Солоні огірки холодним способом на зиму – 8 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Холодний спосіб засолювання огірків вийде абсолютно в будь-якої господарки. Цей спосіб виділяється своєю простотою і доступністю. По кожному з наших 8 рецептів у вас вийдуть чудові хрусткі огірочки.

Солоні огірки холодним способом під капронову кришку на зиму

За смаком огірки виходять, як з дубової бочки. Крім того, солоні огірки під капроновою кришкою будуть відмінно зберігатися в прохолодному місці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Огірок 1.3 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Вода 1 л
  • Перець чорний горошок 16 шт.
  • Часник 6 зуб.
  • Листя дуба 4 шт.
  • Листя хрону 4 шт.
  • Листя вишні 4 шт.
  • Кріп 6 парасольок
  • Листя малини 4 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі солоні огірки холодним способом на зиму в банках? Огірки вимийте і просушіть.
  2. За стерилізованим банкам розкладіть листя дуба, вишні, хрону і вишні, зубчики часнику і парасольки кропу.
  3. У банки щільно укладіть огірки.
  4. В окрему миску всипте сіль і перець, влийте холодну воду, перемішайте.
  5. Отриманий розсіл влийте в банки так, щоб він не доходив до верху 1-1,5 сантиметра.
  6. Прикрийте банки кришками і перемістіть їх в прохолодне місце на 3-4 тижні. Періодично банки злегка перевертайте і потряхивайте.
  7. Через зазначений час розсіл помутніє, а огірки придбають насичений солоний смак.

Приємного апетиту!

Солоні огірки як діжкові холодним способом на зиму

Щоб отримати смачні солоні огірки не обов’язково йти в господарський магазин і там шукати правильну дубову бочку. З допомогою техніки холодного засолу ваші огірки вийдуть ядреными, міцними і будуть мати приємний солоний смак.

Час готування: 2-3 тижні.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Огірки – 0,7 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горщиком – 12 шт.
  • Листя дуба – 2 шт.
  • Листя вишні – 3-4 шт.
  • Листя смородини – 3-4 шт.
  • Листя хрону – 1-2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кріп – 10 гр.

Процес приготування:

1. Огірки та зелень вимити.

2. По стерилізованим банкам розкладіть листя хрону, дуба, вишні і смородини.

3. Укладіть в банки огірки, зверху покладіть зубчики часнику, перець горошком і гілочки кропу.

4. У літрі очищеної води розчиніть сіль і залийте отриманим розчином огірки в банках. Закрийте банки капроновими кришками і приберіть їх в холодне місце.70

5. Через 2-3 тижні можна пробувати огірки на смак.

Приємного апетиту!

Хрусткі огірки без оцту на 3-х літрову банку на зиму

Смачні, міцні й ароматні огірки взимку майже завжди присутні на столах. Заготовити таку закуску на зиму не складе ніяких проблем.

Час готування: 5-7 днів.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • Гірчиця суха – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Кріп – за смаком.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Листя смородини – за смаком.
  • Листя хрону – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки та зелень вимити. В стерилізовану банку покладіть зубчики часнику, перець горошком, листя вишні, смородини, хрону, кріп і лавровий лист.

2. Потім покладіть у банку огірки.

3. Зверху всипте сіль.

4. Влийте в банку холодну воду, додайте гірчицю. Закрийте банку капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 5-7 днів.

5. Зберігайте огірки, засолені таким способом, в холодильнику.

Приємного апетиту!

Як заготовити огірки з гірчицею холодним способом?

Солоні огірки – чудова закуска, яка присутня в будь-якому будинку. Щоб огірки були хрусткими, при холодній засолюванні необхідно дотримуватися кількох правил. Найголовніше відібрати свіжі та молоді плоди.

Час готування: 2 тижні.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Гірчиця – 3 ч. л.
  • Вода – 1,5 л
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Гірчиця зернова – 3 ч. л.
  • Кріп – 3 парасольки.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Листя смородини – 6 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.

Процес приготування:

1. Огірки добре помийте і зріжте краю з обох сторін.

2. Банки для засолювання огірків помийте і стерилізуйте.

3. Розкладіть По банках парасольки кропу, часник, горошини запашного перцю, листя хрону, смородини і вишні, всипте сіль.

4. Потім щільно укладіть в банки огірки.

5. Влийте в банки холодну воду, закрити капроновою кришкою і залиште заготовки на 3 дні.

6. Через 3 дні додайте в банки гірчицю, закрийте кришкою, струсніть банки і приберіть в холодне місце.

7. Через пару тижнів огірки можна подавати на стіл як закуску.

