашот. Страва виглядає оригінально і апетитно.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з авокадо і червоною рибою?

Це апетитне поєднання використовують шеф-кухарі відомих ресторанів світу. Салат з авокадо і червоної риби вже давно став дуже популярним в російській кухні і його господині готують з будь-якого приводу.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Риба червона – 100-150 гр.
  • Яйця курячі варені – 2 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Огірок – 0,5 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Для заправки:
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 0,3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Для подачі:
  • Зелень – 1-2 гілки.
  • Яйце перепелине варене – 1 шт.

Процес приготування:

1. Варені яйця наріжте кубиками.

2. Філе червоної риби наріжте кубиками.

3. Далі викладіть в миску нарізані огірки.

4. З авокадо видаліть кісточку і нарізати його дрібними кубиками, додайте його в миску. Збризніть авокадо лимонним соком, щоб воно не потемніло.

5. У мисці змішайте сметану, соєвий соус, гірчицю і мелений перець. Заправте салат соусом і добре перемішайте.

6. За допомогою кулінарного кільця викладіть салат на пласке блюдо, прикрасьте його свіжим кропом і половинками вареного перепелиного яйця.

Приємного апетиту!

Салат з авокадо з консервованим тунцем

Чудовий салат з авокадо і консервованим тунцем. Дані інгредієнти дуже корисні для організму, вони необхідні для підтримання його повноцінного функціонування. Крім того, вживання такого салату не зашкодить вашій фігурі.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець консервований – 200 гр.
  • Салат – 100 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 0,5 шт.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Для заправки:
  • Лимон – 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. З лимона вичавити сік будь-яким зручним способом.

2. Гірчицю змішайте зі столовою ложкою лимонного соку і 2-3 столовими ложками оливкової олії.

3. Консервованого тунця наріжте кубиками і змішайте з заправкою, залиште на 10-15 хвилин.

4. Огірок помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими часточками.

5. З авокадо видаліть кісточку, м’якоть дрібно наріжте.

6. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, залийте оцтом і залиште на кілька хвилин.

7. Кріп дрібно порубаєте ножем.

8. Салат порвіть руками, викладіть в миску і полити рештою лимонним соком. Додайте огірки, авокадо, каперси, тунця і цибулю, збризніть салат оливковою олією, посипте меленим перцем і зеленню. Салат готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Корисний салат з кіноа і авокадо

Кіноа і авокадо містять живильний білок і корисні рослинні жири. Такий салат може стати основою легкого пізнього вечері або ситного перекусу протягом робочого дня.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кіноа – 150 гр.
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Рукола – за смаком.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Кунжут – 30 гр.
  • Мед – 30 мл
  • Соус соєвий – 40 мл

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком для приготування салату.

2. Кіноа відваріть до готовності по інструкції, зазначеної на упаковці.

3. Авокадо наріжте кубиками, помідори черрі розрізати навпіл, рукколу порвіть руками.

4. У миску викладіть готове кіноа і нарізані овочі, перемішайте.

5. Підготуйте заправку. Змішайте мед, соєвий соус і гірчицю.

6. Полийте салат заправкою, додати кунжут і добре перемішайте.

7. Салат готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з авокадо з куркою

Любителям авокадо неодмінно треба спробувати цей салат. Він, ніжний, смачний і ароматний, то що потрібно для щільного перекусу або живильного вечері на невелику жіночу компанію.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Авокадо – 2 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Помідори – 250 гр.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез для заправки.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Огірок свіжий – 1 шт.

Процес приготування:

1. Куряче філе відваріть до готовності і охолодити у бульйоні.

2. Філе наріжте дрібними кубиками.

3. Помідори наріжте кубиками.

4. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте кубиками.

5. Зелень дрібно порубаєте.

6. Авокадо очистіть і дрібно наріжте.

7. Викладіть в миску і збризніть лимонним соком.

8. Потім додайте куряче філе, помідори, огірок, перець і зелень.

9. Заправте салат майонезом, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

10. Подавати салат можна на загальному блюді або порційно.

Приємного апетиту!

Салат з авокадо і крабовими паличками

Низькокалорійний універсальний салат на швидку руку. Авокадо вже давно стало доступним і щільно увійшло в наш раціон, тому господині так люблять додавати його у всілякі салати і закуски. А крабові палички завжди знайдуться в холодильнику.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • крабові Палички – 150 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Корінь селери – 80 гр.
  • Огірок – 150 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Йогурт – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, овочі помийте.

2. Корінь селери натріть на тертці, огірок наріжте соломкою.

3. Авокадо наріжте кубиками, крабові палички тонкими шматочками.

4. Перекладіть все подрібнені інгредієнти в миску, додайте сіль і перець, заправити майонезом і натуральним йогуртом.

5. Перемішайте і подавайте салат порціями. Прикрасьте салат перед подачею гілочками петрушки і шматочками огірка.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з авокадо і манго

Іноді, чим незвичніше поєднання продуктів, тим смачніше і апетитніше виходить страва. Салат з авокадо і манго як раз такий варіант. У ньому поєднується поживність і яскравий аромат, солодкість і терпкість, ніжність та соковитість.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Кунжут – 2 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Салат – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Моцарелла – 50 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Манго – 1 шт.
  • Сік апельсиновий – 30 мл

Процес приготування:

1. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку і наріжте м’якоть кубиками.

2. Манго також очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

3. Моцарелу дрібно наріжте.

4. Листя салату порвіть руками.

5. Всі інгредієнти подрібнені перекладіть в миску.

6. Приготуйте заправку. Змішайте мед, оливкова олія, лимонний і апельсиновий сік. Посоліть і приправте заправку за смаком.

7. Додайте заправку в салат, посипте кунжутом, перемішайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!