Салат з руколою — 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салат з руколою – популярне блюдо і в святковому, і в повсякденному меню. Його відрізняє оригінальний смак цієї ароматної зелені, легка засвоюваність організмом і багатий набір корисних речовин. Вибір доповнень до салату великий, від помідорів чері до м’яких сирів, а для заправки використовується рослинна олія з різним оцтом і спеціями.

Салат з руколою, помідорами чері та креветками

Салат з руколою і креветками відрізняє неординарний і витончений смак, простота в приготуванні і красивий зовнішній вигляд, що буде альтернативою важкого салату з майонезом. Доповнимо салат помідорами Чері, твердим сиром і заправити пікантним соусом на основі олії оливи, меду і соєвого соусу.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Рукола 1 пучок
  • Креветки свіжі 300 гр.
  • Помідори черрі 10 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 40 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Кедрові горіхи 30 гр.
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Мед 1 ч. л.
  • Лимон 1 зубчик

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат з руколою? Видаливши щільні черешки, рукколу обполоснути холодною водою, обсушити серветкою і укласти гіркою на сервірувальну салатницю.
  2. Помідори «Черрі» промити, розрізати на половинки і укласти поверх листя руколи.
  3. Заздалегідь розморожені креветки очистити, видаливши панцир з головою і кишкової віднем. Очистити зубок часнику і дрібно нарізати. У сковорідці розігріти трохи оливкової олії і обсмажити в ньому протягом п’яти хвилин, очищені креветки разом з подрібненим часником.
  4. креветки Приготовлені красиво розподілити поверх помідорів і руколи.
  5. Твердий сир нарізати гострим ножем тонкими слайсами.
  6. Потім скибочками сиру рівномірно покрити салат.
  7. Для заправки, у чашку налити потрібну кількість оливкової олії і соєвого соусу. Додати до них чайну ложку меду і подрібнену лимонну часточку. Ці інгредієнти добре перемішати.
  8. Полити салат приготовленої заправкою і декорувати кедровими горішками. Салат відразу подати до столу. Приємного апетиту!

Простий салат з руколою, сиром і помідорами

У всіх модних і дорогих ресторанах різних країн, в меню обов’язково включений салат з руколи з помідорами. Цей класичний тандем доповнюється твердим сиром і заправляється маслом оливи. Рецепт цього корисного і смачного салату самий простий, його можна приготувати вдома для сніданку, вечері або подати гарніром до основної страви.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Рукола – 1/2 пучка.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Помідор середній – 1 шт.
  • Базилік свіжий – ½ пучка.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 трісок.

Процес приготування:

Крок 1. Невеликими кубиками або тонкими скибочками нарізати свіжий, зрілий томат.

Крок 2. На такі ж кубики нарізається шматочок будь-якого сиру твердих сортів.

Крок 3. Добре промиваються листя руколи і руками рвуться на великі шматочки.

Крок 4. Так само миються і рвуться на шматочки листя свіжого базиліка.

Крок 5. Ці інгредієнти подрібнені кладуть у салатницю, посипаються сіллю і акуратно перемішуються.

Крок 6. Потім салат перекладається на красиву порціонну тарілку, поливається маслом оливи.

Крок 7. Приготований салат з руколи з помідором і сиром одразу подається до столу. Приємного апетиту!

Салат з руколою, креветки, авокадо, помідорами і кедровими горішками

Салати на основі руколи і креветок – страва легке і корисне, а доповнені авокадо, помідорами і кедровими горіхами, прекрасно підходять і до святкового столу, і будуть знахідкою для Великого посту. Суттєвими плюсами такого салату є його невисока калорійність і швидке приготування. Салат заправляється маслом оливи.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Рукола – 100 гр.
  • Креветки, заморожені – 300 гр.
  • Помідори «Черрі» – 250 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Лайм – ½ шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Горіхи кедрові – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом готуються інгредієнти для салату відповідно до рецептури і потрібного вам кількості порцій.Крок 2. Креветки, заздалегідь розморожені, очищаються і обсмажують на розігрітому маслі по 1 хвилині з обох сторін.

