Пісні салати — це корисні закуски, які не містять ні м’ясних інгредієнтів, ні яєць, ні молочних або кисломолочних продуктів. Пісні салати – це бюджетні страви, які благотворно впливають на ваш організм, зберігаючи при цьому грошові кошти та красиву фігуру. Великий піст починається після Масниці. Саме час знайти смачні рецепти, щоб почистити свій організм і позбутися від переїдання. Скажу відразу, пісні салати їдять не тільки в пост і не тільки ті, хто постять. Подивіться добірку і підберіть для себе апетитну закуску.
Пісний салат з крабовими паличками і кукурудзою
Пісний салат з крабовими паличками і кукурудзою – максимально проста у виконанні закуска. Салат не вимагає варіння інгредієнтів. З рецептом впораються навіть школярі. Блюдо виходить яскравим і надзвичайно смачним. Пісний салат ідеальний для зайнятих людей.
Інгредієнти на
2 порц.
- Капуста білоголова 150 гр.
- Морква 1 шт.
- Крабові палички 100 гр.
- Куркума 100 гр.
- Масло оливкове за смаком
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Білокачанну капусту нашаткуйте спеціальним ножем або шатківницею.
- Попередньо почищений від шкірки помаранчевий коренеплід натріть на крупній тертці.
- З крабових напівфабрикатів видаліть оболонку і порубаєте квадратиками.
- Розкрийте банку кукурудзи, злийте рідину.
- Зелень промийте і подрібніть.
- Всі компоненти з’єднайте в великій мисці. Підсоліть і здобріть оливковою олією. Змішайте інгредієнти.
- Наповніть салатом посуд для подачі і пригощайте рідних і близьких. Приємного апетиту!
Салат з консервованої квасолею
Салат з консервованої квасолею здивує вас надзвичайним смаком. Апетитна заправка нітрохи не гірше звичного майонезного соусу або сметани. Яскравий салат вигідно буде виглядати на будь-якому урочистому заході. Максимально смачно і ситно нагодувати гостей можливо, не витративши великих коштів.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Склад:
- Червона квасоля – 400 гр.
- Біла квасоля – 400 гр.
- Чіабатта пісна – 0,5 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Селера з зеленими листочками – 4-5 гілочок.
- Масло рослинне – 100 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Червоний винний оцет – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Чіабатту порвіть руками або розріжте на шматочки зручного розміру. Очищений часник об’єднайте з сіллю і рослинним маслом. Полийте чіабату, попередньо виклавши її на застелений пергаментом деко. Прогрійте духовку і запікайте хліб до хрусткого стану.
Крок 2. Червону цибулину обшелушите, наріжте пір’ям, присолите і збризніть червоним винним оцтом. Селера з зеленими листочками облийте водою і подрібніть.
Крок 3. Банки консервованої квасолі откупорьте, злийте рідину і відправте в ємність. Додати мариновану цибулю і подрібнений селера. Полийте залишками часникового масла, приперчите.
Крок 4. Додайте В салат запечену чіабатту.
Крок 5. Об’єднайте складові. Наповніть салатом посуд для подачі і пригощайте друзів. Приємного апетиту!
Пісний салат з кальмарами
Пісний салат з кальмарами виходить запаморочливим і займе лічені хвилини. Для виконання закуски рекомендую брати вже готові кальмари. Це набагато зручніше і значно зекономить час. Легке у виконанні страва не залишить тяжкості після вживання.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Кальмари – 5-6 шт.
- Пекінська капуста – 0,5 шт.
- Помідори – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Майонез пісний – для заправки.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Морський продукт настругайте смужками. Використовуйте відварені або консервовані напівфабрикати.
Крок 2. Пекінську капусту нашаткуйте спеціальним ножем або шатківницею.
Крок 3. Помідор і болгарський перець промийте і поріжте, як подобається. Петрушку промийте і дрібно порубаєте.
Крок 4. Всі компоненти з’єднайте в великій мисці. Підсоліть і здобріть пісним майонезом. Змішайте інгредієнти.
Крок 5. Наповніть салатом посуд для подачі і пригощайте друзів.
Крок 6. Їжте смачно і без шкоди для здоров’я. Приємного насолоди!
Салат з грибами на пост
Салат з грибами на пост – дивовижне частування, яке вразить вас своїм цікавим поєднанням інгредієнтів. Мариновані гриби привносять незвичайну родзинку. Апетитний салат гідний, очолювати святкова подія. На будь-якому заході закуска буде виглядати привабливо.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Склад:
- Мариновані опеньки – 350 гр.
- Кукурудза консервована – 340 гр.
