Салат Мімоза з рибними консервами і сиром – 8 класичних рецептів з маслом, картоплею, морквою, рисом з покроковими фото

Поживний салат мімоза традиційно готують з рибних консервів, яєць, сиру, овочів або рису. Закуска відрізняється не тільки яскравим смаком, але і привабливим виглядом. Вона, як не можна краще, підходить для святкового столу. Вибирайте підходящий для себе рецепт з кулінарної збірки і радуйте своїх гостей!

Класичний салат Мімоза з консервованої сайрою і сиром

Яскравий і смачний салат «Мімоза» часто можна зустріти на святковому столі. Пропонуємо приготувати поживну закуску за класичним рецептом з консервованої сайри.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сайра в олії-1 банка
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Майонез столовий молочний 150 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат Мімоза з рибними консервами і сиром? Відварюємо курячі яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Спочатку натираємо на тертці білки.
  2. Далі подрібнюємо половинку ріпчастої цибулі.
  3. Твердий сир пропускаємо через тертку з дрібними або середніми зубчиками.
  4. Консервовану сайру перекладаємо з банки на тарілку. Розминаємо продукт виделкою.
  5. Починаємо формувати салат. Можна для цього використовувати спеціальне кільце. Спочатку викладаємо білки і поливаємо їх майонезом.
  6. Наступний шар – сайра і ріпчасту цибулю.
  7. Знову шар поливаємо майонезом.
  8. Посипаємо заготівлю твердим сиром.
  9. Сюди ж натираємо шматочок підмороженого вершкового масла і поливаємо майонезом.
  10. Накриваємо закуску подрібненим курячим жовтком і подаємо до столу. Можна пробувати!

Смачний салат Мімоза з консервами горбуші і сиром

Ситний і цікавий на смак салат «Мімоза» можна приготувати з додаванням горбуші або сайри. Холодна закуска точно не залишиться непоміченою. Беріть ідею для вашого святкового столу!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Горбуша – 1 банку.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Курячі яйця заздалегідь відварюємо до готовності.

2. Подрібнюємо цибулю і ошпарюємо його окропом, щоб прибрати гіркоту.

3. Відварені яйця ділимо на білки і жовтки. Білок натираємо і викладаємо рівним шаром на тарілку.

4. Рівномірно розподіляємо ошпарений цибулю і обмазуємо все це майонезом.

5. Горбушу перекладаємо в окрему тарілку і старанно розминаємо виделкою.

6. Рибну кашку розкладаємо наступним шаром. Обмазуємо майонезом.

7. Посипаємо заготівлю сумішшю з твердого та плавленого сиру і знову поливаємо майонезом.

8. Прикрашаємо салат яскравим тертим жовтком, охолоджуємо його і подаємо до столу. Можна пробувати!

Як приготувати салат Мімоза з консервами, сиром і вершковим маслом?

Ніжний смак домашнього салату «Мімоза» надає вершкове масло. Приготуйте частування для вашого святкового столу по яскравому і смачним рецептом. Близькі та гості будуть задоволені!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Риба консервована – 1 банку.
  • Яйце – 6 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

1. Шматочок вершкового масла заздалегідь кладемо в морозильну камеру.

2. Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх, а потім відокремлюємо білки від жовтків.

3. Окремо розминаємо виделкою білки і жовтки.

4. Ріпчасту цибулю ошпарюємо в окропі, а після дрібно нарізаємо ножем.

5. Подрібнюємо зелень і натираємо на тертці твердий сир.

6. Виймаємо з банки консервовану рибу і розтираємо її виделкою до стану кашки.

7. Починаємо формувати салат шарами. Спочатку викладаємо білки, потім частина жовтків, цибулю і рибу. Обмазуємо майонезом.

8. Далі кладемо зелень і сир. Зверху натираємо заморожене вершкове масло.

9. Знову обмазуємо майонезом і прикрашаємо залишилися жовтками. Готово, можна подавати до столу!

Салат Мімоза з рибними консервами, сиром, картоплею та морквою

Ситне холодне блюдо для вашого столу – салат «Мімоза» з рибними консервами, картоплею, морквою і сиром. Закуска порадує цікавим смаком і привабливим зовнішнім виглядом.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Риба консервована – 1 банку.
  • Яйце – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

1. Відварюємо і очищаємо картоплю. Розминаємо його виделкою і укладаємо шаром в тарілку.

2. Окремо розминаємо рибну консерву, попередньо виклавши її на зручну посуд.

3. Укладаємо рибу шаром на картоплю.

