Табуле з кіноа
Табуле з кіноа буде хоча і не класичним, але цікавим варіантом з лінійки цих арабських салатів. Кіноа, як зернова хлібна крупа, більш корисна, ніж булгур і особливо для дієтичного та ПП харчування, тільки її для салату потрібно замочити, щоб видалити гіркоту і не переварити. У цьому рецепті з овочів беремо черрі зі свіжим огірком і солодким перцем, а інші інгредієнти як у звичайному Табуле.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Кіноа – 100 гр.
- Помідори «Черрі» – 100 гр.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Петрушка – ½ пучка.
- М’ята – 1 гілочка.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Білий винний оцет – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для Табуле.
Крок 2. Кіноа промити і на 10 хвилин залити холодною водою. Промити і обсушити серветкою овочі та зелень.
Крок 3. Злити воду з кіноа, залити чистою водою в пропорції 2:1 і відварити цю крупу на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
Крок 4. Помідори обшпарити окропом і акуратно видалити шкірку.
Крок 5. Овочі нарізати маленькими однаковими кубиками.
Крок 6. М’яту розібрати на окремі листочки, а цибуля з петрушкою дрібно нашаткувати.
Крок 7. Для заправки в піалі змішати вказане в рецепті кількість оливкової олії з соком лимона, винним оцтом, сіллю і перцем за смаком.
Крок 8. Нарізку овочів і зелені, крім м’яти, перекласти в салатницю.
Крок 9. Полити їх приготовленої заправкою і акуратно перемішати.
Крок 10. Приготований Табуле з кіноа декорувати листочками м’яти і страва накривати до столу. Приємного апетиту!