Салат Мімоза з рибними консервами і сиром – 8 класичних рецептів з маслом, картоплею, морквою, рисом з покроковими фото

Поживний салат мімоза традиційно готують з рибних консервів, яєць, сиру, овочів або рису. Закуска відрізняється не тільки яскравим смаком, але і привабливим виглядом. Вона, як не можна краще, підходить для святкового столу. Вибирайте підходящий для себе рецепт з кулінарної збірки і радуйте своїх гостей!

Класичний салат Мімоза з консервованої сайрою і сиром

Яскравий і смачний салат «Мімоза» часто можна зустріти на святковому столі. Пропонуємо приготувати поживну закуску за класичним рецептом з консервованої сайри.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сайра в олії-1 банка
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Майонез столовий молочний 150 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат Мімоза з рибними консервами і сиром? Відварюємо курячі яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Спочатку натираємо на тертці білки.
  2. Далі подрібнюємо половинку ріпчастої цибулі.
  3. Твердий сир пропускаємо через тертку з дрібними або середніми зубчиками.
  4. Консервовану сайру перекладаємо з банки на тарілку. Розминаємо продукт виделкою.
  5. Починаємо формувати салат. Можна для цього використовувати спеціальне кільце. Спочатку викладаємо білки і поливаємо їх майонезом.
  6. Наступний шар – сайра і ріпчасту цибулю.
  7. Знову шар поливаємо майонезом.
  8. Посипаємо заготівлю твердим сиром.
  9. Сюди ж натираємо шматочок підмороженого вершкового масла і поливаємо майонезом.
  10. Накриваємо закуску подрібненим курячим жовтком і подаємо до столу. Можна пробувати!