- Крабові палички – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 130 гр.
- Майонез пісний – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти. З крабових напівфабрикатів видаліть оболонку. Розкрийте банки кукурудзи і грибів, злийте рідину. Цибуля ріпчаста обшелушите.
Крок 2. Мариновані опеньки складіть в сито і промийте під краном. Дайте постояти, щоб зайва волога скла. Гриби покладіть в салатник.
Крок 3. До грибів всипте консервовану кукурудзу і подрібнену цибулину.
Крок 4. Очищені палички поріжте скибочками і відправте до вмісту салатника. Присолите і приперчите. Здобріть пісним майонезом. Змішайте інгредієнти.
Крок 5. Наповніть яскравою закускою посуд для подачі і пригощайте улюблених людей. Приємного насолоди!
Пісний салат з рибою
Пісний салат з рибою виходить не тільки смачним, але і ситним. Закуску цілком можна вважати за повноцінний прийом їжі. Ідеальне поєднання продуктів чудово доповнює один одного. Рибу рекомендую брати вже очищену від кісток або ту, яка містить мінімум кісточок.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Рис – 100 гр.
- Рибне філе без шкіри – 400 гр.
- Пекінська капуста – 0,5 качана.
- Огірки мариновані/свіжі – 2 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Пісний майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У киплячу підсолену воду всипте попередньо промитий рис.
Крок 2. Після повторного закипання варіть 5 хвилин. Потім перемістіть на конфорку з мінімальною температурою. Кип’ятіть 10 хвилин і вимкніть нагрів. Залиште доходити під кришкою, не знімаючи з конфорки.
Крок 3. Рибний продукт промийте і зваріть в киплячій та підсоленій воді. Риба готується максимально швидко. Зварену рибу вийміть з бульйону і остудіть. Подрібніть, розтерши виделкою.
Крок 4. Пекінську капусту нашаткуйте спеціальним ножем або шатківницею. Свіжі огірки промийте. У мене і свіжий огірок, і маринований. Огірки настругайте смужками.
Крок 5. Всі компоненти з’єднайте в великій мисці. Підсоліть і здобріть соєвим соусом і пісним майонезом. Змішайте інгредієнти.
Крок 6. Наповніть салатом посуд для подачі і приступайте до дегустації. Приємного насолоди!
Салат з пекінської капустою
Салат з пекінської капустою являє собою незвичайною смакоти закуску. Ароматний салат виглядає яскраво і привабливо. Розкішне частування відзначать навіть затяті м’ясоїди. Ситна закуска ідеально підходить для тих, хто дотримується посту, чи з якоїсь причини не вживає м’яса.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Картопля – 600 гр.
- Мариновані огірки – 600 гр.
- Пекінська капуста – 250 гр.
- заморожені Лісові гриби – 200 гр.
- Болгарський перець – 75 гр.
- Масло оливкове – 40 мл
- Олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
- Петрушка – для подачі.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Картопля зваріть в киплячій воді, підсолюємо її. Коренеплоди зручно приготувати в мікрохвильовій печі. Заморожені гриби дістаньте, щоб вони оговтались. Болгарський перець промийте.
Крок 2. Оттаявшие гриби підрум’яньте на розпеченій сковорідці з олією. Пекінську капусту нашаткуйте спеціальним ножем або шатківницею. Болгарський перець порубаєте, як подобається.
Крок 3. Зварені коренеплоди очистіть і поріжте квадратиками. Мариновані огірки наріжте смужками. Всі компоненти з’єднайте в великій мисці. Підсолити, поперчіть і полівті оливковою олією. Змішайте інгредієнти.
Крок 4. Наповніть яскравою закускою посуд для подавання, прикрасьте листочками петрушки і пригощайте друзів.
Крок 5. Їжте із задоволенням. Приємного апетиту!
Пісний салат Олів’є
Пісний салат Олів’є ідеально підходить для тих, хто заперечує м’ясні вироби у своєму раціоні. Салат виходить ситним, незважаючи на відсутність ковбасних і м’ясних напівфабрикатів. Корисна закуска виглядає максимально привабливою. Святкова закуска виходить не гірше традиційної.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Огірки солоні/мариновані – 4 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Кальмари консервовані/варені – 400 гр.
- Горошок заморожений – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Оцет яблучний – 1-2 ст. л
- Цукор-пісок – за смаком.
- Пісний майонез – 4-6 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Коренеплоди сготовьте підходящим для вас методом. Очистіть від шкірки, поріжте квадратиком. З консервованими огірками і кальмарами поступите таким же чином. Цибуля ріпчаста обшелушите.
