Яблучний сік на зиму – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Найчастіше яблучний сік заготовляють на зиму, використовуючи соковижималку. Це дуже корисний вітамінний напій, який запобігає розвитку багатьох захворювань. Також наявність природного цукру дозволяє влаштовувати сік без додавання сипучої хімії.

Яблучний сік через соковижималку на зиму

Яблука містять дубильні речовини, які дозволяють соку зберігатися досить довгий час без попередньої стерилізації. Напій виходить дуже смачним, ароматним і насиченим.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яблука 2 кг
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити яблучний сік на зиму в домашніх умовах? Промиваємо яблука, обтираем їх і розрізаємо на чотири частини. Паралельно видаляємо «хвостики», серцевину і різні дефекти.
  2. Пропускаємо яблука через соковижималку, щоб отримати сік без шкірки та м’якоті.
  3. Перелити рідину в ємність середнього розміру. Це може бути таз або каструля. Залишаємо сік на час, щоб він настоявся і наситився киснем.
  4. Коли з’явиться густа піна, прибираємо її з допомогою невеликого сита.
  5. Всипаємо в напій цукор в такій кількості, щоб він став таким солодким, як ви любите.
  6. Ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту. Варимо напій на невеликому вогні до появи бульбашок. Постійно помішуємо сік.
  7. Вимикаємо плиту. Розливаємо сік по заздалегідь стерилізованим банкам. Накриваємо кришками і закатуємо. Перевертаємо ємності дном вгору і закутуємо до повного остигання.

Приємного апетиту!