Желе з полуниць на зиму – 6 простих рецептів з фото покроково

Желе з полуниці – ніжна і смачна солодкість, яка нагадує полуничне варення, але виходить більш ароматною і зберігає більше вітамінів. Зберігається така заготівля в прохолодному місці близько року.

Густе желе з полуниць на зиму з желатином

З додаванням желатину консистенція полуничного пюре набуває дуже ніжну форму, желе буквально тане в роті. Його можна використовувати в якості напівфабрикату для випічки або є вприкуску з чаєм або кавою, намазуючи на булку.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Полуниця 500 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Желатин 20 гр.
  • Сік лимонний за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити густе желе з полуниць на зиму? Ягоди добре промити, щоб не було піску, і видалити плодоніжки.
  2. Перекласти полуницю в сотейник і засипати цукром. Нагрівати на слабкому вогні ягоди з цукром близько 10-15 хвилин. Спробувати масу, додати за смаком лимонний сік.
  3. полуничне варення Перекласти в блендер і пюрировать масу або використовувати занурювальний блендер. На це потрібно приблизно 3-5 хвилин. Після цього повернути пюре в сотейник і нагрівати ще протягом 5-7 хвилин.
  4. Поки полунична маса готується, желатин залити гарячою водою і, помішуючи, дати йому розчинитися, на що потрібно 5-7 хвилин.
  5. Розчинений желатин перелити до полуничної масі, перемішати і зняти сотейник з плити. Желе з полуниці розлити в банки, які попередньо потрібно стерилізувати, і закупорьте. Залиште їх у теплому місці до повного охолодження, а потім зберігайте на холоді.