Салат з фетою – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з баклажанами і фетою

Салат з баклажанами і фетою виходить дуже ситним, привабливим і насиченим смаком. Якщо ви хочете приємно здивувати ваших близьких або гостей яскравою закускою, то обов’язково беріть на замітку наш покроковий кулінарний рецепт. Страва підходить для домашнього і святкового столу.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Цукор – 1 ч. л.

Для маринованого сиру:

  • Сир фета – 200 гр.
  • копчена Паприка – 0,5 ч. л.
  • Трави прованські – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Вибираємо два підходящих баклажана, промиваємо їх, обсушуємо і протикаємо виделкою кілька разів. Відправляємо плоди в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його ножем. Обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості.

Крок 4. Дрібними кубиками нарізаємо болгарські перці, які попередньо очищаємо від насіння.

Крок 5. Викладаємо подрібнені перці в сковороду з цибулею. Перемішуємо і смажимо разом ще пару хвилин.

Крок 6. Подрібнюємо помідори і відправляємо в сковороду. Додаємо сіль, цукор, чорний мелений перець. Добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Крок 7. Вибираємо необхідний шматочок фети. Ріжемо сир акуратними квадратами невеликого розміру.

Крок 8. Сир кладемо в глибоку миску. Посипаємо його меленими спеціями, подрібненим часником і поливаємо оливковою олією.

Крок 9. Обережно перемішуємо кубики фети зі спеціями.

Крок 10. Дістаємо з духовки запечені баклажани. Остуджуємо їх і після очищаємо від шкірки.

Крок 11. М’якоть баклажанів дрібно рубаємо ножем.

Крок 12. Починаємо формувати салат. Кашку з баклажани викладаємо на сервірувальну тарілку. Солимо продукт і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 13. Викладаємо обсмажені овочі.

Крок 14. Доповнюємо частування маринованої в спеціях фетою.

Крок 15. Салат з баклажанами і фетою готовий. Подавайте яскраве частування до столу!