Крок 3. Всі зазначені в рецепті овочі (рукола, авокадо і помідори) добре промивається холодною водою і серветкою обсушиваются. Авокадо нарізати невеликими кубиками. Помідори «Черрі» розрізають на половинки.

Крок 4. Промиті листя руколи руками рвуться на великі шматочки і відразу кладуть у салатницю.

Крок 5. В окремій чашці змішуються масло оливи з соком половини лайма і дрібкою солі.

Крок 6. У салатницю поверх листя руколи викладаються нарізані помідори «Черрі» і шматочки авокадо. Потім ці інгредієнти поливаються приготовленої заправкою і акуратно перемішуються.

Крок 7. Поверх салату красиво розкладаються обсмажені креветки. Салат посипається жменею кедрових горіхів (можна замінити насінням кунжуту) і одразу подається до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салат з руколою і моцарелою

Яскрава зелень рукколи, кульки моцарели і солодкі помідори «черрі» – класика кухні Італії та сполучені в одному салаті, вони створюють неймовірний смак. У цьому рецепті помідори запечемо і доповнимо салат маринованою фіолетовим цибулею. Ця оригінальна і корисна закуска сподобається всім.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Рукола – 100 гр.
  • Сир «Моцарелла» – 200 гр.
  • Помідори «Черрі» – 250 гр.
  • Цибуля фіолетовий – 1 шт.
  • Насіння гарбуза – 1 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Чебрець – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте продукти для салату, згідно з рецептурою і розрахованим кількістю порцій.

Крок 2. Помідори «Черрі» промийте, обсушіть серветкою і розріжте на половинки. Потім їх укладіть у форму для запікання, посипте чебрецем, тільки не соліть, щоб помідори не дали сік.

Крок 3. Запечіть їх в духовці протягом 15 хвилин при 200С. Запечені помідори трохи посипте сіллю.

Крок 4. Очищену цибулину наріжте тонкими півкільцями. Цибуля перекладіть в піалу, посипте сіллю з цукром, полийте соком половини лимона, перемішайте і залиште на 5 хвилин для маринування.

Крок 5. У промитих і обсушену листя руколи видаліть щільні черешки. Перекладіть рукколу в одну загальну салатницю або в дві порційні, посипте сіллю і полийте маслом оливи. Поверх її викладіть маринований цибулю і перелийте маринад. Ці інгредієнти перемішайте.

Крок 6. Поверх салату розкладіть запечені «Чері» і нарізану скибочками Моцарелу. Декоруйте салат насінням гарбуза і відразу подавайте до столу. Приємного апетиту!

Салат з руколою і консервованим тунцем

З тунцем, мають оригінальний смак схожий на м’ясо, готують різноманітні салати, а додана рукола тільки підкреслить смак риби і додасть салату легкий присмак горіха з невеликою гіркуватістю. Це блюдо відноситься до дієтичних і готується просто і швидко. Доповнимо салат маслинами і заправити олією оливи.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Рукола – 1 пучок.
  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Помідори – 300 р.
  • Маслини без кісточок – 1 банка.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Гірчиця зернова – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відкрити банку консервованого тунця і злити весь сік. Перекласти рибу на тарілку і виделкою розім’яти її на маленькі шматочки.

Крок 2. Листя руколи обполоснути холодною водою, видалити щільні черешки серветкою і прибрати зайву вологу. Потім листя руками порвати на великі шматочки.

Крок 3. Промиті і обсушені томати нашаткувати невеликими скибочками. Якщо у помідорів шкірка щільна, то її краще видалити, обшпаривши томати окропом.

Крок 4. Маслини, можна різного кольору, вийняти з маринаду і нарізати тонкими кільцями.

