Пісні салати – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Пісний салат з консервованим тунцем

Пісний салат з консервованим тунцем – ідеальний варіант легкого й корисного! Закуска готується за лічені хвилини, а виходить смачніше, ніж багато мудровані салати. Нехитра закуска виглядає презентабельно і підходить для будь-якої події.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Тунець консервований – 200 гр.
  • Салат листовий – 100 гр.
  • Цибуля фіолетовий – 1-2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Редис – 6-7 шт.
  • Томати черрі – 5-6 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Салатні листя промийте і просушіть. Порвіть руками і покладіть в глибоку ємність.

Крок 2. Вимийте огірок і редис, настругайте часточками. Цибулину обшелушите від верхнього шару, наріжте кільцями. Складіть до салатним листям.

Крок 3. Помідори черрі промийте, розріжте навпіл або на 4 частини. Відправте до вмісту салатника.

Крок 4. Розкрийте банку консервованого тунця, злити рідину, вміст розімніть виделкою.

Крок 5. Перекладіть до овочів.

Крок 6. Насіння кунжуту підсушіть на сухій сковороді.

Крок 7. Присипте салат. Збризніть лимонним соком, олією і соєвим соусом. Змішайте інгредієнти. Якщо не вистачає солі, збалансуйте за смаком. Готуйте Салат перед подачею, щоб салатні листя не подвялі, а закуска не втратила презентабельний вигляд.

Крок 8. Наповніть салатом посуд для подачі і приступайте до дегустації. Приємного апетиту!