Ікра з буряка на зиму – 6 простих рецептів Пальчики оближеш на зиму в банках

Буряк добре зберігається при хороших умовах коренеплоди можна зберегти у свіжому вигляді практично до весни. Ще один прекрасний спосіб заготовити буряки на зиму – зробити з неї ікру. Така заготівля добре і в якості самостійної закуски, і як добавка до різних страв.

Простий рецепт ікри з буряка на зиму «Пальчики оближеш»

Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачую спеціями, томатною пастою і фасуємо по банкам. Завдяки обсмажуванню ікра виходить насиченим і ароматною. Бажано вибирати молоду, солодку буряк – з такою буряком ікра буде дійсно «пальчики оближеш».

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Буряк 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 100 гр.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Томатний сік 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Базилік сушений, за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Часник 1 зуб.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Кріп за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити ікру з буряка на зиму в банках «Пальчики оближеш»? Буряк, моркву і ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо.
  2. Ріпчаста цибулю ріжемо на дрібні кубики. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистої скоринки. Не забуваємо помішувати, щоб цибуля не пригорів, але придбав рум’янець по всій масі.
  3. Морква і буряк тремо на дрібній тертці. До смаженій луку викладаємо спочатку терту моркву, перемішуємо, обсмажуємо пару хвилин при помішуванні. Слідом викладаємо натерту буряк, а також сіль і цукор за смаком. Додаємо сухий базилік і кріп, суміш мелених перців, томатну пасту і томатний сік. Перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом п’ятнадцяти хвилин.
  4. Часник очищаємо і подрібнюємо. Висипаємо його в ікру, перемішуємо. Вливаємо оцет, знову перемішуємо і через п’ять хвилин знімаємо з плити.
  5. Розкладаємо гарячу ікру з сухим стерильним банкам, закриваємо сухими стерильними кришками, даємо повільно охолонути і прибираємо на зберігання.

Приємного апетиту!