4. Поливаємо заготівлю майонезом і посипаємо зеленою цибулею.

5. Далі натираємо сир.

6. Відварюємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Спочатку викладаємо шар з тертих білків.

7. Слідом натираємо відварену моркву. Можна залишити невелику частину овоча для прикраси.

8. Промазуємо майонезом і засипаємо шари тертими жовтками.

9. Прикрашаємо страву шматочками моркви, охолоджуємо і подаємо до столу!

Покроковий рецепт салату Мімоза з консервами, сиром і рисом

Ніжний і смачний салат «Мімоза» можна приготувати з рису, рибних консервів і сиру. Таке частування стане родзинкою вашого столу. Порадуйте близьких або гостей цікавою стравою.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Риба консервована – 1 банку.
  • Рис – 150 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку відварюємо рис до розсипчастого стану.

2. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо і очищаємо.

3. Далі відокремлюємо білки від жовтків і розминаємо їх виделкою.

4. Подрібнюємо ошпарений цибулю, натираємо і розминаємо рибні консерви до стану кашки.

5. Починаємо формувати салат шарами. Викладаємо частину риби.

6. Потім кладемо рис, частина сиру і майонез. Після укладаємо білки, решту риби і подрібнену цибулю.

7. Обмазуємо шари майонезом. Додаємо половину жовтків, потім натираємо підморожене вершкове масло.

8. Прикрашаємо закуску залишилися жовтками, охолоджуємо і подаємо до столу!

Простий і смачний рецепт салату Мімоза з сиром і тунцем

Смачний домашній салат, підходить для святкового меню, можна приготувати з тунця, сиру і інших не менш поживних інгредієнтів. «Мімоза» стане справжньою прикрасою вашого столу.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю і розминаємо його до стану кашки. Укладаємо шаром на плоску тарілку.

2. Поливаємо овоч майонезом.

3. Далі розкладаємо попередньо подрібнений тунець.

4. В окремому посуді маринуємо дрібно порізану цибулю в оцті і цукрі. Вимішуємо і залишаємо на 5 хвилин.

5. Цибулевої заготівлею поливаємо шар з тунця.

6. Знову поливаємо заготівлю майонезом.

7. Сюди ж натираємо сир.

8. Викладаємо шар з вареного яєчного білка. Обмазуємо майонезом.

9. Посипаємо блюдо подрібненим жовтком.

10. Охолоджуємо салат, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Можна пробувати!

Як приготувати салат Мімоза з рибними консервами і плавленим сиром?

Цікавий на смак і привабливий салат «Мімоза» — завсідник святкового меню. Хочете приємно здивувати ваших гостей? Приготуйте яскраве частування по простому домашньому рецепту.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

1. Розминаємо виделкою тунець і укладаємо його на плоску тарілку щільним шаром.

2. Подрібнюємо половинку ріпчастої цибулі.

3. Розподіляємо шматочки цибулі по рибному шару і поливаємо майонезом.

4. Натираємо на тертці відварну картоплю і моркву.

5. Викладаємо частину картоплі і поливаємо майонезом.

6. Проробляємо те ж саме з морквою.

7. Викладаємо залишився картоплю і закриваємо його майонезом.

8. Натираємо плавлений сир.

9. Додаємо сир в салат. Обмазуємо майонезом.

10. Відварюємо яйця, відокремлюємо білки від жовтків і подрібнюємо їх.

11. Укладаємо білки шаром і промазуємо майонезом.

12. Жовтки можна натерти на дрібній тертці і прикрасити верх салату.

13. Охолоджуємо салат «Мімоза» і подаємо до столу. Готово!

Дуже смачний салат Мімоза з консервами, сиром і яблуками

Оригінальне виконання домашнього салату «Мімоза» — з додаванням яблука. Фрукт додасть знаменитому страви приємну кислинку і яскравий аромат. Беріть на замітку простий рецепт.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Риба консервована – 1 банку.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Відварюємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків і дрібно натираємо їх.

2. Далі натираємо твердий сир розминаємо виделкою консервовану рибу.

3. Відварену моркву також натираємо на тертці, яблуко промиваємо під водою.

4. Формуємо листковий салат. Спочатку укладаємо білки і посипаємо їх чорним меленим перцем.

5. Зверху розподіляємо рибну консерву.

6. Обмазуємо заготівлю майонезом і посипаємо заздалегідь очищеним і натертим яблуком.

7. Щільно формуємо шар з моркви.

8. Поливаємо овоч майонезом і закриваємо сиром.

9. Посипаємо салат яєчним жовтком, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Готово!