Крок 5. Для заправки: змішати в чашці масло оливи з зерновий гірчицею, сіллю, чорним перцем за смаком. Підготовлені інгредієнти перекласти в глибоку салатницю. Полити їх заправкою і акуратно перемішати. Готовий салат відразу подати до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з руколою, буряком і сиром фета

Горіховий присмак рукколи, солодкість буряків і солонуватий смак «фета» – мікс смаків незвичайний, але салат з них, та з оригінальною заправкою, виходить ніжним і легким. Він буде у вас альтернативою наскучившему вінегрету і сподобається усім прихильникам ПП. Буряк для салату відварюють заздалегідь, але більш виразний смак у запеченою.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Рукола – 1 пучок.
  • Буряк варена – 1 шт.
  • Сир «Фета» – 50 гр.
  • Волоські горіхи – 4 шт.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Гірчиця діжонська – 1/2 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварену або запечену в духовці буряк, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. На такі ж кубики нарізаємо шматочок сиру «Фета».

Крок 3. Листя руколи промиваємо холодною водою, просушуємо серветкою і кладемо в салатницю. Поверх рукколи викладаємо шматочки буряка. Потім рівномірно розкладаємо кубики Фети».

Крок 4. В піалу наливаємо дві ложки олії оливи. До нього кладемо діжонську гірчицю, подрібнений на часничниці зубок часнику, додаємо сік лимона і по щіпці чорного перцю з сіллю. Ці інгредієнти добре перемішуємо.

Крок 5. Приготованою заправкою поливаємо салат. Потім посипаємо блюдо подрібненими волоськими горіхами і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Теплий салат з руколою і яловичиною

Теплі салати, як страва східної кухні, приготовані з м’яса і овочів, подаються самостійною стравою і замінюють повноцінний обід або вечерю. Готуємо теплий салат з класичного поєднання яловичини з руколою і помідорами Чері». Такий салат припаде до смаку любителям легкої вітамінної і одночасно пікантною їжі.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Рукола – 1 пучок.
  • Яловичий фарш – 150 гр.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Помідори «Черрі» – 6 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 трісок.

Процес приготування:

Крок 1. Фарш з яловичини покласти в окремий посуд, посипати сіллю і добре перемішати.

Крок 2. З нього мокрими руками сформувати кілька фрикадельок розміром не більше волоського горіха. Потім фрикадельки відварити в підсоленій воді до повної готовності, що займає небагато часу.Крок 3. Листя руколи обполоснути холодною водою і зайву рідину струсити. Укласти рукколу на порційну салатницю.

Крок 4. Промити помідори і розрізати їх навпіл або на четвертинки. Шматочки помідорів викласти поверх листя руколи.

Крок 5. Відварене круто куряче яйце очистити від шкаралупи і нарізати часточками. Рівномірно розкласти їх поверх салату.

Крок 6. Зварені до цього часу фрикадельки з яловичини, перекласти з бульйону на салатницю поверх інших інгредієнтів.Крок 7. Салат посипати сіллю, поперчити і полити маслом оливи. Перемішувати салат не треба.

Крок 8. Приготований теплий салат відразу подати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати салат з руколою і курячою печінкою?

Салат з руколою і печінкою курки просто смачний. Готується він швидко і інгредієнти доступні, бюджетні і корисні. Гіркувата зелень рукколи відмінно поєднується з цим субпродуктом. Обсмажимо курячу печінку з прянощами і доповнимо салат апельсином. Салат можна подавати теплим, або розсолом.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Рукола – 1 жменя.
  • Куряча печінка – 150 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вино червоне – 50 мл
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуємо всі інгредієнти для салату з розрахунком кількості порцій.

Крок 2. Очищаємо цибулю і часникові зубки і дрібно нарізаємо їх. Обсмажуємо на середньому вогні в розігрітому маслі до появи особливого запаху смаженого часнику.Крок 3. Потім кладемо в сковорідку промиту курячу печінку, додаємо чайну ложку меду, все перемішуємо і смажимо печінку до зміни її кольору на світлий.

