Компот з вишні на зиму – 10 рецептів на 3 літрову банку з фото покроково

Компот з вишні на зиму – відмінний спосіб радувати близьких смачніими частуваннями круглий рік. Ягідний напій стане відмінним доповненням до десертів, і замінить магазинні соки і лимонад. Оцініть 10 перевірених рецептів консервації з докладним описом процесу.

Компот з вишні на зиму на 3-х літрову банку

Зручний спосіб заготівлі вишневого компоту на зиму – в трилітровій тарі. Готовий напій виходить ароматним, в міру солодким і яскравим смаком. Оцініть простий спосіб домашньої консервації.

Інгредієнти на
3 л.

  • Вишня ½ кг
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з вишні на зиму на 3 літрову банку? Ретельно промиваємо ягоди під водою. Видаляємо з вишні гілочки і листочки.
  2. Промиваємо і стерилізуємо трилітрову банку. Також чинимо і з металевою кришкою.
  3. Занурюємо підготовлені ягоди в банку.
  4. Доверху заливаємо продукт крутим окропом. Закриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин.
  5. Через час зливаємо забарвлену рідину і кип’ятимо її з цукром до його повного розчинення. Відправляємо сироп назад у банку. Закручуємо тару кришкою.
  6. Після остигання вишневий компот можна пробувати чи відправляти на тривале зберігання в прохолодне місце.

Як заготовити компот з вишні з кісточками на зиму?

Насичений за смаком і ароматний компот можна зварити з цільних вишневих ягід. Яскраве частування можна швидко і просто законсервувати на зиму. Оцініть цікавий домашній рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,5 кг
  • Цукор – 250 гр.
  • М’ята – за смаком.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Вишні з кісточками добре промиваємо під водою. Обов’язково видаляємо всі плодоніжки.

2. Занурюємо підготовлені ягоди в стерилізовану банку.

3. Слідом кладемо листочок свіжої м’яти.

4. Доповнюємо продукти цукром.

5. Заливаємо вміст окропом наполовину. Наполягаємо 15 хвилин.

6. Через деякий час витягаємо листочок м’яти і доливаємо окріп до горлечка.

7. Закручуємо банку металевою кришкою. Перевертаємо заготівлю верх дном і даємо їй охолонути.

8. Після охолодження вишневий компот можна відправляти на зберігання.

Дуже смачний вишневий компот без стерилізації на зиму

Швидкий спосіб заготовити на зиму вишневий компот – без використання стерилізації. Яскравий і ароматний напій можна буде подавати цілий рік. Він доповнить свіжу випічку або інші ласощі.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Вишня – 400 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Промиваємо вишню і відправляємо її в чисту суху банку. Заздалегідь видаляємо листя і гілочки.

2. Засипаємо ягоди в банку склянкою цукру.

3. Кип’ятимо потрібну кількість води і відразу вливаємо її в тару з вмістом.

4. Закриваємо банку чистої металевої кришкою.

5. Закручуємо її з допомогою спеціального приладу.

6. Залишаємо банку до повного остигання в теплому місці, після чого компот буде повністю готовий. Відправляйте його в відповідне місце на зберігання!

Як зварити компот з вишні і смородини на зиму?

Яскравий за кольором і смаком домашній компот виходить з вишень і чорної смородини. Солодкий напій можна заготовити для тривалого зберігання за простим рецептом. Оцініть ідею для ваших консервації.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,5 кг
  • чорна Смородина – 100 гр.
  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо вишню під водою. Також чинимо і з чорною смородиною.

2. У каструлю вливаємо воду і кип’ятити її.

3. Скляну банку промиваємо і стерилізуємо.

4. Занурюємо в підготовлену тару спершу вишню.

5. Сюди ж відправляємо і гілочки смородини.

6. Заливаємо ягоди киплячою водою. Закриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.

7. Далі забарвлену рідину відправляємо назад в каструлю. Доводимо до кипіння і розчиняємо у ній цукор.

8. Вливаємо сироп до ягід. Закриваємо банку кришкою і залишаємо до охолодження.

9. Готово! Домашній ягідний компот можна відправляти на зберігання.

Ароматний компот з вишні і малини в банку на 3 літри

Ароматний і яскравий за смаком домашній компот виходить з малини та вишні. Ягідне частування легко заготовити в банку на тривале зберігання. Порадуйте своїх близьких смачним і насиченим напоєм.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,5 кг
  • Малина – 200 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • М’ята – за смаком.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Промиваємо вишню і малину. Скляну тару також промиваємо і стерилізуємо.

2. Опускаємо вишню у підготовлену банку.

3. Відразу ж додаємо і очищену малину.

4. Засипаємо цукром продукти.

5. Заливаємо ягоди з цукром киплячою водою тільки наполовину. Наполягаємо близько 10 хвилин.73

6. Доливаємо залишився окріп.

7. Закриваємо банку металевою кришкою і перевертаємо.

8. Далі заготовку можна укутати рушником і залишити до повного охолодження.

9. Ягідний домашній компот готовий. Можна ставити його на зберігання.

