Пісний салат Олів’є
Пісний салат Олів’є ідеально підходить для тих, хто заперечує м’ясні вироби у своєму раціоні. Салат виходить ситним, незважаючи на відсутність ковбасних і м’ясних напівфабрикатів. Корисна закуска виглядає максимально привабливою. Святкова закуска виходить не гірше традиційної.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Огірки солоні/мариновані – 4 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Кальмари консервовані/варені – 400 гр.
- Горошок заморожений – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Оцет яблучний – 1-2 ст. л
- Цукор-пісок – за смаком.
- Пісний майонез – 4-6 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Коренеплоди сготовьте підходящим для вас методом. Очистіть від шкірки, поріжте квадратиком. З консервованими огірками і кальмарами поступите таким же чином. Цибуля ріпчаста обшелушите.
Крок 2. Морожений горошок закиньте в посуд і залийте окропом, трохи підсолодивши. Злийте через сито через 5 хвилин.
Крок 3. Цибулю подрібніть і залийте окропом, додайте яблучний оцет, подсахарите. Через пару хвилин злийте, дайте стекти зайвої рідини.
Крок 4. Складові зберіть в великій мисці. Підсоліть і здобріть пісним майонезом. Варіантів пісного майонезу дуже багато. Мені подобається соус, приготовлений на аквафабе. Змішайте інгредієнти.
Крок 5. Наповніть салатом посуд для подачі і пригощайте друзів. Приємного апетиту!