Салат з баклажанами і фетою
Салат з баклажанами і фетою виходить дуже ситним, привабливим і насиченим смаком. Якщо ви хочете приємно здивувати ваших близьких або гостей яскравою закускою, то обов’язково беріть на замітку наш покроковий кулінарний рецепт. Страва підходить для домашнього і святкового столу.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Цукор – 1 ч. л.
Для маринованого сиру:
- Сир фета – 200 гр.
- копчена Паприка – 0,5 ч. л.
- Трави прованські – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Часник – 4 зубчики.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Вибираємо два підходящих баклажана, промиваємо їх, обсушуємо і протикаємо виделкою кілька разів. Відправляємо плоди в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.
Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його ножем. Обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості.
Крок 4. Дрібними кубиками нарізаємо болгарські перці, які попередньо очищаємо від насіння.
Крок 5. Викладаємо подрібнені перці в сковороду з цибулею. Перемішуємо і смажимо разом ще пару хвилин.
Крок 6. Подрібнюємо помідори і відправляємо в сковороду. Додаємо сіль, цукор, чорний мелений перець. Добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Крок 7. Вибираємо необхідний шматочок фети. Ріжемо сир акуратними квадратами невеликого розміру.
Крок 8. Сир кладемо в глибоку миску. Посипаємо його меленими спеціями, подрібненим часником і поливаємо оливковою олією.
Крок 9. Обережно перемішуємо кубики фети зі спеціями.
Крок 10. Дістаємо з духовки запечені баклажани. Остуджуємо їх і після очищаємо від шкірки.
Крок 11. М’якоть баклажанів дрібно рубаємо ножем.
Крок 12. Починаємо формувати салат. Кашку з баклажани викладаємо на сервірувальну тарілку. Солимо продукт і посипаємо чорним меленим перцем.
Крок 13. Викладаємо обсмажені овочі.
Крок 14. Доповнюємо частування маринованої в спеціях фетою.
Крок 15. Салат з баклажанами і фетою готовий. Подавайте яскраве частування до столу!