Варення з інжиру можна назвати делікатесним десертом. Інжир не росте повсюдно і купити його не так просто. Однак, його плоди дуже корисні для людей, які мають схильність до серцево-судинних захворюваннями і тромбозу, тому добре мати в запасі кілька баночок цього корисного ласощі. У статті зібрані 7 простих рецептів варення з інжиру.
Як приготувати варення з інжиру в домашніх умовах?
Приготувати смачне варення з інжиру в домашніх умовах досить просто. Завдяки тому, що плоди дуже м’ясисті і соковиті, вони дають велику кількість соку.
Інгредієнти на
8 порц.
- Інжир 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
Процес приготування:
- Як заготовити варення з інжиру на зиму в домашніх умовах? Інжир добре помийте і зріжте верхівки.
- Засипте інжир цукром і залишіть на ніч, для виділення соку. Вранці поставте ємність на повільний вогонь.
- Варіть інжир до повного розчинення цукру. Коли сироп закипить, проваріть варення 5 хвилин і зніміть з плити. У процесі варіння знімайте піну.
- Коли варення повністю охолоне, знову доведіть його до кипіння, варіть 5 хвилин. Знову охолодіть варення. Повторіть процедуру з кип’ятінням ще 2-3 рази.
- В останній раз кип’ятіть варення 10-15 хвилин. Потім розкладіть його по стерилізованим банкам і закатайте. Варення з інжиру виходить неймовірно смачним.
Приємного апетиту!
Варення з інжиру з лимоном на зиму
Інжир – не звичний для нас фрукт, він росте в прибережних районах Росії, Туреччини та інших теплих країнах. Фрукт володіє чудовим смаком, він дуже ароматний і соковитий. Варення з інжиру перевершує всі очікування.
Час готування: 1,5 доби.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Інжир – 1 кг
- Цукор – 0,8 кг
- Вода – 100 мл
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Лимон добре промийте, висушіть і цедру натріть його на дрібній тертці. У каструлі змішайте воду, цукор і цедру лимона.
2. Доведіть цукровий сироп до кипіння, постійно помішуючи. В кінці видавити лимонний сік і зніміть каструлю з вогню.
3. Інжир промийте, просушіть і зробіть на кожному хрестової надріз.
4. Викладіть інжир в сироп, доведіть варення до кипіння, зніміть з вогню і повністю остудіть.
5. Процедуру кип’ятіння повторіть 5-6 разів, кожен раз повністю охолоджуйте варення.
6. Після останнього кип’ятіння варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Завдяки такій технології варіння інжир стає практично прозорими, а сироп насичується ароматом фруктів.
Приємного апетиту!
Дуже смачне варення з інжиру з волоським горіхом
Смачне варення на східний манер. Незвичайне, але дуже смачне ласощі вийде з солодкого, як мед, інжиру і ядер волоського горіха. Як приготувати його в домашніх умовах, ми розповімо в нашому рецепті.
Час готування: 25 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Інжир – 1 кг
- Горіхи волоські – 1 склянка
- Цукор – 0,8 кг
- Лимон – 0,25 шт.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Інжир промийте, просушіть і зріжте кінчики.
2. З широкої сторони зробіть хрестової надріз.
3. Половинки волоських горіхів обсмажте на сухій сковороді і вкладіть їх в надрізи.
4. Заготовки з інжиру і волоських горіхів викладіть в ємність для варіння.
5. Засипте інжир цукром і залишіть на ніч, щоб виділився сік.
6. Вранці поставте каструлю на вогонь, влийте воду і доведіть сироп до кипіння.
7. Зменшіть вогонь і варіть варення при слабкому кипінні 20 хвилин, періодично перемішуючи і знімаючи піну. Варення зніміть з вогню і залиште на 10-12 годин.
