Компот з вишні на зиму – відмінний спосіб радувати близьких смачніими частуваннями круглий рік. Ягідний напій стане відмінним доповненням до десертів, і замінить магазинні соки і лимонад. Оцініть 10 перевірених рецептів консервації з докладним описом процесу.
Компот з вишні на зиму на 3-х літрову банку
Зручний спосіб заготівлі вишневого компоту на зиму – в трилітровій тарі. Готовий напій виходить ароматним, в міру солодким і яскравим смаком. Оцініть простий спосіб домашньої консервації.
Інгредієнти на
3 л.
- Вишня ½ кг
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з вишні на зиму на 3 літрову банку? Ретельно промиваємо ягоди під водою. Видаляємо з вишні гілочки і листочки.
- Промиваємо і стерилізуємо трилітрову банку. Також чинимо і з металевою кришкою.
- Занурюємо підготовлені ягоди в банку.
- Доверху заливаємо продукт крутим окропом. Закриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин.
- Через час зливаємо забарвлену рідину і кип’ятимо її з цукром до його повного розчинення. Відправляємо сироп назад у банку. Закручуємо тару кришкою.
- Після остигання вишневий компот можна пробувати чи відправляти на тривале зберігання в прохолодне місце.
Як заготовити компот з вишні з кісточками на зиму?
Насичений за смаком і ароматний компот можна зварити з цільних вишневих ягід. Яскраве частування можна швидко і просто законсервувати на зиму. Оцініть цікавий домашній рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 0,5 кг
- Цукор – 250 гр.
- М’ята – за смаком.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Вишні з кісточками добре промиваємо під водою. Обов’язково видаляємо всі плодоніжки.
2. Занурюємо підготовлені ягоди в стерилізовану банку.
3. Слідом кладемо листочок свіжої м’яти.
4. Доповнюємо продукти цукром.
5. Заливаємо вміст окропом наполовину. Наполягаємо 15 хвилин.
6. Через деякий час витягаємо листочок м’яти і доливаємо окріп до горлечка.
7. Закручуємо банку металевою кришкою. Перевертаємо заготівлю верх дном і даємо їй охолонути.
8. Після охолодження вишневий компот можна відправляти на зберігання.
Дуже смачний вишневий компот без стерилізації на зиму
Швидкий спосіб заготовити на зиму вишневий компот – без використання стерилізації. Яскравий і ароматний напій можна буде подавати цілий рік. Він доповнить свіжу випічку або інші ласощі.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Вишня – 400 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Промиваємо вишню і відправляємо її в чисту суху банку. Заздалегідь видаляємо листя і гілочки.
2. Засипаємо ягоди в банку склянкою цукру.
3. Кип’ятимо потрібну кількість води і відразу вливаємо її в тару з вмістом.
4. Закриваємо банку чистої металевої кришкою.
5. Закручуємо її з допомогою спеціального приладу.
6. Залишаємо банку до повного остигання в теплому місці, після чого компот буде повністю готовий. Відправляйте його в відповідне місце на зберігання!
Як зварити компот з вишні і смородини на зиму?
Яскравий за кольором і смаком домашній компот виходить з вишень і чорної смородини. Солодкий напій можна заготовити для тривалого зберігання за простим рецептом. Оцініть ідею для ваших консервації.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 0,5 кг
- чорна Смородина – 100 гр.
- Цукор – 2 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо вишню під водою. Також чинимо і з чорною смородиною.
2. У каструлю вливаємо воду і кип’ятити її.
3. Скляну банку промиваємо і стерилізуємо.
4. Занурюємо в підготовлену тару спершу вишню.
5. Сюди ж відправляємо і гілочки смородини.
6. Заливаємо ягоди киплячою водою. Закриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.
7. Далі забарвлену рідину відправляємо назад в каструлю. Доводимо до кипіння і розчиняємо у ній цукор.
8. Вливаємо сироп до ягід. Закриваємо банку кришкою і залишаємо до охолодження.
9. Готово! Домашній ягідний компот можна відправляти на зберігання.
Ароматний компот з вишні і малини в банку на 3 літри
Ароматний і яскравий за смаком домашній компот виходить з малини та вишні. Ягідне частування легко заготовити в банку на тривале зберігання. Порадуйте своїх близьких смачним і насиченим напоєм.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 0,5 кг
- Малина – 200 гр.
- Цукор – 250 гр.
- М’ята – за смаком.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Промиваємо вишню і малину. Скляну тару також промиваємо і стерилізуємо.
2. Опускаємо вишню у підготовлену банку.
3. Відразу ж додаємо і очищену малину.
4. Засипаємо цукром продукти.
5. Заливаємо ягоди з цукром киплячою водою тільки наполовину. Наполягаємо близько 10 хвилин.73
6. Доливаємо залишився окріп.
7. Закриваємо банку металевою кришкою і перевертаємо.
8. Далі заготовку можна укутати рушником і залишити до повного охолодження.
9. Ягідний домашній компот готовий. Можна ставити його на зберігання.