Покроковий рецепт приготування компоту з вишень і яблук на зиму

Ароматний консервований напій можна приготувати з яблук та вишень. В міру солодкий і приємний компот підходить для тривалого зберігання. Пригощайте близьких їм цілий рік.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,8 кг
  • Яблуко – 1,5 кг
  • Цукор – 2 ст. (гранований)
  • Кислота лимонна – 2 ч. л.
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука і нарізаємо їх на тонкі часточки. Серцевину акуратно витягаємо.

2. Далі промиваємо вишню. Видалити кісточки не потрібно.

3. В стерилізовані банки занурюємо яблучні дольки і ягоди.

4. Заливаємо продукти окропом до горлечка. Наполягаємо вміст 15-20 хвилин.

5. Зливаємо ароматну рідину в каструлю. Додаємо сюди цукор. Доводимо масу до кипіння і після варимо 5 хвилин до повного розчинення сухого інгредієнта.

6. Готовий сироп переливаємо назад в банки. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.

7. Фруктово-ягідний напій на зиму готовий. Надсилайте на зберігання!

Простий і смачний рецепт компоту з вишні та агрусу в банках

Оригінальна ідея для зимової заготівлі – компот з вишень та агрусу. Яскравий напій буде радувати вас своїм смаком і ароматом круглий рік. Спробуйте простий домашній рецепт.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Склад:

  • Вишня – 100 гр.
  • Аґрус – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо агрус і вишні. Видаляємо листя і гілочки. Викладаємо ягоди в стерилізовані банки і заливаємо їх окропом.

2. Наполягаємо вміст 10 хвилин. Після зливаємо рідину в каструлю. Ягоди залишаємо в банках.

3. Висипаємо в гарячу масу цукор. Ставимо посуд з вмістом на плиту, доводимо до кипіння і після варимо до повного розчинення цукру.

4. Солодкий киплячий сироп назад розливаємо по банках з вмістом. Накриваємо їх металевими кришками.

5. Даємо заготівлях трохи охолонути і ставимо їх на тривале зберігання у відповідне місце.

Як заготовити вишневий компот з лимонною кислотою на зиму?

Яскравий вишневий напій можна заготовити на зиму з додаванням лимонної кислоти. Ягідний компот вийде ароматним і насиченим смаком. Гідна заміна для багатьох соків і лимонадів.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Вишня – 300 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Вишню заздалегідь промиваємо і очищаємо від гілок. Кісточки видаляти не потрібно.

2. Необхідну кількість води вливаємо в каструлю. До неї додаємо і лимонну кислоту. Розмішуємо і доводимо масу до кипіння.

3. Далі додаємо у воду цукор. Варимо масу до його розчинення. Регулярно розмішуємо.

4. Відправляємо підготовлені ягоди в стерилізовану банку. Заливаємо продукт гарячим сиропом з цукром і лимонною кислотою. Закриваємо тару кришкою.

5. Після охолодження заготовку можна ставити на зберігання. Вишневий компот з лимонною кислотою готовий.

Дуже смачний вишневий компот з корицею для тривалого зберігання

Ароматний домашній компот на зиму можна приготувати з вишень і кориці. Пряні нотки додадуть напою особливий смак. Зберігайте частування в прохолодному місці і подавайте до столу круглий рік.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Вишня – 600 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Кориця – 2 палички.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо ягоди та викладаємо їх в стерилізовані банки.

2. Заливаємо ягоди киплячою водою. Накриваємо тару кришкою і наполягаємо вміст близько 10 хвилин.

3. Зливаємо ягідну рідину в каструлю. Ставимо масу на плиту і додаємо сюди цукор з паличками кориці. Кип’ятимо близько 5 хвилин. Постійно помішуємо вміст.

4. Прибираємо з сиропу палички. Його ж вливаємо назад у банки. Закриваємо заготовки кришкою, закутуємо в рушник і залишаємо до охолодження.

5. Запашний вишневий компот готовий. Можна ставити його на тривале зберігання в прохолодне місце.

Ароматний компот з вишні з апельсином на зиму

Вишневий компот – популярний напій для зимових заготовок. Щоб він вийшов ще більш насиченим і ароматним, доповніть його часточками апельсина. Оцініть оригінальний рецепт ягідної консервації з цитрусовими нотками.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,6 кг
  • Цукор – 250 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Промиваємо вишню під водою. Видаляємо з неї гілки і листочки.

2. Підготовлені вишні викладаємо в стерилізовані банки. Слідом промиваємо половинку апельсина і нарізаємо його тонкими кружечками.

3. Викладаємо цитрусові шматочки в банки з ягодами.

4. Рівномірно розподіляємо цукор.

5. Заливаємо продукти крутим окропом. Наполягаємо 20 хвилин.

6. Настоявшуюся воду виливаємо в каструлю. Ставимо посуд на вогонь і кип’ятимо вміст близько 5 хвилин.

7. Переливаємо киплячу рідину назад у банки. Можна закривати тару кришками.

8. Ароматна заготівля з ягід і апельсина готова. Надсилайте на зберігання.