Солоні огірки холодним способом на зиму – 8 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Холодний спосіб засолювання огірків вийде абсолютно в будь-якої господарки. Цей спосіб виділяється своєю простотою і доступністю. По кожному з наших 8 рецептів у вас вийдуть чудові хрусткі огірочки.

Солоні огірки холодним способом під капронову кришку на зиму

За смаком огірки виходять, як з дубової бочки. Крім того, солоні огірки під капроновою кришкою будуть відмінно зберігатися в прохолодному місці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Огірок 1.3 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Вода 1 л
  • Перець чорний горошок 16 шт.
  • Часник 6 зуб.
  • Листя дуба 4 шт.
  • Листя хрону 4 шт.
  • Листя вишні 4 шт.
  • Кріп 6 парасольок
  • Листя малини 4 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі солоні огірки холодним способом на зиму в банках? Огірки вимийте і просушіть.
  2. За стерилізованим банкам розкладіть листя дуба, вишні, хрону і вишні, зубчики часнику і парасольки кропу.
  3. У банки щільно укладіть огірки.
  4. В окрему миску всипте сіль і перець, влийте холодну воду, перемішайте.
  5. Отриманий розсіл влийте в банки так, щоб він не доходив до верху 1-1,5 сантиметра.
  6. Прикрийте банки кришками і перемістіть їх в прохолодне місце на 3-4 тижні. Періодично банки злегка перевертайте і потряхивайте.
  7. Через зазначений час розсіл помутніє, а огірки придбають насичений солоний смак.

Приємного апетиту!