Закуска з кабачків на зиму – 10 смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Закуска з кабачків на зиму – це неймовірно широкий спектр страв, які ви можете приготувати, використовуючи в якості основного інгредієнта зелений садовий овоч. Для готування підійдуть, як молоді плоди з тонкою шкіркою, так і переспілі, тільки в такому випадку від кулінара буде потрібно очистити кабачок і видалити область з насінням. Залежно від ваших смакових уподобань, прочитавши цю статтю, ви, напевно, зможете знайти рецепт собі по душі, і приготувати, наприклад, кабачки по-корейськи або ж доповнити інгредієнт гострим кетчупом.

Закуска з маринованих кабачків на зиму

Закуска з маринованих кабачків на зиму – це саме те, що повинно бути на полиці погреби абсолютно у кожного! Бо, незважаючи на простоту приготування, смак і аромат цієї страви настільки гарні, що відкрита баночка у вас довго не застоїться.

Інгредієнти на
7 порц.

  • На одну 3-х літрову банку:
  • Кабачок 1.5 кг
  • Листя хрону 1 шт.
  • Петрушка ½ пучка
  • Парасольки кропу 1 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Гірчичне насіння 1 ч. л.
  • Часник 10 зуб.
  • Перець чилі 1 шт. (червоний)
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Закуска з кабачків на зиму готується дуже просто! На дно стерильної банки поміщаємо частину листків хрону і невелику жменю промитої зелені.
  2. Також закидаємо очищені зубки часнику, горошини перцю, парасольки кропу і гірчицю.
  3. Промиті кабачки нарізаємо кільцями, товщиною не більше двох сантиметрів.
  4. Овочами наповнюємо скляну ємність наполовину, також додаємо шматочок гострого перцю.
  5. Тепер викладаємо кабачок «до плічок» і прикриваємо петрушкою.
  6. Зверху укладаємо частину листа хрону і заливаємо вміст окропом. Через 10 хвилин перелити рідину в сотейник і знову доводимо до кипіння, в банку висипаємо сіль, цукровий пісок і оцет. Повторно вливаємо окріп і моментально закатуємо.
  7. Ставимо заготовку на кришку і обертаємо в покривало до повного охолодження. Зберігаємо в льосі або комори. Приємного апетиту!

Кабачки по-корейськи на зиму

Кабачки по-корейськи на зиму – це в міру пікантний і дуже смачний овочевий салат, до складу якого не входить цибулю і гострий часник, однак, для приготування нам знадобиться спеціальна спеція: для моркви по-корейськи. Саме цей компонент додасть овочів неповторний смак.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Морква – 400 гр.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 2-3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л. без гірки
  • Цукор-пісок – 4 ст. л. без гірки
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Оцет столовий 9% – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок промиваємо, насухо витираємо паперовими рушниками і зрізаємо хвостик і місце кріплення плодоніжки.

Крок 2. Подрібнюємо овоч за допомогою терки для овочів по-корейськи.

Крок 3. Аналогічним чином поступаємо з очищеної морквою, соломку викладаємо до овочів.

Крок 4. Висипаємо до інгредієнтів приправу, сіль та цукровий пісок, підливаємо оцет і олію.

Крок 5. Ретельно перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 6. Прикриваємо ємність кришкою, наполягаємо близько трьох годин.

Крок 7. Розкладаємо складу разом з соком по заздалегідь простерилизованным банках.

Крок 8. На дно великої каструлі застеляємо серветку, ставимо банки, прикривають кришками. Вливаємо холодну воду, доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 20 хвилин.

Крок 9. Гарячі заготовки закатуємо, і, перевернувши догори дном, накриваємо ковдрою. Лишаємо в такому положенні на добу. Потім переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Закуска «Тещин язик» з кабачків на зиму

Закуска «Тещин язик» з кабачків на зиму – це неймовірно смачне поєднання овочів з натуральним і самостійно приготованим томатним соусом і іншими добавками. Якщо ви любите кабачки, то обов’язково спробуйте заготовити їх таким способом, і ви залишитеся задоволені!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Перець гострий – ¼-1/2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л. + за смаком.
  • Оцет столовий 9% – 1-2 ст. л
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом ретельно промиваємо банки з содою, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки витримуємо в окропі 3-5 хвилин.

Крок 2. Молодий кабачок нарізаємо так, як показано на фото.

Крок 3. Очищаємо болгарський перець, м’якоть нарізаємо невеликими скибочками.

Крок 4. На помідорах робимо хрестоподібний надріз і занурюємо плоди в окріп на кілька хвилин, після чого, позбавляємося від шкірки.

Крок 5. В чаші блендера перебиваємо томатну і перцеву м’якоть.

