Салат з куркою і грибами – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Салат з куркою і грибами — дуже смачне і просте блюдо як для святкового столу, так і для звичайного обіду. Скільки існує різних смачних рецептів салатів, в яких головними інгредієнтами виступають курка і гриби, однак перед настанням свята багато жінок судорожно шукають робочий рецепт або хочуть урізноманітнити звичний салат новими інгредієнтами або сервіровкою.

Простий класичний рецепт салату з куркою і грибами

Для цієї страви потрібно всього три основних інгредієнти: курка, цибулю і гриби, а смак виходить «з родзинкою», яку дає маринування грибів в оцті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 700 гр.
  • Печериці консервовані 1 банка (маринованых)
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Оцет 2 ст. л.
  • Оцет 2 ч. л.
  • Майонез столовий молочний 5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Зелень свіжа, сир тертий для прикраси
  • Сир 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати дуже смачний салат з куркою і грибами? Курячу грудку помити, обсушити паперовими рушниками, зняти філе з кістки. Курку зварити в підсоленій воді, охолодити і порвати на волокна.
  2. Цибулю почистити, сполоснути, нарізати тонкими півкільцями, зелень помити і обсушити.
  3. Цибуля викласти в сито або друшляк і ретельно промити під холодною проточною водою, щоб пішла гіркота.
  4. Викласти цибулю в тарілку, налити туди холодної води, змішаної з 2 ст. л. оцту. Залишити маринуватися на півгодини.
  5. Відкрити банку з грибами, влити прямо в маринад 2 ч. л. оцту 9 % і дати постояти 20 хвилин, потім відкинути гриби на сито, дати піти вологи, гриби порізати соломкою.
  6. У глибокій мисці змішати шматочки курки, гриби і цибулю (попередньо злити з неї воду і віджати). Додати майонез і перемішати. Спробувати і посолити, якщо буде потрібно.
  7. Перекласти салат у вигляді красивої гірочки на блюдо, посипати натертим на дрібній тертці сиром, прикрасити пучками зелені і залишками грибів.

Приємного апетиту!