Покроковий рецепт приготування компоту з вишень і яблук на зиму
Ароматний консервований напій можна приготувати з яблук та вишень. В міру солодкий і приємний компот підходить для тривалого зберігання. Пригощайте близьких їм цілий рік.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 0,8 кг
- Яблуко – 1,5 кг
- Цукор – 2 ст. (гранований)
- Кислота лимонна – 2 ч. л.
- Вода – 5 л
Процес приготування:
1. Промиваємо яблука і нарізаємо їх на тонкі часточки. Серцевину акуратно витягаємо.
2. Далі промиваємо вишню. Видалити кісточки не потрібно.
3. В стерилізовані банки занурюємо яблучні дольки і ягоди.
4. Заливаємо продукти окропом до горлечка. Наполягаємо вміст 15-20 хвилин.
5. Зливаємо ароматну рідину в каструлю. Додаємо сюди цукор. Доводимо масу до кипіння і після варимо 5 хвилин до повного розчинення сухого інгредієнта.
6. Готовий сироп переливаємо назад в банки. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.
7. Фруктово-ягідний напій на зиму готовий. Надсилайте на зберігання!
Простий і смачний рецепт компоту з вишні та агрусу в банках
Оригінальна ідея для зимової заготівлі – компот з вишень та агрусу. Яскравий напій буде радувати вас своїм смаком і ароматом круглий рік. Спробуйте простий домашній рецепт.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Склад:
- Вишня – 100 гр.
- Аґрус – 150 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо агрус і вишні. Видаляємо листя і гілочки. Викладаємо ягоди в стерилізовані банки і заливаємо їх окропом.
2. Наполягаємо вміст 10 хвилин. Після зливаємо рідину в каструлю. Ягоди залишаємо в банках.
3. Висипаємо в гарячу масу цукор. Ставимо посуд з вмістом на плиту, доводимо до кипіння і після варимо до повного розчинення цукру.
4. Солодкий киплячий сироп назад розливаємо по банках з вмістом. Накриваємо їх металевими кришками.
5. Даємо заготівлях трохи охолонути і ставимо їх на тривале зберігання у відповідне місце.
Як заготовити вишневий компот з лимонною кислотою на зиму?
Яскравий вишневий напій можна заготовити на зиму з додаванням лимонної кислоти. Ягідний компот вийде ароматним і насиченим смаком. Гідна заміна для багатьох соків і лимонадів.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Вишня – 300 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Вишню заздалегідь промиваємо і очищаємо від гілок. Кісточки видаляти не потрібно.
2. Необхідну кількість води вливаємо в каструлю. До неї додаємо і лимонну кислоту. Розмішуємо і доводимо масу до кипіння.
3. Далі додаємо у воду цукор. Варимо масу до його розчинення. Регулярно розмішуємо.
4. Відправляємо підготовлені ягоди в стерилізовану банку. Заливаємо продукт гарячим сиропом з цукром і лимонною кислотою. Закриваємо тару кришкою.
5. Після охолодження заготовку можна ставити на зберігання. Вишневий компот з лимонною кислотою готовий.
Дуже смачний вишневий компот з корицею для тривалого зберігання
Ароматний домашній компот на зиму можна приготувати з вишень і кориці. Пряні нотки додадуть напою особливий смак. Зберігайте частування в прохолодному місці і подавайте до столу круглий рік.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Вишня – 600 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Кориця – 2 палички.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо ягоди та викладаємо їх в стерилізовані банки.
2. Заливаємо ягоди киплячою водою. Накриваємо тару кришкою і наполягаємо вміст близько 10 хвилин.
3. Зливаємо ягідну рідину в каструлю. Ставимо масу на плиту і додаємо сюди цукор з паличками кориці. Кип’ятимо близько 5 хвилин. Постійно помішуємо вміст.
4. Прибираємо з сиропу палички. Його ж вливаємо назад у банки. Закриваємо заготовки кришкою, закутуємо в рушник і залишаємо до охолодження.
5. Запашний вишневий компот готовий. Можна ставити його на тривале зберігання в прохолодне місце.
Ароматний компот з вишні з апельсином на зиму
Вишневий компот – популярний напій для зимових заготовок. Щоб він вийшов ще більш насиченим і ароматним, доповніть його часточками апельсина. Оцініть оригінальний рецепт ягідної консервації з цитрусовими нотками.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 0,6 кг
- Цукор – 250 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Промиваємо вишню під водою. Видаляємо з неї гілки і листочки.
2. Підготовлені вишні викладаємо в стерилізовані банки. Слідом промиваємо половинку апельсина і нарізаємо його тонкими кружечками.
3. Викладаємо цитрусові шматочки в банки з ягодами.
4. Рівномірно розподіляємо цукор.
5. Заливаємо продукти крутим окропом. Наполягаємо 20 хвилин.
6. Настоявшуюся воду виливаємо в каструлю. Ставимо посуд на вогонь і кип’ятимо вміст близько 5 хвилин.
7. Переливаємо киплячу рідину назад у банки. Можна закривати тару кришками.
8. Ароматна заготівля з ягід і апельсина готова. Надсилайте на зберігання.