Аджика з томатною пастою на зиму – 5 рецептів Пальчики оближеш з покроковими фото

Аджика з томатною пастою на зиму — це універсальний соус до м’ясних і рибних страв. Приготувати аджику не складе праці. Деякі варіанти з добірки взагалі не вимагають термічної обробки, що значно економить час. З рецептами впорається без перебільшення будь. Гостре додаток до домашньої їжі назавжди відіб’є бажання використовувати магазинні соуси. Кількість компонентів і їх пропорції можна з легкістю підлаштовувати під себе.

Аджика з болгарського перцю з томатною пастою на зиму

Аджика з болгарського перцю з томатною пастою на зиму виходить досить гострою. Але і сенс соусу в тому, щоб посилити смак улюблених страв. Елементарний рецепт не завдасть клопоту навіть починаючому кулінару. Все максимально доступно та зрозуміло описано в рецептурі, помилитися просто неможливо.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Перець чилі 5 шт.
  • Перець болгарський 1 кг
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль 2 ст. л.
  • Кріп 1 пучок
  • Часник 3 головки
  • Кінза 1 пучок
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Томатна паста 500 гр.
  • Оцет столовий 9% 2 дес.л.
  • Масло соняшникова ½ склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити аджику з томатною пастою на зиму? Промиваємо банки і закрутки, ставимо стерилізуватися. Вимиті банки прожарюємо в духовій шафі або прогріваємо на водяній бані. Гвинтові закрутки кип’ятимо.
  2. Готуємо компоненти. Беремо по щедрому пучку кропу, петрушки і кінзи. Замочуємо у воді, щоб позбутися від забруднень. Споліскуємо. Пекучий і болгарський перець обполіскуємо і витираємо. Розділивши часникові головки на зубки, очищаємо.
  3. Збираємо електром’ясорубку або ручної агрегат. Болгарський перець звільняємо від насіннєвої коробки, ріжемо на шматки. Пекучий перець позбавляємо від хвостиків. Прокручуємо компоненти.
  4. Виливаємо заготовку в таз або у містку ємність. Присмачую оцтовою кислотою і цукровим піском. Солимо й добре розмішуємо.
  5. Пучки ароматних трав дрібно рубаємо. Висипаємо до перекрученої масі і приправляємо якісної томатною пастою з натуральним складом. Вимішуємо соус і даємо настоятися півгодини. Прожарюємо на сковороді рослинне масло і вливаємо в настоявшуюся запашну суміш. Розмішуємо.
  6. Розливаємо соус з простерилизованным банкам і герметично закорковуємо. Розміщуємо в холодильнику.
  7. Соус подаємо з пельменями або макаронами. Приправляємо смажене або запечене м’ясо або використовуємо так, як подобається. Приємного апетиту!