Крок 6. Переливаємо червону масу в сотейник і присмачую сіллю, цукром і рослинним маслом – тушкуємо на мінімальному нагріві близько 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 7. Потім у гарячий соус відправляємо кабачок, акуратно перемішуємо і знову доводимо до кипіння, тушкуємо ще 15-20 хвилин.

Крок 8. Після закінчення часу, додаємо подрібнений часник і перемішуємо. Засікаємо 5 хвилин.

Крок 9. Вводимо оцет і через 5 хвилин прибираємо вогнетривкий посуд з вогню.

Крок 10. Розфасовуємо закуску по банкам, закатуємо під ключ і даємо охолонути в перевернутому вигляді, накривши рушником.

Крок 11. На наступний день переміщуємо баночки в комору. Приємного апетиту!

Закуска «Анкл бенс» з кабачків

Закуска «Анкл бенс» з кабачків являє собою ситний і живильний овочевий салат, для готування якого нам потрібні виключно ті продукти, які ростуть у кожного на городі. На приготування у вас піде зовсім небагато часу, а от результат безумовно порадує!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля – 5 шт.
  • Перець болгарський – 6 шт.
  • Помідори – 1 кг
  • Масло рослинне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1/3 склянки

Процес приготування:

Крок 1. На дно каструлі вливаємо олію і оцет, додаємо сіль та цукровий пісок.

Крок 2. Всі необхідні овочі промиваємо, очищаємо і ріжемо соломкою, цибуля – тонкими півкільцями або пір’ям.

Крок 3. У киплячий маринад закидаємо кабачки і чекаємо 5 хвилин.

Крок 4. Додаємо цибульну нарізку, тушкуємо то ж 5 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо асорті болгарським перцем, засікаємо чергові 5 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу, відправляємо в каструлю томати – перемішуємо і тушкуємо протягом 10 хвилин.

Крок 7. Гарячий складу розподіляємо по заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закорковуємо.

Крок 8. Приємного апетиту!

Лечо з кабачків на зиму

Лечо з кабачків на зиму – це популярна і всіма улюблена закуска, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Сезонні овочі і пряні добавки – це завжди дуже смачна, ароматна і поживна заготовка, яку можна їсти, просто намазати на хліб!

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Кабачки – 2 кг
  • Перець болгарський – 8 шт.
  • Цибуля – 6 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 500 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 2,5 склянки
  • Перець запашний горошком – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: овочі обполіскуємо і даємо час обсохнути.

Крок 2. Чистимо шкірку з кабачків, нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Вичищаємо насіння з перцю, ріжемо на шматочки.

Крок 4. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, подрібнюємо тонкими кільцями.

Крок 5. Для заливки змішуємо воду з томатною пастою, рослинним маслом, сіллю, цукром і перцем – доводимо до кипіння і проварюємо три хвилини.

Крок 6. У киплячу рідину відправляємо кабачки і тушкуємо близько 15 хвилин, потім вводимо солодкий перець і варимо ще 5 хвилин.

Крок 7. Далі додаємо цибулю і готуємо закуску протягом 20-30 хвилин. Апетитна страва присмачую оцтом і розкладаємо по стерильним банкам.

Крок 8. Приємного апетиту!

Кабачки, як грузді, на зиму

Кабачки, як грузді, на зиму – це дивовижна закуска, яку можна запросто подати навіть до святкового столу і не сумніватися в тому, що гості залишаться незадоволені. Особливий смак зелених плодах надає свіжа петрушка і пікантний часник, вам обов’язково сподобається!

Час готування – 5 ч.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 8.

Використовуємо стакан об’ємом 200 мл

Інгредієнти:

  • очищені Кабачки – 3 кг
  • Морква велика – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник рубаний – ½ склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Масло рослинне – 1,5 склянки
  • Гвоздика – 8 бутонів.
  • Лист лавра – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо кабачки, будь-яким зручним способом позбавляємося від насіннєвої коробочки.

Крок 2. Ріжемо м’якоть на дрібні довільні сегменти.

Крок 3. Очищену моркву ріжемо кільцями.

Крок 4. Ретельно промиваємо зелень під струменем води і стряхиваем надлишки вологи.

Крок 5. Знімаємо з лушпиння часнику, нарізаємо пластинами.

Крок 6. Зелень дрібно шаткуємо.

Крок 7. Змішуємо кабачки з морквою, зеленню, часником і чорним перцем.

Крок 8. Доповнюємо складу оцтом, рослинним маслом, цукровим піском і сіллю – перемішуємо і залишаємо під кришкою на три години.

Крок 9. На дно стерильних банок кладемо гвоздику і лаврушку.

Крок 10. Заповнюємо ємності овочами, підливаємо маринад.

Крок 11. Стерилізуємо заготовки в каструлі з водою, прикривши кришкою. Для пів-літрової банки досить 20 хвилин.