Приємного апетиту!

Огірки холодним способом під залізні кришки в літрових банках

Огірки, засолені холодним способом зазвичай нагадують бочкові, тому багато господинь віддають перевагу таким заготівлях. Як зробити заготовки невеликими порціями в літрових банках під залізною кришкою, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,2-1,5 кг
  • Листя смородини – 2-3 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Кріп – 3-4 парасольки.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Гірчиця суха – 2 ч. л.
  • Перець чилі – 2 див.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки промийте і замочіть в холодній воді на 2-3 години.

2. У банки покладіть по кілька зубчиків часнику, горошин перцю, парасольок кропу, листя хрону, гірчиці сухий і смородини.

3. Потім розкладіть огірки в три літрові банки, утрамбуйте їх.

4. На 1 літр води додайте 1 столову ложку солі і добре перемішайте. Розсіл влийте в банки.

5. Залиште банки на 3 дні. Через три дні, коли процес бродіння закінчиться, загорніть солоні огірки під залізну кришку і поставте у холодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Солоні огірки на зиму в банках з горілкою

Солены огірки перша закуска, яку подають до страв з картоплі і м’яса. Без них не обходиться багато популярних салатів. Тому така заготовка повинна бути в кожному погребі.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Огірки – 5 кг
  • Горілка – 5 ст. л.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Часник – 12 зуб.
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Кріп – 8 парасольок.

Процес приготування:

1. Огірки вимити під проточною водою.

2. Банки помийте і стерилізуйте. Викладіть в них листя хрону, парасольки кропу, зубчики часнику, перець горошком, лавровий лист і всипте сіль.

3. Далі укладіть в банки огірки, влийте горілку і холодну воду.

4. Банки закрийте стерильними кришками і злегка струсніть, щоб сіль розчинилася.

5. Зберігайте солоні огірки в холодному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт засолки огірків з хріном

Хрін дуже часто використовують у приготуванні домашніх заготовок в якості пікантною спеції, а також вони не дозволяють огіркам розм’якнути. Але все ж якість заготовки залежить більшою мірою від основного інгредієнта – огірків, вони повинні бути молодими і міцними.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 120 хв

Порцій: 16.

Склад:

  • Огірки – 5 кг
  • Листя смородини – 200 гр.
  • Кріп – 300 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Листя хрону – 1-2 шт.
  • Корінь хрону – 200 гр.
  • Сіль – 300 гр.

Процес приготування:

1. Огірки вимийте і просушіть на паперових рушниках.

2. Листя смородини, хрону, кріп також помийте. Головку часнику розділити на зубчики і очистіть від лушпиння. Корінь хрону очистіть і натріть на крупній тертці.

3. Перекладіть огірки у велику каструлю, влийте в неї воду, щоб вона повністю покривала овочі. Потім воду злийте з каструлі в іншу ємність.

4. У воді розчиніть сіль.

5. На дно каструлі покладіть подрібнений корінь хрону, покладіть частину кропу, листя хрону і смородини. потім покладіть огірки, перекладаючи їх залишилася зеленню і зубчиками часнику.

6. Влийте в каструлю розсіл, покладіть зверху пласку тарілку і встановіть гніт. Залиште огірки при кімнатній температурі на 3 дні.

7. Потім огірки розкладіть по стерилізованим банкам і зберігайте їх у холодильнику.

Приємного апетиту!

Як засолити огірки холодним способом з аспірином у банках?

Це швидкий рецепт засолки огірків без використання оцту. Замість цього інгредієнта в розсіл додається аспірин, який виконує бактерицидну функцію і не дає заготівлі псуватися.

Час готування: 5 днів.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Огірки – 4 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Листя смородини – за смаком.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 300 гр.
  • Аспірин – 4 шт.

Процес приготування:

1. Огірки промийте і замочіть в холодній воді на 4 години.

2. Часник очистіть від лушпиння, наріжте пластинками, гострий перець наріжте кільцями.

3. В стерилізовані банки розкладіть по рівній кількості запашного перцю, часнику, гострого перцю, лаврового листя, кропу, листя смородини, хрону.

4. Потім щільно укладіть в банки огірки.

. Приготуйте розсіл. У холодній воді розчиніть сіль.

6. Розсолом залийте банки з огірками. Встановіть банки в миску, так як при бродінні з них буде витікати рідина. Залиште банки на 5 днів.

7. Після цього огірки промийте кілька разів холодною водою, потім влийте свіжу воду, додайте аспірин і закатайте кришки. Готово, зберігайте солоні огірки в прохолодному місці.

Приємного апетиту!