Королівський салат з червоною ікрою
Королівський салат з червоною ікрою – це неймовірно смачне, цікаве і привабливе частування для вашого святкового столу. Перед такою закускою ніхто не зможе встояти. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кальмар – 2 шт.
- Креветки – 150 гр.
- Ікра червона – 100 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом відварюємо курячі яйця і картоплю в шкірці. Після продукти остуджуємо і очищаємо.
Крок 2. Заздалегідь розморожуємо тушки кальмара. Відварюємо до готовності. Враховуйте, що кальмар вариться дуже швидко (1-2 хвилини). Якщо ви передержите морепродукт в окропі, то він стане жорстким.
Крок 3. Креветки також розморожуємо і відварюємо. Якщо вам дістався вже відварений продукт, то досить обшпарити його окропом. Після очищаємо їх при необхідності.
Крок 4. Готові тушки кальмара остуджуємо і ріжемо тонкими кільцями.
Крок 5. Остиглу і очищену картоплю ріжемо невеликими кубиками.
Крок 6. Відміряємо потрібну кількість червоної ікри.
Крок 7. Відварені яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки ріжемо дрібними кубиками, жовтки натираємо на дрібній тертці.
Крок 8. Викладаємо салат шарами з допомогою формувального кільця. Послідовність така: картопля, кальмари, червона ікра, яєчні білки, креветки, яєчні жовтки, знову червона ікра. Кожен шар обмазуємо майонезом.
Крок 9. Королівський салат з червоною ікрою готовий. Дайте йому трохи застигнути в холодильнику, прибирайте формировочное кільце і подавайте частування до столу!