Крок 12. Гарячі банки закорковуємо і залишаємо під ковдрою до повного охолодження. Такі заготовки чудово зберігаються при кімнатній температурі. Приємного апетиту!

Салат з кабачків «Пальчики оближеш» на зиму

Салат з кабачків «Пальчики оближеш» на зиму – це популярне блюдо, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар, бо як процес приготування дуже простий і не займе багато вашого вільного часу. До складу закуски входять тільки натуральні і корисні інгредієнти.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Кабачкову м’якоть подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи і висипаємо в каструлю.

Крок 3. Аналогічно поступаємо з морквою.

Крок 4. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо до інших компонентів.

Крок 5. Присмачую складу оцтом і рослинним маслом, додаємо сіль, цукор і часник, пропущений через прес.

Крок 6. Гарненько перемішуємо і даємо постояти близько двох з половиною годин.

Крок 7. Проварюємо овочеве асорті 5-7 хвилин і прибираємо з конфорки.

Крок 8. Розфасовуємо закуску по заздалегідь простерилизованным баночках і щільно закручуємо. Перевертаємо догори дном і загорнути в ковдру на 24 години.

Крок 9. Приємного апетиту!

Мариновані кабачки без оцту на зиму

Мариновані кабачки без оцту на зиму – це не тільки дуже смачна, але й корисна заготовка, яку можна запропонувати навіть тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом. До того ж, такі кабачки стануть прекрасним доповненням до гарніром з картоплі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8-10.

Склад:

  • Кабачки – 2 кг
  • Часник – 3 зубчики на банку
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Парасольки кропу – за смаком.

Маринад на 1,5 літра води:

  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу будь-яким зручним способом стерилізуємо банки, кип’ятимо кришки.

Крок 2. На дно сухої банки укладаємо спеції, включаючи скибочки очищеного часнику.

Крок 3. Кабачок очищаємо і нарізаємо довільно невеликими скибочками – кладемо поверх приправ.

Крок 4. Заливаємо інгредієнти окропом і наполягаємо близько 15 хвилин, потім рідину зливаємо в каструлю і знову кип’ятимо.

Крок 5. Висипаємо в окріп сіль та цукровий пісок – розливаємо в банки, попередньо насипавши туди лимонку. Закорковуємо, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути під покривалом. Приємного апетиту!

Хрусткі кабачки з кетчупом на зиму

Хрусткі кабачки з кетчупом на зиму – це в міру пікантна закуска, яка, напевно, сподобається всім любителям незвичайного і чого-то нового. В якості соусу рекомендується використовувати не звичайний кетчуп, а саме з остринкой, так буде набагато смачніше і ароматні!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

На 4 півлітрові банки:

  • Кабачки – 1 кг
  • Кетчуп «чілі» – 5 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 3 склянки
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Лист лавра – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. По стерилізованим банкам розкладаємо промиту зелень і листочки лавра.

Крок 2. Поверх спецій вкладаємо нарізану кружечками кабачок, рівномірно додаючи гвоздику, горошини перцю і часник.

Крок 3. Для приготування маринаду в сотейник відправляємо цукор, сіль і кетчуп.

Крок 4. Заливаємо компоненти водою, доводимо до кипіння і додаємо оцет – знімаємо з плити.

Крок 5. Розливаємо маринад по банках з овочами і прикривають кришками, ставимо банки в каструлю, дно якої устеляємо рушником, стерилізуємо заготівлі 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 6. Гарячі баночки акуратно виймаємо і закатуємо під ключ. Остуджуємо в перевернутому вигляді, під махровим рушником. Приємного апетиту!

Смажені кабачки з часником на зиму в банках

Смажені кабачки з часником на зиму в банках – це страва, яку ви, швидше за все раніше ніколи не пробували і дуже даремно! На жаль, про це рецепті знають зовсім небагато, однак, рум’яні скибочки м’яких кабачків закохують в себе з першої дегустації.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Оцет 9% – 25 мл
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо під струменем води кабачки, даємо час обсохнути і ріжемо на кружечки товщиною не більше півтора сантиметрів.

Крок 2. Паралельно шаткуємо зелень і на пластинки розрізаємо очищені зубці часнику.

Крок 3. У сковорідці розжарюємо соняшникову олію і обсмажуємо кабачки до утворення характерною скоринки з обох сторін.

Крок 4. Розкладаємо у стерильні банки рум’яні скибочки, перекладаючи кожен шар кропу з петрушкою, перцем горошком, лавром і слайсами часнику, вливаємо оцет, солимо і прикривають кришками.

Крок 5. Стерилізуємо заготовки в каструлі з водою близько 20-25 хвилин з моменту закипання. Потім зафарбовуємо і після охолодження переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!