8. Після цього поставте варення на вогонь ще раз, доведіть його до кипіння, додайте лимонний сік, варіть 10 хвилин. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Остудіть загортання і перемесите на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Інжирне варення з апельсином в домашніх умовах
Незвичайна домашня заготовка, яка подарує вам чудовий смак і поліпшить ваш настрій. Для варення вам знадобиться інжир, апельсин і цукор.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Інжир – 0,6 кг
- Цукор – 0,3 кг
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Інжир промийте, просушіть, кожен плід розріжте навпіл.
2. Інжир засипте цукром. Апельсин вимити, зріжте цедру і вичавити з нього сік.
3. До інжиру додайте апельсиновий сік і цедру, перемішайте і залиште на 3 години.
4. Ємність з інжиром поставте на вогонь, доведіть до кипіння і продовжуйте варити на повільному вогні 15-20 хвилин. Ложкою періодично знімайте піну з поверхні варення.
5. Гаряче варення з інжиру і апельсина розкладіть по стерилізованим банкам, закрийте їх чистими металевими кришками. Після того, як загортання охолонуть, перенесіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Як зварити варення з інжиру з мигдалем?
Щоб зберегти корисні властивості інжиру, з нього часто готують смачне варення. Щоб отримати новий цікавий смак і зробити ласощі більш ситним і калорійним, до інжиру можна додати мигдаль.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Інжир – 0,5 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Вода – 100 мл
- Мигдаль – 100 гр.
Процес приготування:
1. Інжир промийте, просушіть і зріжте плодоніжки.
2. Інжир наколіть зубочисткою у кількох місцях, щоб плоди краще просочилися сиропом.
3. У каструлю всипте цукор і влийте воду. Зваріть солодкий сироп, цукор повинен повністю розчинитися.
4. Після цього перекладіть ягоди в гарячий сироп, варити на повільному вогні 10 хвилин. Потім варення повністю остудіть.
5. Знову поставте варення на вогонь, додайте мигдаль. Доведіть варення до кипіння, проваріть його 5-10 хвилин.
6. Варення відразу розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте. Зберігайте варення з інжиру і мигдалю в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Густий джем з інжиру на зиму в домашніх умовах
Щоб зберегти божественний смак інжиру на зиму, пропонуємо вам приготувати з нього густий джем. Його можна подавати до чаю з бутербродами з білого хліба і ніжного вершкового сиру.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Інжир – 2,5 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
1. Інжир промийте і просушіть. Для джему можна використовувати навіть перестиглі і дуже м’які плоди.
2. Видаліть з інжиру хвостики і наріжте їх скибочками.
3. Перекладіть інжир в каструлю, влийте воду.
4. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння і варіть 5 хвилин. Після цього залиште масу на 3 години.
5. Повторіть процедуру варіння ще раз і знову залиште варення на 3 години.
6. Після третьої варіння подрібніть ягоди блендером. Потім продовжуйте варити джем ще 25 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
7. Далі додайте цукор, перемішайте і варіть ще півгодини.
8. Маса повинна вийти густою і однорідною. Розкладіть гарячий джем з інжиру по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх. Остудіть загортання в перевернутому положенні і потім перемістіть на зберігання в сухе темне місце.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачне варення з інжиру в мультиварці?
Якщо по щасливою випадковості вам вдалося отримати достатню кількість інжиру, то ви просто зобов’язані заготовити пару баночок ароматного варення, щоб пригостити своїх рідних і друзів. В мультиварці приготувати варення з інжиру взагалі не складе ніяких труднощів.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Інжир – 10-12 шт.
- Цукор – 0,5 кг
Процес приготування:
1. Інжир промийте, зріжте хвостики і висушіть його.
2. Викладіть інжир в чашу мультиварки.
3. Засипте інжир цукром, залиште на 3 години.
4. Встановіть чашу в мультиварку і встановіть програму «Випічка» на 60 хвилин.
5. За цей час сироп повинен стати густим, а інжир – напівпрозорим і м’яким.
6. Готове варення можна відразу подавати до чаю або закатати його в стерилізовані банки. Зберігайте варення з інжиру в прохолодному місці.
Приємного апетиту!