Груші в сиропі на зиму часточками – 5 простих рецептів з покроковими фото

Груші в сиропі на зиму часточками – це апетитний десерт, який підкорює своїм бурштиновим кольором і обалденным смаком. Фрукти, приготовані таким способом, можна запросто подати до чаю навіть під час святкового застілля і бути впевненим в тому, що ваші гості не почнуть сумніватися у ваших кулінарні таланти. Для готування такого частування нам потрібні виключно прості і доступні компоненти, головне – це бути впевненим в тому, що використовувані груші мають гарний смак і насичений аромат.

шматочками Груші в сиропі на зиму

шматочками Груші в сиропі на зиму – це оригінальна заготовка, яка сподобається як дорослим, так і дітям, тому що немає нічого смачнішого, ніж садові груші, доповнені солодкої заливкою. Для приготування нам буде потрібно мінімум інгредієнтів, які завжди є під рукою.

Інгредієнти на
5 порц.

  • На 3 півлітрові банки:
  • Груша 1 кг
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Лимонна кислота ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Приготуємо груші в сиропі на зиму часточками. Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.
  2. Плоди ретельно промиваємо і розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і хвостики.
  3. Озброюємося овочечисткою і видаляємо шкірку.
  4. У ємність наливаємо воду і всипаємо лимонку, залишаючи пару щіпок для приготування сиропу. Перемішуємо і занурюємо фрукти для збереження кольору.
  5. Стерильні банки щільно заповнюємо фруктовими скибочками.
  6. Заливаємо груші окропом.
  7. Прикриваємо банки кришками і через 7 хвилин перелити рідину в каструлю.
  8. кип’ятимо Воду з цукром і лимонкою – переливаємо до часточок.
  9. закочує Банки під ключ, перевертаємо для перевірки герметичностюки догори дном і прикриваємо махровим рушником до охолодження. Приємного апетиту!

Груші в сиропі часточками без стерилізації на зиму

Груші в сиропі часточками без стерилізації на зиму – це просте частування, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар. Скибочки ароматного фрукта не втрачають своїх корисних властивостей навіть у вигляді заготовок, тому пропонуємо вам побалувати себе!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Груші – 2 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 2 л
  • Кислота лимонна – 4 гр.
  • Ванілін – 1,5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Плоди обполіскуємо, ріжемо на половинки і видаляємо серцевину.

Крок 2. Розподіляємо фрукти за чистим стерильним банкам, заливаємо окропом і, прикривши кришкою, залишаємо не менш ніж на 10 хвилин.

Крок 3. Після закінчення часу, повертаємо рідина на плиту, розчиняємо цукор і доводимо до кипіння.

Крок 4. Виливаємо сироп до грушам.

Крок 5. Повторно заливаємо, але вже на 20 хвилин, а по поверненню в каструлю, додаємо лимонну кислоту і ванілін. Після закипання переливаємо сироп до фруктів і закатуємо під ключ.

Крок 6. Остуджуємо в перевернутому вигляді, обернувши в покривало. Приємного апетиту!

Грушеві часточки в сиропі з лимоном

Грушеві часточки в сиропі з лимоном – це оригінальний десерт, який зведе з розуму, як членів вашої родини, так і самих витончених гостей! Незважаючи на термічну обробку, скибочки фруктів прекрасно зберігають не лише свою форму, але так само і смак з ароматом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Вода – 100 мл
  • Лимон – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті груші очистити від шкірки і насіння, м’якоть нарізаємо скибочками. Лимон ріжемо на невеликі шматочки, паралельно позбавляючись від кісточок.

Крок 2. У каструлі змішуємо цукор з водою і на мінімальному нагріві при постійному помішуванні доводимо до кипіння й тушкуємо близько 5 хвилин, закидаємо цитрус. Готуємо ще 5 хвилин після закипання, виловлюємо і витягаємо часточки лимона. Кип’ятимо ще 5 хвилин.

Крок 3. Тепер в сироп завантажуємо груші, кип’ятимо близько 5 хвилин і охолодити не менше двох годин. Потім додаємо лимон, варимо 5 хвилин і знову охолодити. Аналогічно проводимо третю варіння.

Крок 4. Розподіляємо частування по заздалегідь простерилизованным баночках і закорковуємо. Остуджуємо під ковдрою в перевернутому вигляді.

Крок 5. Приємного апетиту!

Часточки груш в цукровому сиропі з корицею на зиму

Часточки груш в цукровому сиропі з корицею на зиму – це пряне ласощі, яке подарує вашим смаковим рецепторам справжнє гастрономічне задоволення! Але це і не дивно, бо як груші в будь-якому своєму вигляді прекрасно гармонують з кардамоном і ваніллю.

Час готування – 11 год

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Сік лимона – 50 мл
  • Оцет яблучний – 15 мл
  • Стручки кардамону – 5 шт.
  • Палички кориці – ½ шт.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти, згідно зі списком.

Крок 2. Очищені груші розрізаємо на шматочки і складаємо в миску з водою і оцтом, для збереження кольору.

Крок 3. Для приготування сиропу в каструльку наливаємо воду, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і кип’ятимо – закидаємо спеції і тушкуємо протягом 7 хвилин, знімаючи шумівкою піну.

Крок 4. Занурюємо фрукти в сироп, акуратно помішуємо і тушкуємо 5 хвилин після закипання.

Крок 5. Масу знімаємо з конфорки і даємо повністю охолонути. Проводимо ще дві варіння, так само, з повним охолодженням.

Крок 6. Частування розливаємо по стерильним баночках, закатуємо стерильними кришками і зберігати в прохолодному приміщенні. Приємного апетиту!

Варення з груш часточками з лимонною кислотою

Варення з груш часточками з лимонною кислотою – це одне із самих смачних страв, яке тільки можливо приготувати з цих плодів. Незважаючи на простоту продуктового набору, готове частування вражає не тільки своїм насиченим бурштиновим відтінком, але так само і смаком!

Час готування – 7 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Груші – 2 кг
  • Цукор-пісок – 400-500 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Кислота лимонна – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо груші, видаляємо насіннєву коробочку і розрізаємо на шматочки середньої товщини.

Крок 2. У киплячій воді розчиняємо цукор, зменшуємо полум’я до мінімального.

Крок 3. Висипаємо фрукти в сироп і доводимо до кипіння, проварюємо близько 10 хвилин.

Крок 4. Солодкі груші залишаємо при кімнатній температурі на 5-6 годин для охолодження.

Крок 5. Потім додаємо до грушам лимонку і готуємо частування ще півгодини з моменту закипання, акуратно помішуючи і знімаючи пінку.

Крок 6. Розкладаємо корисний продукт за заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо. Перевертаємо верх дном і остуджуємо, обернувши в плед. Приємного апетиту!