Салат зі смаженими баклажанами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат зі смаженими баклажанами – це просте і одночасно яскраве, ситне і смачне блюдо для літнього столу. Смажені баклажани відмінно поєднуються з різними овочами, заправками, успішно замінюють м’ясо, та й до того ж малокалорійні. Подаються такі салати в теплому вигляді, але неповторний смак і охолоджені. Лінійка салатів з смаженими баклажанами широка і легко вибрати рецепт по особистому смаку.

Салат з баклажанами, смаженими в кукурудзяному крохмалі

Салат з баклажанами, смаженими в кукурудзяному крохмалі відрізняється хрустким смаком за рахунок крохмальної панірування, що не виходить з обсмаженою овочем, а доповнити його можна різними інгредієнтами. У цьому рецепті до смажених баклажанів додамо помідори з часником і петрушкою. Для заправки беремо тільки рослинне масло.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 300 гр.
  • Помідори 300 гр.
  • Часник 10 гр.
  • Петрушка 10 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
  • Кунжут 10 гр.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сіль 1 гр.
  • Перець чорний мелений 1 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб салат зі смаженими баклажанами вийшов смачним, треба правильно підготувати цей овоч. Баклажани промийте, обсушіть серветкою, видалите кінчики, наріжте маленькими кубиками і перекладіть в окремий посуд.
  2. Рівномірно посипте їх кукурудзяним крохмалем.
  3. Потім добре перемішайте, щоб крохмаль покрив кубики з усіх боків.
  4. Промийте і обсушіть помідори. Наріжте їх такими ж кубиками, як і баклажани.
  5. У сковороді розігрійте дві столові ложки рослинної олії і обсмажте на ньому, на середньому вогні нарізку баклажанів до рум’яного кольору.
  6. Смажені баклажани перекладіть в салатницю і трохи остудіть. Потім додайте до них нарізку помідорів.
  7. Петрушку промийте, обсушити і дрібно наріжте. Очищені зубки часнику подрібніть на середній тертці. Зелень і часник покласти поверх овочів.
  8. Посипте все сіллю з чорним перцем, додайте ложку рослинного масла і акуратно перемішайте.
  9. Приготований салат з баклажанами, смаженими в кукурудзяному крохмалі, розкладіть по порційним салатницам, посипте насінням кунжуту і відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!