Теплий салат з баклажанами – 5 рецептів з помідорами, перцем, сиром, мясом

Теплі салати — це повноцінні страви для обіду або вечері. Один з популярних варіантів їх приготування — з баклажанами. Таке частування часто зустрічається в меню ресторанів. Але також можна приготувати і в домашніх умовах. Беріть на замітку 5 яскравих за смаком і по подачі рецептів з покроковим описом процесу.

Теплий салат з баклажанами, сиром і помідорами

Смачна ідея для вашого столу — теплий салат з баклажанами, помідорами і сиром. Страва порадує естетичної подачею. Використовуйте рецепт для приготування поживного і корисного вечері.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 4 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир Фета 60 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло оливкове для смаження
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 60 мл
  • Петрушка ⅕ пучка
  • М’ята свіжа-за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати теплий салат з баклажанами? Спочатку відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Овочі ретельно промиваємо під водою. У молодих баклажанів шкірку знімати не обов’язково.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди попередньо нарізані кубики баклажанів, солимо їх по смаку. Обсмажуємо продукт до рум’янцю.
  3. Окремо замішуємо салатну заправку. Для цього з’єднуємо олія оливкова, подрібнений часник, петрушку і спеції за смаком.
  4. Порційно формуємо салат. Розкладаємо баклажани по тарілках. З ним відправляємо півкільця цибулі і невеликі кубики помідорів. Поливаємо частування заправкою і доповнюємо шматочками сиру фета.
  5. Перед подаванням страву можна прикрасити гілочками свіжої м’яти. Теплий салат з баклажанів, сиру і помідорів готовий!