Крок 4. Потім наливаємо до обсмаженої печінки сік чверті апельсина і 50 мл червоного вина. Сковорідку прикриваємо кришкою і тушкуємо печінка на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Крок 5. Приготовану печінку разом з цибулею і часником перекладаємо зі сковороди в салатницю і посипаємо її сіллю і чорним перцем за смаком.

Крок 6. Залишився апельсин нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо їх поверх печінки.Крок 7. Листя руколи обполіскуємо холодною водою, обсушуємо серветкою і кладемо в салатницю до печінки з апельсином. Салат поливаємо соєвим соусом і ложкою акуратно перемішуємо.

Крок 8. Блюдо декоруємо за своїм смаком і відразу подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Смачний салат з руколою, грушею та сиром

Вишуканий і смачний салат з руколою, грушею та сиром при простоті приготування, поєднує в собі кілька смаків. Карамельна груша відтіняє гірчинку рукколи, а блакитний сир з пряною заправкою і обсмаженою волоським горіхом відмінно доповнять смак салату. Груша для салату береться зріла і свіжа, а сир з блакитною цвіллю, адже саме таке поєднання смаків визнається найкращим.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Рукола – 1 упаковка.
  • Волоські горіхи – 50 гр.
  • Сир блакитний – 80 гр.

Для карамелізації груш:

  • Груша – 2 шт.
  • Цукор коричневий – 2 ст. л.
  • Розмарин – 2 гілочки.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На невеликий вогонь поставити сковорідку і розтопити в ній вершкове масло. Насипати до маслу дві ложки коричневого цукру і при безперервному помішуванні довести його до повного розчинення.

Крок 2. Покласти в цю масу дві гілочки розмарину для ароматизації.Крок 3. Промиті груші нарізати невеликими тонкими шматочками, перекласти в гаряче масло і обсмажити їх з усіх боків, щоб вкрилися карамельною скоринкою. Потім груші перекласти зі сковороди на паперові серветки.

Крок 4. В окремій піалі змішати чотири ложки оливкової олії з медом, соком лимона і винним оцтом. Це буде заправка для салату. Маленькими кубиками нарізати блакитний сир. На сухій сковорідці трохи обсмажити очищені волоські горіхи.

Крок 5. На сервірувальній тарілці збираємо салат. Покласти на неї промиті і обсушені листя руколи. Поверх їх рівномірно розкласти карамелізовані груші, шматочки блакитного сиру і обсмажені половинки горіхів. Потім салат полити приготовленої заправкою і одразу подати до столу. Приємного апетиту!

Салат з руколою, червоною рибою і авокадо на святковий стіл

Складу цього салату вишуканий, що дозволить вам гідно оформити і важливе застілля. Салат відрізняє свіжий смак та збалансоване поєднання червоної риби з горіховим присмаком рукколи, а «блідий» смак авокадо в цьому салаті, перетворюється і добре доповнює рибу і рукколу. Доповнимо салат помідором і свіжим огірком.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Рукола – 1 пучок.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Червона риба – 250 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Огірок довгий – 1 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Оцет бальзамічний або винний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У рукколи видаляємо щільні черешки. Листя обполіскуємо холодною водою, серветкою видаляємо зайву вологу і відразу кладемо їх на салатне блюдо. Огірок очистити від шкірки і шаткуємо тонкими брусочками або часточками. Кладемо його поверх руколи. Авокадо очищаємо від шкірки, виймаємо кісточки і нарізаємо брусочками. Кладемо поверх огірків.Крок 2. Червону рибу (в цьому рецепті сьомга слабокопченая) руками поділяємо на невеликі шматочки і рівномірно розкладаємо поверх овочів.

Крок 3. В невелику баночку з кришкою наливаємо вказане в рецепті кількість олії оливи, соєвого соусу і оцту. Потім закривши кришку, ці інгредієнти добре збиваємо.

Крок 4. Помідор нарізаємо маленькими кубиками і додаємо до салату.

Крок 5. Рівномірно поливаємо салат приготовленої заправкою і подаємо до столу, не перемішуючи інгредієнти. Приємного апетиту!