Крок 2. Морожений горошок закиньте в посуд і залийте окропом, трохи підсолодивши. Злийте через сито через 5 хвилин.
Крок 3. Цибулю подрібніть і залийте окропом, додайте яблучний оцет, подсахарите. Через пару хвилин злийте, дайте стекти зайвої рідини.
Крок 4. Складові зберіть в великій мисці. Підсоліть і здобріть пісним майонезом. Варіантів пісного майонезу дуже багато. Мені подобається соус, приготовлений на аквафабе. Змішайте інгредієнти.
Крок 5. Наповніть салатом посуд для подачі і пригощайте друзів. Приємного апетиту!
Салат з корейською морквою, квасолею
Салат з корейською морквою, квасолею готується максимально просто і швидко. Якщо ви зовсім не дружите з готуванням, з цим чудовим рецептом все неодмінно вийде. Змішати інгредієнти зможе навіть дитина. Апетитна закуска виходить ситним і яскравою.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Консервована квасоля – 200 гр.
- Кріп – 20 гр.
- пісне Масло – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розкрийте банку квасолі, злийте рідину. Обшелушите цибулину від верхнього шару. Обполосніть кріп.
Крок 2. У салатник викладіть моркву по-корейськи. Найчастіше я готую її самостійно, але в цей раз не залишилося запасів і довелося використовувати магазинну закуску.
Крок 3. Подрібніть цибулину, та надішліть до морквині. Якщо цибуля дуже гіркий, обдайте його окропом, потім відкиньте на сито.
Крок 4. Слідом відправте консервовану квасолю.
Крок 5. Порубаєте кріп і відправте до вмісту салатника.
Крок 6. При необхідності підсолити і здобріть пісним маслом. Змішайте інгредієнти.
Крок 7. Можна приступати до дегустації. Приємного апетиту!
Пісний салат з авокадо
Пісний салат з авокадо – ідеальне частування для тих, хто береже свою фігуру, дотримується посту або любить поїсти пізно ввечері. Корисна закуска володіє збалансованим смаком і ідеальним співвідношенням нутрієнтів. Салат не забере багато часу на своє виконання і доставить неповторне задоволення.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Склад:
- Помідори – 100 гр.
- Огірки – 100 гр.
- Авокадо – 100 гр.
- Червоний цибуля – 75 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сік лимонний – 40 мл
- Масло оливкове – 40 мл
- Кріп – 1 гілочка.
- Білий кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти. Вимийте огірок, помідор, авокадо і лимон. Цибулину обшелушите від верхнього шару.
Крок 2. З огірка зніміть шкірку економкою і поріжте кубиками. Цибулину настругайте кубиком. Помідори і очищене від шкірки і кісточки авокадо, поріжте часточками або так, як вам подобається.
Крок 3. Складові складіть у салатник, присоліть, і збризніть лимонним соком і оливковою олією. Змішайте інгредієнти.
Крок 4. Наповніть салатом посуд для подавання, присипте подрібненим кропом і білим кунжутом. Якщо салат не подаєте в період посту, прикрасьте часточками вареного яйця.
Крок 5. Пригощайте друзів. Приємного апетиту!
Пісний салат з консервованим тунцем
Пісний салат з консервованим тунцем – ідеальний варіант легкого й корисного! Закуска готується за лічені хвилини, а виходить смачніше, ніж багато мудровані салати. Нехитра закуска виглядає презентабельно і підходить для будь-якої події.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Тунець консервований – 200 гр.
- Салат листовий – 100 гр.
- Цибуля фіолетовий – 1-2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Редис – 6-7 шт.
- Томати черрі – 5-6 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Салатні листя промийте і просушіть. Порвіть руками і покладіть в глибоку ємність.
Крок 2. Вимийте огірок і редис, настругайте часточками. Цибулину обшелушите від верхнього шару, наріжте кільцями. Складіть до салатним листям.
Крок 3. Помідори черрі промийте, розріжте навпіл або на 4 частини. Відправте до вмісту салатника.
Крок 4. Розкрийте банку консервованого тунця, злити рідину, вміст розімніть виделкою.
Крок 5. Перекладіть до овочів.
Крок 6. Насіння кунжуту підсушіть на сухій сковороді.
Крок 7. Присипте салат. Збризніть лимонним соком, олією і соєвим соусом. Змішайте інгредієнти. Якщо не вистачає солі, збалансуйте за смаком. Готуйте Салат перед подачею, щоб салатні листя не подвялі, а закуска не втратила презентабельний вигляд.
Крок 8. Наповніть салатом посуд для подачі і приступайте до дегустації. Приємного апетиту!